Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Diferente soiuri de coacaze? Jonkheer sau Ribes Rubrum?
Last Updated: Jul 10 2022 12:31, Started by
-ARA-
, Mar 04 2022 21:07
·
0
#1
Posted 04 March 2022 - 21:07
Am observ ca in magazine se gasesc 2 feluri de coacaz.
Nu stiu de care sa cumpar si poate imi ziceti vreo diferenta. https://www.leroymer...0-cm-rosu/78869 Sau https://www.leroymer...0-cm-rosu/49956 |
#2
Posted 04 March 2022 - 23:45
Nu e diferența pt ca vorbim de un soi vs numele speciei din care face parte inclusiv acel soi.
Adică în cazul 2 tu habar nu ai ce soi e, dracu știe... Sau poate scrie pe undeva dar în pozele de prezentare nu se vede. Altfel, jonkheer van tets este un soi bun, timpuriu, cu fructe aspectuoase, ciorchini frumoși, e productiv. La gust e ok, nu as putea spune ca e deosebit dar nici alte soiuri de coacă rosu nu sunt neapărat cu mult mai spectaculoase.... Per total as spune ca Jonkheer van tets este un soi bun pt început, mai încolo vezi tu dacă simți nevoia de altceva. Edited by parintele, 04 March 2022 - 23:45. |
#3
Posted 05 March 2022 - 07:15
Vad ca au cam disparut soiurile romanesti la toate categoriile, pomi si arbusti fructiferi, bulbi, stoloni, pana si banalele seminte de legume si cereale sunt din import.
|
#4
Posted 05 March 2022 - 10:43
Pentu ca erau "nerentabile" si "nesanatoase" conform derfinitiei parvenita de la UE.
Doar ce este acum in comert este acceptat.Adica acele fructe si legume pline de parfum,savoare si gust. |
#5
Posted 05 March 2022 - 12:24
Am cumparat un coacaz Jonkheer van tets. Acum vreau sa mai cumpar inca un coacaz alb si poate inca un cocaz rosu.
Am gasit si soiuri romanesti, imi pare rau dar nu stiu pe dinafara sa va zic ce pepiniere erau, tocmai asta imi parea ciudat. Pe cele de la yurta si de la firma de la care cumparai eu, scria mai detaliat, ce fel de coacaz este. Pe cele romanesti scria simplu "coacaz rosu" si mod de plantare. Ma uitam pe ambalaj si nu pricepeam care este faza? Pai astia de la yurta iti zic ce varianta de coacaz este. Cel mai raspandit observai ca este Ribes Rubrum, aveau si la auchan si la leroy merlin. Si mai era coacaz rosu rovada si coacaz rosu rolan. Deci o sa cumpar un coacaz alb Ribes Niveum si un coacaz rosu dintre cele 3, rolan, rovada sau ribez rubrum. Edited by -ARA-, 05 March 2022 - 12:25. |
#6
Posted 05 March 2022 - 15:50
Tu ești turc? Ce nu înțelegi?
Românește ti-am zis, ribes rubrum este specia coacăz rosu. În cadrul speciei exista soiuri. Jonkeer e unul din ele, rolan e altul, rovada sau cum ii zice e altul, sunt sute de soiuri. Unii scriu soiul, alții nu, chestie de politica de import și vânzări, dacă vinzi o planta ca ornamentala trebuie alte acte fata de plantele pt producție fructe. De aia unii care importa ca să mai scape de o parte din acte și hartogaraie, le vând ca plante ornamentale și nu sp3cifica soiul pt ca oricum în general cumpărătorii cărora li se adresează habar nu au ce e aia... Coacazul alb este fix un coacăz rosu care a suferit o mutație și are fructul Depigmentat. Fructele sunt mai slabe decât cele ale coacazului rosu în general. Dacă vrei ceva aromat și interesant ia unul negru. |
#7
Posted 05 March 2022 - 17:05
Nu va pierdeti timpul cu coacaz rosu si alb. Ala negru e ce trebuie. Sau Josta. O incrucisare intre coacaz negru si agrise. Extraordinare fructele.
Raman insa fan coacaz negru. Edited by mariovrs, 05 March 2022 - 17:06. |
#8
Posted 05 March 2022 - 23:18
Cocazul negru are un gust foarte puternic dar mie nu-mi place. In schimb cel rosu e senzational. Am 10 tufe de jonkeer van tets. E bun dar are vecinul un soi alb care ii da clasa, din pacate nu stiu cum se numeste.
|
#9
Posted 08 March 2022 - 07:21
Cel roșu are fadă aroma aia de sălbatic, parcă nici zaharuri nu strânge, deci este mai mult de tăiat setea. Nu știu ce soi am eu, dar pur și simplu refuză să moară, deși le cânt produlul de vreo câțiva ani. Soția nu vrea să-i tai, dar eu nu le găsesc utilitatea; poate că aspectul fructelor este singurul argument.
|
#10
Posted 08 March 2022 - 08:50
Pesemne nu ai mancat niciodata dulceata de coacaze rosii?
|
|
#11
Posted 08 March 2022 - 13:53
Nu. Sunt curios, are pectină la fel de multă ca cea neagră? Dulceață/gem curat/ă făceam în trecut, cu neagră, neavând roșie, dar de mulți ani încoace, o folosim ca liant pentru gemurile (mai rar dulcețuri; am cam renunțat la acest sortiment) din vișine și cireșe. Le leagă minunat, natural.
|
#12
Posted 08 March 2022 - 13:59
Da se prezinta sub forma unei gelatine. Dar gustul e pe locul unul pentru mine la dulceata, mai buna chiar si ca cea de mure.
|
#13
Posted 10 July 2022 - 12:31
recolta de pe 8 tufe de jonkheer van tets minus ce s-a ma ciugulit pana la recoltare, anul 3 fara irigare
20220710_092024.jpg 422.98K 20 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users