Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...

Mama Clopožel

Windows 11 si boxa portabila - de...
 Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire

Inlocuit/upgrade placa video Nvid...
 Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...
 Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...
 

LaserDiscuri (Laser Discuri)

  • Please log in to reply
760 replies to this topic

#379
ipsihi

ipsihi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 13.03.2007

View PostclaudiuT, on 05 iunie 2017 - 10:56, said:

@ipsihi
ca sa nu vorbim vorbe si sa ne dam cu parerea ,pe laserdisc informatia este inscriptionata digital necompresat ; daca ai comparat un film inscriptionat pe laserdisc si pe dvd ,te asteptam cu concluzii . Daca nu esti posesor de player LD si nici nu ai cautat un posesor  la care sa poti sa compari cele 2 formate atunci vorbim aiurea  ,mai precis postam de dragul de a pierde timpul . Ai venit pe topicul dedicat laserdiscurilor sa ne spui ce ,ca ai transferat inregistrarile de pe casete video pe dvduri si ce bine ti-au iesit ?
Ca e depasit laserdiscul , asa- si care e problema ta ?


Absolut niciuna, dar a ta care este ? E un topic privat si nu am voie sa-mi exprim parerea ? Daca nu-ti place ce spun ,ignora si treci mai departe ,e mai sanatos !!!

#380
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostclaudiuT, on 05 iunie 2017 - 10:56, said:

din pragmatismul idiot al caselor de productie nu mai sint scoase nici pe dvd nici pe bluray

Lasa ca e fain, materialele respective au collector's value.

Nu stiam de aceste crt-uri hd-ready. Eu caut unul obisnuit, dar care sa mearga bine si sa si arate bine pe dinafara, pentru a ma uita la dvd-uri pe el.

#381
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
@ipsihi
esti posesor de laserdisc player?

@ion
ti-e de ajuns si un tv crt care sa aiba intra s-video daca si dvd playerul are iesire s-video .

#382
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
Pe LaserDisc (L.D.) informaţia digitală este doar pe partea de sunet. Da, este necomprimată, precum la C.D.-uri. Nu am bani acuma, că altfel m-ar fi tentat un Laser Disc player cu ieşire A.C. 3 şi un amplificator stereo + 3.1 + 5.1 ... cum D.V.D. playerul ăla bine construit (mai am şi unul slim) are ieşire digitală aş fi putut face un test de comparaţie pe partea de sunet. M.P.E.G. ca standard video a apărut după 1988, aşa că nu aveau cum să facă discuri cu imagine digitală în anii '80, iar după aia s-au apucat de făcut D.V.D.-uri.

Nici discurile cu sunet analogic nu sună chiar rău, dacă sonorul a fost bine înregistrat (L.D.-urile au fost singurele discuri optice 100% analogice). LD-ul cu ABBA nu a fost înregistrat folosint sistemul CX de reducere a sunetului şi are uneori puţin fâsâit (nu foarte deranjant)... sunetul nu e super (aduce un pic a la casetă audio), dar nici oribil (au existat şi casete audio care sunau bine).
Ca şi discuri 100% sunet analogic care să sune bine am vreo 3 în colecţie:
1) "Elkie Brooks: Pearls the video show" (P.A.L., 1982, "P.DO." U.K. hah-hah, ăsta e din anul naşterii mele): http://www.lddb.com/...-The-Video-Show
2) "Saturday night fever/Febra de sâmbătă seara" (N.T.S.C., "Pioneer" Japonia, tot 1982) http://www.lddb.com/...day-Night-Fever
3) "That's dancing" (N.T.S.C., "Pioneer" S.U.A., 1985)  http://www.lddb.com/...t's-Dancing!

De notat:
1) Discurile N.T.S.C. cu sunet digital au şi sunet analogic. De obicei, pe partea de analogic e aceiaşi chestie audio ca şi pe partea de sunet digital, însă uneori analogicul poate fi mono sau poate conţine comentarii... la playerul "Panasonic" am ieşire separată analogic/digital, la playerele "Pioneer" poţi selecta din telecomandă tipul de sunet (pot s-o fac şi la ăla P.A.L. de scrie "Telefunken" pe el... mă miram la un moment dat de ce nu am sunet!);
2) Pentru playerele de început care nu au decodor CX încoporat poţi ataşa unul extren;
3) Pe L.D.-urile cu sunet digital mai era trecut uneori CD-Video, deşi C.D.V.-urile (a nu se confunda cu V[ideo].C.D.-urile, care 100% digitale) se doreau a fi nişte L.D.-uri mari cât un C.D., pe care să încapă 2-3-4 videoclipuri; au scos şi aşa ceva, dar sunt mai rare decât LaserDiscurile! Dacă te uiţi pe listă, sunt cele de 5" (12 c.m.): http://www.lddb.com/...ol & the Gang:*

Televizoarele H.D. C.R.T. au fost răspândite în România la fel de mult cum au fost răspândite LaserDiscurile, aşa că câţi ştiu de ele?
Eu trebuie să-mi iau un "Sony" Trinitron la fel de mare precum cel care e acum în sufragerie (21"/54 c.m.), însă care să fie stereo şi să aibă cel puţin 3 intrări (1 S.C.A.R.T., 1 S-Video, 1 R.C.A.). Însă nu prea ştiu cum să verific dacă tubul mai e bun (al meu încă are imaginea f. bună!). Unul mai mare nu prea mai am unde să-l pun, deşi ar fi bine să am unul 4:3 şi altul 16:9 (unul mai micuţ).

Cu tehnlogia veche: unii nu ştiu de ce se simt ameninţaţi de ea. Da, e dreptul lor să critice, însă unii o fac de parcă dacă foloseşti aşa ceva eşti retrograd (în privinţa mea îşi iau ţeapă, că nu-s vreun ultraconservator), încuiat (iară îşi iau ţeapă în privinţa mea; bine orice om are fixismele lui), cum poţi să trăieşti aşa (nu toţi suntem la fel) sau te mai acuză că din cauza ta nu evoluează lumea. Şi, nu, nu fac acuzaţii gratuite... unele exemple le poţi vedea pe forum.
Eu am ce am cu noul pentru că contribuie la distrugerea trecutului, uneori e mai prost decât ceva din trecut şi e kitchos în general. Altfel nu m-ar deranja. Oricum, nici dacă aş fi dictator nu aş putea să oblig oamenii să nu-şi cumpere televizoare cu ecran mare, deşi sunt sigur că există oameni care şi-ar dori să mă oblige să nu mai am L.D.-uri, televizoare C.R.T. sau casete audio.

Edited by djl, 05 June 2017 - 12:13.


#383
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

View PostclaudiuT, on 05 iunie 2017 - 11:39, said:

@ion
ti-e de ajuns si un tv crt care sa aiba intra s-video daca si dvd playerul are iesire s-video .

Mai bine RGB. Dar nu gasesc unul cu diagonala mare, care sa mearga bine si sa arate bine. Astea sint foarte grele si trebuie sa gasesc in oras.

#384
ipsihi

ipsihi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 13.03.2007
N-am absolut nimic impotriva a ceea ce este vintage, eu insumi sunt vintage (55 ani ), ascult vintage, am 4 mag'uri, 3 cass deckuri ,2 bucati pick'up si la vcr am renuntant prin 2000 dupa ce in prealabil juniorul il maltratase cu cartofi prajiti, creioane si cam tot ce incapea prin fanta de acces a casetei, toate Akai, am raspuns concluziei tale vis-a-vis de cei ce nu mai folosesc sisteme video de factura asta prin faptul ca o fac din pragmatism, cultura si educatia nu au nici o legatura. E mai facil, ieftin si convenabil sa descarci un film de pe torente decat sa cumperi unul indiferent de format. Primul laserdisc player l-am vazut prin '88 in una din discotecile din Mamaia ,Crash'Inn, sub patronaj nordic, cred ca era Philips, tot acolo vazusem cu cativa ani inainte si primul video proiector, rula clipuri muzicale pe un ecran textil de v-o 2 metri.Fiind amic cu dj-ul am vrut sa-mi faca niste casete video dupa LD-uri dar era o problema de compatibilitate asa ca am renuntat .
In concluzie nu prea pricep inflamarea si tzafna partenerului tau de topic si nici pripa in care trage concluzii, o fi detinatorul adevarului absolut si nu am aflat inca !!!

#385
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Nu stiu cum o fi asta. Nici nu stiu daca nu e din ala proiector sau cum se numesc, nu-mi trebuie asa ceva. Oricum, nu e din oras si nici nu stiu cum s-ar putea transporta asa ceva, poate numai cu o camioneta.

https://www.olx.ro/o...ve-ID8lj7n.html

Later edit: e proiector, nu mi-ar trebui oricum.

Edited by Ion_de_la_Raion, 05 June 2017 - 12:25.


#386
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
Mie îmi place să am în format fizic. Nu de alta, dar pe internet dispar unele lucruri peste noapte, iar Hard Disk-urile (Discurile Dure) pot crăpa... câtă informaţie am pierdut...  :crybaby:

#387
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
@djl
la un tv crt hd-ready cauta sa accepte pe composite rezolutie peste standard asta in ideea ca vei pune mina pe un digital vhs sau w-vhs ( la ele nu era inca implementata interfata hdmi se mergea pe composite si I-link) . Noutatile adoptate pe partea de tv sint sigur mai ieftine dar nu aduc imbunatatiri la calitate sau imbunatatirile sint minore. Exemplu actual - transmisie multistream pe satelit , au inghesuit mai multe canale pe transponder si au facut praf imaginea, canal hd care e clar doar pe centrul imaginii ,culoriile nenaturale .  Sa vedem daca vor veni cu encodere noi care sa corecteze problemele.
Tot actual acum o luna am cumparat un dvd cu un film remasterizat ,sunet 5.1 si ce sa vezi nu mai auzeai ce spuneau actorii de zgomotul si efectele de pe sunet.Sa trebuiasca sa activezi subtitrarea ca sa intelegi despre ce e vorba. Si dvd cumparat din Anglia.
Sa nu mai zic de blurayuri -intre ce sa alegi ? aspectul de pelicula obosita sau film colorat pina la calitate desen animat?

#388
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
D.V.D.-urile din colecţia mea au sunet bun. Ce-i drept, nu am încercat pe 5.1 . Probabil depinde de masterizarea discului. Să nu uităm că spre sfârşitul anilor '80 a apărut nebunia cu loudness-ul şi cu başii. Mno, am o casetă de prin 1972 care e mai bine masterizată decât unele din anii '90 (că nu se aude super, e partea a 2-a, dar în 1972 existau limitări tehnologice în ceea ce priveşte casetele audio). Să nu mai zic cum bubuie unele piese Euro-Dance (de pe C.D. original). Unele casete trase pe acasă de pe diverse surse sunt mai bine masterizate decât cele originale...
Există şi L.D.-uri cu sunet 3.1 şi 5.1

Edited by djl, 05 June 2017 - 12:59.


#389
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
M-am jucat cu separaţia comutarea doar pe un canal (adică stâng sau drept), dar tot părea să se audă pe ambele canale. Separaţia aia merge doar la discurile bilingve?   :huh:

#390
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
ai ales sa-ti redea mono ,doar canalul drept sau doar canalul sting si de obicei asta inseamna ca iti reda pe ambele iesiri de sunet ale playerului acelasi canal. Discuri bilingve  au fost foarte putine ,prin Canada exista optiunea asta la inceputul laserdiscului dar mai tirizu au renuntat .

#391
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
Eu credeam că se va auzi doar pe unul dintre canale. Dar tot se aude ce pe e ambele canale, numai că unul dintre ele se aude mai slab; sau cel puţin aşa îmi lasă impresia.
Mai erau şi discurile cu 2 comentarii diferite, câte un comentariu pe un canal.

#392
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
disc cu 2 comentarii diferite?  poate la documentare , eu nu am intilnit niciun disc cu comentarii diferite ,pe fiecare canal alt comentariu.

#393
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
Da, documentare. Gen unele cu sport.

#394
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,712
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă un L.D. ar fi fost doar cu sunet (am impresia că au fost 1 sau 2 scoase) oare cât minute ai fi putut avea pe o faţă?   :huh:

#395
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
De ce ar fi fost doar cu sunet ? Erau alte solutii pentru sunet doar. Si digital si analogic.

#396
claudiuT

claudiuT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 09.02.2006
ai tu informatii precise despre un laserdisc doar audio?  eu nu am auzit despre asa ceva ,poate o fi facut cineva vreun test dar oficial , sa fie scos la vinzare un laserdisc doar cu muzica -nu.
Oricum ,asa cum a scris si Ion la vremea aceea erau solutii mai ieftine si mai usor de manevrat pentru sunet asa ca nu ar fi fost o varianta de "imbratisat " de multi audiofili.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate