Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Teasc si zdrobitor - de unde ?
Ultima postare: oct 16 2017 09:31, Inițiat de
overseas
, aug 25 2015 10:11
·
0
#37
Publicat: 27 august 2015 - 09:38
unucelalalt, on 27 august 2015 - 02:28, said:
Pacat insa ca ai scapat asa o capodopera la un pret moca . Eu sunt de meserie si stiu ca asta e piesa de colectie . Cine nu se grabeste mai gaseste si ocazii adevarate- http://www.anunturi....truguri-1580745 Kidding me ?! Am sunat si e gresit pretul in anunt - e 650 EUROI, SH din Germania |
#38
Publicat: 27 august 2015 - 12:35
Chiar am luat de bun anuntul . Am intalnit tot felul de situatii in viata . Sunt oamani care nu realizeaza sau unii care au o graba mare din diverse motive mai ales batranii .
Nu-s plescar si nu am cumparat de furat niciodata . Chiar eu sunt in situatia sa vand multe utilaje pe motiv de boala . Si-au scos banii si ma incurca acum , vreau sa restructurez niste spatii . Bun , deci piesa de IT este laudata ca are filet fara sfarsit . Este denumirea anacronica pt filet ca sa te dea pe tine pe spate . Asa a numit Arhimede inventia lui-surubul . E posibil insa sa fie filet cu 2 inceputuri . Daca e asa iti recomand sa nu scoti never piulita de pe surub . Sunt piese pereche si se rodeaza / uzeaza intr-o pozitie care nu trebuie schimbata . Cat este el utilizat 3-4 infiletari pe sezon si cat uzezi tu filetul ala nu ar trebui sa bagi seama dar eu iti spun regula artei . Se poate scoate dar cu grija tragi de piulita in sus cand desfiletezi la capat sa vezi cand iese de pe filet . Faci un semn cu creionul si apoi cu un burghiu de 5-6 cu bormasina . pe flansha piulitei . Cu flexul daca vrei . Te tine toata viata si semnul si teascul . Daca te-ai hotarat felicitari ! Ai nevoie de sfaturi de vinificatie , sunt pe aici . |
#40
Publicat: 27 august 2015 - 14:12
Cateva damingene ? Glumesti . Eu cand am deschis ochii am dat de un teasc cu masa de vreo 200 de Kg. la care strangeam la surub pana ieseau peste 2000 Kg de vin. Cam 1/4 Ha de vie bunicu , 1/2 Ha unchiu , 1,5 Ha alt unchi , 1/8 Ha tata ulterior eu. Daca vrei iti dau si niste albine dar e of topic .
Nu e cumva o lauda doar ca ascendentii mei au fost tarani/negustori , nu facem operatii neuro . La Cotnari aveam un prieten sef de ferma de 250 de Ha . Nu am avut tinut sa am acces dar imi povestea multe despre cramile lui Stefan . Era un indragostit vesnic al strugurelui , deosebit om . Schimba macazu pe zdrobitor ca ai plictisit lumea de-acuma cu teascu tau ! Eu ma bucur ca mai sunt romani destepti si vrednici sa-si faca un vin si o zacusca , asta trebuie incurajat. |
#43
Publicat: 28 august 2015 - 12:01
overseas, on 28 august 2015 - 11:33, said:
Facem de toate, zacusca, gem, dulceata, siropuri, punem muraturi/ gogosari si castraveti in otet, fasole verde la congelator etc. Majoritatea din productie proprie. Old school. Dany_Darke, on 28 august 2015 - 11:37, said:
adica sunteti bio. ca idee, sa trecem la topic |
#46
Publicat: 29 august 2015 - 12:37
george90, on 29 august 2015 - 11:35, said:
imi trebuie si zdrobitor sau pot doar sa ii presez pe strugurai ? Ii vreau must, nu vin. |
|
#47
Publicat: 29 august 2015 - 19:38
#48
Publicat: 29 august 2015 - 19:40
unucelalalt, on 29 august 2015 - 12:37, said:
Circa 50 % din must se obtine prin zdrobire care se scoate din partea de jos a vasului . Restul cantitatii de poama zdrobita se pune la teasc.Pt cantitati mici poti face zdrobirea manual . In vremuri trecute se zdrobea chiar prin calcare cu picioarele in cada . Procesul de prelucrare include un timp de macerare a fructului zdrobit in vas si apoi se pune la teasc. Alte metode sunt ineficiente. In masina de suc nu pui marul intreg nu? Pai nu il pui, insa nu se compara strugurele cu marul la duritate. Pe de alta parte, eu, cum vreau sa fac doar must, nu as avea nevoie de lasat zdrobitura la macerat. Zic. |
#50
Publicat: 29 august 2015 - 21:07
george90, on 29 august 2015 - 19:40, said: Pai nu il pui, insa nu se compara strugurele cu marul la duritate. Pe de alta parte, eu, cum vreau sa fac doar must, nu as avea nevoie de lasat zdrobitura la macerat. Zic. |
#51
Publicat: 29 august 2015 - 21:42
tot ce este procesat isi pierde din proprietati, iar daca luam efectiv operatiunea de procesare, de fapt explicam ce inseamna adaugarea de aditivi, de diluare si alterare a compozitiei naturale sau originale in cazul retetelor si tot asa.
insa el spune ca vrea doar must, ideea este ca acel must tot se va altera la un moment dat, e un proces natural, iar daaca nu scapi rapid de el sau nu il tii in conditii propice, il vei pierde cu totul |
|
#52
Publicat: 18 octombrie 2015 - 19:26
Cric hidraulic 3t, capacitate vas aproximativ 30l, dupa primele 3 teascuri a trebuit sa indrept si sa intaresc (dublez) traversa de sus. Avantaje: incarcare-descarcare mai usoara nu te mai incurca surubul central, efortul fizic la presare mult mai mic ca la surub. Anul asta a fost de test pe la anul am in plan unul de vreo 50l cu un cric de 10-15t.
IMG_20151018_134305.jpg 389,99K
107 download-uri
11997184_959966127392774_1197597889_n.jpg 55,12K
96 download-uri
12166709_959966080726112_1220130367_n.jpg 57,1K
91 download-uri
12063989_959966144059439_823653078_n.jpg 53,66K
89 download-uri
12168151_959966117392775_1517824908_n.jpg 70,24K
83 download-uri
|
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi