Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 

3 milioane de români fără Bundesliga și Turul Franței? » RCS&RDS intenționează să scoată din grilă posturile Eurosport 1 și 2.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
130 replies to this topic

#55
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

Ce spun cei de la RCS & RDS despre scoaterea din grilă a canalului Eurosport.


Compania RCS & RDS nu a operat nicio modificare în grila de programe Digi TV referitor la canalul Eurosport, au declarat pentru Capital reprezentanţii operatorului.

RCS & RDS, compania lider pe piata serviciilor de televiziune şi de internet din România, se află în centrul atenţiei de câteva zile după ce a scos de pe platforma de televiziune Digi canalul Discovery şi se zvoneşte că va renunţa şi la Eurosport.
Surse din piaţă afirmă că înţelegerea de retransmisie cu Eurosport expiră la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat în acest moment în detaliile financiare.
Concret, pentru a prelua conţinutul Eurosport 1 şi 2, RCS & RDS n-ar mai fi de acord să achite circa 0,4 euro/lună/abonat, ceea ce, în condiţiile actuale, ar însemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta în condiţiile în care în Ungaria, spre exemplu, preţurile pentru Eurosport 1/2 ar fi mai mici cu peste 50% faţă de România: 0,09 euro/lună/abonat. Unii abonaţi au anunţat Capital că postul de sport care transmite primele două ligi germane şi Tour de France a fost scos deja din grilă.
Zvonuri de scoatere a Eurosport din pachetele TV. Dolce: NU. Digi: nu comentează
"Nu am operat nicio modificare în grila de programe Digi TV referitor la canalul Eurosport. Cei care nu mai pot recepţiona un anumit canal din grila Digi TV, trebuie să se adreseze Serviciului Relaţii cu Clienţii, pentru identificarea cauzelor exacte. Recomandăm abonatului Digi TV ca, înainte de a apela la acest serviciu, să efectueze o scanare automată din meniul televizorului şi din meniul decodorului - dupa caz."
Eurosport este cel unul dintre cele mai scumpe canale TV din grila cabliştilor.
Sursa: http://www.capital.r...ort-174736.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 milioane de români fără Bundesliga şi Turul Franţei? » RCS&RDS intenţionează să scoată din grilă posturile Eurosport 1 şi 2.


Contractul de retransmisie între compania de cablu şi staţia TV paneuropeană expiră la finalul anului. RCS ar dori să scadă sumele pe care trebuie să le achite anual către Eurosport pentru a prelua conţinutul pentru abonaţii săi. Primele două ligi germane şi Tour de France se văd exclusiv în România pe Eurosport

Posturile Eurosport sînt pe punctul de a fi scoase din oferta operatorului RCS&RDS, conform saitului adplayers.ro. Informaţia vine la scurt timp după ce compania de cablu a renunţat să mai difuzeze 4 canale Discovery (Discovery Channel, World, Science, Investigation), propunînd în schimb, de la 1 octombrie, Digi World şi Digi Life, din portofoliul propriu.
Costuri de peste 8 milioane euro pe an
Surse din piaţă afirmă că înţelegerea de retransmisie cu Eurosport expiră la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat în acest moment în detaliile financiare.
Concret, pentru a prelua conţinutul Eurosport 1 şi 2, RCS n-ar mai fi de acord să achite circa 0,4 euro/lună/abonat, ceea ce, în condiţiile actuale, ar însemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta în condiţiile în care în Ungaria, spre exemplu, preţurile pentru Eurosport 1/2 ar fi mai mici cu peste 50% faţă de România: 0,09 euro/lună/abonat.
"Eurosport e cel mai scump post din grila cabliştilor şi asta e o informaţie de notorietate în piaţa media", au precizat pentru GSP profesionişti din televiziune.
Asemănarea Discovery - Eurosport
RCS a oferit ieri un comunicat doar în legătură cu politica legată de Discovery, ideea principală sunînd astfel: "Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decît cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc! Întrucît tarifele Discovery au fost întotdeauna în DOLARI S.U.A., deşi abonamentele noastre sînt plătite în LEI, sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut continuu de-a lungul anilor, indiferent de criza economică sau de ratele de schimb valutar". În ce priveşte Eurosportul, logica ar fi similară, au explicat surse media. Negocierile dintre RCS&RDS şi Eurosport ar dura încă de la începutul anului, numai că părţile nu au ajuns la nici un acord pînă în momentul de faţă.
Digi ar fi pus ochii pe marile exclusivităţi Eurosport
În plus, RCS ar forţa nota în raport cu Eurosport şi pe considerentul că vizează să cumpere drepturile pentru România pentru Bundesliga 1/2 şi Turul Franţei la ciclism, două competiţii majore prezentate exclusiv deocamdată de postul paneuropean.
În situaţia în care Eurosportul va ieşi din grila Digi, cei circa 3 milioane de abonaţi RCS nu vor mai putea vedea şi alte concursuri cu are impact la public, aflate doar în portofoliul Eurosport: 3 din cele 4 turnee de Grand Şlem la tenis (S.U.A., Australia și Roland Garros), Supercupa Germaniei la fotbal, Raliul Paris - Dakar, Mondialele şi U.K Championship la snooker, precum şi toate sporturile de iarnă, mai puţin bob. Adică întrecerile de schi, biatlon, sărituri sau combinata nordică.
Ar rămîne disponibil la Dolce şi UPC
Bineînţeles, pericolul nu-i vizează şi pe abonaţii Dolce sau UPC, unde Eurosportul va rămîne în continuare disponibil. Reprezentanţii Eurosport şi RCS&RDS nu au dorit să comenteze situaţia.

Unde se vede sportul la TV în anul 2013
DigiSport
FOTBAL: Liga 1 şi Cupa României, Premier League, Ligue 1, La Liga, Serie A, Europa League, Liga Campionilor
TENIS: Wimbledon, Turneul Campionilor, turneele de Masters 1000
HANDBAL: Liga Campionilor şi Liga Naţională (m+f)
BASCHET: Campionatul European (m+f)
ATLETISM: Diamond League (în discuţii)
VOLEI: Campionatul European (mĂf) şi Mondial (în discuţii)
POLO: Liga Campionilor şi Liga Naţională
JUDO: Campionatul European (m+f)
MOTO: Formula 1 GP
DolceSport
FOTBAL: Liga 1, Liga Campionilor, Europa League, Cupa Angliei şi Germaniei, preliminarii CM
HANDBAL: Campionatul mondial (mĂf), Bundesliga, Liga ASOBAL
BASCHET: NBA
TENIS: Cupa Davis, Fed Cup, turnee ATP 500
RUGBI: Turneul celor 6 naţiuni
Eurosport
FOTBAL: Bundesliga 1 şi 2, Supercupa Germaniei
CICLISM: Turul Franţei, Italiei, Spaniei şi Flandrei
AUTO: Raliul Paris-Dakar, Cursa de la Le Mans, Campionatul de turisme WTCC
TENIS: Roland Garros, US Open, Australian Open
SNOOKER: Campionatul Mondial, Campionatul Marii Britanii, alte turnee majore
SPORTURI DE IARNĂ: competiţiile majore de ski, patinaj artistic, biatlon, sărituri (Turneul celor 4 trambuline), combinada nordică (fără competiţii de bob)
Sport.ro / Pro TV
FOTBAL: Europa League, Cupa şi Supercupa Angliei, Cupa României, Anglia-Brazilia (amical)
BOX: partidele lui F. Maywheater şi V. Klitschko
RUGBI: Turneul celor 4 naţiuni
KICKBOXING: Glory World Series
WRESTLING: WWE - Smackdown, Raw, NXT, Superstars, PPV
GspTV / Antena 1
FOTBAL: Liga 1, meciurile oficiale de acasă ale "naţionalei" de fotbal, meciurile de acasă ale României U21, U19, U17, U15
TENIS DE MASĂ: Liga Europa (f)
LUPTE: Galele UFC şi Wrestling TNA
TVR
FOTBAL: meciurile oficiale din deplasare ale "naţionalei" de fotbal, Liga Campionilor (în discuţii)
PATINAJ: Campionatul European şi Mondial
GIMNASTICĂ: Campionatul European şi Mondial
CANOTAJ: Campionatul European şi Mondial
POLO: Campionatul European
ÎNOT: Campionatul European
Sport1
FOTBAL AMERICAN: N.F.L
HOCHEI: N.H.L
Transilvania Look
BASCHET: campionatul Spaniei (m)
Competiţii mari fără televizări stabilite:
ATLETISM: Campionatul Mondial
VOLEI: Campionatul European (m+f)

30.000 de persoane au urmărit în aprilie 2012 Eurosport, locul 22 în Prime Time potrivit paginademedia.ro cu un rating de 0,3% (peste Discovery, 27.000, National Geographic, 16.000, şi Dolcesport 4.000)
Sursa: http://www.gsp.ro/gs...i-2-375005.html


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RCS&RDS vrea SĂ SCOATĂ din grilă EUROSPORT 1 şi 2.



Contractul de retransmisie între compania de cablu şi staţia TV paneuropeană expiră la finalul anului. RCS&RDS ar dori să scadă sumele pe care trebuie să le achite anual către Eurosport pentru a prelua conţinutul pentru abonaţii săi. Primele două ligi de fotbsal din Germania şi Tour de France se văd exclusiv în România pe Eurosport.

Posturile Eurosport sunt pe punctul de a fi scoase din oferta operatorului RCS&RDS, anunţă adplayers.ro. Informaţia vine la scurt timp după ce compania de cablu a renunţat să mai difuzeze 4 canale Discovery (Discovery Channel, World, Science, Investigation), propunând în schimb, de la 1 octombrie, Digi World şi Digi Life, din portofoliul propriu.
Surse din piaţă afirmă că înţelegerea de retransmisie cu Eurosport expiră la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat în acest moment în detaliile financiare. Concret, pentru a prelua conţinutul Eurosport 1 şi 2, RCS&RDS n-ar mai fi de acord să achite circa 0,4 euro/lună/abonat, ceea ce, în condiţiile actuale, ar însemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta în condiţiile în care în Ungaria, spre exemplu, preţurile pentru Eurosport 1 şi 2 ar fi mai mici cu peste 50% faţă de România: 0,09 euro/lună/abonat.
"Eurosport e cel mai scump post din grila cabliştilor şi asta e o informaţie de notorietate în piaţa media", au precizat profesionişti din televiziune pentru GSP.
RCS a oferit, luni, un comunicat doar în legătură cu politica legată de Discovery, ideea principală sunînd astfel: "Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decît cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc! Întrucît tarifele Discovery au fost întotdeauna în DOLARI S.U.A., deşi abonamentele noastre sînt plătite în LEI, sumele solicitate de grupul Discovery, numai pentru România, au crescut continuu de-a lungul anilor, indiferent de criza economică sau de ratele de schimb valutar".
În ce priveşte Eurosport, logica ar fi similară, au explicat surse media. Negocierile dintre RCS&RDS şi Eurosport ar dura încă de la începutul anului, numai că părţile nu au ajuns la nici un acord pînă în momentul de faţă. În plus, RCS ar forţa nota în raport cu Eurosport şi pe considerentul că vizează să cumpere drepturile pentru România pentru Bundesliga 1 şi 2 şi Turul Franţei la ciclism, două competiţii majore prezentate exclusiv deocamdată de postul paneuropean.
În situaţia în care Eurosport va ieşi din grila Digi, cei circa 3 milioane de abonaţi RCS nu vor mai putea vedea şi alte concursuri cu are impact la public, aflate doar în portofoliul Eurosport: 3 din cele 4 turnee de Grand Şlem la tenis (S.U.A., Australia și Roland Garros), Supercupa Germaniei la fotbal, Raliul Paris - Dakar, Mondialele şi U.K Championship la snooker, precum şi toate sporturile de iarnă, mai puţin bob. Adică întrecerile de schi, biatlon, sărituri sau combinata nordică.

Sursa: http://www.realitate...gi_1061105.html

Edited by megafanro, 27 November 2012 - 15:36.


#56
cristi0304

cristi0304

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,059
  • Înscris: 31.05.2010
Bre, operatorii astia este mana in mana... fac in asa fel sa ne faca sa ne abonam la (cel putin) 2...
Se pare ca asta este tendinta... sa te faca sa regreti ce au ceilalti si pana la urma sa ii iei pe ambii (aici ma gandesc la rcs + upc)...

#57
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006
Sunt bigam, așa că stau bine...Posted Image  Posted Image Partea proastă că multe contracte sunt la final și mister Zoli negociază la sânge, așadar, vor veni vremuri grele la Digi...Posted Image

Edited by megafanro, 27 November 2012 - 15:40.


#58
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postcristi0304, on 27 noiembrie 2012 - 15:36, said:

Bre, operatorii astia este mana in mana... fac in asa fel sa ne faca sa ne abonam la (cel putin) 2...
Se pare ca asta este tendinta... sa te faca sa regreti ce au ceilalti si pana la urma sa ii iei pe ambii (aici ma gandesc la rcs + upc)...

Si ce te faci cand ai acces la un singur operator?

#59
calin7mihai

calin7mihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 17.02.2012
Adica upc +rds=love. Dar se ascund pt ca nu au fost lasati sa se insoare de concurenta.

#60
alin632

alin632

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 05.09.2011
Banuiam ca RDS v-a face o asemenea prostie sa scoata posturile Eurosport, nu e bine.Posted Image

#61
cmgeorge

cmgeorge

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,720
  • Înscris: 23.12.2006
"3 milioane de români fără Bundesliga şi Turul Franţei?"
Nu, nu... Restu raman fara ele. Cei cu Digi de buna voie si siliti de nevoie le vor avea.

#62
ShevaDani

ShevaDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,922
  • Înscris: 09.03.2012

View Postalin632, on 27 noiembrie 2012 - 15:45, said:

Banuiam ca RDS v-a face o asemenea prostie sa scoata posturile Eurosport, nu e bine.Posted Image
ai dreptate,nu e bine.Posted Image
in articolul de pe gsp.ro,scrie ca rds ar vrea sa ia turul frantei.lui naum ii sclipesc ochii la ideea c-ar comenta TdF.Nu cred in posibilitatea ca eurosport sa fie precum aia de la tvr.:)

Edited by ShevaDani, 27 November 2012 - 16:53.


#63
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006

Quote

Competiţii mari fără televizări stabilite:
ATLETISM: Campionatul Mondial
Anii trecuti campionatul de atletism era difuzat si de TVR si de Eurosport. Ar fi culmea sa nu-l mai dea niciunul din aceste posturi.

#64
Cipry7

Cipry7

    The Doctor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,421
  • Înscris: 04.08.2010
Zicea cineva mai sus că Digi îşi doreşte să ia Turul Franţei. Eurosport transmite această competiţie pentru toată Europa, deci n-au cum cei de la Digi să o cumpere pentru România. Plus că Eurosport, fiind un canal de sport paneuropean cu regia la Paris, cu siguranţă că organizatorii vor păstra competiţia pentru canalul lor. Eventual, Digi ar putea să dea bani pentru a transmite simultan, dar n-ar avea niciun rost.
Digi poate să ia de la ESP maxim Bundesliga. Dar nu ştiu unde s-o mai transmită şi pe-asta... Deja programul lor din weekend-uri este full şi ar fi păcat să vedem doar 1 meci sau maxim 2 pe etapă, în condiţiile în care la ESP 2 vedem 4-5 meciuri.
Eu nu înţeleg de ce Digi se zgârceşte atât la bani cu Discovery şi Eurosport, având în vedere că ei plătesc o căruţă de bani pe drepturile canalelor sale de sport. Cel puţin banii nu ar trebui să reprezinte un motiv... Poate concurenţa trebuie eliminată şi se folosesc de acest tertip. Ar trebui să ne obişnuim cu asta. În curând o să facă post de desene animate şi o să elimine Cartoon Network, Disney Channel, etc, iar în viitorul mai îndepărtat o să-şi facă posturi generaliste şi vor elimina PRO TV (cel puţin pe DTH). Globul meu de cristal mi-a arătat că peste cca. 5-6 ani, grila RCS&RDS va fi compusă doar din programe proprii. :) Peste 5-6 ani, îmi doresc să ne revedem pe acest topic şi să îmi daţi dreptate.

#65
alin632

alin632

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 05.09.2011
La emisiunea "Ora de business" la TVR 1 s-a discutat despre RCS-RDS ca a scos Discovery si in viitor vor scoate Eurosport 1 si 2, deoarece le face concurenta la Digi Sport 1, 2 si 3.

Edited by megafanro, 27 November 2012 - 23:54.


#66
ShevaDani

ShevaDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,922
  • Înscris: 09.03.2012
nu tine acest argument.digisport nu traieste din reclama.ca se uita 1 sau 100 la digisport,e acelasi lucru.

Edited by ShevaDani, 27 November 2012 - 20:47.


#67
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
Asa e. Iar Moise Guran a zis o vorba mare: ca ar trebui sa intre Consiliul concurentei pe fir sa investigheze pozitia de cvasi-monopol a RCS-RDS. Dar ma indoiesc ca se va intampla.

#68
CATALIN92

CATALIN92

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 788
  • Înscris: 25.08.2012
Off topic: In curand si HBO o sa-si ia "La revedere" din grila RCS si on topic: eu ii cred in stare pe slugile lui Zoli sa elimine asa un canale interesant, acest canal sportiv Eurosport rezista de foarte multi la majoritatea operatorilor de cablu, dar "nenorocitii" astia de la RCS vor sa-si bata joc de canale foarte consacrate, daca vreti sa vizionati in continuare Discovery, Eurosport si HBO mutati-va la un alt operator de cablu si de DTH (UPC, Focus SAT, DOLCE, NEXT GEN, TVSAT 2002, CANALS si alte companii de cablu si DTH).

Edited by CATALIN92, 27 November 2012 - 20:49.


#69
ShevaDani

ShevaDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,922
  • Înscris: 09.03.2012
pana si guran greseste.e dovada ca e om:D multa lume in romania, habar n-are ce inseamna monopol.:)

Edited by ShevaDani, 27 November 2012 - 21:02.


#70
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,892
  • Înscris: 28.11.2006
El spunea ca RCS controleaza indirect UPC, si deci ar detine peste 50% din totalul pietii. Nu vreau sa comentez aceasta informatie (desi e mai mult un zvon), dar o eventuala ancheta a CC ar face lumina in aceasta problema.

Si daca ajunge Felix la putere (nu ca n-ar fi deja, dar dupa alegeri isi poate consolida pozitia de forta), s-ar putea ca aceasta investigatie sa si aiba loc ;)

#71
ShevaDani

ShevaDani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,922
  • Înscris: 09.03.2012
Nimeni nu poate interzice extinderea unei firme.RDS isi castiga piata prin oferta.Ramane ca UPC si Dolce,sa vina cu oferte super,si sa vezi cum fuge lumea de la RDS.Da,criticilor rds,stiu,cu miile,ca sa nu zicem sute de mii merge lumea in sediile RDS sa predea decodorul si sa puna capat raportului economic cu rds.UPC si Dolce nu isi mai vad de capul de atatia noi abonati care le calca pragul.

Edited by ShevaDani, 27 November 2012 - 21:16.


#72
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010

View Postalin632, on 27 noiembrie 2012 - 20:41, said:

La emisiunea "Ora de business" la TVR 1 s-a discutat despre RCS-RDS ca a scos Discovery si in viitor vor scoate Eurosport 1 si 2, deoarece le face concurenta la Digi Sport 1, 2 si 3.

Eurosport face concurenta Digisport?e cea mai buna gluma pe ziua de astazi!Posted Image

Edited by megafanro, 27 November 2012 - 23:53.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate