Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2

Achizitie SUV, buget 17k euro
 Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...

Sunt noile generatii care se nasc...
 

Mare dilema - oare sa fie nevoie de conventie matrimoniala?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
hesu154

hesu154

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 445
  • Înscris: 12.08.2013

 hai_hui, on 18 aprilie 2014 - 13:20, said:

Cristi, eu vorbesc din proprie experienţă. Cînd m-am căsătorit, nu m-am gîndit o clipă la ce s-ar întîmpla dacă voi ajunge la un divorţ. Şi nici părinţii mei - fiind cei care ne-au ajutat cu banii pentru apartament - nu mi-au spus nimic. Bine, tu poţi numi asta inconştienţă. Eu îi spun încredere în persoana iubită, alături de care am ales să-mi petrec viaţa. Şi uite, au trecut aproape 20 de ani de cînd sînt căsătorit şi e încă bine Posted Image

Sigur, dacă vrei să închei o convenţie, o poţi face. Şi atunci veţi fi două părţi contractuale.

Cu decizia dumneavoastra v-ati asumat un risc inutil. Risc care uitandu-ne la rata divorturilor, este in crestere. Care ar fi castigul acestui risc?

Intelegerea prealabila, o percep asemenea unei proceduri de urgenta. O data ce s-a produs dezastrul, urmezi instructiunile evitand foarte multa drama asociata unui divort.



@bugy_cs:  

Esti la limita cu banii. Ceea ce o sa fie o sursa de stres.
Nu sunt banii tai. Presiuni din partea parintilor si a bancii.
Sotia iti va reprosa mult timp aceasta propunere, a contractului prenuptial. Chiar daca nu o vei duce la capat,
La care se adauga stresul construirii unei case.
Sa mai pomenesc de piata instabila a locurilor de munca, sau a altor neintelegeri normale din cuplu?


Vad mult stres. Orice cale de a simplifica lucrurile este benefica. Pentru ca in situatia descrisa, perioada constructiei este CRITICA.



Si mie imi place cu fluturasi si floricele, dar pe banii mei. Sau banii parintilor, dar care si-i permit sa ii piarda. Ceea ce nu mi se pare ca e cazul.

Edited by hesu154, 18 April 2014 - 14:03.


#20
slv0990

slv0990

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 12.02.2014
Daca logodnica dvs va iubeste si nu o intereseaza partea materiala si casa parintilor dvs nu cred ca ar fii trebuit sa sa simta dezamagita ,ca ati cerut sa faceti un contract prenuptial ,inseamna ca interesele logodnicei dvs  sunt si financiare.

Edited by slv0990, 18 April 2014 - 15:30.


#21
bugy_cs

bugy_cs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.08.2006
Salut! Nu se pune problema ca nu ne iubim...doar ca initial era vorba ca o parte din valoare teoretic era compensata de faptul ca ai ei ii doneaza acel teren...si credeam ca vom fi amandoi proprietari cu drepturi egale...acum  lucrurile sau schimbat...donatia fiind mai rentabil sa se faca doar pentru ea....

#22
misu183

misu183

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,954
  • Înscris: 21.12.2008
Nu ai spus sau poate nu am citit de cit timp sunteti impreuna si locuiti efectiv impreuna. Raspuns de genul ca fiecare sta la parinti dar ne vedem zilnic nu e relevant pentru mersul ulterior al unui mariaj. Acest contract, desi suna cam ciudat, v-ar scuti de complicatii juridice in caz ca s-ar intimpla sa nu mearga casnicia.

#23
slv0990

slv0990

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 519
  • Înscris: 12.02.2014
Mai ales daca nu veti fii amandoi proprietari cu dreputuri egale pe acel teren donat , atunci logodnica dvs nu ar trebuii sa aiba alte pretentii la casa parintilor dvs in eventualitatea unei despartiri.Cum spunea si misu183 de cat timp locuiti impreuna sau nu locuiti , ca si asta este important ca un mariaj sa functioneze.

Edited by slv0990, 18 April 2014 - 15:36.


#24
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Bugy,

1. Donatia costa la fel ca cumpararea, dar poate fi atacata cand ti-e lumea mai draga.  
2. Ar fi bine sa nu te grabesti cand faci chestii complicate, care pot avea consecinte dure asupra parintilor. E bine sa risti ce e al tau, nu al altora.

Ia zi-i iubitei sa faceti contract de v-c pentru teren pe numele tau, inainte de casatorie - ia vezi, se supara?

#25
bugy_cs

bugy_cs

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.08.2006
Buna seara! Locuim deja din luna Iulie a anului trecut impreuna....nu am avut probleme majore...ne iubim mult si ne simtim bine unul in compania altuia...avem aproape un an de relatie in total si sunt sigur ca ea e persoana potrivita alturi de care sa-mi petrec tot restul vietii! Si acum ea se supara cand aduc vorba de asta si o demoralizez  cu faptul ca ma gandesc la astfel de lucruri.....nu din rautate dar o deranjeaza faptul ca imi trec astfel de scenarii prin cap.....

#26
Oxigen1234

Oxigen1234

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,675
  • Înscris: 21.07.2011
Eu raman la parerea sa NU faci contract prenuptial, insa sa alegeti regimul matrimonial al separatiei bunurilor. Ulterior orice donatie si bunuri primite vor fi primite individual de fiecare si va fi exclusiv alegerea lui sa le imparta, sa le puna la comun sau sa le vanda.
Te-ai gandit ca in afara de terenul ala si apartament parintii fiecaruia mai au o casa o masina ceva? Stii regulile de succesiune intre soti?
Totul e facut atat de complicat si special sa te inrobeasca si sa te jupoaie statul si aparatcicii (avocati, notari)
Te-ai gandit ca in fond tu nu esti stapanul casei tale atata timp cat statul daca nu platesti impozitul are drept sa iti vinda casa?
Pune si situatia invers - poate vei avea o firma, si daca la faliment creditorii vor cere sa raspunzi solidar cu firma vor sa iti execute casa, e rau ca sotia sa aiba jumatatea ei garantata? Sa stii ca vor ramane copiii cu 2 camere si nu pe drumuri?
De ce sa refuzi sansa unui artificiu juridic care va dubleaza posibilitatile de supravieturie???

http://legeaz.net/mo...eparatie-bunuri

Edited by Oxigen1234, 19 April 2014 - 06:17.


#27
Bucatarierosie

Bucatarierosie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 416
  • Înscris: 24.02.2014
Vai de capu meu...

Doar un an?! Tu te auzi? Stai calm baiatule... Si ma refer la nunta, de casa nici nu mai spun...

#28
rachel37

rachel37

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 23.04.2014

 bugy_cs, on 18 aprilie 2014 - 10:19, said:

Buna ziua. Am si eu o problema si doresc parerea dumneavoastra. Eu si viitoarea sotie ne vom casatori in toamna acestui an. Pana atunci vrem sa demaram constructia unei mici casute la periferie, fiinca chiria marilor orase ne omoarasi platim pentru o locuinta care nu e a noastra.Pentru a obtine fonduri, fiind singur la parinti, voi accesa un credit prin programul prima casa prin care sa achizitionez locuinta parintilor mei din alt oras. Banii obtinuti virati de banca pentru vanzare, imi vor fi dati mie pentru a construi casa, de asemenea eu devenind proprietarul locuintei in care vor ramane ca si locatari , ei .Parinti iviitoarei sotii ne vor da o parcela de 7 arii din terenul lor, pentru a demara lucrarile. Se pare ca prin donatie, pentru a evita impozitul mare al terenului, se poate dona doar catre ea, ca fiica si nu si pentru mine chiar daca ne vom casatori civil mai repede pentru acest lucru.
Acum problema este ca daca ne vom casatorii civil inainte de toamna, doar pentru a incepe procedurile de obtinere  a autorizatiilor de construire a casei pe numele amandurora,inainte de acordarea creditului de prima casa, asta va insemna ca la semnarea contractului de vanzare-cumparare a locuintei parintilor ea va fi deja sotia mea, lucru care ii da drepturi egale asupra imobilului alor mei. Acest lucru o nelinisteste pe mama mea, carei ii e frica de un posibil divort, care la partaj egal iar da dreptul sotiei sa ii scoata din casa , car,chiar daca vom fi casatoritiora eu le-am promis ca pot ramane fara griji. Pe de alta parte daca vom fi casatoriti mai repede(doar pentru a evita impozitul si a realiza proiectul de casa pe numele amandurora) si donatia de teren din partea alor ei va fi facuta pe numele sotiei nu cred ca imi da drepturi asupra acestuia. Faptul ca proportia de venituri este de 3 ori mai mare la mine si ca practic  vom ridica casa in mai mare proportie din banii mei este lucru ce ii nelinisteste pe ai mei, in eventualitatea unui partaj.Si reusesc recunosc, ca, si pe mine  au reusit sa ma puna pe ganduri intr-o oarecare masura , pentru ca dorinta mea initiala ar fi fost sa iau creditul inainte de a fi casatoriti si dupa aceea  realizarea casei si terenul sa fie totul pe amandoi. Din cauza ca vrem sa ne mutam in ea in acest an,nu mai e timp de asa ceva si planurile initiale cad. Ce solutii ar fi pt. ca toata lumea sa stea linistita si totul sa fie corect?Un contract prenuptial?Posted Image Sarbatori Fericite!Mentionez ca logodnica mea s-a simtit foarte dezamagita ca am adus vorba de asa ceva...

...luati creditul inaintea casatoriei si asa sunteti si mai linistit,parintii au dreptate,iar oamenii se skimba mult de la o zi la alta,de legi nu mai zic ;) si doar dvs decideti cd vor fi copii in casnicia dvs fiecaruia ce si cum ai revine parte,eventual o donatie unde costurile revin mai minime dupa defunt ptr copii sau pe cine veti imputernici etc :)

#29
derago

derago

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 19.10.2013
Dupa semnatura (cea de la starea civila), situatia se schimba. Sotii se transforma, unii in personaje negative, simtul proprietatii se amplifica si "dragostea", de dinaintea casatoriei, pentru socri, se diminueaza semnificativ. Oricum, faptul ca parintii tai si-au manifestat neincrederea fata de viitoarea sotie, o va marca pe aceasta si cu fiecare ocazie nu va ezita sa iti aduca aminte.
O solutie de compromis ar fi amanarea tranzactiilor. E mai bine sa fie facute dupa nunta, mai ales ca sunteti impreuna de doar un an de zile.
Daca totusi insisti sa demarezi lucrarile inainte, fa acte! Si, nu uita! Dragostea trece prin stomac!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate