Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cea mai buna prajitura
Ultima postare: iul 13 2006 23:40, Inițiat de
eviltruth
, aug 20 2005 21:37
·
0
#40
Publicat: 21 iunie 2006 - 08:32
mufă, on Jun 20 2006, 18:08, said: Păi zi ce-i place și poate te învățăm cum se face :) lui ii place aploape tot ce e dulce...nu imi zice ce sa-i fac...spune doar fa-mi si mie ceva dulce...daca il intreb ce imi raspunde ca nu stie...vrea ceva dulce :wacko: Quote Chou à la crème. Nu e mare chestie, dar mie imi place... Quote Baclava, evident! Quote zahar ars ? fi serioasa. incercati tiramisu :naughty: scrieti va rog si retetele... Editat de Any, 21 iunie 2006 - 08:37. |
#41
Publicat: 12 iulie 2006 - 10:19
Any, on Jun 21 2006, 09:32, said: lui ii place aploape tot ce e dulce...nu imi zice ce sa-i fac...spune doar fa-mi si mie ceva dulce...daca il intreb ce imi raspunde ca nu stie...vrea ceva dulce :wacko: scrieti va rog si retetele... Tiramisu, usor de facut si super buna si Tort de crema de zahar ars cu fructe caramelizate..super usor de facut. Postez si retele numai ca eu cam adaug din ochi ingredientele. Incerc sa aproximez. |
#42
Publicat: 13 iulie 2006 - 11:25
#43
Publicat: 13 iulie 2006 - 13:45
Any, on Jul 13 2006, 12:25, said: nu-i nici o problema daca le pui din ochi :) deci Tiramisu espresso f tare sau ness tare (eu fac catitatea cat sa insiropez toate piscoturile cam o cana jumatate si cu cafea iese mai aromata prajitura), o ceasca Amaretto sau whisky mai degraba am whisky in casa decat amaretto, 2 fiole esenta de rom, oua ( eu pun numai galbenusurile vre-6-7), 1plic jumatate zahar tos vanilat mai pun si 2-3 linguri miere (am vazut la o emisiune culinara, mai demult,ca un italian a pus si miere si am furat ideea), 2 cutii Mascarpone- luati d-aia romaneasca e foarta buna si e si mai ieftina,cacao, piscoturi (mie imi trebuie cam 1 punga jumatate ca am tava mare) Si acum ...se face crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta se topeste si crema devine alburie. In galbenusurile frecate se adauga crema de branza Mascarpone si esenta de rom.Crema este gata si o dati la frigider, nu congelator. Siropul : se face din cafeaua sau nesul rece in care se amesteca amaretto sau whisky sau esenta de rom. Iei o tava dreptunghiulara. Piscoturile se insiropeaza bine se aseaza un rand in tava , apoi se aseaza jumatate din crema facuta. Si se reia operatiunea dupa care se pune ultima parte de crema. S pudreaza cu o ploaie imbelsugata de cacao dupa care se da la frigider peste noapte sau macar cateva ore daca nu rezistati de pofta. E cea mai buna si cel mai usor de facut si e de mare efect. La mine cand fac tiramisu si fac greseala sa zic, vin toti prietenii si intr-o ora nu mai ramane nimic. Editat de ginger_my, 13 iulie 2006 - 13:48. |
#44
Publicat: 13 iulie 2006 - 14:01
crema zahar ars cu fructe
Pun zahar intr-o oala cam 1 cana si mai pun miere 1-2 linguri ,las la topit, ametecand cu o lingura si apoi arunc in cratita mere taiate sferturi (curatate inainte), stafide (pe care le tin in rom cu apa inainte sa se umfle)caise, ananas, banane si le caramelizez bine. Eu pun fructe multe deci fiecare poate sa puna dupa inima si pofta. Apoi mixez 6 oua cu 6 linguri zahar , adaug 3 cani lapte, le amestec cu spor si fac crema de zahar ars , o torn peste fructe si dau la cuptor pana se incheaga. Se lasa la racit si apoi se pune pe un platou mai adanc sa incapa si sosul lasat si ...se da la frigider..... Eu de obicei maninc cu inghetata de vanilie peste. E o nebunie... :coolspeak: P.S. pt aroma in plus puteti pune putin rom in lapte si zahar vanilat in loc de zahar normal dar e f bun si fara. Editat de ginger_my, 13 iulie 2006 - 14:02. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi