Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Cel mai bun aparat de ras

* * * * * 3 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
1529 răspunsuri în acest subiect

#1297
c_l

c_l

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 80
  • Înscris: 28.01.2015

View Posttitoo, on 28 ianuarie 2023 - 03:17, said:

Iti dai seama cum se barbiereu oamenii in trecut, inainte sa aplice producatorii platina si teflon, erau toti plini de sange. Deci pe taisul lamei care trebuie sa fie cat mai subtire pentru a taia firele de par se aplica platina si teflon ? Netezimea taisului nu e data de granulatia cu care e ascutita lama, ci de teflon sau platina ? Ce duritate pe scara Mohs are otelul si cat are platina, ca afirmi ca platina face taisul sa dureze ?! Un brici poate fi ascutit mult mai fin decat orice lama de barbierit si nu are nici teflon si nici platina, cu un brici te poti barbieri cateva luni pana necesita a fi reascutit, o lama BIC enumerata de tine ar trebui sa aiba o retentie net superioara, dar nu are, cum iti explici ? Daca tot se voia obtinerea unor lame cu tais foarte rezistent, de ce nu le fac din titan (de exemplu) si vand lame din otel placate cu teflon si platina la 1 leu bucata ? Deci lamele BIC galbene au taisul din 3 straturi, otel,teflon si platina pentru ca astfel isi pastreaza taisul mai mult timp si nu sunt aspre ?

Ai răspunsurile aici: https://globalshave....azor-blades-but

Editat de c_l, 28 ianuarie 2023 - 13:20.


#1298
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007
Ce si unde ar trebui sa citesc mai exact, cine scrie acolo, e vreun studiu realizat stiintific sau e posibil sa fie scris tot de cei care afirma ca taisul e tratat cu teflon si platina ?

#1299
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 28.02.2008
Oare chiar asa de prosti sa fie aia de la Feather, incat sa nu stie ca taisul lamei nu trebuie acoperit cu nimic? Uitati ce zic pe site-ul lor oficial, feather.co.jp,
Fișier atașat  feather.png   56,91K   25 download-uri

Sunt lame bunicele, pacat de ei ca le strica cu platina.

LE
Uitati si cu ce se lauda japonezii de la KAI:
Fișier atașat  kai.png   405,65K   24 download-uri

Nici nu stii pe cine sa mai crezi, pe de o parte ai producatorii care zic ca asa fac, pe de alta parte ai niste oameni pe internet care zic ca e imposibil asa ceva.

Editat de Skyler-ftw, 28 ianuarie 2023 - 14:30.


#1300
c_l

c_l

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 80
  • Înscris: 28.01.2015
Pe scurt, înainte se foloseau lame din oțel carbon, care tăiau foarte bine dar aveau dezavantajul că rugineau repede. S-au introdus cele din oțel inoxidabil, care nu ruginesc repede, dar sunt mai aspre si e nevoie de acoperire cu teflon, platină etc.

#1301
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007
In articolul mentionat se spune ca otelul inoxidabil contine 3-4% carbon, este fals, conform tabelului atasat se poate vedea concentratia de carbon a mai multor oteluri cat si duritatea lor. Si jos se mentioneaza ce imbunatatiri aduc otelului diferite elemente/metale folosite la producerea anumitor lame. O lama din otel carbon poate fi ascutita mult mai fin ca una din inox, de aceea cutitele japoneze din otel carbon au taisuri extrem de fine in timp ce cutitele facute din otel inoxidabil nu pot atinge netezimea taisului si retentia pe care o au primele. De aceea majoritatea briciurilor au lame din otel carbon si ofera cel mai bun confort in barbierit, cele din inox nu pot oferii acest confort din motivele expuse mai sus. La fel ideea ca toate lamele de barbierit sunt facute din otel inoxidabil, multe sunt facute din otel carbon si stratul ala de teflon,ceramica sau platina se aplica pentru protejarea impotriva coroziunii. Tot in articolul ala se specifica faptul ca lamele ce au acoperire cu teflon nu trebuie sterse, pentru ca se indeparteaza stratul de teflon si astfel dispare protectia la coroziune. Placarea aia e obtinuta prin galvanizare sau pulverizare dupa ce lama a fost fabricata si ascutita, nu a fost topita platina impreuna cu otelul. Si sa afirmi azi cand exista masini de ascutit ce au discuri diamantate sau CBN ca este greu sa ascuti un anumit otel mi se pare o ineptie.
In articolul respectiv sunt multe inexactitati si contradictii, cum ca otelul inoxidabil rugineste. De asemenea se afirma ca adaosul de platina aduce o finete sporita a taisului si o rezistenta mai mare la uzura...dupa care se compara doua lame Astra, respectiv SP ce are acoperire cu platina si SS fara acoperire si ia sa vedem rezultatele si concluzia:


Here are the sharpness and durability results for Astra SP.

The Lower the Rating - The Better (Out of 50.)
Initial Sharpness = 49
Average Sharpness = 46
Edge Retention = 0.90
Smoothness = 3/5
Overall Subjective Rating = 3/5
Platinum Coated. Made in Russia.
Astra SS Sharpness and Durability.

Here are the sharpness and durability results for Astra SS.

The Lower the Rating - The Better (Out of 50.)
Initial Sharpness = 43
Average Sharpness = 40
Edge Retention = 0.93
Smoothness = 5/5
Overall Subjective Rating = 5/5
Stainless Steel. Made in Russia.
As you can see, the Astra SS, an uncoated version of the EXACT SAME BLADE is a lot sharper, more consistent, and smother too! It is obvious that by direct comparison, a well-made uncoated blade can be smoother and sharper than an coated one.


https://knifeinforme...position-chart/

Editat de titoo, 28 ianuarie 2023 - 15:26.


#1302
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007

View Postc_l, on 28 ianuarie 2023 - 14:52, said:

Pe scurt, înainte se foloseau lame din oțel carbon, care tăiau foarte bine dar aveau dezavantajul că rugineau repede. S-au introdus cele din oțel inoxidabil, care nu ruginesc repede, dar sunt mai aspre si e nevoie de acoperire cu teflon, platină etc.

Sa spicuim din descrierea unor lame:

1.
"Lamele de ras Derby Extra sunt fabricate din otel inoxidabil de cea mai buna calitate, bogat in carbon. Fiecare lama cu muchie dubla este placata cu un polimer pe baza de crom, ceramica, platina si tungsten (wolfram) dobandind durabilitate si performanta excelenta."
Astea ar trebui sa tina cateva zeci/sute de utilizari tinand cont ca sunt placate cu ceramica, tungsten si platina, in realitate puteti experimenta de cate ori va puteti barbieri confortabil cu o astfel de lama.

2.
Pachetul conține 5 lame duble din inox. Aceste lame de calitate se potrivesc cu aparatele clasice de ras de la Bambaw, dar și cu alte aparate universale.  
Sunt realizate din oțel inoxidabil elvețian, considerat unul dintre cele mai pure tipuri de oțel, ideal pentru realizarea produselor ascuțite sau cu lame. Lamele rămân astfe ascuțite pentru mult timp, ceea ce contribuie la tăierea firului de păr cât mai aproape de rădăcină și fără iritații.
Mai mult, lamele sunt placate cu platină, ceea ce ajută la creșterea durabilității lamelor, protejându-le de coroziune și întărindu-le, făcându-le mai rezistente.
Fiecare parte a lamei ar trebui să reziste la aproximativ 5 utilizări, însă acest lucru depinde mult și de lungimea, desimea și grosimea firului de păr, astfel încât acestea pot rezista chiar și mai mult.

3.
Set de 5 lame de ras din inox, placate cu platină pentru o durabilitate mai mare. Aceste lame sunt compatibile cu aparatele de ras clasice de la Bambaw, dar și cu orice alte aparate de ras universale.
Lamele sunt create din inox suedez, renumit pentru calitatea și duritatea lui. Placajul de platină nu doar îi prelungește viața, dar ajută să nu ruginească.
În funcție de cât de des se folosește și de grosimea firului de păr, o lamă ține cam 5-7 zile (dacă sunt folosite zilnic). Pe termen lung este alegerea economică. Dar și ecologică. Din aparatele de ras din plastic nu se pot scoate întotdeauna lamele, așadar, ele ajung în gropile de gunoi, fiind reale pericole atât pentru mediu, cât și pentru animale. Dar din aparatele de ras clasice, odată schimbate, acestea se aruncă la deșeuri din metal, apoi fiind reciclate.
Pe lângă utilizarea lor pentru ras, aceste lame pot fi folosite și în bucătărie, la crestarea pâinii, înainte de a fi pusă în cuptor. Aceasta este metoda prin care pâinea capătă un aspect frumos cu diferite modele date cu ajutorul acestor lame.

Doar ca una e placarea si alta e taisul in sine...acum sa traga fiecare concluziile, ca marketingul e la rang inalt in ziua de azi.

Editat de titoo, 28 ianuarie 2023 - 15:51.


#1303
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.590
  • Înscris: 23.08.2006
N-ar trebui să surprindă prea mult, când de la bun început toată schema a fost că patronul i-a cerut lui Gillette să conceapă un aparat de ras în care se tot schimbă şi se aruncă lamele ca să vină clienţii înapoi să tot cumpere lame la nesfârşit. :lol: Evident că e (şi) mai ecologic sau eficient ca utilizare a materialelor să foloseşti brici, şi probabil cu muncă de întreţinere poate fi mai ascuţit în mare parte a timpului decât lamele DE, dar asta îl face şi mai periculos. Şi cu un clasic cu lame aruncabile te mai tai, deşi lamele sunt mai blânde decât briciul, dacă absolut toţi am trece la brici pentru bărbieritul rutinier făcut în grabă... am putea să ne înregistrăm ca donatori de sânge. :P Mna, avantaje-dezavantaje.

#1304
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007
Ideea e ca lamele din inox uzual folosit in fabricare cutitelor au in jur de 56-58HRC, cele chinezesti facute din otel 420 sau 440 au in jur de 52-54HRC si daca s-ar folosi aceleasi aliaje prin care lama de barbierit sa atinga duritatea de 58HRC sau chiar peste, taisul respectiv nu va putea fi ascutit foarte fin, nu va fi neted ci va prezenta microseratii datorita carora barbieritul va fi inconfortabil. Sunt oteluri inoxidabile obtinute din pulberi metalurgice care printr-un tratament termic adecvat ating duritati de peste 60-62HRC, dar sunt greu de prelucrat si tinand cont de cat de subtiri sunt lamele de barbierit aceastea ar deveni casante, nu mai vorbim de pretul ridicat al otelurilor respective si costul mai mare al procesului de productie. Lamele din otel carbon de acum cativa zeci de ani ar fi  putut fi ascutite mult mai fin ca cele din inox, problema era la aceea vreme ca tehnica de ascutire a lamelor era sub posibilitatile de azi, de aceea multi utilizatori "frecau" lama in interiorul unui pahar (pentru ca "tragea"), astfel se finisa taisul, se netezeau microbavurile rezultate in urma ascutirii.

Exista pietre naturale ce ating granulatii de peste 12.000JIS, cele japoneze sunt exceptionale atat din punct de vedere a finetii cat si a rapiditatii/agresivitatii cu care indeparteaza/finiseaza metalul (dar si pretul e pe masura), dar sunt si multe pietre ideale pentru finisarea taisului de brici cum ar fi Escher,Ardennes Coticule(cele dure si sticloase), unele pietre englezesti,La Lune (asta e printre cele mai rapide si agresive pietre naturale de finish, necesita atentie si experienta cand e folosita, pentru ca se ajunge repede la supra ascutire) ce au granulatii de peste 10.000-12.000JIS. La fel cum sunt Coticule, Arkansas Translucent, anumite pietre japoneze,Rozsutec ce au granulatia de 8.000JIS dar lasa un tais foarte fin.
Tinand cont de asta un brici poate fi ascutit extrem de fin, astfel incat taisul respectiv va fi foarte neted si astfel barbieritul va fi foarte confortabil, lipsit de iritatii. Problema este ca desi pare usor, procesul de ascutire necesita mult exercitiu, experienta, cercetare/informare, se aplica diverse metode de ascutit, otelurile de la anumiti producatori necesita anumite pietre. Multi au incercat barbieritul cu briciul dar au renuntat pentru ca nu au reusit sa-l ascuta corespunzator si au constatat ori ca nu taie ori ca "trage" si barbieritul e inconfortabil.
In privinta taieturilor cu briciul, m-am taiat la inceput (acum mai bine de 10 ani) si nu strict datorita manevrarii ci mai mult datorita ascutirii defectuase. Riscul sa te tai e mult mai mare cu un tais ce are micro seratii decat cu unul care e extrem de neted. Azi ma barbieresc cu briciul mai repede si mai confortabil decat cu orice alta ustensila de barbierit. Idealul in barbieritul cu briciul e atunci cand simti ca si cum ai da cu o pana pe fata si cand te dai cu after shave pe baza de alcool sa nu te usture fata, asta e garantia ca ai ascutit si finisat perfect acel tais. Sigur ca se poate discuta si in privinta otelului din care sunt facute anumite marci de briciuri, cu unele se pot obtine taisuri mai fine decat cu altele. Si dupa ce mi-au trecut multe zeci de briciuri prin mana si pe fata, am pastrat doar anumite marci.

Metalurgia e foarte complexa, procesul de obtinere al otelurilor necesita cercetare, multe experimente, idem tratamentul termic, procesul de revenire e foarte important, putini insa au avut curiozitatea sa se informeze, de aceea marketingul functioneaza perfect in ziua de azi si unii scriu "otel elvetian, suedez" dar nu specifica exact care e otelul respectiv. Culmea e ca multe cutite elvetiene sunt produse din otel german si mai pot da alte exemple. Daca mai luam in calcul ca azi e plin de influenceri care isi dau cu parerea fara a se informa inainte de a scrie, sau scriu pur si simplu pentru ca sunt platiti de anumiti producatori, atunci putem ajunge la concluzia,ca in cazul de fata, ca ne barbierim cu lame facute din ceramica, platina si tungsten (wolfram), in realitate majoritatea sunt facute din otel chinezesc/indian, pentru ca este ieftin, mai moale, usor de prelucrat si ascutit, dupa care sunt placate/galvanizate cu diverse aliaje si finisate. Producatorii de lame au ajuns la concluzia ca aceasta e cel mai bun compromis, costuri de productie cat mai mici pentru ca pretul produsului finit sa fie competitiv.
E precum la cutitele Damasc, multi traiesc cu impresia ca astfel de cutite sunt facute din otel Damasc, in realitate e o denumitre generica, un mod de prelucrare al cutitelor ce au acel model pe lateralul lamelor. Practic insa e foarte important din ce otel e realizat miezul taietor. Multi producatori japonezi realizeaza cutite Damasc cu un miez taietor din otel cu concentratie mare de carbon avand duritati de 62-64 HRC ce poate fi ascutit foarte fin si lateralele sunt realizate cu un otel inoxidabil mai moale, maleabil, astfel incat cutitul sa reziste la torsiuni si sa fie protejat impotriva oxidarii (ruginii), marele inconvenient al taisurilor ce au duritati de peste 60HRC este ca se ciobesc. Pentru protectia laterala a lamelor sunt producatori care aplica teflon pe partile laterale ale cutitelor dar taisul in sine nu are teflon in componenta.
Asa ca hai sa facem diferenta intre inglobarea diferitelor aliaje sau diversi polimeri in componenta otelului in procesul de turnare si placarea sau galvanizarea executata dupa realizarea lamelor ca nu-i acelasi lucru.

#1305
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 51.055
  • Înscris: 31.07.2007

View PostSkyler-ftw, on 24 ianuarie 2023 - 19:35, said:

Cand am luat toate astea, am dat in cosul de cumparaturi si cu un brici cu lama interschimbabila THE BLUEBEARDS REVENGE, ca avea review-uri bune, si lame Derby. Aici experienta nu a mai fost atat de frumoasa.

Briciu' (shavette) ala nu-i rau, doar ca trebuie slefuit. Poti pune in el si lame Fether rupte in doua, sau sa iti iei asa ceva, ii mai finut si mai usor de folosit. Ii important sa iti formezi mana: sa tii unghiu' corect, sa apesi corespunzator si sa nu faci miscari ample. Daca vrei sa exersezi iti recomand ala Bluebeard's-u' sau Dovo din link, si doar dupa ce reusesti cu alea sa treci pe brici clasic, alea trebuie sa inveti sa le si intretii.

#1306
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 28.02.2008
Multumesc de sfat. Intre timp am dat comanda pentru briciul ala de pe olx, recomandat de titoo (multumesc, dau o bere) si de un R41 si de un R89 si va tin la curent cu rezultatele. Nu ma gandeam ca o sa ajung sa am vreodata atatea instrumente de barbierit :D

#1307
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.462
  • Înscris: 28.10.2018
Eu am 6 aparate de ras (in ordinea achizitiei):

Qshave butterfly (cu asta am facut pasul in lumea safety razor) -> merge in caz de urgente dar nu e stralucit. e prea bland, se descurca greu de tot cu barba de o saptamana.
R89 -> bun pe barba de maxim 3 zile, sau pentru a doua trecere dupa un aparat agresiv.
R41 -> cel mai tare aparat ever, asta e my daily driver.
Merkur Futur -> aparatul asta sta prost cu nervii. Rar gasesti ceva mai naravas. Ma rad bine cu el, dar nu cu atata placere si satisfactie ca R41.
Fatip Grande -> o prastie italieneasca care nu-si merita banii. Nu sta lama pefect paralel cu muchiile aparatului, finisajele lasa de dorit, desi e open comb si se vrea agresiv, cumva reuseste sa nu fie.
Merkur 37C Slant -> merge pe barba scurta, e prea bland, trebuie insistat, nu reusesc baby butt smooth cu el. Nu imi place.

Daca ar fi sa aleg de ce aparate nu ma pot desparti, atunci alea sunt Muhle R41 si Merkur Futur.

Si daca totusi nu pot sa aleg decat unul, atunci hands down R41. Tatal tuturor aparatelor de ras.

Editat de abac, 30 ianuarie 2023 - 13:39.


#1308
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 28.02.2008
Mi-a ajuns briciul, trebuie sa ajunga in cateva ore si restul. Briciul arata super, a fost restaurat bine, intr-o singura parte, unde se deschide, cred ca as mai putea curata eu suplimentar. Ce ar trebui sa fac inainte de prima utilizare? Sa il dau cu putin spirt? Pe olx zice ca e dezinfectat, dar cred ca nu strica una in plus.

Poza cu zona unde as mai curata eu:
Fișier atașat  3B9C1CE7-13EA-49C0-8C3F-9966FC2084C3.jpeg   150,78K   24 download-uri

Editat de Skyler-ftw, 31 ianuarie 2023 - 10:40.


#1309
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007
De regula cei care restaureaza sau sunt pasionati folosesc solutii intra spitalicesti pentru dezinfectie, mult mai puternice decat spirtul. Pentru linistea ta il mai poti da si cu spirt, dar sterge-i bine lama de spirt si da-l cu un strat subtire de ulei, pentru ca daca nu il intretii corect va ruginii relativ usor. Ulei Ballistol sau de camelie, evita uleiurile chimice gen "pentru mecanisme fine". Rugina aia o poti curata dar atentie la manevrare si ai grija sa nu-i strici taisul, nu pune mana pe tais si nu incerca sa faci teste de taiere a hartiei sau de alt gen. Eu zic sa-l lasi asa si sa te barbieresti cu el, pentru ca deja e stropuit. Dupa care asteptam impresii.

#1310
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 28.02.2008
Revin cu recenzii:

Barba de doua zile, sapun Arko, pamatuf sintetic. Spalat pe fata 30 de secunde cu apa calda, mai calda decat as suporta la dus, apoi aplicat spuma. Prima incercare, briciul. M-am temut putin pentru viata mea, dar de fapt e foarte usor sa te barbieresti cu el, n-am atins nici o artera importanta sau vreun organ vital. Nu stiu daca lama a fost ascutita la nivel atomic sau nu, dar pentru mine a fost wow. A facut intr-o singura trecere ce nu face Merkur Futur in 3. Zero sange, zero iritatii n-am avut ten asa fin de la 14 ani. Am barbierit cu el obrazul drept pana la barbie si gatul, tot pana acolo, pe partea dreapta. Nu stiu de ce mi se pare mai usor si mai comod de folosit briciul pe partea dreapta decat pe stanga, chiar daca tin mana cealalta peste cap sa pot intinde bine pielea.
Jumatatea cealalta, plus zonele mai complicate, cu R41 si lama Feather Platinum Coated (ambajal galben). M-am simtit de parca aveam aparat din ala de unica folosinta. Pui lama in aparat si dai cu el pe fata cum apuci. Rezultatul este si el peste Merkur Futur, o singura trecere a fost suficienta pentru a taia totul, dar nu se apropie de ce am reusit cu briciul pe partea cealalta. Cand mai fac rost de niste barba incerc si R89.

Acum inteleg ce ziceti de agresivitate, Merkur o sa treaca din pacate in rezerva. Arata cel mai bine dintre aparatele pe care le am, e masiv, greu, o capodopera, dar complicat de folosit. Balaria aia de shavette cred ca ramane sa o folosesc sa barbieresc purcelul pentru pus pe protap, ca nu vad la ce altceva ar fi buna.

Cam care ar fi momentul in care ar trebui sa imi cumpar strop? La ascutit pe piatra nu m-as baga, nu cred ca sunt in stare sa tin unghiul si nu vreau sa stric jucaria.

#1311
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.298
  • Înscris: 08.11.2016

View PostSkyler-ftw, on 31 ianuarie 2023 - 17:49, said:


Cam care ar fi momentul in care ar trebui sa imi cumpar strop?

Stropul se foloseste inainte si dupa fiecare barbierit.

#1312
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007
Strop ai nevoie la urmatorul barbierit, se da pe strop inainte de fiecare utilizare. Ai nevoie de un strop de calitate, nu orice curea/piele e buna ptr brici. Erau doi producatori romani care faceau stropuri bune de brici. Doru Bota, asta e excelent, are 2 fete una din piele foarte fina si Tapel Sibiu, bune si astea. Sa nu pui pasta pe strop, il dai doar pe piele. Atentie insa sa nu ciupesti stropul si sa nu apesi foarte tare pe brici cand il stropuiesti. Nu te-ai taiat tocmai pentru ca briciul e ascutit optim, de asta ti-am si recomandat vanzatorul. In Bucuresti stiu doar inca 3 persoane capabile sa ascuta cum trebuie un brici.
La brici nu ai nevoie sa-i tii unghiul constant, ca la cutite, pentru ca il dai pe piatra sprijinind toata lama, problema e ca daca nu ai experienta nu stii unde sa te opresti din ascutit si sa treci la finisarea lamei, astfel il vei utiliza prematur coama. Teoretic daca otelul ala e ok, te poti barbieri linistit minim 2 luni pana vei simti ca nu mai taie si necesita ascutire.

Ideea e sa ai grija in ceea ce priveste intretinerea, dupa utilizare speli lama cu apa si sapun  si o stergi foarte bine, sa nu ramana pic de umezeala, apoi il depozitezi intr-un loc fara umiditate multa.

Editat de titoo, 31 ianuarie 2023 - 22:49.


#1313
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.311
  • Înscris: 28.02.2008
Asa, au mai trecut doua zile, am mai gasit niste barba, revin cu impresii.

Am luat strop de la Tapel Sibiu, pentru ca nu am gasit nicicum un site al domnului Doru Bota. De la Tapel am mai multe obiecte din piele, sunt foarte multumit de ei. Acum mi-au trimis si un breloc gratis, frumos din partea lor. Pentru ca m-am nascut cu doua maini stangi, cred ca am stricat briciul deja. M-am apucat sa-l stropuiesc inainte de ras si, bineinteles, de vreo doua ori am reusit sa intorc briciul cu taisul spre strop, nu invers. Nu am mai avut pana acum obiecte asa pretentioase de protejat, asa ca o sa imi ia putin pana imi intra in reflex sa feresc taisul de orice. La barbierit a taiat bine, dar n-a mai fost asa confortabil ca prima data, a cam zgariat. La final, dupa ce l-am spalat, uscat si stropuit (fara incidente, incep sa prind miscarea), am adunat stropul pe care il legasem de caloriferul din baie si am vazut la unul din capete mici incizii in piele. Nu mai e dubiu, am atins cu taisul de el cand l-am intors.

R89 nu mi-a placut deloc, e mult prea cuminte, nu mi se potriveste. Lama chiar nu o simti pe fata, dar nici nu taie ca restul ustensilelor pe care le am. Poate ii mai dau maxim o sansa si renunt la el, il donez cui l-o vrea.

Intr-o rasturnare de situatie ca in filmele americane, Merkur Futur intra din nou in cursa si ajunge pe podium. Aseara ma plictiseam si am luat topicul de la capat sa vad ce mai pot invata, cand am descoperit la pagina 20 ca NU E STRANS LA MAXIM Posted Image Am apasat capatul lui intre degete si m-a lasat sa il mai strang inca o tura. Acum e mult mai bland, dar tot taie bine, desi lama din el e la a 4-a folosire.

Pe primul loc in clasament e tot briciul, chiar daca m-a zgariat putin de data asta, dar pielea a ramas fina si fara taieturi. Merkur, la treapta 1, e acum mult mai cuminte decat R41, asa ca ii ia locul. R41 merge si el la muzeu, probabil tot pentru a fi donat unui incepator in domeniul asta, pentru ca nu vreau sa ocup spatiul cu ele prin dulap, eliberez locul pentru mai multe briciuri si pietre de ascutit. Sunt bune de ceva alea de la Naniwa? Merita banii?

#1314
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.356
  • Înscris: 19.03.2007
Da, se pare ca i-ai cam deteriorat taisul Posted Image. Trebuia sa te uiti inainte de a te apuca de stropuit la filmuletele de pe youtube, sa nu te grabesti ci sa faci totul meticulos, pana capeti deprinderile necesare, ca asa cum am mai spus, desi pare simplu, nu e atat de simplu. Stropul nu se tine atarnat de calorifer, ci intr-un loc ferit de umezeala, la temperatura camerei, intins, nu rulat sau indoit. Si cand dai briciul pe strop nu apasa, pune o presiune mica pe brici si ai grija cand intorci briciul, de regula la capatul cursei ciupesti stropul. Incearca sa-l dai vreo 50 de pase pe strop, poate isi mai revine.
In privinta pietrelor Naniwa Super Stone sunt bune de brici, sunt vechile Naniwa Speciality Stone recomandate pentru brici.Dar iti recomand Naniwa de 1000 si 3000 dupa care o piatra naturala intermediara de 5000/6000 Belgiana Albastra e foarte buna si o piatra de finish tot naturala, astea de finish cu cat sunt mai bune cu atat sunt mai scumpe. Nicio piatra artificiala, indiferent de cat e de fina, nu e capabila sa lase un tais atat de neted ca pietrele naturale. E drept ca folosind pietre aertificiale pentru finish e mai usor, ai sanse mult mai mari sa-ti reuseasca. Dar atentie, cu pietrele artificiale vei ajunge repede la supra ascutire daca dai prea multe pase. Idem si cu ascutitul pe piatra de 1000, daca nu iti dai seama cand e ascutit si trebuie sa treci pe piatra de 3000 risti sa-l uzezi prematur (iei prea mult material din coama.
S-ar putea sa nu reusesti sa ascuti un brici si sa constati ca ai investit o gramada de bani in pietre. Ar exista si varianta sa tii legatura cu Dani (persoana de la care ai luat briciul) pentru a i le trimite lui la ascutit. Si daca iti iei 3-4 briciuri bune, inveti sa le stropuiesti si intretii corect, te barbieresti luni bune cu ele fara a fi nevoie de ascutire.

https://www.barbieri...-stone-1000/507

https://www.barbieri...-stone-3000/356

https://www.ft-shop....latie-5000.html

De finish sunt mai multe, functie de buget, o piatra buna e in jur de 1000 de lei , dar poate ajunge si la cateva sute bune de euro.

Editat de titoo, 02 februarie 2023 - 19:20.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate