Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
windows 10 drivere startup degrad...

Tencuiala exterioara casa caramid...

Contact posibil deteriorat proces...

ce se mai lucreaza remote ?
 Care din urmatoarele optiuni este...

Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...
 Problema droguri

Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...
 Intel i9 14900K cooler air Deepco...

Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme
 

Windows 8.1 RTM Codename: Blue

- - - - -
  • Please log in to reply
2873 replies to this topic

Poll: IMPORTANT - CITITI PRIMUL POST (69 member(s) have cast votes)

Cititi primul post din topic !

  1. Contine informatii utile si linkuri. (47 votes [68.12%])

    Percentage of vote: 68.12%

  2. Va va scuti de repetarea acelorasi intrebari si raspunsuri. (22 votes [31.88%])

    Percentage of vote: 31.88%

Vote Guests cannot vote

#2143
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 07:27, said:

@e2k: inteleg ce spui, dar tableta-i tableta, iar PC-ul, laptop-ul si netbook-ul sunt altceva.

8-ul are si mod desktop care este aproape identic ca interfata de la 7. Daca ar fi avut si meniu de Start atunci ar fi putut functiona exact ca 7-le si astfel criticile la adresa 8-ul nu ar mai fi fost deloc justificate. Atata timp cat poti folosi modul desktop nu inteleg obsesia asta sa dezactivezi interfata Metro.

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 07:27, said:

Da-mi o tableta cu procesor x86 cu Windows 95/98/2000/XP/7 instalat pe ea si-ti arat ca ma descurc la fel de bine precum pe o tableta cu android sau iOS.

Eu am laptop cu ecran tactil si am incercat sa folosesc touch screen-ul sa controlez modul desktop si mi s-a parut foarte enervant. De descurcat te descurci intr-un final dar este incomod si frustrant, elementele interfetei grafica sunt prea mici. In schimb Metro mi s-a parut foarte ok de folosit cu touch screen-ul.

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 07:27, said:

Singura "inovatie" a android si iOS e faptul ca au pus scurtaturile pe "desktop". Atat. Asta poti face in orice sistem de operare: iOS, OS X, linux, unix, Windows.

Interfata desktop de Windows este dificil de utilzat cu touch screen-ul dar asta nu e toata problema, mai enervanta este utilizarea aplicatiilor desktop, incearca sa deschizi un meniu de exemplu intr-o aplicatie sa vezi ce nervi iti faci.

#2144
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013
@e2k: decat sa-mi manjesc ecranul cu degetele, prefer un stylus. Mai comod si mai elegant. Ca sa nu mai spun ca merge perfect un stylus cu start menu fie ca-i in varianta 95/98, fie ca-i in varianta Vista/7. Nu era mare smecherie ca icoanele sa fie 256x256 px in loc de 32x32 px.

Daca ne uitam la varianta de tablet PC propusa de Bill Gates in 2000, vei observa ca are stylus.

#2145
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 dan_slack, on 22 ianuarie 2014 - 01:05, said:

D-le Super-moderator Celest,
Afirmatiile mele cu privire la 'defectele' de conceptie ale Win 8 au fost presarate mai tot timpul cu exemple... nu am afirmat fara argumente... 'A e bun si B e prost'
Daca insa deranjeaza orice opinie contra-ceva, puneti si voi un anunt prin care mentionati ca NU se admit postari/idei ce nu convin... moderatorilor/politicii/normelor SP.
Dar atat timp cat am adus argumente clare ca ceva e putred in Danemarca, nu prea inteleg ce va mana in acest efort de purificare a subiectului Win 8.1 RTM.
In fine, te rog sa-mi stergi si aceasta postare. E doar ptr. urechile/ochii domniei tale, sa nu deranjam somnul iubitorilor de MSFT.
Noapte buna!
PS. Si te mai rog sa nu-mi dai avertisment (scris), promit sa astept cuminte pana la decesul natural al Win 8, fara sa mai spun ceva Contra lui.
Crede-ma, am vazut multe la viata mea... probabil (subliniez "Probabil") am inceput sa lucrez pe computer inainte de a te naste tu... asa ca lasa-ma sa fac o previziune (doar ptr. distractie) - cu toate ca nu-mi place sa o fac pe Mama Omida:
Optul va avea o soarta mai proasta decat Vista sau Me.
Iar MSFT cred ca nu va mai apuca vreodata 98% din piata SO... asta daca va reusi sa supravietuieasca revolutiei IT la care avem (si tu si eu) sansa sa asistam chiar in aceste momente...

Dimpotriva, nu ai adus niciun argument.
Ai afirmat ca "Milioane de utilizatori sunt revoltati de fiasco-ul Win 8/8.1." Acesta nu este un argument, deoarece nu ai indicat rapoarte statistice credibile si nici tu nu aveai cum sa efectuezi o cercetare la scara mondiala care sa dovedeasca afirmatia ta.
Ai mai afirmat ca vei "repeta toate astea pana ce MSFT va recunoaste eroarea/esecul total al Win 8.". Una  este sa gasesti cateva bug-uri in Windows 8 (bug-uri pe care nici macar nu le-ai indicat) comparativ cu Win7 (si chiar asa tot nu ai putea demonstra ca Win8 ar avea mai multe bug-uri decat Win7) si alta sa afirmi ca Win 8 este un "esec total" de unde se trage concluzia ca nu are absolut nimic bun sau util, nimic nu functioneaza...
Daca ai de adus critici lui Win8, atunci exprima-le punctual si vom vedea care sunt si care nu sunt obiective!

 e2k, on 22 ianuarie 2014 - 06:47, said:

@dan_slack: dupa parerea mea toate criticile la adresa lui Windows 8/8.1 nu sunt justificate cu exceptia uneia si anume disparitia meniului de Start. Ma rog or mai fi si alte chestii minore care ii irita pe unii utilizatori insa daca ai putea sa configurezi butonul de Start sa afiseze meniu-ul de Start in loc de a intra in Start Screen atunci practic Windows 8.1 ar fi identic cu 7 si nu prea am mai putea discuta despre "defectele" de conceptie ale lui Windows 8.x.

Evident nu putem spune ca 8-ul, cel putin la capitolul desktop, este o evolutie fata de 7 insa nici nu este mai prejos decat predecesorul lui. Pe acelasi principiu insa nu putem spune nici ca Vista si 7 au fost evolutii pentru XP deoarece cele doua sisteme nu au adus nici o imbunatatire remarcabila fata de XP. Calculatorul il folosesti pentru aplicatiile sale si nu pentru butoanele sistemului de operare sau alte elemente de GUI iar XP-ul isi facea foarte bine treaba si si-ar fi facut-o si acum, nu era nevoie de Vista sau 7. Microsoft ar fi putut sa tina in viata XP-ul pe o perioada nedeterminata si l-ar fi putut actualiza treptat, inclusiv la interfata grafica.

Butonul Start nu mai este necesar in Windows 8/ 8.1 deoarece exista ecranul Start care indeplineste acelasi rol si chiar este mai util (poti naviga cu usurinta in forma lui redusa, poti rearanja foarte usor tile-urile dintr-un grup si pozitiona grupurile dupa cum ai nevoie, poti face grupuri noi in cateva secunde etc.). Cu toate acestea se poate "dubla" si pe Desktop meniul Start prin aplicatii 3rd party. Sau si mai bine, se pot atasa scurtaturile catre aplicatiile cele mai utilizate taskbar-ului sau pe desktop (chiar si in Quick Launch Toolbar). Meniul Start avea si dezavantaje: uneori era greu responziv, editarea lui se efectua mai greu, trebuia deseori sa parcurgi o cale mai lunga pana cand ajungeai la aplicatia care te interesa, deseori se inchidea pur si simplu fie din cauza unor alerte automate care schimbau focalizarea de pe meniu pe fereastra acelui mesaj, fie daca faceai un click gresit etc. Eu utilizam foarte rar meniul respectiv. De cand am trecut la Win8 nu mai simt nevoia sa-mi incarc desktop-ul cu prea multi iconi.

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 07:00, said:

Ceea ce nu inteleg eu la MS este dezvoltarea unui al doilea "ecosistem" Metro. Nu-i vad rostul, decat daca MS si dezvoltatorii hardware merg pe ideea de a crea doar terminale care sa fie cuplate la servere, astfel incat controlul asupra actiunilor utilizatorilor sa fie total, in viitor.
Cu alte cuvinte: daca vrei libertate o sa o ai, dar cum vrem noi, nu cum vrei tu. E un precedent periculos.

In conditiile in care tot mai multe notebook-uri sunt dotate cu ecran tactil si tabletele atrag tot mai mult utilizatori sau apar computere hibride/ convertibile din notebook in tableta sau invers era necesara o astfel de interfata. Ceea ce este important la Windows 8 este ca acelasi sistem de operare poate rula atat pe calculatorul de birou cat si pe tableta.
Cine nu doreste sa utilizeze interfata Metro nu este obligat sa o utilizeze. In schimb, pe un display cu diagonala mica aplicatiile Metro au avantaj: lipsa barei cu butoanele de maximizare/ minimizare/ inchidere si a barelor de scroll permite utilizarea mai eficienta a suprafetei display-ului. Utilizarea gesturilor (functiei swipe s.a.m.d.) este un mod de interactiune moderna cu sistemul de operare. Epoca 'butoanelor' s-a incheiat...
In afara de asta, unele aplicatii Metro sunt utile si pentru utiliatorii de calculatoare de birou: aplicatia Mail care iti permite consultarea rapida a mesajelor, aplicatia People care se poate conecta la mai multe retele de socializare si poti verifica cu usurinta noutatile, aplicatia Calendar, Weather, Photos (care in Windows 8.1 iti permite navigarea rapida prin folderul curent cu fotografii si vizualizarea lor in full screen) s.a.m.d. pe langa aplicatia Store care iti permite sa cauti si sa instalezi rapid aplicatii dintre care foarte multe sunt gratuite si nici nu risti sa-ti infectezi computerul de la ele...

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 07:27, said:

@e2k: inteleg ce spui, dar tableta-i tableta, iar PC-ul, laptop-ul si netbook-ul sunt altceva.
Da-mi o tableta cu procesor x86 cu Windows 95/98/2000/XP/7 instalat pe ea si-ti arat ca ma descurc la fel de bine precum pe o tableta cu android sau iOS.
Singura "inovatie" a android si iOS e faptul ca au pus scurtaturile pe "desktop". Atat. Asta poti face in orice sistem de operare: iOS, OS X, linux, unix, Windows.

Te descurci si mai bine in sensul aceasta cu o tableta care are Windows 8/ 8.1. Ce rost ar avea sa nu beneficiezi pe o tableta de ambele interfete?

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 08:13, said:

@e2k: decat sa-mi manjesc ecranul cu degetele, prefer un stylus. Mai comod si mai elegant. Ca sa nu mai spun ca merge perfect un stylus cu start menu fie ca-i in varianta 95/98, fie ca-i in varianta Vista/7. Nu era mare smecherie ca icoanele sa fie 256x256 px in loc de 32x32 px.

Daca ne uitam la varianta de tablet PC propusa de Bill Gates in 2000, vei observa ca are stylus.

Interfata Metro te scuteste de nevoia utilizarii unui stylus. In trecut ecranele tactile erau de tip rezistiv si erau slab responzive la interactiunea directa cu mana. Erai obligat sa utilizezi un stylus ceea ce devine extrem de obositor dupa o perioada indelungata. Neputand sprijini mana pe suprafata ecranului in timp ce interactionezi cu ecranul prin intermediul stylusului gesturile incepeau sa devina nesigure. Numai unele aplicatii puteau sa ignore podul palmei sprijinit pe ecran si oricum aceasta nu functiona intotdeauna. Odata cu aparitia display-urilor tactile de tip capacitiv situatia s-a schimbat. Inteleg sa utilizezi stylusul numai in cateva aplicatii care permit luarea notitelor de mana, in care poti sa desenezi etc., dar nu permanent...

#2146
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,463
  • Înscris: 29.04.2008

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 07:27, said:

@e2k: inteleg ce spui, dar tableta-i tableta, iar PC-ul, laptop-ul si netbook-ul sunt altceva.
Da-mi o tableta cu procesor x86 cu Windows 95/98/2000/XP/7 instalat pe ea si-ti arat ca ma descurc la fel de bine precum pe o tableta cu android sau iOS.
Singura "inovatie" a android si iOS e faptul ca au pus scurtaturile pe "desktop". Atat. Asta poti face in orice sistem de operare: iOS, OS X, linux, unix, Windows.

nu ai deloc dreptate.
am un surface pro2 si in modul desktop este foarte greu fara stylus la 1920x1080. Chiar si cu stylus, in programe care nu scaleaza interfata, e cam ca fugaritul furnicilor. Sunt aproape sigur ca nu prea ai folosit un stylus in ultimul timp, altfel nu ai vorbi asa. Pentru touch, interfata metro este mult superioara si mult mai bine optimizata. singurul lucru care imi displace la ea este ca este cam inestetica.
din punctul meu de vedere, ca utilizator constant de desktop si touch cred ca MS este pe directia buna.

Motive:

- cerera pietei, in acest moment, este de mobilitate. MS o ofera in forma optimizata metro. nu uita ca aplicatiile metro sunt mai reduse ca dimensiune, si mai bine optimizate ca utilizare a resurselor.
- nu cred ca era de dorit ca MS sa aiba 2 sisteme de operare, unul mobil si unul desktop. in masura in care va asculta piata si utilizatorii un singur sistem de operare care sa mearga atat pe mobile, cat si pe desktop este de preferat.

Inteleg frustrarea unora in fata  noutatilor din interfata w8, dar, pe de alta parte ei trebuie sa inteleaga faptul ca MS a fost obligata de piata la aceasta schimbare, altfel ar fi pierdut complet segmentul mobil.  Se pare ca MS asculta si va reda nemultumitilor ceea ce le-a lipsit pana acum, iar eu sunt curios cate compromisuri va fi nevoita MS sa faca pe viitor pentru a compensa inertia unor utilizatori.

Am 50 de ani, am folosit computerele începând cu spectrum, atari si am continuat cu toate variantele de OS de la MS, asa ca nu pot fi incadrat in categoria entuziast in ceea ce priveste adoptia w8, dar eu chiar vad multe avantaje in trecerea de la w7 la w8.

Edited by iladi, 22 January 2014 - 10:03.


#2147
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013
@iladi: ai gresit adrisantul musiu. Eu am zis ca prefer sa folosesc un stylus, in defavoare degetului. Posted Image
Reciteste.

 SOCRATE_MMXII, on 22 ianuarie 2014 - 08:13, said:

@e2k: decat sa-mi manjesc ecranul cu degetele, prefer un stylus. Mai comod si mai elegant. Ca sa nu mai spun ca merge perfect un stylus cu start menu fie ca-i in varianta 95/98, fie ca-i in varianta Vista/7. Nu era mare smecherie ca icoanele sa fie 256x256 px in loc de 32x32 px.

Daca ne uitam la varianta de tablet PC propusa de Bill Gates in 2000, vei observa ca are stylus.

Edited by SOCRATE_MMXII, 22 January 2014 - 09:57.


#2148
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,463
  • Înscris: 29.04.2008
nu cred ca am gresit ceva. ai afirmat ca:

Da-mi o tableta cu procesor x86 cu Windows 95/98/2000/XP/7 instalat pe ea si-ti arat ca ma descurc la fel de bine precum pe o tableta cu android sau iOS.

iar eu iti spun, din experienta, nu din auzite, ca nu e asa. citeste cu mai mare atentie ce am scris mai sus.

Edit: Gates, in 2000, nu avea tehnologia de azi a ecranelor, era nevoit sa folosesca stylus. intre timp, am mai evoluat nitel.

Edited by iladi, 22 January 2014 - 10:02.


#2149
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013

 iladi, on 22 ianuarie 2014 - 10:00, said:

nu cred ca am gresit ceva. ai afirmat ca:

Da-mi o tableta cu procesor x86 cu Windows 95/98/2000/XP/7 instalat pe ea si-ti arat ca ma descurc la fel de bine precum pe o tableta cu android sau iOS.

iar eu iti spun, din experienta nu din auzite, ca nu e asa. citeste cu mai mare atentie ce am scris mai sus.

Edit: Gates, in 2000, nu avea tehnologia de azi a ecranelor, era nevoit sa folosesca stylus. intre timp, am mai evoluat nitel.

Aha, OK.

#2150
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,634
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Butonul Start nu mai este necesar in Windows 8/ 8.1 deoarece exista ecranul Start care indeplineste acelasi rol

Inca unul care nu face diferenta intre meniu de start si buton de start.
Ce treaba are Butonul cu Ecranul, in afara de faptul ca acum prin butonul respectiv accesezi ecranul de start ?

Asa au facut multi scandal de lipsa butonului cand de fapt ei se refereau la meniu si s-au trezit abia la aparitia lui in 8.1 ca nu cereau ce trebuie...

L.E. - Screenshoturi cu 8.1 Spring Update - http://www.neowin.ne...still-leak-soon

O chestie interesanta - Show Store apps on the taskbar.

#2151
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 eiffel, on 22 ianuarie 2014 - 10:22, said:

Inca unul care nu face diferenta intre meniu de start si buton de start.
Ce treaba are Butonul cu Ecranul, in afara de faptul ca acum prin butonul respectiv accesezi ecranul de start ?

Nu este vorba de confuzie intre Butonul Start si Meniul Start. Eu, de obicei, dupa cum se poate observa si in mesajele mele anterioare de la acest topic, utilizez formularea "Meniul Start asociat Butonului Start". Din economia de a scrie se poate utiliza simplu sintagma "Butonul Start" atunci cand din context se poate deduce cu usurinta ca este vorba de scurtaturile catre aplicatii care in trecut se aflau in Meniul Start iar in prezent de regasesc sub forma de tile-uri (dale) in Ecranul Start al interfetei Metro. In mesajul respectiv se facea comparatia intre Ecranul Start (care contine ceea ce in trecut se afla in Meniul Start) si Butonul Start (care in perzent nu mai deschide meniul ci ecranul Start).

In alta ordine de idei, acest buton Start este complet inutil in Windows 8.1, deoarece puteai la fel de bine sa accesezi Ecranul Start la fel ca in Windows 8, adica facand click in coltul din stanga-jos al interfetei Desktop (si nu cred ca era greu pentru nimeni sa nimereasca acel colt) sau puteai si inca poti sa accesezi butonul Start din Charms. Daca s-ar putea elimina, atunci eu l-as elimina. Tastaturile normale pentru Windows sunt oricum dotate si cu tasta Windows care indeplineste acelasi rol ca si butonul Start (eu in mod normal il tin dezactivat cu ajutorul unui switch de pe tastatura).

 iladi, on 22 ianuarie 2014 - 09:52, said:

Am un surface pro2 si in modul desktop este foarte greu fara stylus la 1920x1080. Chiar si cu stylus, in programe care nu scaleaza interfata, e cam ca fugaritul furnicilor.

Te intreb din curiozitate: La Surface 2 Pro nu poti reduce rezolutia la o alta rezolutie format 16:9? Daca da, atunci care sunt rezolutiile suportate? Cum se vad elementele de pe ecran, fonturile etc. pe rezolutiile mai mici? (Daca ar fi posibila reducerea rezolutiei eu as opera in principal pe cea minima, dar nu mai mica de 1366x768, cu conditia sa se vada bine elementele de pe Desktop.)

 iladi, on 22 ianuarie 2014 - 09:52, said:

Am 50 de ani, am folosit computerele începând cu spectrum, atari si am continuat cu toate variantele de OS de la MS, asa ca nu pot fi incadrat in categoria entuziast in ceea ce priveste adoptia w8, dar eu chiar vad multe avantaje in trecerea de la w7 la w8.

Este de apreciat faptul ca te-ai adaptat atat de bine noii interfete. De obicei persoanele care depasesc varsta de 40 ani (uneori chiar mai devreme) se adapteaza ceva mai greu schimbarilor, chiar refuzand acceptarea modificarilor majore de interfata (cum ar fi disparitia meniului Start clasic de pe Butonul Start, disparitia butoanelor minimize, maximize/restore, close si a barelor de defilare verticala si orizontala etc.).
Si eu am pornit de la procesorul Z80 si limbajul BASIC, am programat in limbaj de asamblare inclusiv pe procesoare 8086/8088, am lucrat in IBM-DOS, respectiv MS-DOS, Windows 3.0 si toate versiunile ulterioare cu ale sale debug, masm si link, basica, gwbasic, QBasic, Quick C, Visual basic etc.; am lucrat in OS/2, Linux (pe vremea cand nu exista interfata X11), de obicei, in shell-ul bash; am prins, bineinteles si X Windows (startx) sub Red Hat si Slackware etc. Dupa aproximativ 30 de ani de experienta in diverse sisteme de operare (inclusiv OS X, iOS si Android) fac afirmatia ca Windows 8 este cel mai bine gandit sistem de operare pe care l-am intalnit. Sunt convins ca Windows 8 va ramane in istoria OS-urilor ca un reper principal pentru evolutia ulterioara a celorlalte sisteme de operare.

Ceea ce este pacat este ca nu a venit mai devreme. Microsoft si-a ales prost momentul pentru lansarea acestui sistem pe care eu il consider revolutionar. In afara de faptul ca Windows 8 are de luptat cu alte sisteme care au castigat piata, mai are 'de lucru' si cu personalitati rigide, nedaptabile sau greu adaptabile, inflexibile care refuza schimbarea, care nu se simt bine fara butoane, care refuza orice interfata bazata pe interactiune gestuala, care se simt frustrati de lipsa vechilor 'controale' din ferestrele traditionale...

Eu traiesc o singura frustrare: adaptarea dificila la mediile si instrumentele noi de programare, la evolutia procesoarelor si a modificarilor majore din "interiorul" sistemelor de operare, la cerintele tot mai pretentioase in ceea ce priveste dotarea aplicatiilor moderne etc... In rest, adaptarea la interfata sistemului de operare din perspectiva utilizatorului mi se pare "floare la ureche". Nu inteleg de ce atat de multi utilizatori se plang, in loc sa invete cum sa interactioneze cu noul sistem...

#2152
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,463
  • Înscris: 29.04.2008

 _-_, on 22 ianuarie 2014 - 18:05, said:


Sunt la maxim și tot mi se pare mic. De, vârsta Posted Image

Attached Files



#2153
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 iladi, on 22 ianuarie 2014 - 19:12, said:

Sunt la maxim și tot mi se pare mic. De, vârsta Posted Image

Am descarcat captura pusa de tine si observ ca este in FullHD. E cam mult pentru Desktop. Chiar daca scalezi fonturile, anumite elemente (din ferestre) care contin text tot nu vor fi scalate.
Poti sa imi arati imaginea de la Display > Screen Resolution si sa apesi la Resolution ca sa se extinda toate rezolutiile selectabile sau imi arati toate modurile disponibile?

O scalare atat de mare a fonturilor ar putea sa iti cauzeze probleme in anumite aplicatii cum ar fi elemente suprapuse (frames, labels, text boxes etc.).

#2154
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,463
  • Înscris: 29.04.2008

 _-_, on 22 ianuarie 2014 - 20:08, said:

Am descarcat captura pusa de tine si observ ca este in FullHD. E cam mult pentru Desktop. Chiar daca scalezi fonturile, anumite elemente (din ferestre) care contin text tot nu vor fi scalate.
Poti sa imi arati imaginea de la Display > Screen Resolution si sa apesi la Resolution ca sa se extinda toate rezolutiile selectabile sau imi arati toate modurile disponibile?

O scalare atat de mare a fonturilor ar putea sa iti cauzeze probleme in anumite aplicatii cum ar fi elemente suprapuse (frames, labels, text boxes etc.).

Attached Files


Edited by iladi, 22 January 2014 - 20:45.


#2155
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

 iladi, on 22 ianuarie 2014 - 20:44, said:


Deci, la nevoie, poti trece pe 1600x900 sau pe 1280x720, ambele fiind sub raport de aspect 16:9. Ai verificat cum se vede pe aceste rezolutii mai joase? Pentru ca nu este nevoie sa utilizezi tot timpul rezolutia FullHD, nu? Iti strici ochii... Chiar si in interfata Metro unele fonturi apar prea mici in 1920x1080. Acesta este unul dintre marile minusuri ale unor aplicatii Metro care ar trebui sa fie rezolvat in timp cand programatorii isi vor reaminti ca exista si utilizatori de tablete...

#2156
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,463
  • Înscris: 29.04.2008
În aplicațiile metro nu mă afectează rezoluția. Doar în unele desktop.  Oricum, pe tabletă încerc să fiu cât mai metro  cu putință. Iar la birou am două monitoare, unul de 24 pentru desktop și unul de 19 pentru metro, în care de obicei am email, Skype, mă rog, chestii de genul "info"

#2157
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Legat de problema 'interfata':
Va reamintiti care au fost reactiile publicului cand a fost lansat Microsoft Office 2007? Si cat de greu s-au adaptat la ribbon? Aparuse un add-on care restaura in Office 2007 meniurile traditionale.
La vremea aceea majoritatea utilizatorilor era impartita in doua tabere:
1. cei care ramaneau pe versiunile anterioare de Office, pentru care aparuse un add-on ce permitea deschiderea/ salvarea in noul format;
2. cei care instalau Office 2007 si neaparat treceau la batranul meniu.
Ambele tabere sustineau ca ribbonul este o mare porcarie, un fiasco s.a.m.d.
Dupa cativa ani (cam atat a durat pana cand 'gloata' a aceptat ribbonul) ce s-a intamplat? Si-au instalat Office 2007, apoi Office 2010 cu tot cu ribbon si radeau de aia care inca mai lucrau pe meniuri. Ii considerau inapoiati.
Cand Kingsoft Office a introdus ribbonul in versiunea profesionala ce mare chestie a fost! Pentru ca ribbonul nu exista in versiunea gratuita, atunci au inceput sa plateasca bani numai ca sa aiba ribbon care parea mai 'cool'.
Cum au pus ribbon in interfata cei de la Foxit Software in celebrul lor pdf viewer, cum au aparut mai multi clienti pentru Foxit Reader (nu pentru ca este intr-adevar superior, ci pentru ca e mai modern, fiindca are ribbon)...
Apoi ribbonul a ajuns un etalon al judecarii unor aplicatii: are ribbon, atunci e buna, e cu meniuri, atunci inseamna ca e vechitura...
Cam la fel si cu meniul Start vs ecranul Start... Probabil ca va mai dura ceva vreme pana cand lumea sa se obisnuiasca cu el. Iar dupa ce se vor obisnui, ia sa vedeti cum se va apuca Google sa mai dea jos din butoanele de la Android si sa implementeze un charms bar, 'gesturi' de tip swipe pt. interactiunea cu aplicatiile etc. Poate ca si Apple se va inspira din interfata Metro. Ubuntu touch deja a facut-o.
Presimt ca o sa mai dureze cativa ani pana cand 'revoltatii' de azi se vor mai fi calmat... Cred ca 'fobia de schimbare' determina deseori un comportament asemanator celor din psihopatii (nu neaparat din psihoze) cum se intampla la unii utilizatori care frecventeaza acest topic (de pilda, 'eroul' de mai sus: _George1997_).

#2158
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,259
  • Înscris: 24.02.2007
Daca DPI-ul marit nu ajuta prea mult, foloseste functia de zoom a browserelor (ctrl-"+"), sau a Word, cititor de PDF, etc.
Chiar daca nu ma deranjeaza textul in alte aplicatii (gen meniurile), pentru forum aplic deobicei un zoom destul de sanatos, sa mi se para comod.

#2159
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,463
  • Înscris: 29.04.2008
Pe tabletă merge pinch to zoom. Atât în metro și cât și în multe aplicații desktop: office, ie, file manager

#2160
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,634
  • Înscris: 15.06.2004
Noi stiri despre update-ul din aprilie ptr 8.1 - se lucreaza ptr integrarea aplicatiilor Metro in Desktop:
http://www.neowin.ne...ern-app-pinning

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate