Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Miere - sfaturi cumparare
Ultima postare: mai 02 2019 14:23, Inițiat de
MembruAnonim
, apr 17 2019 18:35
·
0
#55
Publicat: 18 aprilie 2019 - 11:24
MembruAnonim, on 17 aprilie 2019 - 18:35, said:
Ultima data am cumparat de la apicultor o miere care mi s-a parut suspecta inca de la inceput. Culoarea era ca cea cristalizata. In schimb era extrem de lichida. Si avea si un gust ciudat. Nu stiu ce dracu a pus in ea, un fel de ulei? Asta pt a nu se cristaliza? Si culoarea era omogena, cum ar fi oul batut. Dupa ce am luat cateva linguri m-a apucat durerea de cap. Am aruncat-o. Zi cat ai dat pe borcan. Este ca pe un kg ai dat 15-20 lei? Eu vand salcam cu 35-40 lei/kg. Il iau doar cunoscatorii, pentru habarnisti am poliflora cristalizata tun la 25 de lei. Si da, termenul corect este cristalizare, nu zaharisire. Editat de medelin992, 18 aprilie 2019 - 11:24. |
#57
Publicat: 18 aprilie 2019 - 11:30
cristiany, on 18 aprilie 2019 - 09:26, said:
Ai ceva dovezi in acest sens, sau ... ? Nu stiu ce inseamna pentru tine [i] dar asa arata mierea astora de i-am recomandat mai sus: https://complex-apicol.ro/3-miere E falsa ? Nu pot sa bag mana in foc ca e falsa, ca n-am laborator in casa dar stiu ca se practica si la cei de la Apicola, practica "amestecului de miere din Uniunea Europeana", adica fac ei o combinatie sa iasa miere mai multa si mai subtire (de uns pe paine)... ori eu urasc astfel de practici, mai bine bagi in gura o jumatate de lingurita de miere ca sapunul de tare.. decat sa pui pe paine asemenea tipuri de miere subtire. Cum spuneam, socoteala la care va sfatuiesc sa reflectati e urmatoarea = 1 borcan de miere tare, cristalizata ca betonul din care mancati 2 luni = 3,4 borcane similare de miere subtire ca apa pe care dati de 3 ori mai mult. Mierea aia cristalizata e cum a rezultat din stup.. n-ai ce sa torni in ea sa arate asa, oricum e foarte dulce asa cum e preparata de albine. |
#59
Publicat: 18 aprilie 2019 - 11:49
Am mancat pe vremuri o miere de prin Maramures - "de faneata" ii zicea respectivul. Usor verzuie, da buna rau. Si groasa de o taiai cu cutitul desi nu era cristalizata - era transparenta.
N-am mai vazut pe nicaieri de-atunci. Miere "de faneata" am mai gasit dar nu semana cu aia. |
#60
Publicat: 18 aprilie 2019 - 12:15
Kres, on 18 aprilie 2019 - 03:33, said:
Pai nici uleiul nu se dizolva in apa. Mierea naturala cand o pui in ceai caldut, indulceste ceaiul, dar regasesti o parte nedizolvata pe fundul canii, adica ultima parte de baut e mai dulce, dar e o chestie de saturatie, la fel cum e si cu solutua salina. |
#62
Publicat: 18 aprilie 2019 - 12:51
Kres, on 18 aprilie 2019 - 11:30, said:
Nu pot sa bag mana in foc ca e falsa, ca n-am laborator in casa dar stiu ca se practica si la cei de la Apicola, practica "amestecului de miere din Uniunea Europeana", adica fac ei o combinatie sa iasa miere mai multa si mai subtire (de uns pe paine)... ori eu urasc astfel de practici, mai bine bagi in gura o jumatate de lingurita de miere ca sapunul de tare.. decat sa pui pe paine asemenea tipuri de miere subtire. Cum spuneam, socoteala la care va sfatuiesc sa reflectati e urmatoarea = 1 borcan de miere tare, cristalizata ca betonul din care mancati 2 luni = 3,4 borcane similare de miere subtire ca apa pe care dati de 3 ori mai mult. Mierea aia cristalizata e cum a rezultat din stup.. n-ai ce sa torni in ea sa arate asa, oricum e foarte dulce asa cum e preparata de albine. Sincer iti spun, am mult mai multa incredere in acest Institut decat in apicultorii independenti. Departe de mine gandul ca toti acestia " masluiesc " mierea, dar cred ca multi o fac. De curand am cumparat dintr-un Plafar un borcan de miere de la un independent, si ce sa vezi, pe eticheta scria exact ce zici tu " obtinuta din amestec de miere din Uniunea Europeana ". Macar omul a avut bunul simt si a specificat acest lucru. Dar cati sunt ca el ? Inteleg ca sunteti concurenti, dar macar sa fie o concurenta corecta, nu chestii de genul " eu produc doar natural, iar X este un falsificator ". Bafta si succes cu stupii ! |
#64
Publicat: 18 aprilie 2019 - 13:44
Ca sa n-o mai lungim.. cu discutii ca nu ajungem nicaieri... Se pun la bataie 3 borcane mici de miere cu 15 lei/buc in vederea testarii, preferabil sa fie achizitionate de clienti diferiti, astfel incat fiecare sa-si dea cu parerea.
[ https://ibb.co/L1DdhWT - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ca sa intelegeti ceva din miere atunci cand o testati trebuie sa nu fi mancat inainte si sa beti un pahar cu apa, respectiv sa aveti papilele gustative active in vederea degustarii mierii. Cei interesati PM... pot livra doar azi sau maine la o statie de metrou, dupa care o tai din Bucuresti si ma intorc dupa 1 mai.. Poate mai aduc niste miere cu ocazia asta. Editat de Kres, 18 aprilie 2019 - 14:09. |
|
#68
Publicat: 18 aprilie 2019 - 20:01
Majoritatea intind si mierea si propolisu
Am un vecin pocait si are albine,un timp mierea a fost buna,de la un timp nu se mai zaharisea era lichida si exagerat de dulce Am primit de la cineva de la tara un borcan cu miere,nu stiu daca si vindea sau facea doar pentru el,era alta mancare de peste Propolisu se probeaza in felu urmator,se pune pe degete si se tot lipesc si dezlipesc degetele pana se usuca,cu cat se simte ca lipeste mai tare e mai concentrat Am renuntat sa mai cumpar de la pocait,am gasit un oltean de la care am luat si de mana si de rapita si poliflora si de salcam,e mult mai buna ca a pocaitului Poliflora sa zaharisti la fel si cea de rapita,cea mana nu mai retin,dar am impresia ca nu Cumpar de la el cam 3-4 borcane lunar |
#71
Publicat: 18 aprilie 2019 - 20:28
medelin992, on 18 aprilie 2019 - 11:24, said:
Zi cat ai dat pe borcan. Este ca pe un kg ai dat 15-20 lei? Eu vand salcam cu 35-40 lei/kg. Il iau doar cunoscatorii, pentru habarnisti am poliflora cristalizata tun la 25 de lei. Si da, termenul corect este cristalizare, nu zaharisire. Testosteron, on 18 aprilie 2019 - 12:59, said:
Mierea trebuie gustată și observată organoleptic când o cumperi. În plus ar fi preferabil sa-l cunoști pe apicultor. |
#72
Publicat: 18 aprilie 2019 - 21:04
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi