Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Tocanita
Ultima postare: nov 23 2022 21:05, Inițiat de
Laberta
, ian 15 2019 18:48
·
0
#92
Publicat: 18 ianuarie 2019 - 09:08
richelieu, on 18 ianuarie 2019 - 08:50, said:
Probabil nu e nici olteanca. Pentru ca e o vorba care spune ca olteanca trebuie sa știe sa facă ciorba și scandal din orice |
#93
Publicat: 18 ianuarie 2019 - 18:44
pasilla, on 17 ianuarie 2019 - 18:48, said:
Fara "T" Tocanita fara "T"? I2O, on 18 ianuarie 2019 - 06:22, said:
Supa de pui la raceala Fara sa te simti jignita,cati ani ai de nu stii sa faci o tocana? Tocana,ciorba..chestiile astea se invata inca din frageda pruncie...bine...se invatau acum ceva ani...ca in ziua de azi fetele au alte preocupari,dar tu cred ca esti ceva mai varstnica si de asta ma mir cum de ai cerut sfatu asta Insanatosire grabnica Da, stiu. Si nurofen, si paracetamol, si vitamina C. Nu comentez nimic, dar sa stii ca in clasa a 8-a faceam si prajituri si cartofi prajiti. Tocanita stiu sa fac, ma gandeam ca poate scot niste retete sau trucuri de la voi, de-aia am deschis topicul. Am mai invatat niste chestii pe care nu cred ca le stiu toate femeile. Nu puteam sa zic "gospodina", pentru ca eu nu cred ca fac parte din categoria aia. richelieu, on 18 ianuarie 2019 - 08:50, said:
Probabil nu e nici olteanca. Pentru ca e o vorba care spune ca olteanca trebuie sa știe sa facă ciorba și scandal din orice Ciorba stiu sa fac, chiar ma consider specialista. |
#95
Publicat: 19 ianuarie 2019 - 11:35
irina2014, on 17 ianuarie 2019 - 10:51, said: Zi-ne si noua reteta, te rog. Merci! Sos tomat de pe vremuri Nu conteaza cantitatile ca n-am masuri exacte, dar cel putin 2 kg de rosii bine coapte sa aibe gust. Se spala si se scot si semintele intr-un castron dar nu se arunca. Se pun la fiert cu zeama din castronul cu seminte dar strecurat, semintele schimba gustul sosului. Se fierb pe foc mic atit sa fie usor de scos cojile. Nici cojile nu se arunca, se mai pun la fiert cu apa si cu semintele ca sa avem inca lichid pentru sos. Rosiile decojite se pun in ceva pana se folosesc. Se face un rantas intr-o cratita din ceva grasime si faina cam 2 linguri fara varf, daca pare putin se mai poate adauga putin si se prajeste bine, nu se arde dar sa fie peste brun deschis. Faina neprajita n-are gust bun in aceste mancaruri unde necesita rantas. Se da pe razator 1-2 clove de usturoi si se adauga in rantas pentru 2 secunde amestecat mereu dupa care se adauga rosiile, putina sare, o lingurita fara varf de zahar sa nu fie acid si 2-3 picaturi e otet si acea zeama in care s-au mai fiert cojile si semintele. Daca nu ajunge se mai pune apa ca sa fie usor de amestecat si se fierbe pe foc mic pana devine de consistenta unui sos omogenizat aproape ca bucati de rosii se vor mai vedea. Unii mai puneau smantana dar depinde de gusturi. Se potriveste pentru sare si e gata. Serveam peste cartofi fierti in supa langa carne si alte radacinoase ca felul 2, dar se putea manca si cu lingurita asa ne placea de mult desi nu era cine stie ce, doar o raritate pentru noi ca nu cresteau rosii in zona si eram fara mari pretentii. |
#98
Publicat: 19 ianuarie 2019 - 19:38
irina2014, on 19 ianuarie 2019 - 13:09, said:
.O sa fac si eu la vara sosul tau, cand apar rosiile bune Eu ma gandesc sa fac un sos pentru paste, pizza, sendvisuri --- dar fara rantas. Eventual doar ceapa calita, rosii, mirodenii si usturoi. Ar trebui sa se ingroase prin fierbere. |
#99
Publicat: 19 ianuarie 2019 - 20:08
se ingroasa, ca si eu fac din conserve din alea cu rosii bucatele.
pe asta al lui Aranzaz' o sa il incerc cu rosii proaspete. Bunica-mea facea cu rosii din consrva, chiar pasta de rosii. Tin minte perfect gustul, rantasul ala era smecheria ), nici alb, nici ars, a o aroma. Mai folosesc la supa de chimen si la aia de salata verde. Mi-am pregatit radacinoasele pentru braised beeful de maine. Daca am chef, poate fac si galusti de faina, le pun la fiert direct in cratita cu vita, depinde de cat de zemoasa ramane. Daca nu, cu gnocchi separat, trasi un pic la tigaie in unt. Dieta, ce mai )) Editat de irina2014, 19 ianuarie 2019 - 20:09. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi