Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Afacere in curtea casei cu 2500 E
Last Updated: Apr 06 2015 12:52, Started by
crisdianas
, Jan 31 2013 10:18
·
0
#73
Posted 01 February 2013 - 18:38
Daca ai vad comercial (o statie de autobuz sau vreo scoala prin apropiere) merge sa faci o covrigarie, de exemplu.... daca nu, e indicat sa te axezi mai mult pe productie si sa dai marfa mai departe.
|
#74
Posted 01 February 2013 - 19:06
florinbad, on 01 februarie 2013 - 13:21, said:
Diana, cozonacul poate fi taiat in 10 bucati groase, care pot fi invelite intr-un celofan personalizat cu numele viitoarei tale firme. Fiecare felie groasa poate fi vanduta cu 1 leu in scoli, gradinite, licee, inspectorate scolare, de politie etc, in general acolo unde gasesti mai multe persoane la un loc. O secunda am zis ca vorbesti cu mine Pt facut cozonac si distribuit ai nevoie in primul rand de echipamente pt productie, apoi pt ambalat si mai apoi pt transport. Ca sa nu mai zic ca iti trebuie intrare in scoli si gradinite si pe unde mai vrei sa distribui. Asta dupa ce amenajezi garajul si obtii autorizatie sanitara de functionara. Vorbim de alimente, totusi. 2500 E pt toate astea sunt putini. Iti trebuie malaxor, cuptor profesional, aparat de ambalat, persoana platita care va transporta produsele, ca sa nu mai zic ca iti trebuie si masina. Deci, sunt investitii care depasesc suma asta. Plus ca este absolut necesar sa se asigure asa numitul circuit alimentar, si nu se poate in 3/3 mp. Edited by -Diana-, 01 February 2013 - 19:08. |
#75
Posted 01 February 2013 - 19:36
ABERATII ...
Un cuptor profesional se gaseste cu 250 euro second hand . Malaxor 5 kg 130 euro . Masina de ambalat )))) De fapt este mai simplu aici . Este un aparat format dintr-o plita si o folie pe tambur . Pont direct pe PM la pret de 60 euro . Sunt oameni care cauta angajare cu masina proprie pentru distributie . Acum inteleg de ce sunt persoane gica contra pe fiecare topic . ABERATII ... Un cuptor profesional se gaseste cu 250 euro second hand . Malaxor 5 kg 130 euro . Masina de ambalat )))) De fapt este mai simplu aici . Este un aparat format dintr-o plita si o folie pe tambur . Pont direct pe PM la pret de 60 euro . Sunt oameni care cauta angajare cu masina proprie pentru distributie . Acum inteleg de ce sunt persoane gica contra pe fiecare topic . |
#76
Posted 01 February 2013 - 20:14
Si persoane care se imbata cu apa rece, si mai multe.
|
#77
Posted 01 February 2013 - 21:32
varu_alin, on 01 februarie 2013 - 10:07, said:
HAi sa detaliem un pic afacerea cu ciuperci. Ceva la negru pana vedem cum merge treaba . Garajul e bun , acoperi geamurile sa fie intuneric.Mai trebuie asugurata umiditatea si .... temperatura? Poate e cineva aici care are o ciupercarie si ne poate da mai multe detalii. -Diana-, on 01 februarie 2013 - 10:22, said: Varule, nu faci mare cultura in garaj! Poti sa faci niste ciuperci pt tine, dar ca sa scoti profit si sa traiesti din profitul ala, nu merge cu ciupearca in garaj. varu_alin, pe vremea lui nea Ceașcă, cei care doreau să cultive ciuperci - de regulă Pleurotus, nu prea apăruse moda cu Champignon pe atunci, - pentru consum propriu sau/și micul comerț (la piață, nu prea aveai mijloace legale să te extinzi în cine știe ce mare afacerist pe vremea aia) o făceau de regulă în beciuri, pivnițe, folosind compost în niște saci perforați. Cei mai cu dare de mână supraetajau pe straturi încăperile respective și eficientizau foarte mult producția. Nu trebuie neglijat că ciupercile au un ciclu de producție foarte rapid și, dacă asiguri umiditatea și temperatura potrivite, poți să le obții tot timpul anului. Eu zic că dacă începi de acolo și vezi că lucrurile merg, te poți extinde foarte ușor ulterior. Diana are însă dreptate, evident că, cu cât mai mare e spațiul pe care îl ai la dispoziție, cu atât mai mare e, logic, și producția. Eu cred că pentru cineva care vrea să vadă cum e, care face primii pași într-o astfel de afacere, un garaj nefolosit sau o pivniță e mai mult decât suficient, nu cred că are rost să te arunci la mai mult (decât dacă nu cumva ai vreun grajd dezafectat) până când nu ești convins că iese ceva OK și te descurci în branșa pe care ți-ai ales-o. Mai multe informații despre cum să-ți faci ciupercărie, cred că poți obține de pe net, că sunt destule proiecte și sfaturi. Uite numai două linkuri: Ciupercărie 1, Ciupercărie 2. De fapt, nu are rost să te plictisesc cu linkuri pe care le poți găsi singur ușor cu Google, cred că ai inclusiv exemple de proiecte pe acest domeniu. Cât privește afacerea cu cozonacii - o idee foarte bună, dar, cum a spus Diana, că faci cozonaci, plăcinte sau prăjituri supraetajate cu un milion de creme, aprobările sanitare care trebuie obținute sunt aceleași, spațiul ăla despre să zbârnâie dpdv al igienei sanitare și am auzit că birocrația e la ea acasă. Nu știu dacă poți să faci cozonaci la cuptor cu lemne (în aer liber, that is) - poate mai degrabă într-o hală - iar de preparat aluatul, porționat, ambalat produsul 100% nu o să poți să faci asta într-un garaj, decât după ce acesta a foar racordat la rețeaua de apă/canalizare, electricitate (gaz, dacă totuși te gândești la metoda clasică), iar interiorul a fost pardosit cu gresie și pusă faianță... Plus utilajele necesare... Chiar că e nevoie să consulte cu atenție un specialist, să ia în calcul absolut toți pașii pe care îi are de făcut... |
#78
Posted 01 February 2013 - 22:17
KoShiMin, on 01 februarie 2013 - 21:32, said:
Chiar că e nevoie să consulte cu atenție un specialist, să ia în calcul absolut toți pașii pe care îi are de făcut... Am vrut sa atrag atentia tuturor entuziastilor, ca nu este atat de simplu sa faci o afacere. Sau mai corect, o afacere profitabila, pt ca multi demareaza o afacere, dar mare parte dintre ei falimenteaza. Si aici nu vorbesc numai de afacerile in garaj, ci si despre cele care se intind pe spatii mari, in care se investesc multi bani. De retinut pt viitorii antreprenori, faptul ca sunt niste pasi clari care trebuie urmati din momentul in care iti vine o idee si pana sa incepi sa depui documentele de inmatriculare la Registrul Comertului. Primul pas, este planul de afaceri. Fara el, indiferent cat de buna este ideea, nu faci mai nimic. Orbeste, au pornit si altii si au plans mai apoi. Au plans de asemenea si ”pestii mari”, antreprenorii experimentati, dar eu incerc sa trezesc la realitate ”pestii mici” care nu au bani de pierdut aiurea. Ca falimenteaza intr-o singura afacere Tiriac, nu e problema pt acesta. Dar ca falimenteaza in singura afacere demarata, un oarecare user SP, este o problema pt omul ala. Vorbim de resurse financiare aici, care se pierd datorita faptului ca ideile nefondate nu aduc bani, ci ii pierd. Va urez spor in afaceri si multa atentie! Edited by -Diana-, 01 February 2013 - 22:34. |
#79
Posted 02 February 2013 - 06:52
1. Vezi cati oameni circula pe zi prin fata locatiei tale. Daca circula putini, nu fa vanzare cu amanuntul acolo gen covrigarie, gogoserie (desi inca mai tine sa vinzi produse toxice ca astea fara sa dai bon fiscal); poti face vanzare cu amanuntul acolo doar daca intri pe un domeniu in care esti unic in oras si produsele respective sunt cautate de cei din oras, care vor veni la tine chiar daca esti pe strada necirculata si la periferie.
2. Fa ceva pentru care ai clienti loco care sa cumpere produsele sau serviciile respective; sau pentru care tu creezi o nevoie irezistibila. Din pacate, oras mic inseamna de obicei: batrani multi, saraciti, care vor eftin si bun. 3. Cipercaria se face de obicei in pivnite (18-20 grade C, umezeala, intuneric, stelaje, pleurotus ostreatus, chamignon, compost balegar/rumegus sau lemn fag, micelii, 2-3 luni ciclul). Cine cumpara cipercile produse de tine? Poate ar trebui sa faci niste servicii (chiar si pentru altii din alta parte) sau o mica productie de ceva facut artizanal (cine iti cumpara aceasta productie?), sau sa iei o franchiza ce s-ar cauta loco. Un mare avantaj e sa te bagi in ceva ce stii, sau sa ai pe cineva care stie. Bafta! |
#80
Posted 02 February 2013 - 09:13
Quantum, on 02 februarie 2013 - 06:52, said: 3. Cipercaria se face de obicei in pivnite (18-20 grade C, umezeala, intuneric, stelaje, pleurotus ostreatus, chamignon, compost balegar/rumegus sau lemn fag, micelii, 2-3 luni ciclul). Cine cumpara cipercile produse de tine? |
#81
Posted 02 February 2013 - 10:24
Cea mai bună idee de până acum mi se pare a lui florinbad, cu feliile de cozonac, cred că s-ar vinde ușor în școli (dacă nu cumva nu există, dacă nu există ar trebui văzut de ce nu există, n-a avut nimeni ideea până acum sau a avut și n-a mers , ăsta ar fi bussiness planul).
Ca să faci 10-20 de cozonaci pe zi nu-ți trebuie linie de producție, îți trebuie doar firmă cu obiect de activitate „Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase”, o rețetă bună, mașină personală pentru distribuție (că doar n-o să producă cu sutele) și spirit întreprinzător. Sigur că, pentru obținerea autorizației sanitare trebuie amenajat garajul conform normelor - gresie, faianță (sau ce s-o cere), apă curentă, suprafață de lucru de inox, vase de inox, sigur, adaptate capacității de producție. Ambalarea se poate face și manual, coacerea se poate face tradițional, în cuptor cu lemne, important este fie respectate normele sanitare minime - să fie tăvile acoperite până se introduc în cuptor, etc. Dacă te pricepi la cozonaci și prăjituri, în timp scurt (mai ales că este un oraș mic, unde toți se cunosc) îți poți forma o clientelă, cunosc pe cineva în Constanța care face acasă, la bloc, platouri cu prăjituri și cozonaci pentru evenimente. Fără firmă. Are un succes fantastic. |
#82
Posted 02 February 2013 - 15:47
|
#83
Posted 02 February 2013 - 17:42
#85
Posted 03 February 2013 - 07:17
Intotdeauna trebuie sa faci calculatii si sa sondezi piata in care vrei sa intri, pe scurt: plan de afaceri. Altfel, riscul de a rata creste de vreo suta de ori. De cele mai multe ori, incepatorii nu dau bani cuiva sa le faca planuri de marketing, financiare, de vanzari, de productie etc. Cauze ar fi: supraestimarea, insuficienta banilor, necunoasterea ca exista firme care fac asta, neincrederea in astfel de planuri (cum sa stie aia mai bine ca mine?) si mai ales: lipsa consultarii cu altii, daca afla cineva de planul meu genial, mi-l fura si o face inaintea mea?
La o afacere cel mai important e cum o faci, unde o faci, cand o faci. Ca sa fiu tandru, va bag niste proverbe: Omul sfinteste locul si Ochiul stapanului ingrasa porcul. Bafta! (se raspunde cu Sa fie!) |
#86
Posted 03 February 2013 - 09:29
#87
Posted 03 February 2013 - 09:43
Frumusetea vazuta la in antreprenor incepator (nu conteaza varsta, ala de la KFC s-a apucat la 67) e data de entuziasmul debordant (trebuie sa crezi foarte tare in ce vrei sa faci), de spiritul intreprinzator (dorinta de a gandi afacerea, de a actiona pentru a o realiza) si de emotia realizarilor.
La fel de frumos e sa ai visuri... dar, in afaceri, ele trebuie sa fie doar scanteia care care aprinde focul. |
|
#88
Posted 06 February 2013 - 17:12
Cu cozonaci in orase mici nu merge pentru ca toate femeile sunt gospodine si stiu sa faca cozonac.
Am fost acum cativa ani intr-un mic orasel, parca timpul a stat in loc. Ma simteam ca inainte de '89. Pe cei cu bani ii numarai pe degetele de la o mana ciunga. M-as orienta catre un atelier de reparatii incaltaminte + o masina de cusut si o foarfeca - aka atelier croitorie ))) Sigur sunt destui care vor sa-si recicleze pantofii/blugii. |
#89
Posted 07 February 2013 - 14:30
Nu știu dacă poți să faci cozonaci la cuptor cu lemne (în aer liber, that is) - poate mai degrabă într-o hală - iar de preparat aluatul, porționat, ambalat produsul 100% nu o să poți să faci asta într-un garaj, decât după ce acesta a foar racordat la rețeaua de apă/canalizare, electricitate (gaz, dacă totuși te gândești la metoda clasică), iar interiorul a fost pardosit cu gresie și pusă faianță... Plus utilajele necesare... Chiar că e nevoie să consulte cu atenție un specialist, să ia în calcul absolut toți pașii pe care îi are de făcut...
Cumpar cozonaci ( kurtos kalacs) facuti in chioscuri, in parcarile supermarketurilor, chioscuri care nu au mai mult de 3x3m. Nu stiu daca au apa curenta, da sigur nu au dotari extraordinare. Acesti colaci se fac pe jar produs din mangal, deci nu tu cuptoare sau alte aparate igienice. Se poate dar trebuie vazut care este procedura pentru autorizare. Daca esti intro zona agricola poate ar fi vad pentru o fitofarmacie. Oamenii cauta seminte, pesticide, pamant de flori, ghivece etc. Asta daca nu este alta in apropiere. Da si aici este nevoie de calificare. Si in plus veniturile sunt sezoniere, infunctie de zona in care esti somezi intre septembrie-martie aproximativ. |
#90
Posted 27 February 2013 - 18:15
"Pompe Funebre" Chiar peste drum de mine am un astfel de magazin care are 2 ani de cand sa infiintat si vad ca o duce din ce in ce mai bine, vinde sicrie, coroane funerare, (de fapt nu prea stiu ce mai vinde ca nu am intrat niciodata), dar chestiile astea le are expuse si la exterior.
Pentru genul asta de produse nu este neaparat sa ai magazinul amplasat pe vad comercial, apropo au si o masina mortuara (un ford negru break). Tinand seama ca e criza o astfel de afacere poate fi infloritoare. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users