Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...
 Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...
 Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k
 Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...

Ciobanesc german - zgarda electro...
 

medic psiholog bun

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
softpedian

softpedian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,202
  • Înscris: 04.01.2010
Imi puteti recomanda un medic psiholog foarte bun din Cluj?

Criteriile ar fi sa fie barbat si sa aiba rezultate bune. sau foarte bune.

#2
tzotzolyno

tzotzolyno

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,056
  • Înscris: 12.01.2007

 softpedian, on 22 noiembrie 2012 - 21:16, said:

Imi puteti recomanda un medic psiholog foarte bun din Cluj?

Criteriile ar fi sa fie barbat si sa aiba rezultate bune. sau foarte bune.
Nu există medici psihologi ci medici psihiatrii cu calificare în psihologie: Horia George G. Coman (înalt, brunet, inexpresiv, cu o vastă cunoaștere a patologiilor, fost șef de promoție).

#3
softpedian

softpedian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,202
  • Înscris: 04.01.2010

 tzotzolyno, on 22 noiembrie 2012 - 21:28, said:

Nu există medici psihologi ci medici psihiatrii cu calificare în psihologie: Horia George G. Coman (înalt, brunet, inexpresiv, cu o vastă cunoaștere a patologiilor, fost șef de promoție).

Are cabinet? Ceva detalii?

#4
callenos2

callenos2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 28.11.2006
eu nu banuiesc ca vrei un doctor [care rezolva patologia psihica folosind mai ales chimicale], ci ai nevoie de un psiholog [care te ajuta sa treci peste probleme psihice comune, usoare folosind consilierea]

psihologul este un fel de 'laborant' al psihiatrului...

sanatate!

#5
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

 callenos2, on 22 noiembrie 2012 - 23:07, said:

eu nu banuiesc ca vrei un doctor [care rezolva patologia psihica folosind mai ales chimicale], ci ai nevoie de un psiholog [care te ajuta sa treci peste probleme psihice comune, usoare folosind consilierea]

psihologul este un fel de 'laborant' al psihiatrului...

sanatate!

Faptul ca ar fi probleme psihice "comune" asa cum le numesti, nu inseamna ca sunt usoare. Severitatea unei depresii, de exemplu, n-o vei trata niciodata doar cu ajutorul medicamentelor, si cand spun n-o vei trata niciodata, ma refer la a o trata eficient. Iar daca nu e o problema psihopatologica, si faci referire la un disconfort psihic major, tot nu e usor. Dau exemplu doar un doliu complicat/neprelucrat, nu-l gasesti in niciun manul de statistica a bolilor mentale dar efectele sale pot fi severe.

Psihologul nu este un laborant al psihiatrului, ei doi conlucreaza. Singura diferenta este ca cel din urma, fiind medic, prescrie medicamentatie. Specializare in psihoterapie trebuie sa faca ambii. Daca psihiatrul nu are, il trimite pe pacient la psihoterapeut dupa ce prescrie, daca este cazul, medicamentatie. Daca o are le poate face pe ambele. La fel in cazul psihologului psihoterapeut, daca considera ca e nevoie de un diagnostic psihiatric va ruga pacientul sa i se adreseze celui din urma, dar continuand terapia cu cel dintai.

Psihoterapia vizeaza aspectele psihodinamice, cognitive, emotionale, comportamentale ale unui individ, cuplu, familie sau grup, toate intr-un proces mai lung sau mai scurt ca durata de timp, in functie de problematica. Consilierea inseamna sa oferi niste directii posibile asupra unui eveniment care produce disconfort sau, daca este cazul, elemente psihoeducative, in niciun caz sa "sapi in adancuri".

@softpedian

Daca iti doresti rezultate palpabile, o terapie focalizata pe solutii, si cauti si un barbat, cel mai indicat este dl profesor doctor Mircea Miclea. Nu stiu insa daca mai face practica privata si unde. Dar te poti interesa dand un search pe google.

Edited by roua, 25 November 2012 - 15:09.


#6
cornculapte

cornculapte

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 22.11.2011
Din Cluj, Mircea Miclea și Daniel David sunt cred că cei mai buni. Miclea are cabinet pe strada 14 Iulie, iar David cred că la Institutul de Psihologie de pe Republicii, vizavi de Oncologie. Dar poți să cauți pe google, n-ai cum să nu-i găsești.
Depinde pentru ce gen de problemă ai nevoie de ei. Miclea e specializat pe modificări cognitiv-comportamentale, aș zice că ar merge bine pentru adicții, obsesii, etc., iar David e specializat pe psihoterapie rațional-emotivă și cognitiv-comportamentală și are un laborator de realitate virtuală; l-aș recomanda pentru tulburări de anxietate, fobii, depresie și altele de genul. Bineînțeles, ambii sunt geniali și ar fi capabili să abordeze în principiu orice tip de problemă. În Mircea Miclea am personal o încredere uriașă, e un om genial, iar David, deși poate părea arogant în viața de zi cu zi, știe să se comporte cu pacienții; în plus, laboratorul de realitate virtuală pe care l-a înființat în clădirea Avalon de la Institutul de Psihologie e un instrument extraordinar de util pentru terapia în axietate și fobii - l-am încercat și eu.

#7
AndreeaV19

AndreeaV19

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.01.2013
Ti-l recomand pe domnul Marius Pentilie, eu am fost la dansul dupa o depresie ce ma tinea de 2 ani si m-a ajutat foarte mult.

#8
Oneiros

Oneiros

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,011
  • Înscris: 04.01.2013
Sfaturi pentru cei care apelează la psihoterapeuți:
1. Cereți să vă arate dreptul de liberă practică eliberat de COPSI și atestatele (un fel de diplome) în psihoterapiile care le practică (se începe cu psihoterapii care lucrează pe inconștient, și după ce sunt rezolvate cu ajutorul lor, conflictele intrapsihice, se poate trece la terapii care lucreaza pe conștient, cum e cognitiv comportmentala, invers, e fără sens)
2. Fiți atent dacă face cu voi un contract terapeutic, unde sunt stipulate drepturile și obligațiile psihoterapeutului și ale pacientului (acest act poate fi folosit ca probă penală)
3. Observați dacă primiți chitanță fiscală, asta atestă moralitatea terapeutlui, faptul că o parte din bani este dispus să-i ofere orfanilor, bolnavilor, adică celor cărora se dedică prin însăși esența meseriei.
4. Fiți atent la vicii, dacă fumează în prezența dvs., dacă vă trage cu ochiul, dacă mișcă nervos din picioare, dacă răspunde la apeluri telefonice in timpul psihoterapiei, daca se da grabit sa va expedieze (indica ca aveti de a face cu un om care uraste oamenii dar vrea sa profite de ei). Semnificația psihologică a fumatului este aceea că omul are probleme cu proprii părinți, nerezolvate, și care sigur le va proiecta în pacienți (fumatul este actul sfidării copilului din subiect la adresa părintelui internalizat).
5. Înregistrați în ascuns ședințele de psihoterapie cu un mp3 player, telefon mobil, în caz că sunteți abuzat emoțional și moral, înregistrările pot fi probe, mai ales atunci când vreți să dovediți și evaziunea fiscală.
6. Esenta succesului unei psihoterapii este imprietenirea, castigarea increderii copilului din pacient de catre parintele din psihoterapeut (prin model personal si prin mesaje non verbale de acceptare). Terapeutul care isi acuza copilul din pacient, in acelasi mod cum au facut-o parintii pacientului, nu e terapeut, ci un agresor. Terapeutul care-i apără pe părinții pacientului în totalitate, demolandu-si pacientul, este psihopat. Terapeutul care se razbuna pe proprii lui parinti agresori sedimentand o ura autodistructiva in pacient la adresa parintilor lui, este deasemenea un psihopat. Datoria terapeutului este nu de a face pace cu orice pret intr-o familie totalmente canibalică, nici de a-l imbuna pe pacient vis-a-vis de parintii lui cand acestia l-au distrus ci de a spune adevarul. Care e situatia si unde se va ajunge daca se continua asa si care sunt solutiile de a iesi din relatiile patologice.
7. Cautati pe net numele terapeutului si ferificati toate datele despre el. Ocoliți personaje care au scris carti de psihoastrologie, reiki si ghicit in cafea, de exemplu.

Poate ca mai sunt si altele. Va recomand sa nu va lasati calcati in picioare de impostori, ci să-i trageți la răspundere penală (fisc, parchet, www.efrauda.ro pentru terapeutii online) si morala (COPSI, dar aici e ca si la Colegiul Medicilor, corbul nu scoate ochii la alti corbi). Nu se poate dovedi ca un terapeut e nebun intr-o tara ca România, cand unul  ca Fritz Reimann în Germania, de exemplu, sef al catedrei de psihanaliza din Munchen a scris cartea Psihoastrologia in psihoterapie. Omul a scris si carti bune, dar in secret, să știți că toți psihoterapeuții au credințe magice dintre cele mai aberante. Toți cred în ceva supranatural, dar le e rușine să recunoască, pentru că nu e științific. Și așa e și bine, doar nu e terapeutul preot. Totuși, ceea ce crede copilul mic din el, indică conform analizei tranzacționale, dorințe refulate, de răzbunare, de revendicare, de dominare (autoritate prin altcineva decât el însuși) și de teamă până la urmă (vorbea ceea, frica de dumnezeu naște înțelepciune). Părintele magic este de fapt Supraeul unui om, conștiința morală supremă a lui, iar faptele sale arată dacă ascultă de acest părinte magic ori ba (fariseul versus bunul samaritean). Manipularea religioasă constă în substituirea părintelui magic al unui individ cu propriul tău părinte magic (care de fapt e agresorul insusi si interesele sale), în așa fel ca acel om să devină sclavul tău de bună voie și cu dragă inimă (spălarea creierului).

Edited by Oneiros, 16 February 2013 - 19:42.


#9
roua

roua

    Purtam marea in buzunarul de la piept.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,901
  • Înscris: 05.11.2006

 Oneiros, on 16 februarie 2013 - 19:35, said:

5. Înregistrați în ascuns ședințele de psihoterapie cu un mp3 player, telefon mobil, în caz că sunteți abuzat emoțional și moral, înregistrările pot fi probe, mai ales atunci când vreți să dovediți și evaziunea fiscală.

Dar in acelasi timp incurajezi consolidarea aliantei terapeutice. Ma intreb cat de sustinut e conflictul intrapsihic daca incerci sa fii deschis (desi intotdeauna rezistenta e prezenta, natural pana la un punct) dar in acelasi timp esti sfatuit sa iti supraveghezi paranoic terapeutul, anticipand un proces penal.

Vindecare in toata regula. Posted Image


Iar chestiunea cu orfanii scrisa/sugerata in dreptul responsabilitatilor fiscale e amuzanta.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate