Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Reteta Caisata?
Last Updated: Aug 08 2017 11:04, Started by
judas
, Jul 09 2016 19:34
·
0
#19
Posted 10 July 2016 - 19:31
"cat timp sa le misc pana pun alcolul"
30 zile , pana se macereaza bine , daca nu sunt macerate dau dureri de cap dupa . |
#20
Posted 10 July 2016 - 19:39
xilo, on 10 iulie 2016 - 19:31, said:
30 zile , pana se macereaza bine , daca nu sunt macerate dau dureri de cap dupa . Caisata, este totusi un lichior. Adica contine o cantitate mare de zahar. In organism , zaharul are 'prioritate' la prelucrare, inaintea acoolului si de aici eventuale dureri de cap (daca consumul este "neadecvat'} Macerarera are rolul de a extrage cat mai multe arome din fructe. 30 de zile pot fi in regula ca sa se obtina maximul de aroma. Si este obligatorie 'amestecarea' zilnica. Edited by pasilla, 10 July 2016 - 19:40. |
#21
Posted 10 July 2016 - 21:08
"zaharul are 'prioritate' la prelucrare"
Aha, de aici e durerea de cap . Beau foarte rar dulcegarii dar poate tine si ce si cat ai baut inainte . |
#22
Posted 10 July 2016 - 21:36
30 de zile.....
Nu e cam mult ?? Parca la visinata trebuia doar vreo 6 zile.... Mi-e frica sa nu fermenteze prea mult si sa se acreasca. |
#23
Posted 10 July 2016 - 21:46
Si eu fac dupa reteta scrisa mai sus si cam o luna o las dupa pun spirt de 98 "indoit" cu apa , cam la 30-40 grade ajunge .
|
#24
Posted 10 July 2016 - 21:51
#25
Posted 10 July 2016 - 21:55
Exact din fabrica il aduce , pe eticheta scrie 98 dar am alcoolmetru si chiar il voi verifica , m-ai facut curios .
Aproximativ 96 grade are . Corect ! Eticheta poate e de la altceva , e "subtilizat" din fabrica . Edited by xilo, 10 July 2016 - 22:00. |
#26
Posted 10 July 2016 - 21:58
#27
Posted 11 July 2016 - 07:40
#28
Posted 11 July 2016 - 09:37
Pun tifon in 2-3 straturi si gata .
Nu, e buna la gust iar dupa 2-3 paharele fetele am vazut ca sunt binedispuse nicidecum cu greturi sau altele |
|
#29
Posted 11 July 2016 - 10:40
xilo, on 10 iulie 2016 - 21:46, said:
Si eu fac dupa reteta scrisa mai sus si cam o luna o las dupa pun spirt de 98 "indoit" cu apa , cam la 30-40 grade ajunge . Care este raportul cantitativ caise/zahar/*alcool 96 grade/apa ca sa iasa undeva la 30-40 de grade? Eu am pus cam 3kg caise, 1 kg zahar si am cam 800ml alcool de 96 de grade disponibil. Ce cantitate de apa ar trebui sa mai adaug ?? Multzam. |
#30
Posted 11 July 2016 - 10:52
Dupe gust, fără aritmetică.
Cu aritmetică, socoți astfel: 1L 96o plus un litru de lichid, supra doi litri, adicătelea 48o. |
#31
Posted 11 July 2016 - 10:59
Volumele la lichide nu sunt aditive. 1 litru apa + 1 litru alcool fac semnificativ mai putin ca 2 litri "votca": cam 1.9 litri. Diferenta este cauzata ca fortele de interactiune dintre moleculele de alcool si apa sunt apreciabil mai mari ca cele dintre alcool si alcool, respectiv apa si apa. De aici volumul mai scazut.
judas, on 11 iulie 2016 - 10:40, said:
Care este raportul cantitativ caise/zahar/*alcool 96 grade/apa ca sa iasa undeva la 30-40 de grade? Edited by ain, 11 July 2016 - 10:58. |
#32
Posted 11 July 2016 - 11:29
#33
Posted 11 July 2016 - 13:00
|
#34
Posted 11 July 2016 - 13:44
Sincer nu stiu ce sa spun dar teoretic ar trebui sa fie mai dulce , aduce starea de "bine" mai rapid iar in combinatie cu vin sau bere efectele sunt imprevizibile.
|
#35
Posted 11 July 2016 - 14:25
#36
Posted 11 July 2016 - 18:03
O gusti pana o faci in asa maniera: sa fie tare, dar sa nu simti gustul de alcool.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users