Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 Recomandare aparat de vidat alime...

Izolatie exterioara casa parter P...

Cuvinte si expresii neclare

Mod de lucru Purmo Tempco Digital...
 Samsung S90C vs LG C3

Problema sunet RCS

Amortizor sertare bucatarie

Codrea Pallady
 Blocurile goale! Orase in car...

Motorul pe benzina 1.0 SCe65

Mostenire In 1986

Lentile sferica pentru astigmatism
 

Reteta Caisata?

- - - - -
  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#19
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
"cat timp sa le misc pana pun alcolul"
30 zile , pana se macereaza bine , daca nu sunt macerate dau dureri de cap dupa .

#20
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 xilo, on 10 iulie 2016 - 19:31, said:

30 zile , pana se macereaza bine , daca nu sunt macerate dau dureri de cap dupa .

Caisata, este totusi un lichior. Adica contine o cantitate mare de zahar. In organism , zaharul are 'prioritate' la prelucrare, inaintea acoolului si de aici eventuale dureri de cap (daca consumul este "neadecvat'}
Macerarera are rolul de a extrage cat mai multe arome din fructe.
30 de zile pot fi in regula ca sa se obtina maximul de aroma. Si este obligatorie 'amestecarea' zilnica.

Edited by pasilla, 10 July 2016 - 19:40.


#21
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
"zaharul are 'prioritate' la prelucrare"
Aha, de aici e durerea de cap . Beau foarte rar dulcegarii dar poate tine si ce si cat ai baut inainte Posted Image .

#22
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,830
  • Înscris: 04.02.2008
30 de zile.....
Nu e cam mult ??
Parca la visinata trebuia doar vreo 6 zile....
Mi-e frica sa nu fermenteze prea mult si sa se acreasca.

#23
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Si eu fac dupa reteta scrisa mai sus si cam o luna o las dupa pun spirt de 98 "indoit" cu apa , cam la 30-40 grade ajunge .

#24
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 xilo, on 10 iulie 2016 - 21:46, said:

Si eu fac dupa reteta scrisa mai sus si cam o luna o las dupa pun spirt de 98 "indoit" cu apa , cam la 30-40 grade ajunge .
Inseamna ca ai o "sursa" de alcool de 98 grade. Comercial este de 96.

#25
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Exact din fabrica il aduce , pe eticheta scrie 98 dar am alcoolmetru si chiar il voi verifica , m-ai facut curios .

Aproximativ 96 grade are .
Corect !
Eticheta poate e de la altceva , e "subtilizat" din fabrica .

Edited by xilo, 10 July 2016 - 22:00.


#26
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 xilo, on 10 iulie 2016 - 21:55, said:

Exact din fabrica il aduce
Asta e raspunsul.

#27
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,830
  • Înscris: 04.02.2008

 xilo, on 10 iulie 2016 - 21:46, said:

Si eu fac dupa reteta scrisa mai sus si cam o luna o las dupa pun spirt de 98 "indoit" cu apa , cam la 30-40 grade ajunge .
Inchizi ermetic bidonul/damigeana sau lasi un tifon ca sa respire ??
Nu fermenteaza prea rau in 30 de zile ??

#28
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Pun tifon in 2-3 straturi si gata .
Nu, e buna la gust iar dupa 2-3 paharele fetele am vazut ca sunt binedispuse nicidecum cu greturi sau altele Posted Image

#29
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,830
  • Înscris: 04.02.2008

 xilo, on 10 iulie 2016 - 21:46, said:

Si eu fac dupa reteta scrisa mai sus si cam o luna o las dupa pun spirt de 98 "indoit" cu apa , cam la 30-40 grade ajunge .

Care este raportul cantitativ caise/zahar/*alcool 96 grade/apa ca sa iasa undeva la 30-40 de grade?
Eu am pus cam 3kg caise, 1 kg zahar si am cam 800ml alcool de 96 de grade disponibil. Ce cantitate de apa ar trebui sa mai adaug ??
Multzam.

#30
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Dupe gust, fără aritmetică.
Cu aritmetică, socoți astfel: 1L 96o plus un litru de lichid, supra doi litri, adicătelea 48o.

#31
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006
Volumele la lichide nu sunt aditive. 1 litru apa + 1 litru alcool fac semnificativ mai putin ca 2 litri "votca": cam 1.9 litri. Diferenta este cauzata ca fortele de interactiune dintre moleculele de alcool si apa sunt apreciabil mai mari ca cele dintre alcool si alcool, respectiv apa si apa. De aici volumul mai scazut.

 judas, on 11 iulie 2016 - 10:40, said:

Care este raportul cantitativ caise/zahar/*alcool 96 grade/apa ca sa iasa undeva la 30-40 de grade?
http://homedistiller...ill/dilute/calc

Edited by ain, 11 July 2016 - 10:58.


#32
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014

 judas, on 11 iulie 2016 - 10:40, said:

Care este raportul cantitativ caise/zahar/*alcool
La 2 kg fructe pun 0,5 kg zahar si 1 litru votka (alcool 40 grade)

#33
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,830
  • Înscris: 04.02.2008

 xilo, on 11 iulie 2016 - 11:29, said:

La 2 kg fructe pun 0,5 kg zahar si 1 litru votka (alcool 40 grade)

Asta inseamna ca eu am pus mult 1kg de zahar la 3kg de caise ??
Oare trebuie sa mai adaug ceva caise ?

Edited by judas, 11 July 2016 - 13:01.


#34
xilo

xilo

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,052
  • Înscris: 25.10.2014
Sincer nu stiu ce sa spun dar teoretic ar trebui sa fie mai dulce , aduce starea de "bine" mai rapid Posted Image iar in combinatie cu vin sau bere efectele sunt imprevizibile.

#35
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,830
  • Înscris: 04.02.2008

 xilo, on 11 iulie 2016 - 13:44, said:

....aduce starea de "bine" mai rapid Posted Image iar in combinatie cu vin sau bere efectele sunt imprevizibile.

Posted Image

Edited by judas, 11 July 2016 - 14:26.


#36
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
O gusti pana o faci in asa maniera: sa fie tare, dar sa nu simti gustul de alcool.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate