Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Consumul de carne și mezeluri a scăzut cu 25% față de acum 5 ani
Last Updated: Aug 23 2014 06:02, Started by
Hedonist
, Jul 27 2014 22:14
·
0
#91
Posted 22 August 2014 - 08:19
Eu ma refer la cele facute de tarani sau mici producatori, acelea au termen 1 luna garantie si nu contin conservanti, glutamat, nitrati si nu sunt injectate cu diverse! Gustati si voi si nu veti regreta!
L.E.Voi credeati ca zic despre cele din supermarketuri? Nici vorba! Edited by xmanyacs77, 22 August 2014 - 08:20. |
#92
Posted 22 August 2014 - 09:12
xmanyacs77, on 22 august 2014 - 08:19, said:
Eu ma refer la cele facute de tarani sau mici producatori, acelea au termen 1 luna garantie si nu contin conservanti, glutamat, nitrati si nu sunt injectate cu diverse! Gustati si voi si nu veti regreta! L.E.Voi credeati ca zic despre cele din supermarketuri? Nici vorba! 1 luna garantie ? Pai alea din supermarket nu cred ca au atata. Inseamna ca aia de care zici tu, neavand la dispozitie studii si informatii pentru dozarea conservantilor, baga conservanti la greu, sa tina . |
#93
Posted 22 August 2014 - 09:24
Daca produsele sunt afumate natural si boiaua de ardei, frunzele de dafin, cimbrul, piperul sunt "conservanti la greu",
inseamna ca nu ai gustat niciodata aceste bunatati traditionale! Ramai cu gustul acelor mezeluri cu garantie 1 an din supermarket Edited by xmanyacs77, 22 August 2014 - 09:29. |
#94
Posted 22 August 2014 - 09:39
xmanyacs77, on 22 august 2014 - 07:48, said: Prefer produsele preparate in mod traditional de producatorii autohtoni! |
#95
Posted 22 August 2014 - 09:44
xmanyacs77, on 22 august 2014 - 08:19, said:
Eu ma refer la cele facute de tarani sau mici producatori, acelea au termen 1 luna garantie si nu contin conservanti, glutamat, nitrati si nu sunt injectate cu diverse! Gustati si voi si nu veti regreta! L.E.Voi credeati ca zic despre cele din supermarketuri? Nici vorba! |
#96
Posted 22 August 2014 - 09:52
xmanyacs77, on 22 august 2014 - 09:24, said:
Daca produsele sunt afumate natural si boiaua de ardei, frunzele de dafin, cimbrul, piperul sunt "conservanti la greu", inseamna ca nu ai gustat niciodata aceste bunatati traditionale! Ramai cu gustul acelor mezeluri cu garantie 1 an din supermarket Probabil te-a pacalit cineva cu garantille alea de 1 an. Nu cred ca exista asa ceva. De fapt, din cate am observat la posturile tale, sunt doar aberatii de-ale tale. Ai umplut forumul cu lozinci. |
#97
Posted 22 August 2014 - 10:20
Pana si produsele astea asazis traditionale au ajuns de toata jena. Ma refer la produsele din carne.
Pana acum 3 ani era un magazin "casa traditionala" pe Vitan 10 parca, pe langa molul din Vitan. Ma duceam acolo saptamanal sau la 2 saptamani si cumparam cam de 100-150 de lei. Produsele erau ceva mai scumpe, dar nu exagerat de scumpe. Muschi pe la 40 lei, cremvusti pe la 35 lei foarte buni, pulpa rata afumata pe la 50. Deci preturi acceptabile. Aveau putine produse si se schimbau de la saptamana la alta. Mai aveau un iaurt Florica excelent, ca la mama acasa. Aveau cateodata braga si bere Trei Stejari (mie nu-mi placea). Cascavalurile erau delicioase. Painea era f buna. Toba de casa si leber din ala gen pateu. Toate erau bune. Dar magazinul a disparut. Acum nu mai am de unde sa iau produse din alea. Sunt o gramada de produse traditionale cu preturi mai mari dar care n-au nicio treaba. Mai iau de prin targurile organizate de Piedone, dar 80% sunt tepari. De atunci n-am mai mancat un iaurt cat de cat acceptabil si nici cremvusti. N-am gasit o sursa buna de astfel de produse. Iau un salam de undeva cat de cat mai bunicel, dar nici ala nu-i cine stie ce. E in Obor un magazin in hala noua de unde am mai luat o perioada cremvusti afumat de curcan, dar au inceput sa-si bata si aia joc de produs si nu am mai luat. Cam nasol cu preparatele de carne cel putin in Bucuresti. |
#98
Posted 22 August 2014 - 10:29
ech, on 22 august 2014 - 09:52, said:
Probabil te-a pacalit cineva cu garantille alea de 1 an. Nu cred ca exista asa ceva. De fapt, din cate am observat la posturile tale, sunt doar aberatii de-ale tale. Ai umplut forumul cu lozinci. Esti cumva un agent de vanzari sau detii o firma importanta in domeniul mezelurilor? De asta esti impotriva taranilor si micilor producatori din Romania? |
#99
Posted 22 August 2014 - 10:35
xmanyacs77, on 22 august 2014 - 08:19, said:
Eu ma refer la cele facute de tarani sau mici producatori, acelea au termen 1 luna garantie si nu contin conservanti, glutamat, nitrati si nu sunt injectate cu diverse! Gustati si voi si nu veti regreta! L.E.Voi credeati ca zic despre cele din supermarketuri? Nici vorba! Karhu, on 22 august 2014 - 09:39, said:
Stiu o familie care au inceput acum vreo 2 ani o mica afacere in domeniu: carnati de casa, sunca de casa, slanina de casa, jumari de casa etc totul facut intr-o carmangerie micuta dupa metodele traditionale de la tara. Sunt cam la limita falimentului, vanzarile sunt foarte mici deoarece pretul e mai mare decat al preparatelor de tip industrial din celelalte magazine. Prea putini cumpara o toba sau un carnat mai scumpe cu 50% decat cele de la supermarket (chiar daca sunt muuult mai bune). |
#100
Posted 22 August 2014 - 10:35
|
#101
Posted 22 August 2014 - 10:41
Deci si politica trece prin stomac nu numai dragostea Pacat ca nu realizeaza multi...
|
#102
Posted 22 August 2014 - 10:45
Acum am in casa branza de la tarani din zona Corabia,cumparata chiar de la ei din curte,este in frigider de cel putin 2 saptamani(am luat mai multa)nu are absolut nimic,este la fel ca in ziua cand am cumparat-o.
Acum cateva zile am cumparat de la Lidl o branza italian pe care o cunosc bine ca si sortiment,de cand am desigilat-o a mai tinut 2 zile,a 3 zi a trebuit sa o duc direct afara la tomberon. Produsele de la tarani sunt exceptionale,trebuie putina atentie la falsuri de aceea nu cumparati de la comercianti ci de la producatori,nu cumpara carnati de la un taran care doar comercializeaza ci de la cel cei produce. problema e ca sunt mai scumpe si in marile orase 98% sunt contrafacute,dar cu totii avem rude,prieteni,cunostinte prin tara la rural,luati legatura cu ei si va trimit. Eu primesc de la moldova colet prin autocar cu de toate,vorbesc cu neamurile ce am nevoie,trimit banii ei imi pun coletul la microbuz sau il trimit prin cineva care are drum spre mine,in situatia asta platesc si mai putin si mananc infinit mai bine. |
#103
Posted 22 August 2014 - 10:52
Corect, sunt in toate pietele multi samsari de mezeluri si branzeturi contrafacute!
Trebuie sa cumparam cate putin, iar daca nu sunt ok, sa nu mai cumparam de acolo! Eu in piata noua Obor, am cativa producatori originali de la care cumpar! |
#104
Posted 22 August 2014 - 11:01
Cu termenul de valabilitate la branza pot confirma. Soacra-mea cumpara cate 20 de kile de branza de capra si nu se strica 1-2 luni tinuta in saramura in beci. Rezista si in frigider, invelita in hartie cam 2 saptamani. Branza de burduf (preferata mea) insa se strica in frigider repede.
|
#105
Posted 22 August 2014 - 13:43
E normal pentru ca la branza de burduf inca nu i sa intrerupt fermentatia.
|
|
#106
Posted 22 August 2014 - 15:23
Consumati mezeluri, carne procesata. Nici o masa fara mezeluri in 2014. Pentru efecte rapide, consumati mezelurile cu margarina.
"Specialistii au analizat alimentatia si istoria medicala in cazul a aproape jumatate de milion de barbati si femei. Acestia au ajuns la concluzia ca alimentele care contin carne procesata pot duce la deces, pe fondul instalarii cancerului sau bolilor de inima. Cercetarea, realizata in intreaga Europa, a scos la iveala faptul ca mezelurile sunt de vina pentru unul din 30 de decese." http://www.ziare.com...-oameni-1222745 "Mezelurile sunt o adevarata bomba pentru sanatate, din cele peste 20 de ingrediente pe care le contin, unul singur e carne, restul fiind aditivi sintetici care raman in organism chiar si zece ani dupa ce au fost consumati." http://www.ziare.com...-10-ani-1075920 Edited by Chelecom3, 22 August 2014 - 15:30. |
#107
Posted 22 August 2014 - 16:09
Ce atata carne si preparate? Si asa am trigliceridele pe la 1600. Este vara, ar trebui sa mai reducem consumul, oricum. Nu cred ca organismul uman este adaptat la digestia de proteina animala tot timpul. La o adica si pe vremea vanatorilor-culegatori, vara culegeau, nu cred ca mancau prea multa carne? Sau poate ma insel si nu mai suntem omnivori ci carnivori. De, vremurile se schimba si abundenta de acum ne face sa credem ca aste vremuri sunt norma. Sau este vorba doar de consum si economie,,,
|
#108
Posted 22 August 2014 - 17:03
Karhu, on 22 august 2014 - 09:39, said:
Stiu o familie care au inceput acum vreo 2 ani o mica afacere in domeniu: carnati de casa, sunca de casa, slanina de casa, jumari de casa etc totul facut intr-o carmangerie micuta dupa metodele traditionale de la tara. Sunt cam la limita falimentului, vanzarile sunt foarte mici deoarece pretul e mai mare decat al preparatelor de tip industrial din celelalte magazine. Prea putini cumpara o toba sau un carnat mai scumpe cu 50% decat cele de la supermarket (chiar daca sunt muuult mai bune). Te rog sa deschizi un subiect la rubrica Agricultura > Bursa Agricola, cred ca sunt mai multe personae interesate. Multumesc. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users