Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
Last Updated: May 04 2024 07:15, Started by
Digix
, Mar 09 2012 19:53
·
91
#4339
Posted 11 April 2017 - 20:07
Vinul ăla e un vin nemțesc nebaubil.
Eticheta de comandă după ce ai toate caracteristicile vinului (înainte de îmbuteliere). |
#4340
Posted 11 April 2017 - 21:51
Teneur en sucre
Cette mention obligatoire pour les vins mousseux est facultative mais réglementée pour les autres vins. Selon la teneur en sucre du vin mousseux, peuvent être utilisés les termes suivants : brut nature, dosage zéro, brut, extra-sec, sec et doux. Les mentions obligatoires, à l’exception du numéro de lot et des allergènes, doivent être regroupées dans le même champ visuel. Sursa http://www.economie....uetage-des-vins Obligariu numau pt vinul spumant, facultativ pt celelalte tipuri de vin. Dar eu in F nu am vazut vinuri dulci rosi (dulci ca in Ro) cu o sg exceptie. Un dulce fructat nu un gust dulce datorat zaharului. O aroma apropiata de stafide. |
#4341
Posted 11 April 2017 - 22:28
http://www.vinsvigne...oussillon-V.D.N
Aici aveti lista completa. Se obtin pe o suprafata restrinsa, pe un soluri aride si un climat meditarenean uscat si cald. Eu am fost prin zona aia si am mai spus ca vinurile de Languedoc Roussillon sunt preferatele mele. E, acolo ninge odata la 30 de ani si la -5 grade e ger. Deci, cum produc romanii vin rosu dulce si natural (fara zahar adaugat) pe deasupra? E un mare mister al lumii. Va mai recomand si vinul de Beaujeaulois, care e un "must" in F si care e sarbatorit in fiecare an in toata Franta in a treia duminica noiembrie. |
#4342
Posted 12 April 2017 - 00:54
Beaujelois aduce cu vinul nostru de tara.
Toata europa de este pun zahar, must, sau coca cola in vin. Si chinezii, si rusii, care fac nunti cu premier cru dar nu le place si-l amesteca cu cola. D-aia la noi si scre ca vinul e dulce sau - oroare - acru, nu cumva sa se insele omul. Edited by vrajitoruldinoz, 12 April 2017 - 00:55. |
#4343
Posted 12 April 2017 - 01:45
Asta stiu si eu ca se pune zahar, dar ala nu mai e vin. Mai bine il faci sangria sau nu il bei.
Eu am un principiu, ce nu mi place nu beau. Nu umblu cu artificii. In plus, se stie ca zaharul ascunde defectele, deci din start mi se aprinde un beculet. Stau in patria coniacului si nu beau ca nu mi prieste. E drept ca nu am incercat toate marcile, dar de ce sa ma complic. Idem pt schnapsul (tuica) alsacian, nu beau, desi tuica e bautura (spirtoasa) mea preferata, aia adevarata de Banat invechita minim un an in butoi de lemn. Si alsacienii tot din prune o fac Treaba asta de a bea licori ce nu mi priesc, doar asa pt a epata sau pt a parea nustiucum, nu i pt mine. Asta sunt, fara a avea nimic cu tine, tu doar prezentind o realitate obiectiva,ma lasa rece ca rusii beau vinuri scumpe cu Cola. Cu atit mai rau pt ei. avem si noi falitii nostri, in special din zonele unde tuica buna e rara,care o beau cu apa sau cola. Vb lui gaben, in Maramures daca bei palinca indoita, iei bataie. Si vb de palinca, ce are niste grade in plus fata de tuica. Noi sa fim sanatosi, ca despre gusturi nu se discuta, dar noblesse oblige. |
#4344
Posted 12 April 2017 - 08:24
QuickSpeed, on 11 aprilie 2017 - 20:07, said:
Vinul ăla e un vin nemțesc nebaubil. Eticheta de comandă după ce ai toate caracteristicile vinului (înainte de îmbuteliere). Legat de vinul de mai sus, am vazut si eu ca au folosit o sticla tip Riesling (de Rhin) plus ca Alsacia naste si acum oftaturi prelungi din partea germana. Oare o fi de la dualitatea franco-germana? cine stie...oricum nemtii iau cam batut pe francezi in ambele razboaie, dar in final au pierdut si ei razboiul... |
#4345
Posted 12 April 2017 - 08:36
tot ce am mancat si baut in strasbourg si imprejurimi a fost oribil (productia locala).
vinuri dulci, bree proasta, carne porc gatita nemteste (adica naspa). |
#4346
Posted 12 April 2017 - 08:51
QuickSpeed, on 12 aprilie 2017 - 08:36, said:
tot ce am mancat si baut in strasbourg si imprejurimi a fost oribil (productia locala). vinuri dulci, bree proasta, carne porc gatita nemteste (adica naspa). Bine nici eu nu cad pe spate sau mai bne zis nu mai cad in capcana ca ce e vin strain e si bun. Vorbeam cu cel ce mi-a adus niste vin din Franta ca a dus acolo niste vinuri de la noi si alora le-au placut vinurile noastre de retail. (respectivul roman nu le are asa bine cu vinurile) Mie in schimb imi plac Rieslingurile germane de calitate. Am luat niste spumante nemtesti din mega image demiseci ce au fost nasoale rau, mai nasoale ca cele zarea de la noi... Eheh, in schimb un vin ce mi-a placut la nebunie a fost acest Syrah francez, are o medalie de aur la un concurs in 2016, 13% alcool. (nu ma impresioneaza medaliile ci gustul). L-am racit un pic, am luat un pahar de vin rosu si am turnat tremurand. Mi-am zis in sinea mea ca am inebunit daca beau la 23 de grade afara un vin rosu, dar nici rabdare sa-l deschid la iarna nu mai aveam plus o lene primavarateca sa ma cobor in pivnita si sa-l asez culcat intr-un rastel de vinuri. Asadar cu niste branza maturata a mers perfect. P.S. medalie de aur pe 2016 Gilbert&Gaillard Vellas Pere Et Fils .34820 Teyran France Attached FilesEdited by cristian_e, 12 April 2017 - 08:51. |
#4347
Posted 12 April 2017 - 09:15
Io zic sa bagi la maț niste vin austriac de Buzău. Adică Lacerta. Preturile sunt de la 50lei in sus.
|
#4348
Posted 12 April 2017 - 09:47
|
#4349
Posted 12 April 2017 - 09:54
Calitatea inferioara de la Lacerta se numeste cameleon și il găsești în mega image.
Până acum n-am auzit pe nimeni să spună că au vinuri nasoale... Este o podgorie mica (cică. 80ha), dar condițiile de prelucrare sunt la cele mai înalte standarde. |
#4350
Posted 12 April 2017 - 10:08
Cea mai recenta descoperire: Pelerin - Cabernet Franc facut de Crama Dragasi. Exceptional, parol! Violet, intens, corpolent, baricat doar 1 an dar parand de 2, combinatie minunata intre fruct si lemn, astringent, uscat si totusi curgator, condimentat mai ales cu piper. Crama e f tanara, e si mica, dar are curaj! Acum 4 ani cei din lumea vinului priveau cu un zambet plin de mila si de parere de rau ideea de a planta cabernet franc. Acum unul dintre producatorii mari de la noi a decis ca e o idee f buna... )
Edited by CorinaP1, 12 April 2017 - 10:19. |
#4352
Posted 12 April 2017 - 10:37
QuickSpeed, on 12 aprilie 2017 - 09:54, said:
Calitatea inferioara de la Lacerta se numeste cameleon și il găsești în mega image. Până acum n-am auzit pe nimeni să spună că au vinuri nasoale... Este o podgorie mica (cică. 80ha), dar condițiile de prelucrare sunt la cele mai înalte standarde. Investitii la greu, dar vinurile nu sunt pe gustul meu plus ca au niste preturi de te doare capul...Am luat si eu un cabernet acum ceva ani la un pret de vreo 65 de lei....nu mi-a placut. Nu stiu de ce multi cred ca vinuri premium se rezuma doar la pret. Au intrat pe retail de vreun an, ca deh...s-au marit stocurile probabil... CorinaP1, on 12 aprilie 2017 - 10:08, said:
Cea mai recenta descoperire: Pelerin - Cabernet Franc facut de Crama Dragasi. Exceptional, parol! Violet, intens, corpolent, baricat doar 1 an dar parand de 2, combinatie minunata intre fruct si lemn, astringent, uscat si totusi curgator, condimentat mai ales cu piper. Crama e f tanara, e si mica, dar are curaj! Acum 4 ani cei din lumea vinului priveau cu un zambet plin de mila si de parere de rau ideea de a planta cabernet franc. Acum unul dintre producatorii mari de la noi a decis ca e o idee f buna... ) Sunt multe crame mici ce nu stie lumea de ele...si chiar se chinuie sa faca vinuri bune. E foarte greu sa le vanda caci conditiile de retail sunt dure. Legat de soiuri autohtone, Babeasca Gri e produsa doar de cei de la Senator Wine. Cabernet Franc daca va place mergeti si pe Balla Geza-Podgoria Minis-Arad- Wineprincess |
#4353
Posted 12 April 2017 - 10:38
CorinaP1, on 12 aprilie 2017 - 10:08, said: Cea mai recenta descoperire: Pelerin - Cabernet Franc facut de Crama Dragasi. Exceptional, parol! Violet, intens, corpolent, baricat doar 1 an dar parand de 2, combinatie minunata intre fruct si lemn, astringent, uscat si totusi curgator, condimentat mai ales cu piper. Crama e f tanara, e si mica, dar are curaj! Acum 4 ani cei din lumea vinului priveau cu un zambet plin de mila si de parere de rau ideea de a planta cabernet franc. Acum unul dintre producatorii mari de la noi a decis ca e o idee f buna... ) Edited by poadol, 12 April 2017 - 10:39. |
|
#4354
Posted 12 April 2017 - 10:45
QuickSpeed, on 12 aprilie 2017 - 10:25, said:
Francu ăla e pentru doamne! Zau?! https://vinepair.com...m_campaign=site |
#4355
Posted 12 April 2017 - 10:53
Mă scuzi că te-am făcut doamna!
Și ce ai vrut sa demonstrezi cu articolul despre acel vin? |
#4356
Posted 12 April 2017 - 10:58
Te scuz Nu inteleg conceptul de vin pentru doamne.
Nimic de demonstrat. Doar informatia ca CS este un monstrulet, chiar daca aratos si bun. Iar CF este ignorat, desi e autentic si nobil. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users