Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Ce putem face cu legumele din gradina
Last Updated: Oct 06 2017 21:18, Started by
vladislav25
, Mar 27 2014 12:14
·
0
#433
Posted 19 September 2016 - 14:12
De cand tot zic sa fac si eu dracovenia si n`am apucat. Parintele face numa` chestii bune pe partea de iuteli. Ca`n rest...
|
#435
Posted 19 September 2016 - 15:16
Ardei iute de care zici cu fructul mare si usor aplatizat am in gradina. Sunt foarte productivi. Cred ca-mi ajung ardeii dintr-o singura tufa sa fierb si eu o otrava
Spun mutumesc din timp pentru cateva seminte de Pepper lantern. Am avut si anul trecut cateva seminte dar le-am semanat tarziu si nu au ajuns fructele la maturitate. Stiu ardeiul cum este, l-am avut in primii ani, dar am pierdut samanta. Edited by laum, 19 September 2016 - 15:16. |
#436
Posted 19 September 2016 - 16:32
Are și o denumire grasul asta aplatizat sau țineți doar pentru voi?
|
#437
Posted 19 September 2016 - 17:43
Nu e gras nene, e un iute....si la cum e de gros in carne, uniform, etc...am banuit ca e un hibrid mai rasarit...poate la fel de bine sa fie si soi mai ieftin, am avut diverse tipuri de cayenne superproductive samd....dar asta nu e cayenne e ceva similar....
Nu conteaza, iute sa fie...cantitatea totala conteaza iar raportul dintre capia si iute tine de gusturile fiecaruia. maine trec pe la pucheni si ii intreb pe aia ce rahat de ardei au, daca or sti ca de regula habar nu au... http://www.semplus.r...te-SLADKI-RIBKI Cam in genul asta arata, intre astia si cayenne....12-15 cm lungime, etc... |
#438
Posted 20 September 2016 - 09:24
Hapygarden, on 19 septembrie 2016 - 16:32, said:
Are și o denumire grasul asta aplatizat sau țineți doar pentru voi? Pai e secret, asa de secret incat nici nu stiu ce-o fi fost la origine ( ardeiul din care am luat seminte ceva ani in urma) soi sau hibrid, de nume ce sa mai vorbim Asa arata fructele, plantele n-am nicio sansa sa le pozez acum. DSC07198.JPG 598.18K 19 downloads |
#439
Posted 20 September 2016 - 16:02
Seamana cu Impala. Daca e ruda cu ala e nitel cam usturat pentru gustul meu. Dar intr-un sos cred ca merge brici .
|
#440
Posted 24 September 2016 - 14:16
Rulouri cu vinete
Vinetele se taie pe lungime, felii de 3-4mm grosime, unse cu putin ulei si prajite in tigaia grill, la foc rapid, pe ambele fete. Umplutura dupa gustul fiecaruia sau in functie de resturile de prin frigider )) Eu am folosit pastrama si cascaval. Cand feliile s-au racit, se aseaza umplutura, se ruleaza si se infige scobitoarea, altfel se desfac la copt. Dupa umplere se dau la cuptor pana se topeste cascavalul. Pofta buna! Indepartati scobitorile dupa coacere DSC07187.JPG 619.28K 41 downloads DSC07195.JPG 551.28K 42 downloads Le Am folosit pentru copt tava cu gratar, astfel se scurge excesul de ulei. Edited by laum, 24 September 2016 - 14:18. |
#442
Posted 24 September 2016 - 14:50
Aoleu ce bune-au fost !
Acum depinde si de gustul fiecaruia, cine nu iubeste vinetele poate incerca in zucchini. |
|
#443
Posted 24 September 2016 - 14:51
Propun banare.
Până nu vine și popa să ne spună că numai salată de vinete cu maioneză există... |
#444
Posted 24 September 2016 - 16:47
Eu mi-am tras un grill electric Tepanaiaki stil japonez (de la Lidl), pe asta ies niste legume 'perpelite' la foc mic o nebunie!!!...daca mai pui si niste mititei 'litalsi', bagi in tine de te 'spargi'...
Intre stilul wok deep fried la foc iute si tabla slow cook medium incinsa, e preferabila a doua...pentru un gust inegalabil! Ca legume bag la tabla tot ce-mi cade la mana, vinete, rosii, ardei, dovlecei, ceapa, usturoi, praz, bame, castraveti...name it!...chiar si banane ori alte 'exotisme'...orice sta sa 'expire' pentru consum in stare proaspata... Edited by subway_guru, 24 September 2016 - 17:01. |
#445
Posted 24 September 2016 - 21:12
laum, on 24 septembrie 2016 - 14:50, said:
cine nu iubeste vinetele poate incerca in zucchini. Cine nu iubeste vinetele poate incerca in vinete albe Sunt mai dulci si nu au piscaceala aia pe care o au vinetele negre si care mie nu imi place la unele preparate. Am primit de la cineva niste vinete albe si am tras o parmiggiana de vinete care a fost minunata! Prima si ultima am facut-o acum cativa ani cu vinete negre si nu am mai repetat experienta, dar cu astea albe a iesit belea |
#446
Posted 25 September 2016 - 07:42
#447
Posted 25 September 2016 - 08:21
laum, on 24 septembrie 2016 - 14:16, said:
............Vinetele se taie pe lungime, felii de 3-4mm grosime, unse cu putin ulei si prajite in tigaia grill, la foc rapid, pe ambele fete. ......... Arata bine , dar la mincat se imprastie totul prin farfurie . |
|
#448
Posted 25 September 2016 - 10:13
maximg, on 25 septembrie 2016 - 08:21, said:
Vinetele se taie , se dau cu sare si se pun la scurs ...Puse imediat la prajit , se fierb ... Arata bine , dar la mincat se imprastie totul prin farfurie . Etapa sararii nu este obligatorie. Rolul sarii este de a scoate zeama din vinete si odata cu ea iuteala lor. Cine cunoaste calitatea vinetelor inaite de preparare, poate sari peste etapa asta. Si nu, nu se fierb daca nu sunt sarate / eliminata apa; se fierb, chiar feliile groase de 1cm ( vinetele pane), daca sunt preparate la foc mediu-mic si li se da ulei cat pot ele absorbi, fara a le da pic de sare. Uleiul este principala cauza a fierberii vinetelor. Vinetele se taie, se sareaza, se lasa cu sare pana-si lasa zeama, se trec prin jet de apa si se usuca pe prosoape de hartie. Apoi se ung cu putin ulei si se prajesc la foc rapid. Preparate la foc rapid, doar atat cat sa imprumute forma tigaii gril, nu se vor imprastia prin farfurie nici dupa ce au fost trecute prin cuptor. Ps. Au fost servite cu furculita si cutit, s-au taiat perfect fara a lasa resturi pe farfurie. Vinetele au fost elastice dar cremoase si dulci in acelasi timp. Desfatare pentru papile. claudia, Am preparat si eu vinete albe, asa este, au fost foarte dulci si cu miezul alb ca zapada. Dar se simtea la mana ca sunt bune, probabil si astea albe cand ajung aproape de maturitate sa devina piscacioase. parinte, A ajuns tehnologia si la Moldova.... a rezultat o photoshopare delicioasa ) Edited by laum, 25 September 2016 - 10:28. |
#449
Posted 25 September 2016 - 22:08
laum, on 25 septembrie 2016 - 10:13, said:
claudia, Am preparat si eu vinete albe, asa este, au fost foarte dulci si cu miezul alb ca zapada. Dar se simtea la mana ca sunt bune, probabil si astea albe cand ajung aproape de maturitate sa devina piscacioase. Habar n-am daca si astea albe devin piscacioase,probabil ca da daca-s batrane, eu oricum le-am trecut prin procedeul cu sarea, limpezitul si uscatul, nu stiu cum ar fi fost fara operatiunea asta! Dar oricum, trecute prin acelasi procedeu, e clara diferenta intre albe si negre, cele negre au piscaceala si daca nu-s batrane, a facut vecina acelasi preparat dupa cateva zile cu vinete negre, ca a mancat la mine si i-a placut si ce a facut ea cu vinete negre a fost cu totul altceva. Eu am facut parmigiana si cu dovlecei si, prin comparatie, cea cu vinete albe mi-a placut mai mult. Am o reteta buna, o sa pun zilele astea reteta la sosul ce se pune intre straturi, poate mai sunt amatori Cu ocazia asta mai ca-mi vine sa pun cateva tufe de vinete albe anul viitor, daca o sa pot si o sa gasesc seminte de Casper, parca asa se numesc cele albe de marime normala. |
#450
Posted 26 September 2016 - 18:21
Claudia, daca e doar pentru hobby iti pot da eu niste Bibo F2 sau din alea 'slim' tot albe!
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users