Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Huawei pura 70

Notele de subsol sa inceapa de la...

Termoizolare elevație interior

Timpi asteptare in contract de tr...
 Parere amenajare/loc disponibil u...

Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete

Simbol "bec aprins" tele...
 Oakley - recomandare site pt oche...

Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC

Propuneri pentru imbunatatirea pr...
 Conectarea la internet a Centrale...

recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...
 

Cinematograful de acasa: video,audio, playere, solutii tehnice

* * * * - 10 votes
  • Please log in to reply
5423 replies to this topic

#793
H_O_N_D_A

H_O_N_D_A

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 145
  • Înscris: 18.03.2008
A ajuns inapoi la Emag, zero interes atat aici cat si pe olx, pacat. Stati la panda, poate il baga Emag si mai ieftin de data asta.

Edited by H_O_N_D_A, 08 January 2019 - 22:09.


#794
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 26.01.2014
cum se impaca pereti negri, tavan negru si intuneric total, cu LED backlight pentru ecrane de proiectie??? (care e promovat tot mai mult si costa o galagie de bani)

#795
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,842
  • Înscris: 04.10.2014
Dacă te referi la lampă LED, ce legătură au pereții? Se împacă ca la orice proiector. Mai demult, lămpile LED dădeau cam puțină lumină, nu știu dacă mai este valabil.
În cazul LED RGB, la DLP-uri nu mai trebuie color wheel.

#796
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Sistemul meu.
Un televizor Samsung cu diagonala de 147 cm (58 inch)
- Xbox 360 (pt jocuri, si Netflix, dar rulez deocamdata DVD-urile si CD-urile pe el)
- avr Denon X1400H (de pe el rulez servicii de streaming ca Dezeer sau Spotify, dar si fisiere audio de pe hard extern)
Boxe Q Acoustics (legate cu cabluri QED Profile 79)
- 3020 front L&R cu standuri
-3090c central
- 3010 surround
Un subwoofer Emotiva BasX S12

Attached Files



#797
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 26.01.2014

Quote

Dacă te referi la lampă LED,
nu, nu!
ma refer la ambilight!
la lumina ambientala LED care inconjoara ecranul!
[ https://sep.yimg.com/ay/htmarket/led-backlight-for-elite-aeon-screen-7.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i.ytimg.com/vi/d-ndwqAL4l0/maxresdefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#798
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Ma depaseste motivul pentru care cineva ar monta asa ceva. Din punctul meu de vedere este apogeul kitsch-ului in materie de amenajera a unui home cinema, dar poate ca am eu gusturi neadaptate la realitatile prezentului.

#799
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,646
  • Înscris: 07.10.2005
Cred ca esti putin prea critic la adresa acestor lumini, arata mai bine in realitate decat i unele poze si creaza o atmosfera placuta in incapere, se pot seta pe o singura culoare, se pot seta sa fie mai luminoase/mai difuze sau se pot opri in timpul vizionarii unui film.
Eu am 2 lampi Philips cu led-uri in living, una in spatele tv-ului/ecranului de proiector si a doua undeva in lateral spate, setate corect contribuie la o atmosfera placuta, ajuta cand vrei sa mananci/bei ceva cu luminile stinse si se dezactiveaza din telecomanda atunci cand nu le vrei (nu imi place sa le tin pornite la filme 3d).
Sunt foarte multi care le folosesc. E o chestiune de preferinte.

O prezentare interesanta:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9u-X1RELLBQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Mr. Incredible, 09 January 2019 - 23:55.


#800
gealatu

gealatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 30.09.2005
Salutari Colegii de forum
am un video projector Benq si momentan fac proiectia pe un perete alb, vopsit cu lavabil normal alb
As vrea sa va intreb daca considerati ca mi s-ar imbunatati calitatea imaginii daca as folosi sugestia din articolul de mai jos:
https://zonait.ro/ce...i-buna-culoare/
Respectiv o vopsea lavabila opaca la care sa adaug putina culoare de gri
Ma gandeam la aceasta vopsea
https://sanmarco-rom...-uscare-rapida/
Am gasit si gata facuta:
https://vopsea-ecran-proiectie.ro/
dar nu sunt sigur daca nu e acelasi lucru cu ce as vrea sa fac eu mai sus dar la un pret mult  mai mare
Sau daca aveti alte idei v-as fi recunoscator
Multumesc

#801
razor01

razor01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,071
  • Înscris: 01.03.2016
Trebuie o vopsea speciala, nu orice vopsea.

#802
Calin_fdx

Calin_fdx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,633
  • Înscris: 13.09.2014
Am sa explic ce face sau nu face o vopsea ecran de proiectie. In speta vopseaua Black Widow https://en.wikipedia...idow_(paint_mix)
O vopsea ecran alba care apare ca "dedicata pentru ecran proiectie" va putea fi folosita doar in camere dedicate cu pereti si tavan zugraviti sau tapisati in nuante foarte inchise si cu proiector cu mll (minimum luminance level) foarte scazut, respectiv cu un contrast nativ foarte mare. Aici nu se incadreaza DLP-urile clasice ci doar 3LCD-urile de top gen Epson TW9300 sau L-cos (d-ILA) -JVC respectv XSRD -Sony. Acesta daca ai bineinteles pretentii cinefile.
O vopsea lavabila mata colorata gri, va imbunatatii nivelul de negru afisat pe ea dar va pierde nivelul de alb si vibranta culorilor. Mai mult, o nuanta de galben auriu va parea lamai grizat iar una de galben lamai, va parea vezui (ou de rata) pentru ca refexia unui galben pe gri are acest comportament. La fel si cu celelalte secundare, magenta va parea mai albastrui grizat.
O vopsea mata, va accentua fenomenul de difuzie a luminii ridicand ungiul de vizualizare aproape de 175" dar implicit va :arunca lumina" in toate directiile tavan/pereti si toti acei "lumeni" care ar trebui 'refocalizati" spre locul de privit (canapele) se vor dispersa in toate directiile, procentul care ar trebui sa vina inspre ochi, diminuandu-se considerabil.
O vopsea luciosa sau semilucioasa, va rezolva intr-o oarecare masura luminozitatea, dar va crea asa numitele puncte fierbinti (hot spots) adica toate scenele luminoase vor sticli efectiv ca un luciu al ecranului.
Singura solutie este folosirea unui mix de vopsea gri cu micro particule cristaline reflective. Interstitiile dinte ele vor absorbi lumina fiind de culoare gri si acele micro cristale vor reflecta lumina in unghi de incidenta, catre ochii privitorului. Ca sa imi sustin afirmatia, la Cinema City unde bugetul pentru un cinema profesional este de sute de ori mai mare ca si in aria home use, ecranele sunt concepute exact pe acelasi principiu. Cineva mai sus afirama ca sunt albe. Total gresit! Sunt light grey reflectve, dar din cauza peretilor si a a tvanului capitonat negru, pare gri-ul foarte deschis. Faceti un test, si o sa vedeti pe scenele foarte luminoase un noise, ca o usoara mazga pe suprafata ecranui, fenmen evident doar cand face camera panning. Respectiva mazga este cauzata de dispunerea asimetrica a particulelor reflective pe suparfata de 25-30mp cat are un ecran Cinema City.
In poz1 este comparatia in lumina naturala a unui perete banal cu placa vopsita prin pulverizare cu Black Widow grey pearl. Este pactic o umbra care simuleza obturarea lumnii incidente pe doua suprafete aflate in acelasi plan si fotografiate din acelasi unghi. Partea luminoasa este mai aceentuata pe mostra de vopsea si umbra la fel, mai intunecata. Pe perete difuzia fiind mai mare, gradarea este mai liniara. In (poz2) este reliefat accentuarea negrului de cate o mostra Black Widow si un perete zugravit cu vopsea normala. Exista o pierdere usoara a nivelului superior de alb, dar se compenseaza prin amplificare contrastului perceptual. In (poz3) se observa tenul fetei mai bine afisat. Vibranta in culoare pe mix-ul perlescent este superioara vopselelor conventionale. La fel in (poz4)
Diferenta mare este la vizualizarea pe lumina ambientala, unde proiectia pe vopsea alba este egala cu ZERO Calitatile ALR ale mix-ului Black Widow sunt incontestabile (poz5) si (poz6) Proiectia poate fi facuta chiar pe terase acoperite (clip)
Black Widow se afla disponibil in doua variante, una pentru aplicarea pe perete iar alata prin pulverizare (clip2) In special la reconditionarea ecranelor vechi sau a celor noi pentru proprietati ALR

Edited by Calin_fdx, 10 January 2019 - 15:13.


#803
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,659
  • Înscris: 06.03.2005
As avea o intrebare legata de unghiul de vizualizare, daca pozitia ecranului este elevata sa zicem imediat sub tavan iar ochii sunt sub partea inferioara a ecranului, adica te uiti de jos in sus la ecran , este afectata perceptia, in cazul folosirii vopselei?

#804
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 28.11.2001
Eu am un ecran vopsit făcut de Călin acum 1 an. După 500+ ore petrecute în fața lui ma gândesc serios sa îl schimb. Ma deranjează destul de rău faptul ca are totuși hot-spots și fenomenul de shimmering care se vede când se face panning pe o scena luminoasa. Pe scenele întunecate nu se observa niciun neajuns dar pe scenele luminoase lumina se reflecta într-un mod nenatural și se observa textura ecranului fapt care ma exasperează tot mai tare. Ma gândesc sa trec la un elitescreens cinewhite de care am auzit doar lucruri bune. Menționez ca ma uit la filme cu lumina închisă iar pereții sunt gri închis la culoare.
Legat de ce zicea Călin legat de ecranele de la Cinema City la panning mi se pare uneori ca e murdar ecranul (și am dubii ca îl șterge cineva). Posibil deci ca răspunsul sa fie de fapt ecranul murdar.
Probabil în cazul meu (tw9300 cu pereți gri) sa nu se fi justificat acest tip de ecran.
Posibil și să fi dezvoltat eu o sensibilitate ridicata la shimmering și hot spots care parca la început nu ma deranjau asa tare (deși le-am observat din day1)

Edited by Hawkie, 10 January 2019 - 17:50.


#805
Mr. Incredible

Mr. Incredible

    It's showtime!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,646
  • Înscris: 07.10.2005
Ecranul tau e fix sau retractabil?

#806
Calin_fdx

Calin_fdx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,633
  • Înscris: 13.09.2014

 Hawkie, on 10 ianuarie 2019 - 17:42, said:

Pe scenele întunecate nu se observa niciun neajuns dar pe scenele luminoase lumina se reflecta într-un mod nenatural și se observa textura ecranului fapt care ma exasperează tot mai tare.
Este vorba de acest ecran vopsit in decembrie 2018. Vopseaua acrilica este recomandat a fi aplicata peste 15 grade, fiind o vopsea pe baza de apa. Conditiile nu permiteau la vremea respectiva in decembrie, controlul perfect al temperaturii, compresorul fiind afara.Tin minte ca am incercat si cu cateva zile inainte pulverizarea si nu a iesit, am comunicat acest lucru. Vopseaua se griza usor de la temperatura scazuta, particulule reflective iesind in relief, devenind mai reflectiva si mai zgrumturoasa de cat e in mod normal. A fost o decizie comuna sa il pulverizam atunci si sa ne asumam riscurile inclusiv zagrierea la transport. Oricum am renuntat la vopsirea in garaj si la colaborarea cu vopsitorul care pulveriza vopseaua si avea locatia. Cine doreste sa foloseasca produsul, sa apeleze la un vopsitor auto sau in regim DIY direct pe perete.
Ulterior, pe aceste considerente am inceput sa dezvolt proiectul Visual Experinece care este cu totul altceva (ecranele sunt facute afara, nu in Romania, la specificatiile mele, cum imi doresc eu sa iasa) Bineinteles ca si costul final este cu totul altul!

Attached Files


Edited by Calin_fdx, 10 January 2019 - 18:38.


#807
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 28.11.2001
E fix

Attached File  37912426_1929484953761375_5892629133644529664_o.jpg   124.25K   67 downloads

Edited by Hawkie, 10 January 2019 - 18:33.


#808
Bylly00

Bylly00

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,729
  • Înscris: 27.06.2015
@Hawkie - ce vopsea este cea cu care ai vopsit peretii? (nuanta, producator). Ce tratament acustic folosesti? Multumesc.

@Calin_fdx - am mai intrebat de ecrane, dar inteleg ca acum ai schimbat datele problemei in ce priveste producatia. Cat ar costa un ecran 115'' 16:9 ? (eventual PM daca nu se poate aici). Va fi folosit intr-o camera dedicata, intentionez sa vopsesc peretii si tavanul intr-o culoare inchisa, proiectorul va fi pentru inceput veteranul Benq w1070 si intentionez sa il schimb cu ceva din gama ~ 2000$ peste vreun an (sper sa creasca mai mult disponibilitatea continutului 4k). Multumesc.

#809
Hawkie

Hawkie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 28.11.2001
@Billy Pe perete am ceva burete Sonitus Pyramis de 5cm - http://www.sonitusac...roduct/pyramis; Iar in spatele camerei am 2 bass-traps super-chunks self-made floor-to-ceiling, detalii despre astea pe thread-ul dedicat :  https://forum.softpe...ca/page__st__72 ;

Vopseaua e gri închis mată, nu e nimic special, cred că am folosit San Marco,

Edited by Hawkie, 11 January 2019 - 12:00.


#810
Phonyx

Phonyx

    Veteran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,615
  • Înscris: 11.07.2006
Azi am reusit sa termin cu fixat proiectorului,reglaje etc.Din punctul meu de vedere super multumit.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate