Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
CASS pe veniturile din DOBANZI

Masina de spalat rufe Bosch

Aici sunt banii Dvs: tarife pentr...

Spatiu prea mare inainte de titlu
 Recomandare banca pentru firma

Prima World HD

Recomandare bicicleta MTB copil 1...

Cum pot reda niște inregistr...
 Denon AVR 1804

Texte și mesaje funny pe sit...

Recomandari carti non-fictiune

Cat costa un pui la rotisor?
 cum leg firele de la o pompa subm...

PC Voltage +3.3V Red!

Cum conectez la net o centrala Fe...

w11 nu mentine profil power proce...
 

Carnea "in vitro", primul burger în octombrie

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
ageofdark

ageofdark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 18.06.2007

Quote

Primul hamburger din carne artificială, obținută în laborator prin creșterea fibrelor musculare din celule stem de bovine, va putea fi preparat în octombrie, a anunțat liderul acestui proiect de la Universitatea din Maastricht, Olanda.

Potrivit cercetătorilor, carnea crescută în laborator, spre deosebire de cea provenită de la ferme, va fi mai sustenabilă și o sursă alimentară cu impact mai redus asupra mediului. Bovinele și porcinele au o eficiență de numai 15% în transformarea proteinelor vegetale pe care le consumă în carne.

Pornind de la celule stem de bovine, cercetătorii olandezi au crescut fibre musculare de până la trei centimetri lungime și jumătate de centimetru grosime. Fibrele sunt exersate în timpul creșterii, la fel ca mușchii reali, prin îndoire și întindere în vasele de cultură, și se hrănesc dintr-un lichid ce conține proteine vegetale și alți nutrienți, echivalent cu dieta unei bovine.

Culoarea actuală a mușchiului crescut în laborator este roz-gălbui palid, întrucât nu conține sânge, dar profesorul Post intenționează să-i îmbunătățească aspectul.

Pentru a asigura grăsimea, un element esențial unui burger real, sunt crescute și astfel de celule în laborator, iar ulterior vor fi tocate împreună cu fibrele musculare.

"Am început acest proiect în urmă cu circa șase ani și mă aștept să treacă alți 10-20 de ani înainte să putem producem astfel de carne în cantitate mare", a spus Mark Post, care conduce proiectul de obținere de carne artificială, prezent la reuniunea anuală a Asociației Americane pentru Avansul Științei.

http://www.realitate...deo_919529.html

:puke:

#2
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008
Mai bine ar creste organe ptr transplant prin acea metoda. Ca de mincat se mai gaseste.

#3
RandomHero

RandomHero

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 22.11.2011
@NASTYPRIMUL, pana la un organ functional ar trebui sa mai dureze, cred ca e mult mai dificil sa creezi asa ceva.

#4
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
celule stern e la baza, e ceva tare oricum

#5
NASTYPRIMUL

NASTYPRIMUL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 20.09.2008

View PostRandomHero, on 4th March 2012, 17:11, said:

@NASTYPRIMUL, pana la un organ functional ar trebui sa mai dureze, cred ca e mult mai dificil sa creezi asa ceva.
E mai simplu decit credem noi. Orice inlocuieste nebunia cu transplanturile de la decemorti, e mai buna.
Bagi celule in alt organism, si astepti....si tot astepti. Dupa care maninci....de draci ca dureaza prea mult. :coolspeak:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate