Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
De ce legumele si unele fructe nu au gust ?!
Ultima postare: sep 30 2023 17:30, Inițiat de
MinettoMatoi
, sep 26 2023 13:06
·
12
#1
Publicat: 26 septembrie 2023 - 13:06
Eu nu pricep ceva, de ce de multe ori legumele si fructele nu prea au gust ?! Ba morcovi, ba rosii, ba caise, e nebunie, si mai zice sa mananci sanatos, exact ce nu trebuie are gust, dulciurile, fast food si alte porcarii.
Ca daca e o leguma sau fructa buna, mananc si eu de placere mereu, dar asa sa mananci cauciuc e mai greu. Si mai rau e ca nu se sesizeaza nimeni sa nu mai cumpere, etc. Ca daca nu s-ar mai vinde, ar fi nevoiti astia sa faca ceva. Alta chestie, de ex pepenele de la Dabuleni e bunicel, aia importati zici ca mananci apa, ce naiba fac aia ? Si culmea, lumea dau bani pe apa ! Eu macar nu mai iau a doua oara, altii persista in prostie, si le formeaza piata la aia. Statul nu ajuta producatorii nostri special sa faca vanzare la altii, nu e ca la nemti unde producatorii is subventionati desi la facut cauciuc sunt subventionati. Unde prin Bucuresti s-ar mai gasi legume mai gustoase ? Dar in mod frecvent, nu ca odata au nimerit aia marfa mai gustoasa. Undeva unde se are grija de asta, nu conteaza ca-a mai scumpe. |
#3
Publicat: 26 septembrie 2023 - 13:14
Contează soiul. Specialiștii o tot ard în hibridizări ca să le iasă profit baban producătorilor și comercianților. Parcă au și o denumire consacrată astfel de mutanți, fructe și legume din plastic.
Cumpăr mere care arată fain, spre exemplu, dar când gust din ele am senzația că aș mănca cartofi cruzi dați prin zahăr. |
#5
Publicat: 26 septembrie 2023 - 13:23
MinettoMatoi, on 26 septembrie 2023 - 13:06, said:
Eu nu pricep ceva, de ce de multe ori legume... Unde prin Bucuresti s-ar mai gasi legume mai gustoase ? Dar in mod frecvent, nu ca odata au nimerit aia marfa mai gustoasa. Undeva unde se are grija de asta, nu conteaza ca-a mai scumpe. Editat de echoshoworacle, 26 septembrie 2023 - 13:24. |
#6
Publicat: 26 septembrie 2023 - 13:23
eiffel, on 26 septembrie 2023 - 13:11, said:
Sunt culese verzi. Si se coc fortat. Pentru legume si fructe sunt tot felul de solutii care le forteaza coacerea, unele chiar pana acolo incat azi rosiile sunt verzi, le stropesti, iar maine dimineata deja sunt rosii (la culoare) si gata de vanzare. Evident, cand le tai in 2 vezi ca miezul e verde si au gust de parca ai musca din carton. Si la portocale, am fost putin uimit cand am vazut in Grecia portocale coapte natural, ele inca au coaja aproape 30-40% verde. Dar inauntru sunt de un portocaliu intens, au un gust divin si sunt asa zemoase incat din 3 portocale aproape ca scoti 4 portii de fresh. La fel si rodiile, inca au portiuni verzi pe coaja, dar ele sunt coapte si incepe deja sa puste coaja pe ele, desi inca sunt pe pom. Editat de Hider141, 26 septembrie 2023 - 13:26. |
#8
Publicat: 26 septembrie 2023 - 13:25
Cred ca cea mai mare problema e distanta dintre locul recoltarii si locul vanzarii. Cu cat sunt mai apropiate, cu atat se culege produsul mai copt.
Cu cat e mai perisabil produsul cu atat se culege mai necopt, deci o rosie adusa din Spania in Romania are sanse mari sa fie rea, rosiile din Spania chiar si in Germania sunt rele si e jumatatea distantei plus drumuri excelente (ceea ce nu se intampla in Ro). Eu iau rosii excelente, sunt ceva soi de cherry mai mari-lungi care le gasesc doar vara si costa vreo 3€/300g, deci mult. Sunt locale, nu sunt aduse de la mai mult de 70km distanta. La fel capsunii, se simte daca ii iei de aproape si sunt culesi in aceeasi zi. La mere sau cartofi care nu sunt atat de perisabili diferentele nu sunt asa mari. |
#11
Publicat: 26 septembrie 2023 - 13:33
Hider141, on 26 septembrie 2023 - 13:23, said:
Si la portocale, am fost putin uimit cand am vazut in Grecia portocale coapte natural, ele inca au coaja aproape 30-40% verde. Dar inauntru sunt de un portocaliu intens, au un gust divin si sunt asa zemoase incat din 3 portocale aproape ca scoti 4 portii de fresh. Le-am vazut si eu. Se vand si la supemarket al ei - scrie si pe eticheta ca sunt ptr suc. De vreo 2 ori am vazut si la noi. Le vindeu ca fiind normale |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi