Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Curiozitate:sterilizarea borcanelor cu zakuska.
Last Updated: Oct 30 2011 03:03, Started by
drgroza
, Oct 11 2011 22:35
·
0
#19
Posted 20 October 2011 - 22:46
drgroza, on 15th October 2011, 08:18, said: ================ Din pacate prelucrarea termica prin fierbere distruge vitamina C. De fapt este optiunea ta, drgroza, daca vrei sa sterilizezi zacusca. Noi o sterilizam, fierbem borcanele incinse si legate la gura prima data imediat dupa imbuteliere si apoi peste 24 de ore le fierbem iarasi...ca sa distrugem orice urma de bacterii...daca capacul de la borcan nu etanseaza...il schimbam si fierbem iarasi borcanul. Cum afirma un forumist inainte...sterilizarea se face pe la 60, 70 de grade...se disrtug bacteriile default. Singurele conserve care fac probleme si pot dezvolta ciuperci sunt zacusca si gemul de gutui...din cele care le facem noi. |
#21
Posted 21 October 2011 - 01:34
#22
Posted 26 October 2011 - 22:30
NASTYPRIMUL, on 21st October 2011, 02:34, said: La cuptorul cu microunde se pastreaza in cantitate mai mare vit C. Da, dar la microunde nu poti folosi capace metalice de etansare la borcanele de sterilizat... Sterilizarea unor borcane fara capac este nula...sau se poate folosi, pentru capac, celofan udat cu apa (nu ala de la florarese, din plastic...) doar celofan adevarat si sfoara care etanseza...strans. Indiferent de metoda termica de sterilizare, o parte din aerul din borcan iese. - Daca este un borcan bine sterilizat, cu capac din celofan - celofanul o sa faca o concavitate spre interiorul borcanului. - Daca este un borcan cu capac metalic, bine sterilizat, care contine conserve facute acasa sau poate bulion de la piata, probabil ca doamnele o sa va puna sa deschideti capacul...introduceti un varf de cutit, in sus, pe langa capac si trageti de capac in exterior... daca acesta face "fass" cand intra aeru' in borcan...probabil ca o sa puteti deschideti/roti capacul acelui borcan sterilizat si doamnele o sa va dea o bila alba... Edited by gabicen, 26 October 2011 - 22:57. |
#23
Posted 27 October 2011 - 21:36
Hei baieti, tot mai sterilizati borcane cu zacusca?
La mine, unele borcane sunt (deja) golite, spalate.....si "aranjate" pe un alt raft! Chestia cu varful de cutit si capacul bine etanseizat....o stiam! Am aplicat-o......a facut "fass"......nu am primit nici bila alba.....nici un pahar cu vin alb....nimic! Colegul gabicen merita doua bile: -una alba, pentru pontul care nu era stiut de toti colegii; -alta neagra, pentru ca ne "pacaleste" ce primim .... ceva! Numai bine! |
#24
Posted 30 October 2011 - 03:03
danutz_2009, on 27th October 2011, 21:36, said: Hei baieti, tot mai sterilizati borcane cu zacusca? La mine, unele borcane sunt (deja) golite, spalate.....si "aranjate" pe un alt raft! Chestia cu varful de cutit si capacul bine etanseizat....o stiam! Am aplicat-o......a facut "fass"......nu am primit nici bila alba.....nici un pahar cu vin alb....nimic! Colegul gabicen merita doua bile: -una alba, pentru pontul care nu era stiut de toti colegii; -alta neagra, pentru ca ne "pacaleste" ce primim .... ceva! Numai bine! Danut, poate ai primit o bila alba fiindca ai spalat borcanul de zacusca dupa ce l-ai golit si apoi l-ai pus pe raft Bilele albe sa aduna in timp, cu rabdare Astfel se cladeste o "casa de piatra"... |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users