Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.
 Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India
 Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 

Mihai Razvan Ungureanu - noul Prim Ministru

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1831 replies to this topic

#1369
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009

 seche, on 12th February 2012, 18:07, said:

esti pretenu meu de-acu!


elena. udrea.ar fi facut sluj catelusul!
si tu umblai pe acolo ?

#1370
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 radumiki, on 12th February 2012, 11:11, said:

evident Ungureanu nu s-a referit la batrani, s-a referit la tineri, la oamenii cu putere de munca care puteau da si ei o mana de ajutor.
A generalizat, asta a fost greseala lui. Oricum mesajul lui a fost de kkt. Britishpub ar trebui luat de consilier :coolspeak: . a spus ceea ce ar fi trebuit sa zica primul ministru. Trebuia sa-i mobilizeze pe oameni, nu sa dea cu bata-n balta.

#1371
crisbud

crisbud

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,242
  • Înscris: 07.12.2011

 Deria_Leena26, on 12th February 2012, 18:47, said:

Io va intreb deschis:

In resedintele de judet ale judetelor calamitate - Buzau, Braila, Ialomita, Vrancea - primarul a organizat vreo chemare de voluntari carora sa le puna la dispozitie mijloace de transport si lopeti pentru a merge "pe sate" la deszapezit?

Vreunul dintre cei care comentati aici, v-ati inscrie la o astfel de actiune?


Eu, altceva.
La toate primariile se da ajutorul social in schimbul unei munci comunitare.
Nu?!


Acum ce asteapta primarii care au presedinti de cj agramati?
Starea de urgenta, sa primeasca domniile lor niste milioane de euro, direct de la guvern.
Gasesc ei facturi pt decontare, au meseria in sange, invatata din 1990 pana azi...


#1372
gigel de hohențolărn

gigel de hohențolărn

    am merțan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,692
  • Înscris: 07.07.2006
am înțeles că a nins în kiruna. mult. și mai mult. premierul s-a deplasat la fața locului și a constatat că localnicii s-au apucat să dezăpezească drumurile unde băltea zăpada de 4m+. care cu ce avea la îndemână - unii, după exemplul fostului nostru premier, înarmați cu lopeți, alții cu lingurițe(aidoma lui badea mircea) alții, în special bătrânii de peste 70 de ani, aveau câte două lopeți - una în mâna dreaptă și alta-n stânga. premierul a fost surprins așa că a comandat unitatea a 2-a freze dimpreună cu batalioanele 4 și 5 buldozere să părăsească zona, întrucât localnicii bătură la forfait zăpada. iar copiii presărau în urmă-le sare, nisip, ce-aveau fiecare prin buzunare și prin preajmă.

pt aftonbladet premierul a declarat că locuitorii din kiruna sunt muncitori foarte, și-aun ieșit victorioși în lupta cu nămeții, și l-a compătimit pe omologul său din grădina carpată, spunându-i că după cum nici iarna nu-i ca vara, nici buzăul ca kiruna. -_-

aștept cu interes răspunsul ungureanului.
președintele norvegiei a salutat inițiativa localnicilor din kiruna, și a propus autorităților din tromsø să trimită o delegație aî să învețe și urbea sus amintită cum se face treabă.

#1373
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006
Cum a fost sacrificata Romania inghetata pe altarul intereselor politice


"Ceva a fost putred la schimbarea guvernului Boc, au remarcat-o aproape toți comentatorii, în sensul unei precipitări fără precedent în istoria post-decembristă: am avut cădere de executiv și instalarea celui nou în doar 4 zile.
În plus, există informații că demisia lui Boc ar fi trebuit să se producă nu luni, ci miercuri, 8 februarie, după ședința ordinară de guvern. De unde a venit această grabă neobișnuită? Răspunsul ar putea fi de-a dreptul terifiant, după cum veți vedea în rîndurile care urmează.

Analizînd o serie de elemente concrete, concluzia care se desprinde este că autoritățile au ascuns acum 10 zile cu bunăștiință dezastrul care urma să vină peste țară, și l-au minimalizat la maxim pe cel care se înregistra deja la acea oră, totul cu un singur scop: schimbarea cît mai ”lină” a guvernului Boc.
Sute de mii de români au fost sacrificați, astfel, dintr-un foc doar pentru ca partidul de guvernămînt să demareze în timp util campania de rebranding politic, ori să răspundă unor comenzi externe.

Să o luăm metodic.

Acum 10 zile, are loc un comandament de urgență la nivelul guvernului în care se analizează situația vremii nefavorabile, iar ministrul de Interne scapă un porumbel de proporții: ”Vom avea zăpezi ca în 1954”. Presa intră în alertă, ministrul dezminte, opinia publică își amintește că oricum e tolomacul s(t)atului și concluzia e că a vorbit aiurea-n tramvai. Ba chiar apare suspiciunea că ar fi vorba de o diversiune șmecheră, ca să mai abată atenția românilor de la protestele din Piața Universității.
În zilele următoare se declanșează un fenomen media halucinant: pe de-o parte se anunță, totuși, din diverse surse, zăpezi abundente, ger și viscol, pe de alta, se dau asigurări guvernamentale ori de la Agenția Meteo că lucrurile nu sunt nici pe departe atît de grave, iar exagerările nu își au rostul. Apare o nouă suspiciune, aceea că informațiile sunt aruncate pe piață în beneficiul marilor comercianți, pentru că românii se bulucesc să facă provizii și golesc rafturile.
În paralel, ANM anunță doar cod galben sau, cel mult portocaliu, în traducere ”vor fi probleme, dar nu extrem de grave”.

Cînd se declară, legal, cod roșu?
Atunci cînd:
a) sunt așteptate căderi importante de zăpadă sau depuneri masive de polei, ce pot afecta grav activitățile umane și viața economică;
B) circulația riscă să devină rapid impracticabilă în întreaga rețea (rutieră, feroviară și maritimă);
c) distrugeri importante pot afecta rețelele de electricitate și de telefonie, timp de mai multe zile;
d) există posibilitatea producerii de perturbări foarte grave ale transportului aerian și feroviar.

La finele săptămînii trecute, începe dezastrul. Căderile de zăpadă vin peste țară, viscolul ridică troiene de metri înălțime, gerul ucide, România paralizează.
Trenurile rămîn în în cîmp zeci de ore, aproape 200 de localități sunt blocate, zeci de mii de români rămîn izolați, fără mîncare, fără drumuri de acces, fără apă, fără curent, fără posibilitatea de a încărca măcar telefoanele mobile.
În cîteva zile, în România se înregistrează un sfert din totalul morților din întreaga Europă pe altarul gerului.
Un sfert din județele țării sunt grav calamitate, iar în jumătate dintre acestea peisajul e de-a dreptul apocaliptic: zăpada trece de acoperișuri, aproape 200 de drumuri naționale abia mai pot fi identificate sub nămeți, iar la marginea unor localități morții sunt puși în sicrie și aliniați, frumos, pentru că nu există posibilitatea înmormîntării.

Finalmente, opoziția cere declararea stării de urgență și își anunță disponibilitatea de a sprijini în parlament această măsură.
Incredibil, dar nu se declară nici măcar acum cod roșu, deși normele mai sus citate sugerează că ar trebui să avem deja un cod negru, dacă ar exista.

Cîteva întrebări se impun.

De ce în toate statele din jurul României și nu numai, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Polonia, Cehia, Italia etc s-a declarat cod roșu, iar în România nu?
De ce nu s-a declarat stare de urgență, care ar fi permis intervenția armatei și luarea unor măsuri excepționale pentru salvarea românilor calamitați?
De ce Emil Boc a demisionat pe 6 februarie și nu pe 8, cum era programat inițial?

Răspunsul e unul singur: pentru că schimbarea guvernului Boc ar fi fost amînată cu cel puțin cîteva săptămîni.

Președinția, guvernul, știau din timp că se apropie dezastrul climateric, dar au decis mușamalizarea, pentru că declararea codului roșu, respectiv a stării de urgență, ar fi blocat pe termen nedefinit schimbarea de guvern. O lună, ba poate chiar 2-3 luni, pentru că sfîrșitul iernii va aduce în mod cert debutul inundațiilor, altă situație dezastruoasă.
Coordonarea activităților ar fi revenit Comisiei Guvernamentale de Apărare împotriva Dezastrelor, condusă de premier și în care se regăsesc miniștrii Apărării, Internelor, Transporturilor etc conform prevederilor Ordonanței 1/1999 privind declararea stării de urgență. Pe toată durata funcționării Comisiei, e de la sine înțeles că guvernul nu ar fi putut fi schimbat.

Traian Igaș nu a spus o prostie, ci a scăpat un mare adevăr, pentru că zăpezile căzute se apropie, cu adevărat, de nivelul dramatic din 1954. În paralel, demisia lui Boc a fost devansată cu două zile, pentru că altfel validarea noului guvern ar fi fost împinsă spre săptămîna care urmează, cînd dezastrul va lua amploare, după cum anunță meteorologii. Iar parlamentarii puterii nu ar mai fi putut fi aduși la vot cu chartere, ci cu tancuri.

Și Agenția Meteo, subordonată guvernului știa exact ce culoare ar fi trebuit să aibă codul, dar a preferat să mintă milioane de români în față. În acest moment, pe micile ecrane se perindă, jenant, o armată de specialiști ai ANM care se justifică prin argumente aiuritoare ”Nu e chiar ca în 1954, atunci zăpada a atins peste 100 cm, iar acum s-a atins această cotă doar prin troienire”.
Priviți în ochi, dragi specialiști, rudele celor morți de ger și explicați-le, savant, diferența între ”cădere” și ”troienire”.

De parcă 1954 ar fi un reper absolut, un soi de linie roșie în termometru sau barometru: nu e atinsă, nu declanșăm alarma.

Traian Băsescu a avut nevoie să se pună batista pe țambal pentru a nu-și vedea blocat planul stabilit încă din decembrie – propria declarație – privind schimbarea de guvern.
În numele acestei decizii politice, menită să ducă la relansarea PDL în perspectiva campaniei pentru locale, care începe în mai, guvernanții au refuzat să ia măsurile de urgență care se impuneau, să instituie comandamentele potrivite șamd.
Încă o dată, politica s-a dovedit mai importantă decît oamenii. "

Un articol plin de logica, dezastrul asta in spinarea lui Boc ar fi fost prabusirea definitiva si irevocabila. Schimbat dupa asa ceva, ar fi parut schimbat ca incapabil. S-a sperat ca MRU va beneficia de intelegere dar s-a mizat gresit.

#1374
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007
cand o sa vina cavalerii apocalipsei sa te puna pe tine sa scrii editorialul, ca prea dramatizezi si exagerezi!

#1375
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 sydneyaus2005, on 12th February 2012, 22:23, said:

cand o sa vina cavalerii apocalipsei sa te puna pe tine sa scrii editorialul, ca prea dramatizezi si exagerezi!
Ai ceva de comentat la subiect ? Sau te agiti fara rost pe-aici ?  :console:

#1376
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

 Delano, on 13th February 2012, 07:26, said:

Ai ceva de comentat la subiect ? Sau te agiti fara rost pe-aici ?  :console:

n-am voie sa ma agit?
tu nu te agiti si nu produci agitatie?

#1377
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,131
  • Înscris: 03.07.2008

 Delano, on 12th February 2012, 22:21, said:

...
Sute de mii de români au fost sacrificați...

'ai nu ma-ngalbeni!  :blink:

#1378
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007
i-au sacrificat pe altar la zeii pagani?

#1379
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 sydneyaus2005, on 12th February 2012, 22:28, said:

n-am voie sa ma agit?

Ba da, chiar te rog . :thumbup:

 Imperathor, on 12th February 2012, 22:29, said:

'ai nu ma-ngalbeni!  :blink:
A exagerat putin autorul, dar despre esenta articolului ai ceva de comentat ?

#1380
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

 Delano, on 13th February 2012, 07:32, said:

Ba da, chiar te rog . :thumbup:

A exagerat putin autorul, dar despre esenta articolului ai ceva de comentat ?

vorbesti de tine la persoana 3? :w00t:
sau tu doar copy-paste? in cazul asta trebuia sa pui link!

Edited by sydneyaus2005, 12 February 2012 - 22:36.


#1381
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 sydneyaus2005, on 12th February 2012, 22:35, said:

vorbesti de tine la persoana 3? :w00t:
sau tu doar copy-paste? in cazul asta trebuia sa pui link!
Poti cauta pe google, tu si tovarasii tai portocalii nu dati nici un link, asa ca nu vad de ce ar trebui s-o fac eu. E vorba de un comentariu, nu de o stire.

#1382
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

 Delano, on 13th February 2012, 07:40, said:

Poti cauta pe google, tu si tovarasii tai portocalii nu dati nici un link, asa ca nu vad de ce ar trebui s-o fac eu. E vorba de un comentariu, nu de o stire.

macar e comentariul tau sau e de la partid si tu esti portavocea?

#1383
Delano

Delano

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,187
  • Înscris: 05.11.2006

 sydneyaus2005, on 12th February 2012, 22:44, said:

macar e comentariul tau sau e de la partid si tu esti portavocea?
Nu amice, io nu primesc SMS -uri de la partid. Cineva a facut comentariul asta, foarte logic. Imi place ca n-ai nimic de spus cu privire la continutul sau. Asteapta sa primesti instructiunile.

#1384
sydneyaus2005

sydneyaus2005

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7,506
  • Înscris: 22.01.2007

 Delano, on 13th February 2012, 07:50, said:

Nu amice, io nu primesc SMS -uri de la partid. Cineva a facut comentariul asta, foarte logic. Imi place ca n-ai nimic de spus cu privire la continutul sau. Asteapta sa primesti instructiunile.

deci esti "gura" partidului! checked! :naughty:
si comentariul asta e "logic" pentru manipulare!

Edited by sydneyaus2005, 12 February 2012 - 22:53.


#1385
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006

 anton_marcel, on 12th February 2012, 19:34, said:

SIGUR ca toti care au participat  la o "claca" ar face-o si acum.

N-am inteles.

E mai greu sa arunci zapada cu lopata la -20 de grade decat sa crapi lemne la -25 de grade?

Pe a doua am facut-o.

Intrebarea nu e ironica, intrebam de voluntari pentru ca m-as duce sa vad la fata locului cum sta situatia si sa vad daca pot ajuta cu ceva.

#1386
ZALMOXIS

ZALMOXIS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 550
  • Înscris: 10.01.2004

 bashescu, on 12th February 2012, 00:26, said:

tu crezi ca el nu-si cunostea "colegii"? =)))))

doar pe cei care trebuia .. :)

 gigel de hohențolărn, on 12th February 2012, 09:22, said:

că-i demascat e bine, dar ar fi ceva să spună și ungureanu ăsta că blaga & șit sunt niște șnapani infecți, iar procurorii ar trebui să-i ia bine de tot la trei păzăște.

ar fi ceva, da dar asta, Ungureanu, fiind acelasi mupetz al lui base + pdl + gasca, nu se va intampla niciodata  :peacefingers:

 andreic, on 12th February 2012, 10:20, said:

Sincer are dreptate, pasajul asta e 100% certificat de realitate "Suntem tara europeana cu cea mai mare suprafata agricola nelucrata... Suntem tara europeana cu cei mai multi oameni pensionati anticipat... Suntem tara europeana cu cel mai mare nr de bugetari (raportat la populatia activa)... Suntem tara europeana cu cel mai mare numar de pensionati pe caz de "boala"..." nu vad de ce ne-am ascunde.

are dreptate dar trebuie sa ne intrebam care sunt cauzele..  <_<

 POLITIC-SCEPTIC, on 12th February 2012, 12:25, said:

O sa ajungă propaganda de partid desantata sa decoreze în curând un bătrân de 100 de ani, care și-a deszăpezit singur toată casa și chiar toată ulița. :roflmaofast:

probabil practica qi gong si sta intr-un deget  :coolspeak:

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate