Afumarea carnurilor
Last Updated: Dec 02 2020 11:02, Started by
Ionutzaa
, Oct 18 2012 16:55
·
0
#37
Posted 06 December 2012 - 08:28
richelieu, on 20 noiembrie 2012 - 10:15, said:
Aveti vreunul idee daca e prin Bucuresti vreun atelier de mobila...ceva, de unde sa pot face rost de rumegus de cires (de preferinta) sau alt pom fructifer? Anul asta, mi-am propus ca dupa 10 ani...sa fac efortul s-o invat pe soacra-mea (olteanca) cum se fac mezelurile si afumaturile cu adevarat Numai la un gater gasesti rumegus din lemn natur |
#38
Posted 06 December 2012 - 10:35
Am gasit lemn ...si s-a rezolvat . Rumegus se mai poate gasi pe la fabricile de mobila, dar sunt foarte putini care folosesc cires.
|
#39
Posted 06 December 2012 - 19:11
Vrei să foloseşti numai cireş pentru afumat? Eu ştiu că numai ultimul fum se dă cu rumeguş de cireş pentru a da culoare aurie jambonului sau pieptului de porc.
Idem pentru cotlet, ceafă sau muşchiuleţ. La cârnaţi, tobă, costiţă (scăriţă) şi la slănină nu se foloseşte rumeguşul de cireş. Cel puţin aici pe la noi, nu. |
#40
Posted 06 December 2012 - 19:15
Se vede ca nu prea cumperi carne.
Acuma poti sa cumperi carnea gata afumata SI daca te zice cineva la politie sau mai rau la sanepid sau cum ii se zice. Tu crezi ca merge asa de usor o afacere? Trebuie sa dai 24 % la stat, as zice sa stai pe curu tau sa nu te complici. |
#41
Posted 07 December 2012 - 06:53
NexT20, on 06 decembrie 2012 - 19:15, said:
Se vede ca nu prea cumperi carne. Acuma poti sa cumperi carnea gata afumata Dar ceea ce spun eu, este valabil doar pentru uzul personal. În altă ordine de idei, nici mie nu mi se pare o afacere rentabilă. Merge ca hoby şi nimic mai mult. |
#42
Posted 07 December 2012 - 21:01
SylexMM, on 06 decembrie 2012 - 19:11, said:
Vrei să folosești numai cireș pentru afumat? Eu știu că numai ultimul fum se dă cu rumeguș de cireș pentru a da culoare aurie jambonului sau pieptului de porc. Idem pentru cotlet, ceafă sau mușchiuleț. La cârnați, tobă, costiță (scăriță) și la slănină nu se folosește rumegușul de cireș. Cel puțin aici pe la noi, nu. |
#43
Posted 14 December 2014 - 11:41
Eu am afumat la rece cu trecerea fumului printr-un tub de aluminiu flexibil folosind lemn de fag,de fapt rumeguș de la tăierea cu polidiscul-ul mare și disc metalic de tăiat lemnul idem cu cel de circular iar camera de afumare am făcut-o cu scânduri de brad tip dulap la care am adaptat jos la bază un ștuț de țeavă de 4 țoli prevăzut în capăt cu sită metalică de inox pentru a reține eventual particule de funingine .La sfârșitul afumării în ultima zi am adăugat și rumeguș din lemn de corcoduș și toate cărnurile au ieșit super ok.
|
#44
Posted 14 December 2014 - 20:21
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Hd1cx7_NLOA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#45
Posted 22 December 2014 - 11:36
Şi eu de abia aştept să pun carnea la afumat şi clisa, dar eu clisa o fierb în prealabil
|
#46
Posted 22 December 2014 - 12:48
Sare se preferă iodată sau neiodată? Unii scriu că neiodată, alţii spun că aia iodată protejează mai bine..
|
|
#47
Posted 22 December 2014 - 20:00
#48
Posted 15 January 2015 - 19:20
culoare portocalie pentru afumaturi se poate obtine punind peste rumegusul de fag care arde mocnit , ciocalai de porumb care degaje foarte mult fum.
|
#49
Posted 15 January 2015 - 20:35
#50
Posted 30 October 2017 - 11:53
A venit vremea afumaturilor! Ma apuc sa fac carnati, pe care o sa-i afum, apoi ii las afara la uscat, pana la Craciun se pot manca cruzi/uscati. Problema este de unde cumpar carnea, am impresia ca marile supermarketuri au carne din Germania/alte tari, asa e ?
|
#52
Posted 30 October 2017 - 16:15
d-ardeleanu, on 30 octombrie 2017 - 11:53, said:
A venit vremea afumaturilor! Ma apuc sa fac carnati, pe care o sa-i afum, apoi ii las afara la uscat, pana la Craciun se pot manca cruzi/uscati. Problema este de unde cumpar carnea, am impresia ca marile supermarketuri au carne din Germania/alte tari, asa e ? |
#53
Posted 02 December 2020 - 11:02
La o afumatoare facuta acasa dintr-un butoi de tabla, cum e mai bine sa lasi burlanul dintre focar si butoi: deasupra pamantului, sau îngropat in pamant? Pt ca ma gandesc ca in pamant nu ar face condens.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users