Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
Last Updated: May 04 2024 07:15, Started by
Digix
, Mar 09 2012 19:53
·
91
#4321
Posted 07 April 2017 - 15:22
Niște Prosecco...Foss Marai probabil...și niște Le Volte
|
#4323
Posted 07 April 2017 - 20:58
#4324
Posted 07 April 2017 - 22:15
Nu neaparat. Ideea era ce mai degustati in perioada pascala
|
#4326
Posted 09 April 2017 - 13:23
Am baut acum un Sauvignon Blanc de la Budureasca langa un pastrav. Efectiv mi-a spart capul! Excelent vinul!
|
#4327
Posted 10 April 2017 - 08:58
Eu am baut de Florii o Feteasca Regala de Recas, gama Castel Huniade. Vinul e demisec, 11,5% alcool, an 2016, pret 14,5 lei. Un vin fresh si racoritor, printre cele mai bune FR de la noi si merge de luat cu baxul. Este peste FR din gama Schwaben Wein ce e o best buy a gamei. A fost consumata alaturi de niste creveti la gratar.
Attached Files |
#4328
Posted 10 April 2017 - 12:23
#4329
Posted 10 April 2017 - 15:14
Degustarea vinului stimulează mai mult creierul comparativ cu matematica
Deci va urez degustari placute, mai ales ca o mare sarbatoare se apropie. |
#4330
Posted 10 April 2017 - 17:05
La penny sunt niste butoaie din care îți pui singur în pet-uri.
Ieftin, bun și natural! |
|
#4332
Posted 10 April 2017 - 17:28
QuickSpeed, on 10 aprilie 2017 - 17:05, said:
La penny sunt niste butoaie din care îți pui singur în pet-uri. Ieftin, bun și natural! de regula sunt vinuri vrac ce sunt si la bib.....Am vazut si eu la Auchan ce vindea vinuri de la casa Panciu.....puteai si gusta ca era o vanzatoare ce iti turna in pet. |
#4333
Posted 11 April 2017 - 10:29
Am primit recent un vin din Franta, un Gewurztraminer. La noi inafara de cel de la Jidvei ce este naspa, nu prea gasesti acest soi decat rar: recomand pe cel de la Domeniile Boieru si Garboiu.
Vinul racit bine s-a prezentat decent, tipicitatea de soi iese in evidenta, petale de trandafiri. La gust l-am simtit sec, are 12,5% alcool, an 2014. (nu am facut franceza la scoala ci rusa, ultima serie ca m-a prins revolutia. Cei francofoni poate puteti traduce de pe sticla) Attached FilesEdited by cristian_e, 11 April 2017 - 10:32. |
#4334
Posted 11 April 2017 - 10:58
E ft bun gewurtztraminer-ul de la villa vinea, dar cam scumpicel.
|
#4335
Posted 11 April 2017 - 15:55
@cristian_e numai cind am vazut ca e Gewutztraminer am stiut ca e din Alsacia (sg regiune din F ce face vin din asta). Mai trebuie sa incerci Pinot Gris de Alsacia si celebrele cremante, vinuri albe, usor acidulate, dar alta aroma si textura fata de spumantele italiene, gen Lambrusco.
In poza ce ai pus o tu scrie Vin din Alsacia, Denumire Alsacia Controlata Si jos cred ca scrie, ca nu se vede bine Imbuteliat de Societatea Producatorilor la....nu vad cum se numeste localitatea. Pune o poza de pe spatele sticlei si iti traduc. Asta e un vin bun, o sticla pleaca de 7-8 € si urca pina la 20. Ma refer la vinuri normale ce se gasesc curent in supermarket. Mi ai facut pofta mai ales ca am gustat un paharel de Pinot Gris duminica, o minunatie, desi pina acum am mers mai mult pe vinuri rosi, albe mai putin si de obicei din sudul Frantei, desi podgorii sunt si la mai putin de 5 km de mine.Si stau in oras. Mai acum o vreme se discuta despre cei ce vin tare din urma. Vazind personal cum sta treaba prin F (am fost la podgorii fara numar in zona Cognac, Bordeaux, Agen, Bergerac, Nimes, etc), vazind ce i prin Alscia, pe unde mergi vezi vie,mi e greu sa cred ca i va detrona cineva curind. Italieni sunt producatori de mii de ani ca si francezii si lupta tot se da. Cum sa cred ca i va bate China, cum zicea un coleg. Cantitativ da, dar calitativ ma indoiesc. Eu am impresia ca dupa F si Italia se trage o linie si pe urma vine plutonul. Parerea mea. Tizule, hai cu poza! |
|
#4336
Posted 11 April 2017 - 17:22
M-am dus la poarta si am scos sticla din cosul de gunoi. Noroc ca nu-l scosesem in strada.
Attached Files |
#4337
Posted 11 April 2017 - 18:12
De la mine la Eguisheim dau cu piatra
Produit de France- Produs in Franta/ al Frantei Verso: Vin si platouri/ Recomandat cu: peste afumat, bucatarie asiatica, tarte cu fructe. Cupaj: Gewurtztraminer Deugustare/Descriere Vin bogat si puternic cu note de mirodenii si litchi (https://www.google.f...WNT-J8P1aPHNtBg) Temperatura de degustare intre 8 si 10°C Conservare/pastrare a se bea imediat dupa desfacerea sticlei Pentru orice informatie sau sugestie adresati-va Serviciului Consumatori Pierre Chanau, urmeaza adresa Deasupra codului de bare Contine sulfiti. Edited by petit_christian, 11 April 2017 - 18:12. |
#4338
Posted 11 April 2017 - 20:05
In Franta ai idee cum e legea, adica producatorii sunt obligati sa scrie tipul vinului sau nu: sec/demi/dulce? Pe sticla asta nu scria. (la noi cica e ambigua legea si unii producatori nu mentioneaza pe eticheta tipul vinului, dar pentru unii consumator gen diabeticii s-a schimbat optica lor si scriu ce tip e, desi un demisec are o plaja de la 4 la 12 grame zahar pe litru).
Faza e ca etichetele se comanda cu un an inainte si orice litera in plus duce la alte costuri. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users