Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Teasc si zdrobitor - de unde ?

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#37
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,086
  • Înscris: 09.01.2007

View Postunucelalalt, on 27 august 2015 - 02:28, said:

Pacat insa ca ai scapat asa o capodopera la un pret moca . Eu sunt de meserie si stiu ca asta e piesa de colectie . Cine nu se grabeste mai gaseste si ocazii adevarate-
http://www.anunturi....truguri-1580745

Kidding me ?!
Am sunat si e gresit pretul in anunt - e 650 EUROI, SH din Germania

#38
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Chiar am luat de bun anuntul . Am intalnit tot felul de situatii in viata . Sunt oamani care nu realizeaza sau unii care au o graba mare din diverse motive mai ales batranii .
Nu-s plescar si nu am cumparat de furat niciodata . Chiar eu sunt in situatia sa vand multe utilaje  pe motiv de boala . Si-au scos banii si ma incurca acum , vreau sa restructurez niste spatii .

Bun , deci piesa de IT este laudata ca are filet fara sfarsit . Este denumirea anacronica pt filet ca sa te dea pe tine pe spate . Asa a numit Arhimede inventia lui-surubul . E posibil insa sa fie filet cu 2 inceputuri .              Daca e asa iti recomand sa nu scoti never
piulita de pe surub . Sunt piese pereche si se rodeaza / uzeaza intr-o pozitie care nu trebuie schimbata . Cat este el utilizat 3-4 infiletari pe sezon si cat uzezi tu
filetul ala nu ar trebui sa bagi seama dar eu iti spun regula artei .

    Se poate scoate dar cu grija tragi de piulita in sus cand desfiletezi la capat sa vezi cand iese de pe filet . Faci un semn cu creionul si apoi cu un burghiu de 5-6 cu bormasina . pe flansha piulitei . Cu flexul daca vrei . Te tine toata viata si semnul si teascul .
    Daca te-ai hotarat felicitari ! Ai nevoie de sfaturi de vinificatie , sunt pe aici .

#39
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,086
  • Înscris: 09.01.2007
DA, am facut comanda de teasc Italian, cel cu clichetul. Pare sufficient de solid pentru o productie de cateva damigene :)
Multumesc de disponibilitate, pana acum vinul a iesit super, numai ca necesita sa stea 18-24 luni pentru a atinge o calitate f. buna.

#40
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Cateva damingene ? Glumesti . Eu cand am deschis ochii am dat de un teasc cu masa de vreo 200  de Kg. la care strangeam la surub pana ieseau peste 2000 Kg de vin. Cam 1/4 Ha de vie bunicu , 1/2 Ha unchiu , 1,5 Ha alt unchi , 1/8 Ha tata ulterior eu. Daca vrei iti dau si niste albine dar e of topic .
    Nu e cumva o lauda doar ca ascendentii mei au fost tarani/negustori , nu facem operatii neuro . La Cotnari aveam un prieten sef de ferma de 250 de Ha . Nu am avut tinut sa am acces dar imi povestea multe despre cramile lui Stefan . Era un indragostit vesnic al strugurelui , deosebit om .
    Schimba macazu pe zdrobitor ca ai plictisit lumea de-acuma cu teascu tau ! Eu ma bucur ca mai sunt romani destepti si vrednici sa-si faca un vin si o zacusca , asta trebuie incurajat.

#41
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,086
  • Înscris: 09.01.2007
Facem de toate, zacusca, gem, dulceata, siropuri, punem muraturi/ gogosari si castraveti in otet, fasole verde la congelator etc. Majoritatea din productie proprie. Old school.

#42
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,820
  • Înscris: 07.06.2014
adica sunteti bio.

ca idee, sa trecem la topic

#43
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015

View Postoverseas, on 28 august 2015 - 11:33, said:

Facem de toate, zacusca, gem, dulceata, siropuri, punem muraturi/ gogosari si castraveti in otet, fasole verde la congelator etc. Majoritatea din productie proprie. Old school.
Am prieteni care au lucrat in ind alimentara si isi produc tot in casa . Le-am facut echipamente de inox ca in industrie.Pasiune mare . Apoi cei care lucreaza la fabrica de mezeluri nu mananca salam never . Vinuri bune sunt dar nu alea de 6 lei la pet , restul te cam costa.

View PostDany_Darke, on 28 august 2015 - 11:37, said:

adica sunteti bio.

ca idee, sa trecem la topic
Tu care le stiai pe toate acuma vrei sa furi patente , am stiut eu ca esti talharoaica .

#44
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,086
  • Înscris: 09.01.2007

View PostDany_Darke, on 28 august 2015 - 11:37, said:

adica sunteti bio.


nope
suntem pofticiosi

#45
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006
imi trebuie si zdrobitor sau pot doar sa ii presez pe strugurai ? Ii vreau must, nu vin.

#46
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015

View Postgeorge90, on 29 august 2015 - 11:35, said:

imi trebuie si zdrobitor sau pot doar sa ii presez pe strugurai ? Ii vreau must, nu vin.
Circa 50 % din must se obtine prin zdrobire care se scoate din partea de jos a vasului . Restul cantitatii de poama zdrobita se pune la teasc.Pt cantitati mici poti face zdrobirea manual . In vremuri trecute se zdrobea chiar prin calcare cu picioarele in cada . Procesul de prelucrare include un timp de macerare a fructului zdrobit in vas si apoi se pune la teasc. Alte metode sunt ineficiente. In masina de suc nu pui marul intreg nu?

#47
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,820
  • Înscris: 07.06.2014

View Postunucelalalt, on 28 august 2015 - 12:01, said:

Tu care le stiai pe toate acuma vrei sa furi patente , am stiut eu ca esti talharoaica .

cum, ce?

pai tot ce am proiectat pana acum au fost din propriile idei, evident ca am avut modele, insa asta nu inseamna ca am copiat.

#48
george90

george90

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,013
  • Înscris: 19.08.2006

View Postunucelalalt, on 29 august 2015 - 12:37, said:

Circa 50 % din must se obtine prin zdrobire care se scoate din partea de jos a vasului . Restul cantitatii de poama zdrobita se pune la teasc.Pt cantitati mici poti face zdrobirea manual . In vremuri trecute se zdrobea chiar prin calcare cu picioarele in cada . Procesul de prelucrare include un timp de macerare a fructului zdrobit in vas si apoi se pune la teasc. Alte metode sunt ineficiente. In masina de suc nu pui marul intreg nu?

Pai nu il pui, insa nu se compara strugurele cu marul la duritate. Pe de alta parte, eu, cum vreau sa fac doar must, nu as avea nevoie de lasat zdrobitura la macerat. Zic.

#49
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,820
  • Înscris: 07.06.2014
ideea este sa obtii cat mai mult must din strugure, asadar, operatiunile sunt complementare

#50
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015

View Postgeorge90, on 29 august 2015 - 19:40, said:


Pai nu il pui, insa nu se compara strugurele cu marul la duritate. Pe de alta parte, eu, cum vreau sa fac doar must, nu as avea nevoie de lasat zdrobitura la macerat. Zic.
Vezi ce spune specialista noastra . Eu nu descurajez pe nimeni , doar spun efectele pe care le cunosc.De cate ori am facut vin cel mai bun iese din poama lasata la macerat in must si apoi trasa la teasc . Concluzia e ca in pulpa fructului este ce are mai valabil.Pierzi calitati importante ale strugurelui asa cum se intampla si cu mierea din magazin care e procesata fata de cea originala .

#51
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,820
  • Înscris: 07.06.2014
tot ce este procesat isi pierde din proprietati, iar daca luam efectiv operatiunea de procesare, de fapt explicam ce inseamna adaugarea de aditivi, de diluare si alterare a compozitiei naturale sau originale in cazul retetelor si tot asa.

insa el spune ca vrea doar must, ideea este ca acel must tot se va altera la un moment dat, e un proces natural, iar daaca nu scapi rapid de el sau nu il tii in conditii propice, il vei pierde cu totul

#52
nicu_gh

nicu_gh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 26.12.2013
Cric hidraulic 3t, capacitate vas aproximativ 30l, dupa primele 3 teascuri a trebuit sa indrept si sa intaresc (dublez) traversa de sus. Avantaje: incarcare-descarcare mai usoara nu te mai incurca surubul central, efortul fizic la presare mult mai mic ca la surub. Anul asta a fost de test pe la anul am in plan unul de vreo 50l cu un cric de 10-15t. Attached File  IMG_20151018_134305.jpg   389.99K   107 downloads Attached File  11997184_959966127392774_1197597889_n.jpg   55.12K   96 downloads Attached File  12166709_959966080726112_1220130367_n.jpg   57.1K   91 downloads Attached File  12063989_959966144059439_823653078_n.jpg   53.66K   89 downloads Attached File  12168151_959966117392775_1517824908_n.jpg   70.24K   83 downloads

#53
pepi20

pepi20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 23.09.2009
http://www.utilvinif...sciorchinatoare

#54
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
nicule spor la treaba.Cu sistemul asta strangeam cu pansoane facute la strung pivoti de Dacia cand nu se gaseau . Am un cric de vo 20 .

Sunt niste avantaje , nu prea ai cursa dar merita.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate