Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Ciprul fura bani din depozite

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
429 replies to this topic

#145
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

View PostArkouda, on 16 martie 2013 - 22:19, said:

Pierderea nu e catastrofala? Daca ai vandut o vila de 500.000 de euro si ai facut un depozit pana te hotaresti ce sa faci cu banii, ai pierdut 50.000 de euro. Cum sa nu fie catastrofal?
De exemplu daca ai investi in bursa de actiuni, ai accepta mai usor si pierderi mai mari, nu doar 7%. Deci tine doar de mentalitate. Si mai departe, asta iti da sau nu echilibrul mental sanatos.

#146
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Oare nu-i confundati pe cei cu depozite in banci cu niste jucatori la bursa? Nu e chiar acelasi lucru. Bursa nu-ti ofera o garantare a fondurilor. Nu ca ar mai fi importanta o astfel de garantie acum...

#147
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Pe surse:
1 - se discuta prelungirea zilelor bancare libere pana joi
2 - se negociaza si taxarea conturilor curente

Declaratii ministru finante:
1 - in scurt timp va fi adoptata impozitarea cu 20-25% a castigurilor din dobanzi
2 - (despre care stiati deja banuiesc) crestere impozit pentru firme pana la 12,5%

#148
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
In functie de instrument la bursa poti sa pierzi chiar mult mai mult decit ai. Sau sa cistigi. Dar e nerelevant, e cu totul alt animal.

#149
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005
Si daca joci banii la ruleta ii poti pierde pe toti in 5 minute. Sau iti poti pune toti banii intr-o gramada si apoi le dai foc. Numai ca astea n-au nici o legatura cu banii depusi in banca.

Edited by Seb, 17 March 2013 - 15:24.


#150
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012

View Postsandu bogdan, on 16 martie 2013 - 21:17, said:

Ar fi foarte bine sa se faca si la noi asa ceva, numai hotii ascund banii in banca, oamenii cinstiti abia se descruca cu datoriile.
Sa vina Robin Hood! Eu abia il astept.

Gandire de putoare comunista, frustrata, incapabila, ignoranta, invidioasa si rau voitoare.

View Postsandu bogdan, on 16 martie 2013 - 21:26, said:

problema e ca depozitul tau inseamna ca ascunzi mancarea de la copii din poza de mai sus
faptul ca pe tine nu te deranjeaza inseamna ca nu ai constiinta

LOL! Nu el i-a tras-o negresei, anticonceptionalele pentru o luna sunt mai ieftine decat hrana puradelului. Si sunt curios daca esti tu asa milos, ce donatii ai facut tu catre bietii muritori de foame. Macar un covrig le-ai trimis? Mars ipocritule. Nu e treaba nimanui sa hraneasca niste oameni iresponsabili. Sa-i hraneasca ma-sa si ta-su daca nu se pot abtine de la sex sau daca nu au auzit de contraceptie. Noi avem si noi copii nostri de hranit, avem facturi, rate etc, banii pusi de-o parte pentur zile negre nu sunt pentru hrana unor cretinoizi, indiferent daca am 10 sau 10 milioane pusi de-o parte. Daca vreau fac acte de caritate daca nu, nu pot fi obligat sa platesc eu cheful de sex al altuia.

View PostArkouda, on 16 martie 2013 - 21:28, said:

Evident. Ciprul a fost pana azi dimineata un paradis fiscal. Adica pana sa explodeze bomba cu cacat. Rusii si Chinezii carau miliarde de (puneti aici ce valuta vreti voi) in Cipru ca sa scape de mana lunga a guvernului propriu. Iar aici li s-a tras cu ciocanul peste degete. Normal ca se vor cara inapoi de unde au venit mancand pamantul iar Ciprul va ajunge o groapa de rahat.

Atata avea Ciprul valoros: sistemul bancar.

Ciprul nu mai e paradis fiscal in toata puterea cuvantului de ceva timp. Se platesc impozite, mici ce-i drept, si sunt scutite numai anumite categorii de activitati, din cate stiu. Oricum taxarea era printre cele mai mici din UE dar nu era inexistenta. Ei isi duceau traiul pe spatele industriei financiare, ca atrageau multi oameni bogati din Europa, Rusia si orientul mijlociu. Nordicii se mutau acolo la pensie pentru vremea frumoasa, rusii isi cumparau case de vacanta acolo ca e relativ mai aproape de ei, si de aici au pornit multe industrii adiacente, gen imobiliare, etc. Acum de cand cu asta mi-e teama ca o sa se prabuseasca si ce le-a mai ramas din economie. Ce om sanatos la cap o sa mai vrea sa aiba de a face cu ei daca nu are siguranta. Cei care locuiesc acolo s-au dus in primul rand pentru regimul fiscal prietenos si dupa pentru vremea frumoasa etc. O sa isi scoata in masa la vanzare propietatile si atunci sa vezi prapad.

View Postslai, on 16 martie 2013 - 21:50, said:

100.000 e plafonul de garantare a depozitelor pentru bancile ue.
acum, chiar suna amuzant asta cu garantarea...

Totul e garantat pana cand are nevoie statul de banii tai se pare. Probabil o sa inceapa sa se mute banii catre, Elvetia,  Asia de sud est, sau orientul mijlociu, daca se propaga un sentiment de nesiguranta in tarile din UE.

View Postgaleo, on 16 martie 2013 - 22:00, said:

Autoritatile cipriote is asa cretine, au luat 10 miliarde de la UE iar acum le vor pleca din tara 50 miliarde, ce fel de plan de salvare e asta?
O imbecilitate completa, vad ca e scandal mare, si parlamentul cipriot ameninta cu suspendarea presedintelui. Oricum asa ceva este ilegal si ar trebui sa fie anticonstitutional, mai ales intr-o tara UE.
Daca merg inainte cu tampenia asta isi taie singuri craca de sub picioare si daca cipriotii nu ies in strada peste guvernanti si li se duce de rapa economia si dupa vor muri de foame si-o merita cu varf si indesat. Oricum mi se pare extrem de deplasat sa furi banii unor oameni care nici macar nu sunt cetateni ai tarii. Adica e complet stupida ideea. Eu nu cred totusi ca vor putea merge inainte cu asta. Plus ca din ce citesc numai persoanele fizice vor fi afectate nu si firmele.
Absolut scandalos daca se creeaza un asemenea precedent. Ramane de vazut ce se decide astazi.
Parerea mea este ca incepe sa fie din ce in ce mai sigur sa tii banii fie in Asia de sud est (Hong Kong, Singapore) fie in tarile bogate in petrol din orientul mijlociu macar acolo ai cat de cat siguranta ca daca chiar ajung intr-o situatie disperata mai slabesc robinetul la petrol si acopera gaura din buget inainte sa iti FURE banii din banca. Si acolo chiar sunt taxe 0 si e totul mai usor de manevrat, domeniul financiar nefiind atat de incarcat de reguli, regulamente si exceptii.

Edited by emil_sv, 17 March 2013 - 16:04.


#151
emil_sv

emil_sv

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,663
  • Înscris: 19.12.2012
Un articol interesant legat de toata afacerea asta.

http://news.sky.com/...nancial-rubicon

Apropo numai bancile cipriote sunt afectate de asta din ce inteleg. Daca ai cont la o banca englezeasca sau romaneasca etc nu au treaba cu tine. Oricum ar fi e un precedent care da de gandit.

Edited by emil_sv, 17 March 2013 - 16:56.


#152
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Conform Kathimerini, marti 19.03 este deja declarata oficial "zi bancara libera". Urmeaza si miercuri probabil.

Conform unui post de radio, Bank of Greece ar fi trimis 4-5 miliarde de euro in Cipru, pentru a ajuta bancile sa onoreze retragerile de numerar.

#153
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
Cateva clarificari:

1) banii vor fi "jefuiti" din toate conturile, indiferent de ce tip/valuta si indiferent de ce banca e vorba atâta timp cât contul respectiv este constituit in CY

2) cipriotii nu sunt ca grecii...nici măcar ca romanii la capitolul asta deci din păcate nu vor fi proteste masive. Ba dimpotrivă aici îl Limassol tocmai se desfășoară carnavalul si se pare ca nu sunt afectați majoritatea așa cum relatează presa...pt ca sunt mult prea prosti bineinteles

3) Cică ne vor da in schimbul acestor bani subtilizati niște certificate (a se citi hârtie igienica extrem de scumpă) de actionar la principalele banci care se afla in rahat in Cy , in principal Laiki si BOC. Confiscarea se va face si asupra conturilor unor bănci precum Russian Commercial Bank spre exemplu care nu are nici o problema de lichiditate, la fel bănci englezesti, a se vedea scandalul si asigurarea britanicilor ca vor compensa furtul aplicat conturilor personalului militar britanic stationat aici.

4) deocamdată s-a anunțat amânarea votului in Parlamentul local pana mâine după-amiaza. De asemenea înțeleg ca vor declara si marți sărbătoare legală pentru a amână lucrurile.

5) informațiile indica asupra faptului ca bancile au blocat deja suma care urmează a fi furată așa ca deși mulți au acces la online banking, inclusiv eu, nu contează pentru ca acele fonduri nu pot fi mutate. Ceea ce e si mai curios e, mă întreb , cum vor aplica acest jaf grneralizat asupra fondurilor care au intrat in conturi vineri spre exemplu sau care vor intra marți.

Concluzia mea este ca acest eveniment va constitui încă o tepusa in inima eurozone sa speram ca si cea decisivă.
Ma afecteaza si pe plan personal toata povestea asta, atat eu cat si sotia avem diverse conturi locuind aici de ceva ani insa cred ca alte consecinte vor fi mult mai semnificative, nu doar pentru Ciprioti/expatii de aici cat si pentru intreaga Europa.

Se pare ca politicienii germani au considerat ca un popor liliput precum Cipru merita ars pe rugul popularitarii lor electorale, nemaipermitandu-si sa lase Ciprul sa treaca nevatamat peste situatia asta.

Cipriotii/bancile locale/cei care au avut interese principale in toata afacerea asta merita cu varf si indesat sa fie pedepsiti dar mergand si luand bani din contul fiecaruia, inclusiv spre exemplu pensionari/oameni cu handicap/adolescenti etc. o sa aiba o cauzalitate care o sa se intinda muuult de-acum incolo, practic s-a trecut peste acea linie marcata "do not pass/unknown territory ahead".

Nimeni nu poate prezice ce va urma dar e clar ca e un hop major.

Om trai si om vedea...

Edited by lawrence38, 17 March 2013 - 18:03.


#154
Arkouda

Arkouda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 10.12.2011

View Postlawrence38, on 17 martie 2013 - 17:56, said:

Concluzia mea este ca acest eveniment va constitui încă o tepusa in inima eurozone sa speram ca si cea decisivă. N

Adica nu-ti ajunge ca ai pierdut 6,75%, vrei sa ii pierzi pe toti prin devalorizare, sau cum?

Daca eurozone se duce la dracu, ce crezi ca se intampla cu moneda proprie?

#155
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View Postemil_sv, on 17 martie 2013 - 16:54, said:

Un articol interesant legat de toata afacerea asta.

http://news.sky.com/...nancial-rubicon

Apropo numai bancile cipriote sunt afectate de asta din ce inteleg. Daca ai cont la o banca englezeasca sau romaneasca etc nu au treaba cu tine. Oricum ar fi e un precedent care da de gandit.


Gresit dupa cum am scris si mai sus. Extrem de probabil, orice institutie bancara inregistrata aici, inclusiv sucursale/reprezentate ale unor banci straine vor fi sistematic jefuite. De asemenea nu conteaza daca esti rezident al Ciprului sau nu.

O alta concluzie este ca destepti sunt si raman in continuare englezii ca nu le-au permis nemtilor sa aiba acces la deciziile fundamentale din economia lor, prin neparticiparea la zona Euro. Se pare ca tendintele expasioniste militare ale bavarezilor au reaparut in epoca in care traim prin expansionism de alt tip, acest neo-colonianism foarte pagubos pentru majoritatea, mai putin ei....go figure....

Oare de ce tin ei atat de strasnic cu dintii de euro ? V-ati pus intrebarea asta ?

Edited by lawrence38, 17 March 2013 - 18:11.


#156
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,096
  • Înscris: 02.12.2007
@lawrence38 zi-mi si mie care e atmosfera pe acolo din ce stii tu. Cipriotii am inteles ca dorm pe ei basca se pregatesc de bairam, dar ma intereseaza in mod special atmosfera din Grecia.
Grecii se pregatiesc sa isi scoata banii din banci?
Bancile grecesti banuiesc ca vor fi invadate de cereri de lichidare de conturi deci se preconizeaza colapsul cel putin al bancilor grecesti.

Edited by Tipiric, 17 March 2013 - 18:12.


#157
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008

View Postsandu bogdan, on 16 martie 2013 - 22:07, said:

Ascunzi mancare cu care ar putea copii din africa sa supravietuiasca dar mor de foame din cauza celor care ascund bani in banci. Cei care se umpleau de mici si bere nu au ascuns mancarea in banca, e o diferenta enorma.
Sa mananci ca esti gurmand e o poveste, dar sa ascunzi din rautate e alta poveste.

Sa faca copii din africa ce fac io. Sa vomite mancatorii de mici micii mancati si sa vi-i dea. Sau poate vrei sa faci si tu ce fac io. Ce-i al meu e pus la saltea, ascuns de ciorditori si atat. Daca esti ciorditor este treaba ta. Dar sa stii ca am pistol cu aer comprimat.
P.S. Termina cu ineptiile ca am trecut si noi prin "tranzitie" si am avut zile grele. Ajunge cu circul si mistoul.

Edited by ParapantaFlavia, 17 March 2013 - 18:13.


#158
galeo

galeo

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 14,412
  • Înscris: 15.04.2006
La cretinii aia de greci le-au dat mult mai multi bani decat Ciprului si nu le-au cerut asa ceva

#159
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,553
  • Înscris: 06.02.2006
Inca...

#160
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008

View PostArkouda, on 17 martie 2013 - 18:05, said:


Adica nu-ti ajunge ca ai pierdut 6,75%, vrei sa ii pierzi pe toti prin devalorizare, sau cum?

Daca eurozone se duce la dracu, ce crezi ca se intampla cu moneda proprie?

E vorba si de felul miselesc in care a fost orchestrata toata treaba asta. Parca si tu traiai/traiesti in "paradisul" asta prafuit asa ca imi imaginez ca te afecteaza si pe tine  si ca tii minte declaratiile de acum o saptamana cum ca in nici un caz nu se va lua in calcul un deposit haircut...

In fine, ideea de baza era ca s-a creat un precedent care nu va fi putut da inapoi nicicum. Iar referitor la caderea euro-ului sau a UE in general, este o chestiune de timp, parerea mea, cel putin nu vom vedea existenta acestora sub aceeiasi formula in cativa ani. Nu este posibil, a fost o idee mareata dar complet viciata in maniera in care a fost aplicata. Nu poti sa ai un singur corp si 17 capete. Mai devreme sau mai tarziu apar genul asta de probleme.

View PostTipiric, on 17 martie 2013 - 18:10, said:

@lawrence38 zi-mi si mie care e atmosfera pe acolo din ce stii tu. Cipriotii am inteles ca dorm pe ei basca se pregatesc de bairam, dar ma intereseaza in mod special atmosfera din Grecia.
Grecii se pregatiesc sa isi scoata banii din banci?
Bancile grecesti banuiesc ca vor fi invadate de cereri de lichidare de conturi deci se preconizeaza colapsul cel putin al bancilor grecesti.

Nu traiesc in Grecia desi calatoresc frecvent la Atena datorita serviciului. Cert e ca desi par apropiati, vorbind aceeasi limba, aceeasi religie, etc. , cipriotii si grecii sunt destul de diferiti ca sa nu zic foarte.

#161
galeo

galeo

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 14,412
  • Înscris: 15.04.2006

View Postlawrence38, on 17 martie 2013 - 17:56, said:

Cateva clarificari:

1) banii vor fi "jefuiti" din toate conturile, indiferent de ce tip/valuta si indiferent de ce banca e vorba atâta timp cât contul respectiv este constituit in CY

2) cipriotii nu sunt ca grecii...nici măcar ca romanii la capitolul asta deci din păcate nu vor fi proteste masive. Ba dimpotrivă aici îl Limassol tocmai se desfășoară carnavalul si se pare ca nu sunt afectați majoritatea așa cum relatează presa...pt ca sunt mult prea prosti bineinteles

3) Cică ne vor da in schimbul acestor bani subtilizati niște certificate (a se citi hârtie igienica extrem de scumpă) de actionar la principalele banci care se afla in rahat in Cy , in principal Laiki si BOC. Confiscarea se va face si asupra conturilor unor bănci precum Russian Commercial Bank spre exemplu care nu are nici o problema de lichiditate, la fel bănci englezesti, a se vedea scandalul si asigurarea britanicilor ca vor compensa furtul aplicat conturilor personalului militar britanic stationat aici.

4) deocamdată s-a anunțat amânarea votului in Parlamentul local pana mâine după-amiaza. De asemenea înțeleg ca vor declara si marți sărbătoare legală pentru a amână lucrurile.

5) informațiile indica asupra faptului ca bancile au blocat deja suma care urmează a fi furată așa ca deși mulți au acces la online banking, inclusiv eu, nu contează pentru ca acele fonduri nu pot fi mutate. Ceea ce e si mai curios e, mă întreb , cum vor aplica acest jaf grneralizat asupra fondurilor care au intrat in conturi vineri spre exemplu sau care vor intra marți.

Concluzia mea este ca acest eveniment va constitui încă o tepusa in inima eurozone sa speram ca si cea decisivă.
Ma afecteaza si pe plan personal toata povestea asta, atat eu cat si sotia avem diverse conturi locuind aici de ceva ani insa cred ca alte consecinte vor fi mult mai semnificative, nu doar pentru Ciprioti/expatii de aici cat si pentru intreaga Europa.

Se pare ca politicienii germani au considerat ca un popor liliput precum Cipru merita ars pe rugul popularitarii lor electorale, nemaipermitandu-si sa lase Ciprul sa treaca nevatamat peste situatia asta.

Cipriotii/bancile locale/cei care au avut interese principale in toata afacerea asta merita cu varf si indesat sa fie pedepsiti dar mergand si luand bani din contul fiecaruia, inclusiv spre exemplu pensionari/oameni cu handicap/adolescenti etc. o sa aiba o cauzalitate care o sa se intinda muuult de-acum incolo, practic s-a trecut peste acea linie marcata "do not pass/unknown territory ahead".

Nimeni nu poate prezice ce va urma dar e clar ca e un hop major.

Om trai si om vedea...
Adica cipriotii dorm pe ei in loc sa iasa la proteste de strada masive? Asta mi se pare chiar incredibil

Edited by galeo, 17 March 2013 - 18:18.


#162
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostTipiric, on 17 martie 2013 - 18:10, said:

Bancile grecesti banuiesc ca vor fi invadate de cereri de lichidare de conturi deci se preconizeaza colapsul cel putin al bancilor grecesti.

CEL PUTIN bancile din toate tarile subrede, cel putin din PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia, Spania) o sa fie invadate de cereri de cash. Si intr-o oarecare masura si cele din tarile mai putin subrede. Dupa aia o sa fie evident ca nici EURO cash nu e sigur si o sa se fuga in alte valute, aur, etc. Sper sa nu fie inceputul sfirsitului.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate