Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Consumul de carne și mezeluri a scăzut cu 25% față de acum 5 ani
#73
Posted 20 August 2014 - 17:01
#74
Posted 20 August 2014 - 17:06
Chelecom3, on 20 august 2014 - 16:56, said:
Inclusiv salamul de Sibiu are aditivi sintetici. Inclusiv despre salamul de Sibiu vei gasi referire in link-ul de mai sus si ti-am repetat ca sunt tone de informatii la indemna oricui este interesat si doreste intradevar sa evolueze la aspectul educatiei alimentare pentru a nu se mai lasa prostit . Scoate tu un salam fara conservanti, ieftin si ii rupi pe toti de pe piata, ca astia vand salamul cu dublul pretului muschiului file, o carne oricum scumpa ... motanul13, on 20 august 2014 - 17:01, said: Pentru profit maxim , poate ? Daca ar fi profituri asa mari in domeniu, ar aparea altii care sa rupa piata. Prin alte parti cum e ? Sunt salamurile astea uscate la jumatate din pretul de la noi ? Sau tot ca la noi e ? |
#75
Posted 20 August 2014 - 17:10
ech, on 20 august 2014 - 17:06, said:
Daca ar fi profituri asa mari in domeniu, ar aparea altii care sa rupa piata. Prin alte parti cum e ? Sunt salamurile astea uscate la jumatate din pretul de la noi ? Sau tot ca la noi e ? Dupa cate stiu ( dar nu as baga mana in foc ca este adevarata informatia ) , salamul de Sibiu este o reteta exclusiva a unui producator . Data fiind imaginea formata de foarte multi ani ( iti aduci aminte " faima " salamului respectiv inainte de lovilutie ) si pozitia de cvasi-monopol a producatorului , pretul este cel care este . LE Stii ca exista si salamul de Bacau , tot crud-uscat dar la 70% din pret ? Edited by motanul13, 20 August 2014 - 17:12. |
#76
Posted 20 August 2014 - 17:14
Hedonist, on 27 iulie 2014 - 22:14, said:
Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, La cata "carne" ne indeasa in frigider Europa, ca multumire pentru prezenta compatriotilor nostri acolo, este deci explicabil. Altfel, Basescu e de vina, evident! Veti vedea că cum, necăcum, Gadea va ajunge la aceasta concluzie intr-una din zilele urmatoarea. Antena 3 e aici! Carne ce va mai trebuie? Edited by Bean, 20 August 2014 - 17:15. |
#77
Posted 20 August 2014 - 17:18
motanul13, on 20 august 2014 - 17:10, said:
Dupa cate stiu ( dar nu as baga mana in foc ca este adevarata informatia ) , salamul de Sibiu este o reteta exclusiva a unui producator . Data fiind imaginea formata de foarte multi ani ( iti aduci aminte " faima " salamului respectiv inainte de lovilutie ) si pozitia de cvasi-monopol a producatorului , pretul este cel care este . LE Stii ca exista si salamul de Bacau , tot crud-uscat dar la 70% din pret ? Nu cred ca e exclusivitatea unui producator, avand in vedere ca sunt cam multi producatori de salam de sibiu ... Dar oricum, toate salamurile crud-uscate sunt mai scumpe decat orice carne. Deci daca m-as lua dupa voi, ar parea foarte rentabil sa ma apuc sa produc vreun salam din asta crud-uscat si fara a baga gunoaie in el sa il scot la jumate din pretul pietei . |
#78
Posted 20 August 2014 - 17:28
ech, on 20 august 2014 - 17:18, said:
Nu cred ca e exclusivitatea unui producator, avand in vedere ca sunt cam multi producatori de salam de sibiu ... Dar oricum, toate salamurile crud-uscate sunt mai scumpe decat orice carne. Deci daca m-as lua dupa voi, ar parea foarte rentabil sa ma apuc sa produc vreun salam din asta crud-uscat si fara a baga gunoaie in el sa il scot la jumate din pretul pietei . Sa te uiti cu atentie pe eticheta . Tip Sibiu nu este tot aia . In privinta preturilor / rentabilitatii , habar nu am de dedesubturile din industria alimentara . Edited by motanul13, 20 August 2014 - 17:29. |
#79
Posted 20 August 2014 - 17:30
1. da, a scazut consumul de carne pentru ca a scazut cantitatea de carne din produsele din carne. deci, logic.
2. cand ai salarii ca in Congo dar preturi egale sau chiar mai mari cu Germania si Danemarca, pai de unde bani sa cumperi mare cacat? deci, tot logic. 3. foarte multa lume a inteles ca cea mai buna carne este cea nedeclarata. adica de la tarani. si normal ca nu exista nicio baza de date cu ce si cum se cumpara. pentru a treia oara, logic. cu alte cuvinte, complet eronata si irelevanta foaia de cifre adusa de cetateanul asta si mai ales si mai eronate si irelevante postarile care l-au gasit repede pe Ponta sau Basescu vinovat. |
#80
Posted 20 August 2014 - 17:42
ech, on 20 august 2014 - 16:58, said:
Tu nu intelegi ca nu ai nicio logica ? Scoti pe piata un gunoi mai scump decat carnea propriu-zisa ? De ce ar face cineva asa ceva ? E banal : carnea macra e 20 de lei kg (ceafa de porc de ex). Salamul e un produs procesat indelung, procese tehnologice suplimentare,e imbibat cu tot felul de chestii, maturat etc etc. Normal ca e mai scump. Ca e plin de kkturi, e partea a doua, e o tara libera, fiecare cumpara ce vrea. britishpub, on 20 august 2014 - 17:30, said:
1. da, a scazut consumul de carne pentru ca a scazut cantitatea de carne din produsele din carne. deci, logic. 2. cand ai salarii ca in Congo dar preturi egale sau chiar mai mari cu Germania si Danemarca, pai de unde bani sa cumperi mare cacat? deci, tot logic. 3. foarte multa lume a inteles ca cea mai buna carne este cea nedeclarata. adica de la tarani. si normal ca nu exista nicio baza de date cu ce si cum se cumpara. pentru a treia oara, logic. cu alte cuvinte, complet eronata si irelevanta foaia de cifre adusa de cetateanul asta si mai ales si mai eronate si irelevante postarile care l-au gasit repede pe Ponta sau Basescu vinovat. Complet de acord cu puterea de cumparare, asta cred si eu ca e motivul, nu ca s-ar fi iluminat publicul. |
#81
Posted 20 August 2014 - 17:46
"Agricola crește capacitatea de producție la salamurile crud-uscate cu 25%"
....„Dacă în anul 2008, anul modernizării fabricii de crud-uscate Salbac, au fost livrate în piață 257 de tone de Salam de Sibiu Agricola, în 2013 s-au livrat 731 de tone, iar pentru acest an estimăm că vor ajunge la consumatorii noștri 850 de tone din acest prețios sortiment ..." Comentarii: 19 august 2014 at 12:24 pm De asta pute in tot orasul, din cauza salamurilor voastre împuţite; ne-ati intoxicat cu miros de hoit toată saptamâna trecută de dimineaţa până dimineaţa; ca sa manânci un salam de la Agricola e o adevărată aventură plină de curaj, fiindcă salamurile lor sunt pline de E-uri, G-uri, P-uri sau naiba ştie ce mai bagă în ele…e crimă împotriva familiei să bagi în frigider un asemenea salam care miroase a gandaci de CoIorado……pe vremea lui Ceausescu erai norocos daca găseai un salam de Agricola fiindca era tare bun, acum suntem campioni la ghinion să avem aşa ceva în frigider…. http://www.ziaruldeb...d-uscate-cu-25/ Bijaz stie ce spune. Edited by Chelecom3, 20 August 2014 - 17:51. |
#82
Posted 20 August 2014 - 17:56
Chelecom3, on 20 august 2014 - 17:46, said:
ca sa manânci un salam de la Agricola e o adevărată aventură plină de curaj, fiindcă salamurile lor sunt pline de E-uri, G-uri, P-uri sau naiba ştie ce mai bagă în ele…e crimă împotriva familiei să bagi în frigider un asemenea salam care miroase a gandaci de CoIorado…… Probabil ca au angajat si niste extraterestrii care sa lucreze in fabricile lor, ca nu imi inchipui niste romani sau oameni care pentru 1000 RON pe luna sa umple salamul ala cu gunoaie ... |
|
#83
Posted 20 August 2014 - 18:01
The name of the game is : maximizarea profitului. Chiar si mezelurile ok care respecta reteta (desi nu poti sa stii sigur ce pun in ele pentru ca Romania nu e Germania) contin tot felul de conservanti mai mult sau mai putin cancerigeni, dupa gust. 2 mici exemple random din presa :
Românii mănâncă mezeluri de proastă calitate, în care conţinutul de carne este mai mult fictiv. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului a prezentat un raport, întocmit în luna mai, care arată clar: o mare parte dintre alimentele vândute în comerţ sunt falsificate. Şorici, apă, grăsime şi tendoane. Toate aceste "ingrediente" se găsesc în cantităţi mult mai mari decât cele permise, în majoritatea mezelurilor de pe piaţă. Carnea poate fi găsită doar în poza produsului, mai ales în cazul crenvuştilor şi a parizerului. Chiar şi în mezelurile şi pateurile de pui, mai mult de 80% din conţinut este de fapt şorici de porc. Mâncăm mai ales piele de porc opărită.http://www.cotidianul.ro/ce-contin-de-fapt-mezelurile-mancate-de-romani-192266/ Am surprins în tren conversaţia dintre un angajat al unei fabrici de mezeluri şi un apropiat al acestuia: "Înainte să mă angajez aici, mâncam mezeluri în fiecare zi. Le dădeam şi copiilor mei parizer, crenvurşti sau şuncă, fiind convins că sunt alimente sănătoase. Însă când am intrat în fabrică şi am văzut de fapt ce se pune în aceste mezeluri, m-am îngrozit. Piele, grăsime, zgârciuri, oase şi în general toate resturile intră în nişte maşini de tocat imense, iar pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare şi tot felul de prafuri. Carnea propriu-zisă este într-o proporţie foarte mică". http://www.antena3.r...-pe-183104.html |
#84
Posted 20 August 2014 - 18:10
#85
Posted 21 August 2014 - 19:49
Hai sa nu mai cumparam aceste produse, cu sorici si cu E-uri si vor dispare de pe piata singuri!
|
#86
Posted 21 August 2014 - 21:55
Hedonist, on 27 iulie 2014 - 22:14, said:
Consumul de carne şi produse din carne a scăzut cu aproximativ 25% în ultimii cinci ani, din cauza diminuării puterii de cumpărare, şi se află pe un trend descendent şi în prima parte a anului în curs, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ovidiu Duşleag, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC). "Piaţa de mezeluri a scăzut cu 20-25% în ultimii cinci ani. Estimările iniţiale pentru acest an prognozau o creştere zero, dar cei mai recenţi indicatori arată o scădere de 1-2%", a mai spus Duşleag. Comparativ cu 5 ani in urma calitatea carnii si a salamurilor a scazut cu 75%. Ceea ce da de gandit este ca romanul s-a desteptat si cumpara doar ceea ce ii place. Edited by poadol, 21 August 2014 - 21:56. |
#87
Posted 22 August 2014 - 07:48
Corect, eu unul nu mai cumpar parizer, crenvursti, carnati si salamuri (produse cu nitrati, apa, sare, sorici, e-uri multe). Prefer produsele preparate in mod traditional de producatorii autohtoni!
Edited by xmanyacs77, 22 August 2014 - 07:48. |
|
#88
Posted 22 August 2014 - 08:07
Care-s produsele preparate în mod tradițional de producătorii autohtoni ?
Nume, prenume, data nașterii, adică : cum le zice, de cine-s făcute, unde se găsesc de cumpărat ? Chiar n-au nimic chimicale prin ele? ? |
#89
Posted 22 August 2014 - 08:14
Dacă ai bani şi timp, ar merita să te duci la analize cu produse tradiţionale, ca să vezi ce conţin.
|
#90
Posted 22 August 2014 - 08:18
xmanyacs77, on 22 august 2014 - 07:48, said:
Corect, eu unul nu mai cumpar parizer, crenvursti, carnati si salamuri (produse cu nitrati, apa, sare, sorici, e-uri multe). Prefer produsele preparate in mod traditional de producatorii autohtoni! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users