Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Alexandru cel Mare, macedonenii si grecii

- - - - -
  • Please log in to reply
359 replies to this topic

#37
mirceavoda

mirceavoda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,466
  • Înscris: 08.11.2010
nu contează că așa vrea mușchii tăi.Adică aparține istoriei grecilor tot că așa vrea mușchii tăi. Ungurii din Ardeal tot așa aparțin istoriei noastre.nu? Păi, hai să zicem că sînt romîni.
macedomnia nu e o regiune a Greciei. Grecia a ocupat o parte din Macedonia abia după 1900.În antichitate nu a fost regiune a greciei.
Macedonia este o țară și încă e recunoscută oficial.Oricum chiar de nu ar fi țară, grecii nu au vreun drept acolo pt că nu sînt macedoneni și nici nu au fost vreodată.
Tu poți să faci 7 desene (cred însă că nu ești în stare de așa ceva; e prea greu pt tine). E clar pt oricine afară de tine că oamenii care locuiesc acolo nu sînt greci, deci nu e normal să facă parte din Grecia. Cînd Grecia a ocupat acea parte din Macedonia a deportat populația și a adus în loc greci, ceea ce azi se încadrează la genocid . Acum țipă ca niște isterici că alții nu au voie să se numească macedoneni pt că macedonenii.....ar fi fost greci mai nou. De ce nu au descoperit ei mai demult că macedonenii au fost greci?
2) Aceia nu sînt slavi.Îi vopsești tu slavi și pe urmă strigi tare: "uite slavii". Aceia nu sînt urmașii slavilor veniți din partea de Nord. Aceia sînt urmașii macedonenilor antici și deci nu au furat ceva.Oricum numele nu se poate fura ci se poate lua.Tu ești romîn? Ai furat numele romanilor? Francezii au furat numele francilor germani? Numai prostii debitezi!!
3) Țiganii din România se numesc țigani. Ce scrie în presă e apă de ploaie. Ei pot să se autodenumească cum vor. Noi îi numim cum vrem.
Cine crede că rom=romîn= țigan e un tîmpit sau un am aldracului. Tu de ce scrii ROMAN ca să se confunde cu ROMÎN? de la cine or fi învățat țiganii? De la ROMANI,mînca-ți-aș.
Nu am verificat personal informația.prima chestie după ce deschid un laborator este să verific asta.

#38
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

 mirceavoda, on 16th March 2011, 19:04, said:

În antichitate nu a fost regiune a greciei.

Strabon te contrazice iar el are mult mai multa credibilitate decat tine. :rolleyes:

 mirceavoda, on 16th March 2011, 19:04, said:

Macedonia este o țară și încă e recunoscută oficial.

Pai vezi ca nu stii, numele oficial este FYROM sau pe romaneste: Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei. De asemeni au fost obligati sa isi schimbe steagul pentru ca preluasera un simbol grecesc, deci chiar comunitatea internationala i-a sanctionat pentru falsificarea istoriei si a simbolurilor nationale.
Inainte sa mai arunci cu afirmatii ai face bine sa le verifici iar cu cat vorbesti despre lucruri mai indepartate de zilele noastre cu atat bati campii mai mult asa ca nu ma mai obosesc sa iti corectez toate greselile.

#39
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

 turcoctonul, on 16th March 2011, 17:06, said:

Iar tu probabil nu intelegi romana, am cerut o sursa (o sursa antica, nu ca a scris unul pe blog) unde spune ca macedonenii erau traci asa cum a zis cineva pe aici sau ca Alexandru vorbea cu soldatii in alta limba decat greaca, probabil ca exista (am spus ca este posibil ca initial sa nu fi fost greci) astfel de surse dar eu nu le-am gasit asa ca daca aveti ceva concret, le astept. Sunt satul de genul asta de argumente "nu a fost primit la jocurile olimpice, deci nu era grec", cand in realitate e vorba de un alt alexandru care a fost primit la jocurile tocmai pentru ca era grec. Deci sursele antice pe care le invoca unii spun exact contrariul a ceea ce afirma ei. :deadtongue:


Si atenienii si spartanii se dispretuiau reciproc mai ales cand erau in razboi iar cum Macedonia distrugea hegemonia Atenei e normal ca unii de acolo sa ii considere barbari, mai ales ca macedonenii, ca si epirotii, erau "mai de la tara" spre deosebire de atenieni si alte orase-stat si de asemeni e normal ca macedonenii sa nu priveasca cu ochi buni ridicarea in posturi importante a unor venetici in locul lor care dusesera greul campaniilor lui Filip dar asta nu e un argument privind etnia, in schimb toate numele ramase de la macedonenii aia sunt grecesti iar asta e un indiciu etnic.
Sunt doua societati diferite in grecia antica, cele urbane si cele tribale, acestea din urma amestecate uneori cu alte populatii (iliri, traci, etc.) dar tot state grecesti erau sau cel putin grecizate in cazul macedoniei sau epirului. Cat despre Demostene el e o sursa subiectiva, e ca si cum cineva ar lua de bune articolele lui Vadim Tudor din "Tricolorul". :rolleyes:

Tre sa repet, vad ca nu ai inteles nici ce am scris in romana. Citeste articolul ala cu atentie, sunt destule surse (comparativ cu sursa ta preferata, wikipedia) , atat citate din autori antici greci (din acele timpuri, nu niste interpretari de dupa sute de ani sau mii de ani) cat si interpretarile unor istorici moderni.

Grecii antici ii considerau pe macedoneni barbari si straini, macedonenii ii considerau pe greci straini si demni de dispret. Atat atenienii cat si spartanii sau tebanii se mai luptau intre ei, dar se considerau greci, eleni. Insa pe macedoneni nu ii considerau asa, si nici macedonenii nu se considerau greci.

Comparatia cea mai potrivita este cu francii, un neam germanic ce a ocupat Galia, si care s-a romanizat apoi, dar ei nu erau galo-romani, ci germani. La fel si macedonenii, au ocupat Grecia, si in timp s-au mai grecizat, dar ei nu erau greci, ci cel mai probabil traci.

Asa cum spunea cineva mai inainte, Alexandru se considera ce vroia el, seful elenilor la inceput, apoi in Egipt se considera urmasul unui zeu egiptean, in Persia s-a considerat succesorul lui Darius pe tronul persan si a adoptat traditii si obiceiuri persane (si-a luat inclusiv o nevasta persana si a cerut ca si soldatii sai mecdoneni sa faca la fel)

Edited by lupu2, 16 March 2011 - 20:47.


#40
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

 lupu2, on 16th March 2011, 20:28, said:

Tre sa repet, vad ca nu ai inteles nici ce am scris in romana. Citeste articolul ala cu atentie, sunt destule surse (comparativ cu sursa ta preferata, wikipedia)

Ok, spune-mi una singura care zice "macedonenii erau traci" sau "alexandru nu vorbea in greaca cu soldatii", una din afirmatiile tale si ale lui mirceavoda. Pe wikipedia ti-am aratat destule izvoare antice care spun ca macedonia era o regiune a Eladei, ca regii Macedoniei erau greci si se considerau ca atare. Tu ce dovada ai adus ca nu erau?
Ce sa citesc pe blogul aluia, interpretari dupa ureche de genul episodului cu jocurile olimpice?

 lupu2, on 16th March 2011, 20:28, said:

Grecii antici ii considerau pe macedoneni barbari si straini, macedonenii ii considerau pe greci straini si demni de dispret.

Da, ca romanii pe moldoveni sau ca banatenii pe olteni. :deadtongue:
Daca ii considerau demni de dispret de ce le venerau zeii, le purtau numele si ii aduceau la curtea din pella sa le educe copiii? Istoria contrazice propaganda antigreceasca a unor state balcanice aparute peste noapte si care s-au trezit ca nu au istorie iar grecii au prea multa si au decis sa faca o redistribuire a istoriei dupa model marxist.  

 lupu2, on 16th March 2011, 20:28, said:

Atat atenienii cat si spartanii sau tebanii se mai luptau intre ei, dar se considerau greci, eleni.

La fel si macedonenii, toate numele si toponimele lor sunt grecesti, ei insisi spuneau ca sunt eleni si lupta pentru cauza elenismului impotriva Persiei. Tu ai vreun toponim sau nume carpic care sa ii lege de daci? Si totusi esti convins ca, carpii erau daci insa pentru tine macedonenii nu erau greci desi toate numele, toponimele si istoria lor iti arata contrariul. Acolo unde iti convine, cele mai mici indicii sunt suficiente iar unde nu iti convine, toate argumentele din lume nu valoreaza 2 bani.

 lupu2, on 16th March 2011, 20:28, said:

La fel si macedonenii, au ocupat Grecia, si in timp s-au mai grecizat, dar ei nu erau greci, ci cel mai probabil traci

Si atunci de ce cu mult inainte de a fi macedonia vreo putere in peninsula greceasca, toate descoperirile din regiunea respectiva sunt grecesti (inclusiv ceramica din epoca miceniana e similara cu cea a triburilor grecesti din sud). Grecizati sau nu, tot greci au fost. Grecia in granitele de azi nu a luat pamantul altora, a luat ce era al lor din antichitate. Se vede si din harta care coincide in linii mari cu Grecia de azi (mai putin partile din asia mica ramase la turci):

[ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/87/ArchaicGr.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


mi se pare penibil ca tocmai niste romani folosesc dublul standard si in acelasi timp se vaita peste tot ca ungurii denatureaza istoria ardealului dar in acelasi timp folosesc aceleasi metode cand vorbesc de altii. Auzi ca abia in 1903 a devenit macedonia greceasca dar de ce nu zici si ca Ardealul a devenit romanesc "abia" in 1918? Una e statul modern de azi si alta e realitatea etnica si istorica a unui tinut. Daca ardealul a venit la Romania in 1918 nu inseamna ca nu era romanesc si inainte sub aspect etnic si istoric. La fel e cu macedonia, e si a fost greceasca.

#41
lupu2

lupu2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,908
  • Înscris: 01.11.2007

 turcoctonul, on 16th March 2011, 21:01, said:

Ok, spune-mi una singura care zice "macedonenii erau traci" sau "alexandru nu vorbea in greaca cu soldatii", una din afirmatiile tale si ale lui mirceavoda. Pe wikipedia ti-am aratat destule izvoare antice care spun ca macedonia era o regiune a Eladei, ca regii Macedoniei erau greci si se considerau ca atare. Tu ce dovada ai adus ca nu erau?
Ce sa citesc pe blogul aluia, interpretari dupa ureche de genul episodului cu jocurile olimpice?


:rolleyes: deci nici macar n-ai citit ce scrie acolo, dar spui ca vrei dovezi (desi e plin acolo). Esti cam praf cu logica

 turcoctonul, on 16th March 2011, 21:01, said:

Da, ca romanii pe moldoveni sau ca banatenii pe olteni. :deadtongue:


:huh: moldovenii nu sunt tot rom^ni? Sau romanii aia antici aveau ceva cu moldovenii, spui tu?


 turcoctonul, on 16th March 2011, 21:01, said:

mi se pare penibil ca tocmai niste romani folosesc dublul standard si in acelasi timp se vaita peste tot ca ungurii denatureaza istoria ardealului dar in acelasi timp folosesc aceleasi metode cand vorbesc de altii. Auzi ca abia in 1903 a devenit macedonia greceasca dar de ce nu zici si ca Ardealul a devenit romanesc "abia" in 1918? Una e statul modern de azi si alta e realitatea etnica si istorica a unui tinut. Daca ardealul a venit la Romania in 1918 nu inseamna ca nu era romanesc si inainte sub aspect etnic si istoric. La fel e cu macedonia, e si a fost greceasca.

Balmajesti doar niste tampenii despre Ardeal, nu vad nicio paralela cu ce discutam noi aici, si nici nu ma intereseaza politica de azi (pe care tot o bagi tu in fata, mi se barlare de ce crezi tu sau ce probleme au grecii cu macedonenii din cauza numelui), noi vorbim despre istoria acelor vremuri. Eu n-am spus nimic de istoria moderna sau ca Macedonia a devenit slava sau greceasca in 1903, astea sunt inventii ale tale, fara legatura cu subiectul (istoria antica). Daca n-ai inteles, muta-te pe topicul ala cu politica si discuta acolo subiectul.

Edited by lupu2, 16 March 2011 - 21:29.


#42
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

 lupu2, on 16th March 2011, 21:27, said:

:rolleyes: deci nici macar n-ai citit ce scrie acolo, dar spui ca vrei dovezi (desi e plin acolo).

Dovezi ca erau animozitati intre grecii si macedonenii din serviciul lui Alexandru ceea ce e perfect de inteles sau dovezi ca anumiti autori ii numesc barbari, nicio marturie care sa spuna ca erau traci sau ca vorbeau altceva decat un dialect grecesc, daca ai gasit un astfel de izvor arata-mi-l si mie ca sunt curios. Astea nu sunt dovezi referitoare la etnicitatea macedonenilor. Pot sa iti aduc si eu o multime de dovezi ca in evul mediu moldova si tara romaneasca si implicit domnii celor doua, uneori nu erau deloc in relatii bune si se jigneau in corespondenta sau chiar se bateau intre ei. Nu inseamna nimic.

 lupu2, on 16th March 2011, 21:27, said:

:huh: moldovenii nu sunt tot rom^ni?

Ba da, dar asta nu ii impiedica pe unii dintre romani sau dintre moldoveni sa spuna despre ceilalti ca nu sunt acelasi neam cu ei si sa ii priveasca de sus. Avem 2 state romanesti iar relatiile oficiale nu sunt dintre cele mai bune, iti dai seama ca si intre multe dintre statele grecesti erau adesea astfel de situatii si de rivalitati care ii facea pe unii sa ii ponegreasca pe ceilalti. Dar cum spuneam astea nu sunt dovezi solide sa spunem ca epirotii, macedonenii sau spartanii nu erau greci. Poate peste 1000 de ani vine unul si il citeaza pe Voronin si pe altii ca el, gaseste si ceva despre rusofonii din moldova si trage concluzia ca moldovenii nu erau romani, probabil erau doar influentati cumva de romani. Cam asta fac unii cu macedonia si macedonenii antici. E subtire, e fals si incorect.

 lupu2, on 16th March 2011, 21:27, said:

Balmajesti doar niste tampenii despre Ardeal, nu vad nicio paralela cu ce discutam noi aici

Pai are pentru ca in loc sa cauti adevarul istoric te iei dupa argumentele subtiri ale unora care au un dinte impotriva grecilor. E ca si cum un strain ar invata istoria Ardealului de la istoricii unguri.

#43
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009
Nu-i legat decat foarte indirect de Alex & shit, dar poate fi interesant:
http://albter.com/?tag=illyrian
Which language did Homer speak?
November 25th, 2010 mhb No comments
A review of Albanian historiography indicates that serious historians tend to agree that Albanian origins go deep into early history. But due to various reasons, including prejudiced opinions formulated by some historians, Albanian history was inadequately researched and for many remained  a mysterious subject. In support of the opinion that the Albanians are descendents of the earliest people that inhabited the Balkan Peninsula,Aristides P. Kollias in his work, Arvanites and the Origin of Greeks, write that the Pelasgian race is the progenitor race of Greeks and Latins, and Albanians are the only ones that preserved the old ?Greek? language. In line with this view have also written Vlora Falaschi, Giuseppe Catapano, Stanislao Marchiano, Jean Cloude Faverial, Robert D?Angely, Eqrem Cabej? Recently another French scholar, Mathieu Aref, has put forth the claim that ?the earliest Greeks? were what he terms ?Pelasgo-Albanians?. Kollias provided the following research about preservation of old ?Greek? vocabulary in modern Greek and Albanian languages, thus supporting an early historical origin of the Albanian people:

Albanian------Homeric Greek------Modern Greek
anda, enda-----ndha-no-------------efkharistisi
are, ara----------arura------------------orafi
bashk-----------vask ithi-------------porevume
dera---------------thira-----------------porta
deti---------------theti-s---------------thalasa
dhe, dheu----jea, dhor, dha-------------ji
dor-e, dor-a---ekedeka-dor-o---------heri
Dru-----------dris, drimos, driti--------ksilo
edhe, dhe--------dhe, te-----------------qe
elbe, elbi                                   alfito                                       krithari
ene                                           enimi                                       ruho
erret, erresire                            ere-vos                                     skotos
ethe                                          ethir, ethae                               piretos
flas                                            flio, fliarae                               milao, omilae
fryma, frima                                frimao                                      fisima
hedh                                         heo                                          rhino, tinazo, sio
heq                                           elko                                          ravae
iki, ika                                       iko                                            fevgo
kale, kali                                   kelis-tos                                    alogo
kall                                            kileo                                         qeo
korr                                            kiro                                           thiro
krua, kroi                                   krunos                                      vrisi
krye, krie                                    krithen, kari                              qefali
lehem                                         leho, lohia                                jenieme
lepur                                          leporis                                       lagaes
lesh                                           lasios                                         mala
lig                                              lig-ios, lig-aes                           adhinatos
loz, ljoz                                      lizo                                            pezo
lutem                                          litome                                        parakalae
marr, mar                                     mar-pto                                     perno
marre                                          margos                                      relaes
me duket                                    dhokei mi                                  nomizo
mend, mendoj                             mendohem                                 mendhome sqeftome, nus
Meri, meni                                  minis                                         thimos
mi, miu                                       mis                                             pondaqi
mjeshter                                     mistor                                         tehnitis
mjet                                            mitos                                          nima hondrae
ndaj, daj                                    dheo, deo                                   horizon
ne                                             noi                                              emis
nem                                           neme-sis, neme-sao                   katara
nisem                                        nisome                                      ksqinae
nuk                                           ni uk                                          dhen
nuse                                         nisos, nios                                 nifi
para                                         paros                                          mbrosta
per ty                                       par ti                                           ja sena
per-hapa, per-hapsh                psh, aps                                      piso
pune, puna                              ponos                                         dhulia
qas, kias                                  qio, kio                                       simono
qen, qeni                                 qion                                            sqilos
re, rete                                     Rea                                             sinefo
rrah                                          rahso, raso                                  dhermo, htipae
rri                                             e-ri-dhome                                    kathome
rronje                                        rronio, rronimi                              zo, akmazo
ruaj, rojtar                                 rrio, rritor                                     filaso
shkel                                        skel-os                                        patio, patae
shkop                                       akipon, skiptro                            ravdhi
sy                                             o-se                                            mati
tata, ati, I jati                           tata, ata, jetas                              pateras
ter                                           ter-so                                            stegnaeno
therras, thrres, thrras               hreo, throos                                   fonazo
torre                                        tornoo                                            jiro
udhe, udha                             udhos                                            dhromos
vane                                       van                                                 pigan
vend, ved                                ved-os, vedh-os                              edhafos, topos
vere                                         vear                                               katoqeri
vesa, versa                              versi                                              dhrosos
vesh, vishem                            ves-this, visnimi                             orae, forao
zien                                          zei                                                 vrazi

Edited by searcher-star, 17 March 2011 - 11:12.


#44
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
Vina nu este a lor,caci lumea stranie a existat intotdeauna sa incerce sa-i convinga pe ceilalti ca lucrurile nu stau asa,ca istoria nu este altceva decat o mistificare si ca in spatele oricarui eveniment exista o conspiratie.
Vina este a noastra caci continuam in zadar sa le demontam prostiile: pai turcoctonul dupa parerea ta mai are vreun sens sa vorbesti cu astia dacomani? in mintea lor alexandru macedon vorbea "aromaneste"!! auzi tu,inainte sa-si bage romanii nasul afara de peninsula italiei,in secolul III macedonii vorbeau "aromaneste"!! auzit-ai tu o prostie ca aceasta?
tot asa la ei Napoleon nu era francez,ci Vlah.
Danii din danemarca nu erau danezi,ci daci.
Si alte prostioare pe care,de-ar fi sa le redau aici,m-as simti tare stanjenit.

#45
mirceavoda

mirceavoda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,466
  • Înscris: 08.11.2010

 turcoctonul, on 16th March 2011, 21:19, said:

Strabon te contrazice iar el are mult mai multa credibilitate decat tine. :rolleyes:



Pai vezi ca nu stii, numele oficial este FYROM sau pe romaneste: Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei. De asemeni au fost obligati sa isi schimbe steagul pentru ca preluasera un simbol grecesc, deci chiar comunitatea internationala i-a sanctionat pentru falsificarea istoriei si a simbolurilor nationale.
Inainte sa mai arunci cu afirmatii ai face bine sa le verifici iar cu cat vorbesti despre lucruri mai indepartate de zilele noastre cu atat bati campii mai mult asa ca nu ma mai obosesc sa iti corectez toate greselile.
matale mai ai muuuuult de tot pînă să si o țîră de logică. Cum o să fie numele oficial FYROM??? Tu îți dai seama ce spui? Ce șară își ia nume oficial pe englezește? Former Yugoslavian Republic of Macedonia, kurz FYROM)
Am scris cu roși ca să se vadă bine. Cum o să fie FYROM numele oficial?? Ce, este ngleza oficială pe acolo?
2) Pot să preia ce simbol vreu; nu are vreo cădere "comunitatea internațională" să aprobe sau nu așa ceva. simbolurile ,stemele adică, ale multor state sînt preluate: românia, Rusia, Germania,Polonia,Ungaria Albania ,Bulgaria și multe altele. Li s-a ridicat grecilor să interzică ei un simbol de stat al altui stat!! Ce să zic?! S-au găsit ei deștepți. Ei pot să protesteze.Nici o.....comunitate nu poate decide ce tre să facă MACEDONIA (nu....FYROM).
Tu să-mi corectezi greșeli mie!! hai, că ai un haz nebun, deși involuntar. :D

 marcuzzzo, on 17th March 2011, 13:27, said:

Vina nu este a lor,caci lumea stranie a existat intotdeauna sa incerce sa-i convinga pe ceilalti ca lucrurile nu stau asa,ca istoria nu este altceva decat o mistificare si ca in spatele oricarui eveniment exista o conspiratie.
Vina este a noastra caci continuam in zadar sa le demontam prostiile: pai turcoctonul dupa parerea ta mai are vreun sens sa vorbesti cu astia dacomani? in mintea lor alexandru macedon vorbea "aromaneste"!! auzi tu,inainte sa-si bage romanii nasul afara de peninsula italiei,in secolul III macedonii vorbeau "aromaneste"!! auzit-ai tu o prostie ca aceasta?
tot asa la ei Napoleon nu era francez,ci Vlah.
Danii din danemarca nu erau danezi,ci daci.
Si alte prostioare pe care,de-ar fi sa le redau aici,m-as simti tare stanjenit.

Ia, auziți ce mai prostii pe dacomanii ăștia! Noroc cu geniali ca marcuzzo care demontează toate prostiile dacomane. Să zică Croitoru ăsta că Alecsandru Makedon vorbea.....aromînește! Să zică el că aromînii au existat înainte ca romanii să le predea limba latină acolo sus prin munții din Balcani ! le-a predat romanii și la greci, dar ăștia de la cîmpie nu și nu! pe cîncd niște traci de acolo de prin munți înalți au învățat .....hurrrraaaaa! latinește. Și lu Croitoru ăsta nu îi intră în cap (căposu!!) așa o chestie clară.
Șmecheria cu....Napoleon vlah o folosește des și un alt urmaș(crede el) al romanilor de pe acst forum, Zenovius. Atribuie o prostie oponentului și arată apoi ce mare prostie e asta și deci oponentul e un prost.
Numai că eu,marcuzzo, nu am spus că Napoleon ar fi fost....vlah,dac, trac,... de fapt nu am spus nimic de naționalitatea lui. Eu nici nu am spus vreodată că ar fi fost daci in Danemarca, Olanda, scandinavia, Germania. Am spus mereu că DACII au fost în BANAT.
Acum că am arătat ce minciuni debitezi nu te simți stînjenit, marcuzzo? Desigur că nu. ai să vii cu altele și pe astea ai să le repeți.

#46
marcuzzzo

marcuzzzo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,660
  • Înscris: 12.12.2008
Nicio supriza.
Este doar o mica prostioara,o floare la ureche sa spui ca alexandru vorbea aromaneste (!??) in comparatie cu despartirea stupefianta pe care ai facut-o pe inelul de la ezerovo.
Acolo intr-adevar ai ajuns tu la subiect de bancuri pe internet. :-))

Edited by marcuzzzo, 17 March 2011 - 13:21.


#47
mirceavoda

mirceavoda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,466
  • Înscris: 08.11.2010

 searcher-star, on 17th March 2011, 12:08, said:

Nu-i legat decat foarte indirect de Alex & shit, dar poate fi interesant:
http://albter.com/?tag=illyrian
Which language did Homer speak?
November 25th, 2010 mhb No comments
A review of Albanian historiography indicates that serious historians tend to agree that Albanian origins go deep into early history. But due to various reasons, including prejudiced opinions formulated by some historians, Albanian history was inadequately researched and for many remained  a mysterious subject. In support of the opinion that the Albanians are descendents of the earliest people that inhabited the Balkan Peninsula,Aristides P. Kollias in his work, Arvanites and the Origin of Greeks, write that the Pelasgian race is the progenitor race of Greeks and Latins, and Albanians are the only ones that preserved the old ?Greek? language. In line with this view have also written Vlora Falaschi, Giuseppe Catapano, Stanislao Marchiano, Jean Cloude Faverial, Robert D?Angely, Eqrem Cabej? Recently another French scholar, Mathieu Aref, has put forth the claim that ?the earliest Greeks? were what he terms ?Pelasgo-Albanians?. Kollias provided the following research about preservation of old ?Greek? vocabulary in modern Greek and Albanian languages, thus supporting an early historical origin of the Albanian people:

Albanian------Homeric Greek------Modern Greek
anda, enda-----ndha-no-------------efkharistisi
are, ara----------arura------------------orafi
bashk-----------vask ithi-------------porevume
dera---------------thira-----------------porta
deti---------------theti-s---------------thalasa
dhe, dheu----jea, dhor, dha-------------ji
dor-e, dor-a---ekedeka-dor-o---------heri
Dru-----------dris, drimos, driti--------ksilo
edhe, dhe--------dhe, te-----------------qe
elbe, elbi                                   alfito                                       krithari
ene                                           enimi                                       ruho
erret, erresire                            ere-vos                                     skotos
ethe                                          ethir, ethae                               piretos
flas                                            flio, fliarae                               milao, omilae
fryma, frima                                frimao                                      fisima
hedh                                         heo                                          rhino, tinazo, sio
heq                                           elko                                          ravae
iki, ika                                       iko                                            fevgo
kale, kali                                   kelis-tos                                    alogo
kall                                            kileo                                         qeo
korr                                            kiro                                           thiro
krua, kroi                                   krunos                                      vrisi
krye, krie                                    krithen, kari                              qefali
lehem                                         leho, lohia                                jenieme
lepur                                          leporis                                       lagaes
lesh                                           lasios                                         mala
lig                                              lig-ios, lig-aes                           adhinatos
loz, ljoz                                      lizo                                            pezo
lutem                                          litome                                        parakalae
marr, mar                                     mar-pto                                     perno
marre                                          margos                                      relaes
me duket                                    dhokei mi                                  nomizo
mend, mendoj                             mendohem                                 mendhome sqeftome, nus
Meri, meni                                  minis                                         thimos
mi, miu                                       mis                                             pondaqi
mjeshter                                     mistor                                         tehnitis
mjet                                            mitos                                          nima hondrae
ndaj, daj                                    dheo, deo                                   horizon
ne                                             noi                                              emis
nem                                           neme-sis, neme-sao                   katara
nisem                                        nisome                                      ksqinae
nuk                                           ni uk                                          dhen
nuse                                         nisos, nios                                 nifi
para                                         paros                                          mbrosta
per ty                                       par ti                                           ja sena
per-hapa, per-hapsh                psh, aps                                      piso
pune, puna                              ponos                                         dhulia
qas, kias                                  qio, kio                                       simono
qen, qeni                                 qion                                            sqilos
re, rete                                     Rea                                             sinefo
rrah                                          rahso, raso                                  dhermo, htipae
rri                                             e-ri-dhome                                    kathome
rronje                                        rronio, rronimi                              zo, akmazo
ruaj, rojtar                                 rrio, rritor                                     filaso
shkel                                        skel-os                                        patio, patae
shkop                                       akipon, skiptro                            ravdhi
sy                                             o-se                                            mati
tata, ati, I jati                           tata, ata, jetas                              pateras
ter                                           ter-so                                            stegnaeno
therras, thrres, thrras               hreo, throos                                   fonazo
torre                                        tornoo                                            jiro
udhe, udha                             udhos                                            dhromos
vane                                       van                                                 pigan
vend, ved                                ved-os, vedh-os                              edhafos, topos
vere                                         vear                                               katoqeri
vesa, versa                              versi                                              dhrosos
vesh, vishem                            ves-this, visnimi                             orae, forao
zien                                          zei                                                 vrazi
este cea mai interesantă chestie din ultimele luni văzută de mine pe acest forum . Eu nu am văzut vreodată un text original al Iliadei adică un text în limba în care a fost scris. Din micuțul tabel postat de searcher star rezultă că iliada nu a fost scrisă în limba greacă. Cuvintele din tabel arată că Homer vorbea traca, nu greaca. BVăd că seamănă tare cu cele albaneze nu cu cele grecești, deci și limba trebuie să fi fosdt asemănătoare cu albaneza nu cu greaca. În acest caz cine  a tradus Iliada în alte limbi a făcut-o după textul original sau după o traducere în greacă?
Searcher star, ar fi foarte interesant dacă ai mai scrie și alte amănunte .

#48
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

 mirceavoda, on 17th March 2011, 13:06, said:

Am scris cu roși ca să se vadă bine. Cum o să fie FYROM numele oficial?? Ce, este ngleza oficială pe acolo?

Da ce in tara aia e vreo limba oficiala? Nume fals, limba falsa, mai potrivit era sa isi aleaga numele de Monkeydonia. Acum serios, numele oficial al tarii este FYROM, intereseaza-te. :peacefingers:

 mirceavoda, on 17th March 2011, 13:06, said:

2) Pot să preia ce simbol vreu; nu are vreo cădere "comunitatea internațională" să aprobe sau nu așa ceva.

Uite ca are, au trebuit sa isi schimbe steagul initial.




 mirceavoda, on 17th March 2011, 13:28, said:

este cea mai interesantă chestie din ultimele luni văzută de mine pe acest forum . Eu nu am văzut vreodată un text original al Iliadei adică un text în limba în care a fost scris. Din micuțul tabel postat de searcher star rezultă că iliada nu a fost scrisă în limba greacă. Cuvintele din tabel arată că Homer vorbea traca, nu greaca.
:lol:

Iar Sofocle era de-al nostru si il chema Soflocea. Creduli mai sunt unii, nu ma mir ca a avut atata succes la noi Caritasul sau FNI-ul.....

Edited by turcoctonul, 17 March 2011 - 13:53.


#49
mirceavoda

mirceavoda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,466
  • Înscris: 08.11.2010

 marcuzzzo, on 17th March 2011, 14:20, said:

Nicio supriza.
Este doar o mica prostioara,o floare la ureche sa spui ca alexandru vorbea aromaneste (!??) in comparatie cu despartirea stupefianta pe care ai facut-o pe inelul de la ezerovo.
Acolo intr-adevar ai ajuns tu la subiect de bancuri pe internet. :-))

stupefiantă pt tine și alți latinomani mici ca tine sau mari ca academicienii latinomani. Celelalte despărțiri ale acestui text (sute) nu sînt stupefiante desigur.
Proștii fac bancuri cu ceea ce ei nu pricep.

 turcoctonul, on 17th March 2011, 14:52, said:

Da ce in tara aia e vreo limba oficiala? Nume fals, limba falsa, mai potrivit era sa isi aleaga numele de Monkeydonia. Acum serios, numele oficial al tarii este FYROM, intereseaza-te. :peacefingers:

Uite ca are, au trebuit sa isi schimbe steagul initial.
:lol:

Iar Sofocle era de-al nostru si il chema Soflocea. Creduli mai sunt unii, nu ma mir ca a avut atata succes la noi Caritasul sau FNI-ul.....

Și care e bun? al Franței, de la franci, al Ungariei de la huni?
Cum o să fie limba falsă din moment ce este vorbită? Ăia vorbesc fals bulgărește?
Poate trebuie după tine și Irlanda să își schimbe numele pt că acum vorbesc englezește.
Ce dovedește că și-au schimbat steagul decît că unii își permit să facă presiuni asupra celor mai mici? Ar fi bine să facă alții presiuni asupra noastră ca să facem ce vor ei?
Îl bagi și pe Sofocle cu o glumă proastă. Șmecherie de-a voastră: tu, Zeno, marcuzzo, Mount Yermom. A zis cinceva că pe Sofocle l-a chemat de fapt Soflocea și că era trac?
La mine nu a avut nici cel mai mic succes nici Caritasul și nici FMI-ul. Altă șmecherie de doi bani.Atribui unuia niște chestii pe care el nu le-a spus ca să arăți ce prost e el și ce deștept ești tu. Dar tu nu ești decît mincinosși șmecheraș.

#50
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

 mirceavoda, on 17th March 2011, 13:28, said:

Searcher star, ar fi foarte interesant dacă ai mai scrie și alte amănunte .
Pai deocamdata, atata stiu si eu cat e acolo, cine vrea detalii sa mearga pe linkul ala de sus. Ieri am dat si eu peste astia.

#51
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

 mirceavoda, on 17th March 2011, 13:28, said:

Eu nu am văzut vreodată un text original al Iliadei adică un text în limba în care a fost scris.
Si nici nu o sa vezi vreodata . Pentru ca nu a fost scris in original  ci era o poveste , trasmisa oral .

 mirceavoda, on 17th March 2011, 13:28, said:

Din micuțul tabel postat de searcher star rezultă că iliada nu a fost scrisă în limba greacă.

Cuvintele din tabel arată că Homer vorbea traca, nu greaca.
Nu vorbea nici greaca , nici traca . De fapt , sunt unele teorii care il prezinta ca Homer ar fi fost un bard celt . Itaca ar fi fost de fapt in Spania , si Troia in Anglia .

#52
mirceavoda

mirceavoda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,466
  • Înscris: 08.11.2010
numele oficial al Macedoniei este REPUBLIKA MAKEDONIA
РЕПУЪЛИКА МАКЕДОНИЙА
Acesta este numele oficial al Macedoniei de azi, nu Former Yugoslavian Republic of Macedonia, pe scurt  FYROM, cum ne dezinformează Turcoctonul.

#53
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

 searcher-star, on 17th March 2011, 14:23, said:

Pai deocamdata, atata stiu si eu cat e acolo, cine vrea detalii sa mearga pe linkul ala de sus. Ieri am dat si eu peste astia.

Am mai spus, popoare mici, fara istorie bogata, sau nemultumiti cu istoria lor, cauta sa isi fabrice trecutul pentru a-si sustine anumite pretentii furand astfel istoria altora. Chestia cu pelasgii inaintasii albanezilor a fost exacerbata in vremea lui Evner Hoxa, pe scurt ei sunt buricul pamantului, cei mai vechi locuitori din Balcani, bla bla bla, echivalentii dacomanilor de la noi.
Pentru fanaticii albanezi Alexandru cel Mare era ilir, pentru macedonenii slavi era stramosul lor, pentru makedo-romani era al lor si tot asa.
Daca vreti sa va pierdeti timpul cu astfel de idei nu aveti decat, eu sunt mai pasionat de istoria reala nu de aia alternativa, nu prea ma pasioneaza SF-ul.

 lucifer76, on 17th March 2011, 14:25, said:

Si nici nu o sa vezi vreodata . Pentru ca nu a fost scris in original  ci era o poveste , trasmisa oral .


La un momentdat a fost fixata in scris. Se spune ca Alexandru o recitea mereu si o purta dupa el.

 lucifer76, on 17th March 2011, 14:25, said:

De fapt , sunt unele teorii care il prezinta ca Homer ar fi fost un bard celt . Itaca ar fi fost de fapt in Spania , si Troia in Anglia .

Cum, nu erau in Romania? Troia e Tulcea, vezi si valul numit "troian", asa am citit pe un site dacoman. :wacko:

Edited by turcoctonul, 17 March 2011 - 16:06.


#54
mirceavoda

mirceavoda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,466
  • Înscris: 08.11.2010
deocamdată bați cîmpii.Nu ai știut nici numele oficial al țării deși ai susținut că e un nume pe englezește (??); ai scris un nume aiurea. acum iar scrii nume aiurea ; evner hoxea.Nu Evner ci Enver. L-a chenmat Enver Hogea; așa se scrie pe romînește.Deocamdată îmi pierd eu timpul să-ți citesc elucubrațiile.
Deocamdată au fabricat lingviștii și istoricii  latinomani un  trecut glorios și mincinos romînilor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate