Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Se poate trai cu 10 lei/zi?
Ultima postare: mar 18 2021 09:21, Inițiat de
miki07
, mar 04 2014 09:56
·
0
#19
Publicat: 04 martie 2014 - 10:17
lucifer76, on 04 martie 2014 - 10:15, said:
Lasati smiorcaiala. 10 lei pe zi/4 persoane (parintii si 2 copii), 1200 lei pe luna, adica un parinte munceste si nu are un salar chiar mic. Ghiciti ce, sunt nenumarate cazuri care traiesc asa. Da, nu isi fac vacante in Austria, nu isi cumpara un Bentley, dar traiesc. Perfect de acord cu tine insa ala nu se mai numeste trai, e doar supravietuire... |
#20
Publicat: 04 martie 2014 - 10:18
MembruAnonim, on 04 martie 2014 - 10:08, said:
10 lei doar pentru hrana,dar nu cred ca vrei sa platesti restullucrurilor din aceasta suma. Adi blondu, on 04 martie 2014 - 10:10, said:
DA,se poate. 1.5lei x 2 paini = 3lei 2-3 lei cel mai ieftin si mai mic pateu de ficat...care-ti ajunge sa-l intinzi doar pe o jumatate de paine ~3 lei o sticla de lapte batut/sana...hai ca o sticla poti sa o bei in timp ce mananci o paine si-ti mai raman 1-2lei care-ti ajung in cel mai fericit caz pentru 2-3 mere. Si in cazul meu, acopera doar o singura masa....sa zic pranzul si-mi ramane maxim o paine. Dimineata si seara mananc umbra de paine si miros de salam?! Cat timp poti sa traiesti fara sa ai probleme de sanatate cu ce am scris acolo? |
#21
Publicat: 04 martie 2014 - 10:19
Iei un kil de cartofi. Fierbi cartofii. Fierbi trei ouă. Tai cartofii rondele, tai ouăle rondele. Pui totul intr-un castron mare, mai pui şi ceva brânză (de-aia ieftină, cam 200 g) şi două linguri de smântână. Sare, piper sau alte condimente după gust
Manânci dimineaţa, la prânz şi mai puţin seara din ea (să nu ne îngrăşăm). Când te saturi de cartofi, îi înlocuieşti cu paste. Restul ingredientelor rămân. Seara îţi mai rămân bani de 2 beri (proletare, de la chioşc, nu fineţuri). Rămâi şi cu un leu, maxim doi în plus. Ăştia adunaţi îi poţi folosi la final de săptămână să iei cam 200g ceafă de porc. Să ne şi boierim, ce dracu. Când criza devine mai nasoală, renunţăm la beri. |
#22
Publicat: 04 martie 2014 - 10:19
Kobra2602, on 04 martie 2014 - 10:07, said: nici acolo nu traiesti ca la ce impozite baga astia pe cladiri, animale, terenuri etc.. sa nu mai vorbim ca ai nevoie de paine care e destul de scumpa la sat. daca nu vrei sa cumperi paine tre sa pui in pamant si la cum merge agricultura in Romanica noastra slabe sanse sa scoti macar cat ai bagat in teren.. o paine la tara e 70-80 de bani... |
#24
Publicat: 04 martie 2014 - 10:21
ccf_cristi, on 04 martie 2014 - 10:18, said:
Nu-ti ajung cei 10 lei doar pentru mancare. 1.5lei x 2 paini = 3lei 2-3 lei cel mai ieftin si mai mic pateu de ficat...care-ti ajunge sa-l intinzi doar pe o jumatate de paine ~3 lei o sticla de lapte batut/sana...hai ca o sticla poti sa o bei in timp ce mananci o paine si-ti mai raman 1-2lei care-ti ajung in cel mai fericit caz pentru 2-3 mere. Si in cazul meu, acopera doar o singura masa....sa zic pranzul si-mi ramane maxim o paine. Dimineata si seara mananc umbra de paine si miros de salam?! Cat timp poti sa traiesti fara sa ai probleme de sanatate cu ce am scris acolo? pai de aia 1-2 lei care iti raman iei cartofi si ii fierbi seara si mananci cu painea ramasa. si supravietuiesti asa (ca ala nu e trai). |
#28
Publicat: 04 martie 2014 - 10:23
lucifer76, on 04 martie 2014 - 10:15, said:
Lasati smiorcaiala. 10 lei pe zi/4 persoane (parintii si 2 copii), 1200 lei pe luna, adica un parinte munceste si nu are un salar chiar mic. Ghiciti ce, sunt nenumarate cazuri care traiesc asa. Da, nu isi fac vacante in Austria, nu isi cumpara un Bentley, dar traiesc. De aceea le merge asa bine centrelor de fier vechi, se gasesc materiale de contructie mult mai ieftine, etc... |
|
#30
Publicat: 04 martie 2014 - 10:23
ammazon, on 04 martie 2014 - 10:17, said: Perfect de acord cu tine insa ala nu se mai numeste trai, e doar supravietuire... |
#31
Publicat: 04 martie 2014 - 10:24
Voi cei care spuneti ca nu se poate trai cu maxim 10 lei pe zi, cat cheltuiti?
Va spun eu, se poate trai si cu 10 lei pe zi. Sana !? Ce laptele de la tara nu ne mai place la 2 lei sticla de 2 litri, nu ? 1.5 painea? Doar in Bucuresti se poate. Aaaa si nu mai mentionez ca aia care expira e bagata inapoi in malaxor si combinata cu painea proaspata... sa iasa mai multa ca na. Pateu de ficat ? Nu crezi ca e prea mult pentru 10 lei ? E deja lux... |
#32
Publicat: 04 martie 2014 - 10:25
Eu zic ca poti, in ideea ca nu mananci de la fastfood sau mai stiu eu ce si-ti gatesti (avand 3-4 zile din mancarea gatita). 10 lei pe zi STRICT pentru hrana ajung cat sa traiesti la limita evident.
Pai sa facem un calcul: 10 lei x 30 de zile = 300 de lei (pe luna pentru mancare) X 3 persoane = 900 de lei pe luna doar pentru mancare. Cred ca sunt multe familii cu 3 membri care aloca 900 de lei pe mancare pe luna, si mai putin. Editat de Alex-Softpedia, 04 martie 2014 - 10:25. |
#36
Publicat: 04 martie 2014 - 10:27
Un detinut mananca de 4 lei pe zi, iar un diabetic de 12 lei.
http://www.agenda.ro...imisoara/152900 La micul dejun puscariasii au: ceai, biscuiti, branza, margarina, paine, gem. Pentru felul intai la pranz li se pregateste ciorba sau supa. Ciorba poate fi de legume, fasole, cartofi ori taraneasca. Iar la felul doi exista neaparat carne, pe langa cartofi, papricas, iahnie de fasole, pilaf de orez, ghiveci sau varza. La cina, din mancarea detinutilor nu lipseste din nou carnea, iar cina poate fi alcatuita din tocanita, fasole verde ori macaroane cu branza. La fiecare zece zile se repeta meniul. Detinutii care muncesc au la masa ceva mai multa carne si paine fata de restul. „Alocatia de hrana pentru un detinut, la comun, este de 4 lei pe zi, iar pentru cei care tin regim este de 4,6 lei. Acestia sunt bani alocati special pentru hrana. Ne ajung banii, pana acum nu am intampinat probleme”, ne-a spus Magdalena Radu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului din Timisoara. Aceasta a mai precizat ca mancarea detinutilor este verificata in fiecare zi, iar in acest scop se duc probe la Directia de Sanatate Publica Timis. Hrana este masurata caloric in fiecare zi. Exista mese special gatite pentru detinutii care muncesc, fata de cei care nu presteaza. in plus, conducerea Penitenciarului este obligata prin lege sa puna la dispozitia detinutilor care fac parte din alta religie, care sufera de anumite boli cronice, sau sunt vegetarieni, meniuri potrivite. Periodic, la bucataria unitatii se fac verificari neanuntate pentru a se controla calitatea mancarii. De fiecare sarbatoare persoanele private de libertate au parte de meniuri speciale. La spital, cea mai mare alocatie de hrana le revine diabeticilor 12 lei – meniul zilei la un restaurant fara pretentii prea mari, dar si suma in care trebuie sa se incadreze zilnic cei care le prepara hrana persoanelor ce sufera de diabet la Spitalul Judetean Timisoara. La aceasta unitate sanitara, costul unui meniu variaza intre 7 si 12 lei. „Pentru cei cu regim alimentar, mancarea se prepara fara sare. Zilnic meniul bolnavilor se modifica, nu este acelasi. Meniul cuprinde: cartofi, legume mexicane, ghiveci, mazare, orez, legume, ciorba (de legume, de fasole verde), carne de pasare. La Clinica de Psihiatrie se consuma carne de porc, chiftele, varza, fasole uscata. in meniul bolnavilor se mai regaseste: iaurt, mar, eugenie, biscuiti, napolitane, lapte, ceai”, ne-a declarat Liana Dacilescu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara. Aceasta a mai precizat ca mamele internate la Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega si copiii internati la Pediatrie primesc si orez cu lapte si gris cu lapte. Seara, cina cuprinde: mamaliga cu carne sau branza, paste, salata orientala, macaroane, budinca de orez, budinca de macaroane cu branza. „Se prepara zilnic intre 1.100 – 1.200 de portii, iar aproximativ jumatate din aceste portii sunt pentru bolnavii cu regim alimentar. Costul unui meniu pe zi pentru bolnavii fara regim si cu regim este de 7 lei, pentru cei de la Psihiatrie este de 10 lei, iar pentru diabetici este de 12 lei”, a mai precizat Liana Dacilescu. Alocatie de hrana majorata cu 1,5 lei la Cantina Saracilor Cantina de Ajutor Social de pe strada Telegrafului avea la finele anului trecut 430 de beneficiari si numarul este in continua crestere. Directorul Cantinei, Rodica Cojan, a solicitat luna trecuta Consiliului Local marirea alocatiei zilnice de hrana de la 7 lei la 8,5 lei. „Alimentele de baza s-au scumpit cu 20-30%. Cu aceasta suma ne vom descurca o perioada, dar se fac multe disponibilizari si numarul beneficiarilor va creste. La vara vom reanaliza situatia si vom cere Consiliului Local o noua majorare daca nu ne vom descurca”, ne-a declarat Rodica Cojan, directorul Cantinei de Ajutor Social. Cu 8,5 lei un timisorean ar putea manca, de exemplu, o shaorma mica, insa cu aceasta suma bucatarii de la cantina trebuie sa le ofere beneficiarilor atat pranzul cat si cina. „Un exemplu de meniu ar fi ciorba de perisoare, pilaf de orez cu tocanita de pui, corn cu gem si paine. Beneficiarii ridica portie dubla, atat masa de pranz cat si cina. Vinerea ridica si hrana pentru weekend. Pentru duminica primesc hrana rece: pateuri, salam, carnati, conserve, miere de albina”, ne-a declarat Rodica Cojan. Institutia pe care o conduce a depus un proiect privind transportul hranei la domiciliu si spera sa obtina bani europeni pentru punerea lui in aplicare. De asemenea, isi doreste sa deschida inca doua puncte de lucru prin care hrana sa le fie distribuita nevoiasilor, astfel incat acestia sa nu mai fie nevoiti sa strabata tot orasul pentru a-si lua mancarea. La centrele de plasament, alocatia de hrana este cuprinsa intre 6 si 8,3 lei pe zi Ce-i poti oferi unui copil in schimbul a sase lei pe zi? De exemplu, cateva fructe. Copiii institutionalizati primesc hrana a carei valoare zilnica este cuprinsa intre 6 si 8,3 lei. Meniurile copiilor sunt variate, de la o zi la alta. Acestea sunt diversificate in functie de: varsta copilului, afectiuni medicale, tipul si gradul de handicap, anotimp. „Potrivit Hotararii de Guvern nr. 421/2008, in institutiile de ocrotire pentru copii din cadrul directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului, nivelul alocatiei zilnice de hrana difera in functie de varsta copilului. Astfel, in centrele noastre de plasament, pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 4 ani, nivelul alocatiei zilnice de hrana pentru un copil este de 6 lei/zi, pentru cei cu varstele cuprinse intre 4-18 ani, este de 8,3 lei/zi, iar pentru tineri cu varste intre 18- 26 de ani este de 8,3 lei/zi. Din aceasta alocatie zilnica de hrana se asigura trei mese principale si doua gustari”, ne-a declarat Sorina Bucurescu, de la Serviciul Relatii Publice al Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Editat de dhaneey, 04 martie 2014 - 10:27. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi