Ce putem face cu legumele din gradina
Last Updated: Oct 06 2017 21:18, Started by
vladislav25
, Mar 27 2014 12:14
·
0
#451
Posted 26 September 2016 - 20:36
Tu crezi ca io vin pana-n Bucuresti pentru niste vinete?
|
#452
Posted 26 September 2016 - 21:35
Daca tot e fierbinte vanata aici pe topic, intreb si eu, ce utilizare culinara poate avea vanata care nu mai apuca sa se dezvolte mai mult decat marimea unui ardei gras sa zicem? Am vazut si prin supermarketuri si pe la tv tot felul de baby-legume, ma intreb in stadiul de baby au gust rau? Eu le-as folosi de exemplu la un ratatouille sau caponata dar n-as vrea sa dau gres asa ca daca cineva stie daca sunt bune sau sunt de aruncat m-ar scuti de un efort inutil.
Edited by cotzi, 26 September 2016 - 21:36. |
#453
Posted 26 September 2016 - 21:49
#455
Posted 26 September 2016 - 22:30
M-am iutit zilele astea pe maini si m-am gandit sa va soun si voua cum ma dreg eu cand patesc d'astea, probabil ca stiti dar poate ca unii habar nu au asa ca incerc sa imi imbunatatesc putin karma.
Asadar, daca v-ati umplut mainile de iuteala/capsicaina, puteti folosi ori substante in care otrava e solubila, gen alcool sau uleiuri petroliere, solutii discutabile(alcoolul mie nu imi place, mai rau face, vaselina sau parafina sunt mai ok dar nici astea nu imi plac) sau uleiuri vegetale care preiau usor capsicaina de pe piele si apoi pot fi usor indepartate simplu, cu un servet. Deci ungeti bine mainile cu ulei vegetal, stergeti apoi mainile cu prosop de hartie si spalati-va pe maini cu sapun de vase ca sa indepartati uleiul de pe piele. Ce apuca sa intre in piele se mai simte dar oricum, daca dupa spalare ungeti iarasi mainile cu ulei senzatia de arsura se atenueaza si mai mult, oricum important e ca ati scapat de iuteala de pe maini care va poate irita accidental zonele pe care le atingeti ulterior. |
#456
Posted 26 September 2016 - 22:48
Recunosc, eu nu știam că cum.
Mi-o luat o vreme până am aflat pe cineva cu mâinile curate să mi-o țină. Mulțam pentru sfat, ulei vegetal să fie și nu te mai rogi de nimeni. |
#457
Posted 26 September 2016 - 23:07
Cred că dacă nu aflai pe cineva cu mâinile curate... atunci i-am condamnat pe toţi la moarte
Mănuşile chirurgicale sunt indicate cand ai de lucru cu reţetele preafericitului Edited by cotzi, 26 September 2016 - 23:11. |
#459
Posted 27 September 2016 - 00:16
claudia313, on 26 septembrie 2016 - 20:36, said:
Tu crezi ca io vin pana-n Bucuresti pentru niste vinete? cotzi, on 26 septembrie 2016 - 22:08, said:
Multumesc! Deci sunt bune la ceva... Orice solutie e gustoasa! danutz_2009, on 26 septembrie 2016 - 23:12, said:
Iuteala trece si prin manusi ... |
#460
Posted 06 October 2016 - 20:48
M-ar interesa o reteta de ardei corul caprei murati
Multumesc |
|
#461
Posted 18 October 2016 - 09:59
o reteta buna pentru gogonele care nu implica tone de sare ?
|
#462
Posted 18 October 2016 - 10:58
Si eu astept, pentru la anul.
In acesta curent am folosit o lingura de sare la un litru de solutie. E f mult, asa-i? |
#464
Posted 18 October 2016 - 17:02
Nu uitati sa puneti in gogonele sau in muraturile asortate 1-2 crengute de busuioc
N-o sa va para rau, va asigur Attached Files |
#465
Posted 18 October 2016 - 20:32
Din perspectiva mea nu trebuie sa lipsească hreanul, usturoiul, mărarul, frunze de telina și un ardei iute ratacit pe acolo. Dacă sint și kinder la masa unul mai domol asa.
Nici busuiocul ala nu suna rău deloc dar e pentru anul viitor de acum. Sper sa îmi aduc aminte. Dar într-un final, e strict treaba de gust. Edited by Hapygarden, 18 October 2016 - 20:34. |
|
#466
Posted 19 October 2016 - 06:09
Merge busuiocul si acum. Ma gandesc la mine care le-am pus mai de curand, sa tot fie 9-10 zile. Eu pun si sfecla rosie care coloreaza frumos. De fapt fac numai muraturi asortate cu gogonele, morcovi, telina (frunze si radacina), varza (rosie si alba), conopida, sfecla rosie, lubenite (asa zicem noi la pepeni verzi, harbuji) mici (daca gasesc - anul acesta, nu). Mie imi place sa fie gogonelele un pic parguite, restul familionului le detesta, preferand pe cele verzi (de fapt cam alb-verzui, nu crude de tot). Deja imi ploua in gura ...
Edited by n_priceputu, 19 October 2016 - 06:10. |
#467
Posted 19 October 2016 - 14:33
#468
Posted 19 October 2016 - 14:40
La mine au facut floare deasupra. Le voi adauga 1-2 pliculete de conservant per bidonas...sa ma fac sfant cand voi crapa .
Edited by pg-soare, 19 October 2016 - 14:47. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users