Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Ce putem face cu legumele din gradina

- - - - -
  • Please log in to reply
497 replies to this topic

#451
claudia313

claudia313

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,997
  • Înscris: 28.09.2012
Tu crezi ca io vin pana-n Bucuresti pentru niste vinete? Posted Image

#452
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
Daca tot e fierbinte vanata aici pe topic, intreb si eu, ce utilizare culinara poate avea vanata care nu mai apuca sa se dezvolte mai mult decat marimea unui ardei gras sa zicem? Am vazut si prin supermarketuri si pe la tv tot felul de baby-legume, ma intreb in stadiul de baby au gust rau? Eu le-as folosi de exemplu la un ratatouille sau caponata dar n-as vrea sa dau gres asa ca daca cineva stie daca sunt bune sau sunt de aruncat m-ar scuti de un efort inutil.

Edited by cotzi, 26 September 2016 - 21:36.


#453
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Poate te ajuta:
http://www.gustos.ro...de-masline.html

#454
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
Multumesc! Deci sunt bune la ceva... :)

#455
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005
M-am iutit zilele astea pe maini si m-am gandit sa va soun si voua cum ma dreg eu cand patesc d'astea, probabil ca stiti dar poate ca unii habar nu au asa ca incerc sa imi imbunatatesc putin karma.

Asadar, daca v-ati umplut mainile de iuteala/capsicaina, puteti folosi ori substante in care otrava e solubila, gen alcool sau uleiuri petroliere, solutii discutabile(alcoolul mie nu imi place, mai rau face, vaselina sau parafina sunt mai ok dar nici astea nu imi plac) sau uleiuri vegetale care preiau usor capsicaina de pe piele si apoi pot fi usor indepartate simplu, cu un servet.

Deci ungeti bine mainile cu ulei vegetal, stergeti apoi mainile cu prosop de hartie si spalati-va pe maini cu sapun de vase ca sa indepartati uleiul de pe piele.

Ce apuca sa intre in piele se mai simte dar oricum, daca dupa spalare ungeti iarasi mainile cu ulei senzatia de arsura se atenueaza si mai mult, oricum important e ca ati scapat de iuteala de pe maini care va poate irita accidental zonele pe care le atingeti ulterior.




#456
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Recunosc, eu nu știam că cum.
Mi-o luat o vreme până am aflat pe cineva cu mâinile curate să mi-o țină.

Mulțam pentru sfat, ulei vegetal să fie și nu te mai rogi de nimeni.

#457
cotzi

cotzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 07.09.2004
Cred că dacă nu aflai pe cineva cu mâinile curate... atunci i-am condamnat pe toţi la moarte Posted Image

Mănuşile chirurgicale sunt indicate cand ai de lucru cu reţetele preafericitului Posted Image

Edited by cotzi, 26 September 2016 - 23:11.


#458
danutz_2009

danutz_2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,975
  • Înscris: 22.02.2009
Iuteala trece si prin manusi ...

#459
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,448
  • Înscris: 27.01.2012

View Postclaudia313, on 26 septembrie 2016 - 20:36, said:

Tu crezi ca io vin pana-n Bucuresti pentru niste vinete? Posted Image
De data asta, pentru asa o colega buna, imi calc pe inima si merg eu la posta romana...e doar singura exceptie ce confirma regula!
;)

View Postcotzi, on 26 septembrie 2016 - 22:08, said:

Multumesc! Deci sunt bune la ceva... :)
Sigur ca da...ori vinete murate stil arabesc, ori 'perpelite' oleaca, ori...la porci!
Orice solutie e gustoasa!
;)

View Postdanutz_2009, on 26 septembrie 2016 - 23:12, said:

Iuteala trece si prin manusi ...
Cu ulei e verificat...

#460
n_priceputu

n_priceputu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 12.11.2008
M-ar interesa o reteta de ardei corul caprei murati
Multumesc

#461
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008
o reteta buna pentru gogonele care nu implica tone de sare ? :)

#462
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Si eu astept, pentru la anul.
In acesta curent am folosit o lingura de sare la un litru de solutie. E  f mult, asa-i?

#463
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
E perfect normal.

#464
n_priceputu

n_priceputu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 12.11.2008
Nu uitati sa puneti in gogonele sau in muraturile asortate 1-2 crengute de busuioc
N-o sa va para rau, va asigur

Attached Files



#465
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Din perspectiva mea nu trebuie sa lipsească hreanul, usturoiul, mărarul,  frunze de telina și un ardei iute ratacit pe acolo.  Dacă sint și kinder la masa unul mai domol asa.
Nici busuiocul ala nu suna rău deloc dar e pentru anul viitor de acum. Sper sa îmi aduc aminte.  
Dar într-un final,  e strict treaba de gust.

Edited by Hapygarden, 18 October 2016 - 20:34.


#466
n_priceputu

n_priceputu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 12.11.2008
Merge busuiocul si acum. Ma gandesc la mine care le-am pus mai de curand, sa tot fie 9-10 zile. Eu pun si sfecla rosie care coloreaza frumos. De fapt fac numai muraturi asortate cu gogonele, morcovi, telina (frunze si radacina), varza (rosie si alba), conopida, sfecla rosie, lubenite (asa zicem noi la pepeni verzi, harbuji) mici (daca gasesc - anul acesta, nu). Mie imi place sa fie gogonelele un pic parguite, restul familionului le detesta, preferand pe cele verzi (de fapt cam alb-verzui, nu crude de tot). Deja imi ploua in gura ...

Edited by n_priceputu, 19 October 2016 - 06:10.


#467
fr0ggybv

fr0ggybv

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 29.10.2008

View Postpg-soare, on 18 octombrie 2016 - 10:58, said:

Si eu astept, pentru la anul.
In acesta curent am folosit o lingura de sare la un litru de solutie. E  f mult, asa-i?

reteta mamei implica 5 linguri la 2 kile de gogonele. anul trecut nu le-am putut manca.

#468
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
La mine au facut floare deasupra. Le voi adauga 1-2 pliculete de conservant per bidonas...sa ma fac sfant cand voi crapa Posted Image.

Edited by pg-soare, 19 October 2016 - 14:47.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate