Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Sare fina?
Last Updated: Oct 03 2022 23:52, Started by
Tsunamii
, Oct 02 2022 20:18
·
0
#37
Posted 03 October 2022 - 00:52
pasilla, on 02 octombrie 2022 - 22:11, said:
Pentru ca este inferioara. [ https://d384u2mq2suvbq.cloudfront.net/public/spree/products/2782/large/sel-de-mer-fragrance-oil-web.jpeg?1654514196 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://p0.storage.canalblog.com/05/51/192034/15706501.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by andreic, 03 October 2022 - 01:01. |
#38
Posted 03 October 2022 - 03:08
Prin cristalizare vrei sa zici evaporarea apei dintr-o saramura din marile zilei de azi, de dupa ce am inventat radioactivitatea, plasticul si pesticidele.
Ce e captiv in straturi e de dinainte de toate astea. La fel cum pentru contoare de radiatii extrem de precise se foloseste la carcase metal pescuit din epave din mare mai vechi de primul test nuclear. Tot ce a fost pe pamant dupa asta are o contaminare infima dar prezenta cu radiatie alta decat cea naturala. |
#39
Posted 03 October 2022 - 06:11
andreic, on 03 octombrie 2022 - 00:52, said:
Eu stiam ca e superioara chiar, ca e cristalizata natural la soare... aia de salina e mai mult pentru materiale antiderapante sau furajera la vaci Nu mai zic, asta de suprafata e inepurizabila fiind obtinuta din oceane si mari prin evaporatie in bazine speciale si sterilizata de la Soare si i se pune iodura de potasiu inainte de procesarea finala in varianta uscata sau in solutie inainte de cristalizare pentru procesul tehnologic umed. As merge pe mana lui Sebulbus |
#40
Posted 03 October 2022 - 06:27
#41
Posted 03 October 2022 - 06:49
O sa va anunt. Imi e cam teama ca n-o sa fie, dar.. trebuie sa incerc
Multumesc tuturor |
#42
Posted 03 October 2022 - 06:50
sebulbus, on 03 octombrie 2022 - 03:08, said:
Prin cristalizare vrei sa zici evaporarea apei dintr-o saramura din marile zilei de azi, de dupa ce am inventat radioactivitatea, plasticul si pesticidele. Ce e captiv in straturi e de dinainte de toate astea. Edited by andreic, 03 October 2022 - 06:58. |
#43
Posted 03 October 2022 - 07:06
#44
Posted 03 October 2022 - 07:21
#45
Posted 03 October 2022 - 07:38
DaculScoril0, on 02 octombrie 2022 - 23:32, said:
nu știu ce sare cumperi tu dar aia pe care o cumpăr eu vine la pungi de 2Kg, cam 8 (opt) lei punga. Mă ține vreo trei-patru luni o pungă. O fi scump? Plus că nu are nici un iz de sulf sau ouă clocite. Uite asta cred ca era: https://www.minunean...et-oferta_.html Am luat-o ca am vazut ca e la moda sa o arunci peste fripturi mai smechere, doar ca fripturile smechere se mananca mereu inainte sa mai apuc eu sa cotrobai dupa punga cu sare neagra. Asa ca am ajuns sa o folosesc la gatit cand in mod inevitabil am ramas la un moment dat fara sare obisnuita, si vreo cateva zile ma tot intrebam ce naiba a murit pe la mine in bucatarie. Uscata nu miroase in vreun mod sesizabil. Sau cine stie, oi fi nimerit eu o punga de sare expirata Nu cred ca a facut nimeni un studiu amanuntit despre cat de multe minerale contine o lingurita de sare, si cat din acele minerale sunt efectiv absorbite de corp, si mai ales ce efect au acele minerale, bune sau nu, raportat la nenumaratele alte chimicale la care suntem expusi si de zi, in aer, in apa, in mancare sau in samponul cu care ne spalam. Cine vrea sa fie cu adevarat implicat si dedicat cauzei unei vieti lungi si fericite ar trebui sa evite sarea cu totul, alaturi de zahar si alcool, ceea ce pentru mine e egal cu a fi practic deja mort, dar hai sa nu divagam Edited by MembruAnonim, 03 October 2022 - 07:52. |
#46
Posted 03 October 2022 - 07:40
Eu folosesc în râșniță pentru sare/piper din aceea ce se găsesc în toate supermarketurile. Folosesc sare de salină neiodată (din aceea ce pare murdară) iar pentru aspect, în râșniță adaug și puțină sare de mare sau de Himalaya (ce a fost inițial în râșniță sau altceva). Deși am încercat tot felul de variante, gustul sării de salină neprelucrată mi se pare cel mai bun iar din râșniță reglez granulația în funcție de necesități.
|
|
#47
Posted 03 October 2022 - 08:18
Mai, dar voi sunteti sanatosi de va permiteti sa mai puneti sare in mincare ! Consider ca sunt destule alimente care contin suficienta sare pentru a nu mai pune in mincare !
|
#48
Posted 03 October 2022 - 08:22
ionut76, on 03 octombrie 2022 - 08:18, said:
Mai, dar voi sunteti sanatosi de va permiteti sa mai puneti sare in mincare ! Consider ca sunt destule alimente care contin suficienta sare pentru a nu mai pune in mincare ! Salata verde, rosii, castraveti,carne. Toate astea au nevoie de sare Salamul, saramura de peste de la restaurant, pizza de la Glovo, asa e, nu au nevoie de sare |
#49
Posted 03 October 2022 - 08:24
#50
Posted 03 October 2022 - 08:26
#51
Posted 03 October 2022 - 08:39
hai sa o luam metodic ..
pentru bucuresteni, daca aveti acces facil la obor, in hala, se gaseste de la fina la gronjoasa, inclusiv bulgari "cu minerale" sau "de himalaia", la vrac, la un nene, intr-unul din capetele rindurilor de tarabe, spre zona cu tarabele cu carne/peste/brinza .. mineralele .. sunt elemente chimice anorganice, asa m-au invatat comunisti, daca insa s-a mai schimbat chimia, mea culpa, eu prost, ca de obicei. despre sarea de himalaia, aia "roz" de la impuritatile de oxid de fier pe care le detin, mai cititi, de unde se "extrage" si pina la himalaia, luuuuuuung drum este de parcurs, ca si mai sus, eu prost, intreb pe cineva in biznis si a ris de .... bine ca nu s-a cacat pe mine sare de mare - sare de salina .. dar aia de salina, cica ar fi fost pe fundul .. unei mari, demult, odata, deci carei (orasul .. ) diferentza? citeva milioane de ani? vedeti sa nu fie expirata!!! |
|
#52
Posted 03 October 2022 - 08:48
Normal ca sarea de salina a fost depusa tot de o mare cu mult timp in urma... ea a stat blocata in subteran mult timp. Si pentru ca sarea obtinuta din salina nu trece prin procese de purificare precum cea de mare in mod natural, retine mai multe impuritati, mai ales sulfat de calciu - ghips, de aici calitatea nutritionala inferioara.
O sare de calitate trebuie sa aibe doar clorura de sodiu, peste 99%. Cea de salina nu are asa ceva. Practic de aia si la gust e mai slab sarata fata de cea de mare si din acelasi motiv nici nu este alba intrucat contine o proportie mai ridicata de alte substante ca sulfatul de calciu mentioant in urma care nu prea e sanatos oricum, nu mai zic de celalalte elemente periculaose care fac sarurile colorate de le plac unora... cupru, fier etc... Deci atat chimic cat si nutritional sarea de mare este peste celalalte fiind procesata natural, nu are excese de calciu si este mai concentrata. Edited by andreic, 03 October 2022 - 09:04. |
#53
Posted 03 October 2022 - 08:57
Habar nu am daca a mai scris cineva... nu am citit din urma. De mai mult de 10 ani utilizez in casa numai sare gema / de muraturi si numai cea vanduta sub sigla Salrom. Asta o fac dupa ce-am discutat cu cineva de la Salrom care m-a "luminat"...
Sarea extrafina ajunge asa dupa mai multe procedee (recristalizare etc.). Pe parcursul acestor prelucrari se pierd toate mineralele din sarea bruta, iar produsul finit este NaCl in proportie de peste 95%. Ori niciuna din cele doua substante nu e ok pentru organism (vestitul slogan: sarea-n exces nu e buna) . Asa ca ce fac? Cumpar sare romaneasca de muraturi, care are minim 57 minerale in ea si o pun in rasnite. Pentru mancare nu folosim sare rasnita. Rezultatul: mancarea este mult mai gustoasa. Desi trebuie sare mai multa mancarea nu este mai sarata. Dar asta necesita un pic de timp pana cand inveti dozajul (dar, in mare este dublu!). Si mananc mult mai sanatos. Referitor la : - sarea de Himalaya... prima sare cu termen de garantie din lume... sunt de acord cu r_murphy, nu trebuie decat sa cauti pe net si nu vei mai manca vreodata. - sarea de mare... nu confundati. Se obtine prin fierberea apei de mare si recristalizari succesive, scopul principal fiind obtinerea apei dulci (pentru irigatii), iar obtinerea sarii este un scop secundar... Dar prin toate acele recristalizari se pierd mineralele, deci este identica cu sarea extrafiina in ceea ce priveste procentul de NaCl. Edited by adip1962, 03 October 2022 - 09:00. |
#54
Posted 03 October 2022 - 09:11
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users