Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achizitie SUV, buget 17k euro

Gps traker pentru animale

Aplicatii terte pentru IPTV, OTT,...

Drept trecere cu “carulR...
 Sunt noile generatii care se nasc...

Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube
 Nu iese laptopul din sleep mode.

Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...
 Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar
 

Ce ai mancat azi?

* * * * - 31 votes
  • Please log in to reply
40979 replies to this topic

#19009
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 03.12.2007

View PostMinetoMatoi, on 17 aprilie 2018 - 15:23, said:

F bine, baga grataru sa mancati cand e, asa da masa, friptane, alea alea...ca acasa.

Da, stiu ca mancam prin 1997 primavara si toamna la Sherifs, totul era bun acolo, te duceai, comandai, iti dadea bon, stateai la masa si asteptai minutele alea, apoi te duceai, dadeai bonul, luai pizza si bagai tare, era mica, medie si mare.
Inca in 2006 Octombrie era, nu stiu cand s-a inchis, chiar as vrea sa stiu.
Si nu inteleg de ce s-a inchis, ca mergea f bine, era plin !!!
AAA, acolo unde era de fitze pizza mica, proasta si scumpa era la Pizza Hut la Universitate.
Nu stiu de ce a rezistat Pizza Hut si nu si celalalt. Ai idee ?
In 5  ani de Bucuresti nu stiu daca am mincat de 2 ori la Pizza Hut. Nu mi-a placut pizza de acolo. Blatul era prea gros si nici la gust nu era stralucita. Prefer la orice ora un cheese burger de la Mac unei pizza de acolo. Cind aveam drum prin Regie (am stat in chirie) mai mincam la Shorley. Pina cind au rasolit si acolo mincarea...

Edited by pedros_2005, 17 April 2018 - 16:39.


#19010
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,000
  • Înscris: 16.09.2014
Ceva usurel, de seara.

Attached File  IMG_3441.jpg   94.21K   43 downloads

#19011
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
Ora 23 alea doua sevisuri si branza tartinabila plus 110 g ceapa, maine cantar la 10 ore de la masa, am emotiii ca la teeeza in clasa 9-a la mate.

Deenman, ma omu`, mie cand mi-e foame vreau sa mananc, nu sa ma duc la un restaurant sa dau si bani multi ca sa ?!
Ca sa socializez ma duc la sala, ma intalnesc cu prietenii, ma duc la un suc, la o terasa, chiar si la McDonald, KFC, nu trebe sa ma duc la din astea scumpe.
Si la sherifs te inseli amarnic, majoritatea luai pizze si mancau !!! O mancau pe toata, mai luau si sucuri si altele pe langa, ca mica, medie sau mare, luau, acolo venea lumea sa manance...nu sa se incurce.
Pretul nu era asa mic ! Nu stiu daca iti permiteai sa mananci zilnic o masa pranz acolo cu de toate.

Pedros, logic ca prefer o Shaorma sau ceva de la KFC.

Smurf, mai mai mai, dar te-ai intrebat vreodata de ce ne plac dulciurile asa mult ?
Te-ai intrebat ca poate tocmai suntem facuti ptr asta ? Si de fapt suntem sclavii genelor noastre ?
Ca natura stia ca ce e dulce are kcal, si cu cat e mai dulce cu atata are kcal mai multte si vrea sa bagi.
Altfel NU iti mai placea, sigur ca erau fructe, noi am scos zaharul din ele si e mai dulce totul, si creieru prefera pe ala.
Deci ce facem ? Ne opunem a ce suntem ?
Uite pisica nu simte gustul dulce, ca natura a considerat ca nu e nevoie, ea isi lua Kcal doar din carne, vezi ? In mod natural nu manaca, asa si trebuia si la noi, nu sa na luptam cu noi insine, dovada e de putine ori invingem.
Corect, daca sari calul, ai dreptate, insa daca arzi tot, ce conteaza ?
Diabet NU faci daca nu ai gene de asta, chiar un medic de diabet mi-a spus asta, alea doar grabesc poate aparitia bolii, aia care nu au risca doar obezitatea si atat.
Da  afectiuni ca e consumat in exces ca si amidonul, insa zaharul este fuel si atat !!! Daca se arde nu mai ramane nici prafu`, arderea e completa, te asigur io, nu raman reziduuri, totul e sa-l arzi.
Eu calculez tot asa cum zici tu si zaharul ascuns.
Insa fie amidon sau zahar e tot aia ! Nu stiu ce ai cu zaharul doar ?
100 g amidon urca glicemia brusc ca si zaharul, si are tot atatea kcal 410 mai exact.
Doar ca nu e dulce la gust, ambele se transf in glucoza si fructoza in egala masura, deci ptr organism e tot aia.
Uite, exista atleti care baga 8000 Kcal/zi, din care 4000 sunt glucide deci cam 1 Kg zahar sau amidon, si nu au nici pe dracu, ard tot si nu au gene de diabet, deci merge.

Asa ca hai sa fim mai asa si sa gasim alte metode care functioneaza cu adevarat pe termen nelimitat si nu frustreaza.
Exista doua, una prin care am trecut eu, sa se diminueze mult tenta de dulciuri si alte mancaruri grele, si cand intri la cofetarie doar cand te gandesti la ce e acolo, iti vine sa dai afara ptr simplu motiv ca te simti ca si cum ai mancat  cu 5 min inainte 3 prajituri mari de 250 g Posted Image.
Sau sa nu mai faca rau, sa schimbam cumva ceva, fie sa nu asimilam tot, fie sa ardem mai mult in repaos.
Altfe degeaba, nu merge, tu nu vezi ce e in jur ? Epidemie de obezitate, la noi s-a spus ca jumate suntem supraponderali.
Deci asta cu miscare, evitat dulciuri, paine alba...cartofi prajiti...alea alea, e cam expirata, NU functioneaza decat la putini.
E ca si cum iti vine sa faci sex si te abtii, cat ai sa poti ?
Si doar ca face rau, zici "aaa pai fa altceva...in loc de asta".
Lumea mananca asa din cauza ca au dereglare pe receptorii de serotonina 5HT2C, nu merge acolo bine, serotonina e mai putina si de acolo vine pofta de dulciuri, de...mancaruri nasoale, testat, dar testat si de mine.
Deci sunt cu defect, un om reglat NU mananca de la sine mult si e slab fara eforturi.
Eu am corectat problema mea accidental de la un medicament de anxietate, si BUM, uimitor ce s-a intamplat in 3 zile.
Aveam minieclere in frigi luate inainte ca bagam ca prostul...si abia le-am mai mancat sa nu le arunc, mancam 1 si abia intra, radeam de muream, eu care bagam cu pofta si 10-15 minieclere pe zi ! Deci se poate, asta functioneaza, nu e sacrificiu, e de la sine, nu simti tenta nici sa vrei, am slabit 18-19 kg lejeeer in 4 luni, NU puteam sa ma abat de la mesele normale si mici.
Asta este deocamdata posibil, cealalta cu sa nu faca rau inca nu este scoasa dar e pe drum.
Hai sa schimbam deci putin abordarea.
Daca simti sa faci sex si te abtii...e jale, daca nu mai simti pofta...stai asa mult si bine, e doar comparatie, presupui ca ar face rau sexul.

Edited by MinetoMatoi, 18 April 2018 - 00:00.


#19012
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Sa inteleg ca atunci cand te'a luat valu de budinca de vanilie erai off medications?

#19013
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
Nu...problema este ca, chestia e instabila, August 2016 Decembrie 2016 ala constant taia pofta, dupa aia am mai scazut din doza ca nu mai era nevoie ptr anxietate, si BUM a mai revenit pofta, asa ca...asta e.
Deci da, e fff nasol si multi habar nu au de unde vine.
Am mai zis pe aici, americanii s-au prins de asta....si au scos Belviq care exact asta face, doar ca e f scump, iar ia unii nu merge, ca probabil au defectiuni pe alte mecanisme.
Dar tot asa cum am mai zis, se probeaza fff simplu, peritol daca iei una sau doua intr-o zi, o sa simti ce simt eu, simuleaza perfect.
De aia si scrie in prospect ca urca pofta de papare. Doar ca la cei okey, cand se scoate peritolu (ca se da ptr altceva), revin la normal, la mine defectiunea...ramane permanent.
Si dupa aia...cine vede, o sa inteleaga cum mananci 1 kil de mancare odata :).
Dar la noi...in afara de evita aia aia aia si fa sport, nu mai stiu sa zica, pai asta si aprozaristul poate spune.
Evident ca sportul e bun ptr sanatate, insa nu prea cu mare legatura cu slabitul.
Cipralexul care este inversul peritolului, taie pofta de mancare in exces, e un antidepresiv.
Valdoxanul invers, ca si peritolul, urca pofta tot pe acel mecanism, pe testate :), insa nu la toti.
Deci problema e la cap, nici la stomac sa-l tai, nici nicaieri.

#19014
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006
ALOOOOOOOOOO
Pentru discuții despre Nutriție, exista o arie întreaga și discuții nenumărate.
Eu chiar ma retrag de pe aria asta, de data asta pe bune.

#19015
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostMinetoMatoi, on 15 aprilie 2018 - 09:05, said:

Si da, sa-i lasam pe bucatarii aia...aia-s de fitze ptr fitzosi de fapt, facem acasa mancaruri gustoase, destul ca si cantitati, dar si ieftine...la aia manaci asa sa gusti doar, si dai gramezi de bani, toti care mananca doar de la aia, in spate se ascunde fitzeala.
Io...imi fac frate cartofi la ceaun prajiti ca lumea, pun doua ciopanele de pui..mari...scot o sticla de fanta rece si dai si dai...

Am fost in weekend in Torino, oras aflat in Piemont , adica o regiune care iti ofera ca materie prima cam aceeasi treaba ca si Romania: porc, puim, vaca, miel, fara peste si fruccte de mare, plus legume si ciuperci, grau, faina, etc
In Torino se mananca absolut divin la cel mai banal restaurant, diferenta gastronomica fata de ce gasesti in Ro este enorma. Deci, depinde la ce se raporteaza "fitele" de care amintesti tu, eu spun ca e mai mult vorba de cultura gastronomica decat de fite.

Edited by giuliani, 18 April 2018 - 09:32.


#19016
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
La el fite inseamna cand mananci o portie mica la suprapret.  Nu prea a iesit in lume, nu stie.

#19017
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostMinetoMatoi, on 17 aprilie 2018 - 13:05, said:


Ma duceam la Sherifs doamne,...o pizza din aia mare ce buna era si satioasa cu de toate, dar na...acolo era de fraieri dupa cum zicea o prietena de a mamei mai fitzoasa. Gaseai acolo prajituri de tot felul, ce doreai. Doar ca na..te duceai, comandat si iti luai tu pizza cand era gata...
Am mers...la un local de fitze tip restaurant cumva, am zis hai ma sa vedem..
Aveau o pizza mica si mai fara nimic pe ea, plus mai scumpa ca ailalta...
Este corect ca de la usa te invita inauntru...asa, stateai la masa, te servea, dar mie imi era foame totusi.
Zicea ca avea toping, zic eu "unde este ? Ca nu-l vad", si tipa zice "eee era el", era pe dracu, nu era deloc.
Deci...la asta ma refer, tipa suferea de ea, ii placea sa fie servita, sa.., si ne privea de sus !

Nu stiu ce pizza era la sheriful ala de care spui tu, insa stiu ca pizza nu trebuie sa aiba multe pe ea. Pizza cu de toate nu exista pentru ca pur si simplu nu poti manca paine, mozarella, sos de rosii, ciuperi, salam, sunca, mazare, porumb , oregano si ceapa pe acelasi aluat si sa te astepti sa gusti ceva. Pizza adevarata are vreo 3-4 ingrediente care se imbina toate armonios.
Aveam un restaurant unde mergeam si mancam de fiecare data aceeasi pizz. Era un restaurant sicilian care s-a inchis si unde pizza casei era una cu mozarella, 5 jumatati de sardine marinate, deci sarate abundent(taiate longitudinal) avand o latime de maxim 1cm, vreo 10-12 capere si la final pus putin ulei de masline cu usturoi deasupra. Nici n-ai nevoie de altceva, pentru ca gusturile se imbina atat de armonios incat nu-si gaseste locul altceva.
Am mancat in alt loc aceeasi pizza dar cu sardine si capere din abundenta, era atata de sarata incat am baut 2 beri ca apa pana la maxim 30min dupa ce am mancat.
Deci, pentru mine pizza cu de toate nu e pizza.

#19018
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postgiuliani, on 18 aprilie 2018 - 09:51, said:

...pizza cu de toate nu e pizza.
Clar, este o ceva.

Cam subțirică am luat-o din magazin, am zic că ceva brânză extra nu strică.
Attached File  PC252258.JPG   340.4K   18 downloads
Am pus și câteva felii de șuncă, să se afunde-n brânză.
Attached File  PC252260.JPG   317.51K   22 downloads
Am aruncat și o mână de creveți, tot stăteau de-o vreme aiurea, pe uscat.
Attached File  PC252273.JPG   393.79K   26 downloads
Rezultatul?
Bleaxxx!

View Postrichelieu, on 18 aprilie 2018 - 08:24, said:

...ma retrag...
De ce maestre?
Chiar sunt multe de învățat...
Spre exemplu, pe mine m-a inspirat ManetoMatolul să îmi arunc cântarele de bucătărie.
Doar la ochi/mână pun ingredientele, am devenit alergic la cifre.

#19019
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006
Sunt multe de învățat, însă eu nu am capacitatea de asimilare :)

#19020
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postrichelieu, on 18 aprilie 2018 - 10:50, said:

Sunt multe de învățat, însă eu nu am capacitatea de asimilare Posted Image


In ce oras ai restaurantele Richelieu? Daca se poate, bineinteles....daca nu, poate in privat....

#19021
AlinE

AlinE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 31.07.2009

View PostAlbastruIndigo, on 17 aprilie 2018 - 21:57, said:

Ceva usurel, de seara.

Attachment IMG_3441.jpg

Ce marca de feta este?

Edited by AlinE, 18 April 2018 - 14:14.


#19022
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

View Postgiuliani, on 18 aprilie 2018 - 11:15, said:




In ce oras ai restaurantele Richelieu? Daca se poate, bineinteles....daca nu, poate in privat....
București, Mamaia și urmează Sinaia

#19023
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,000
  • Înscris: 16.09.2014

Quote

Ce marca de feta este?

Habar nu am, greceasca in orice caz.

#19024
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
Azi a treia zi de dieta standard...senvisuri, branza tartinabila..ceapa..apa.
Dar sa vad daca rezist pana la ora 23 cand trebuie sa pap celelalte doua senvisuri...

Richelieu, ai dreptate, nu e nevoie sa pleci, insa ii ziceam lui Smurf, ca tot el a inceput cu nutritia, dar nu mai zicem, cel putin nu aici.

Am umblat in lume, pai da...tipa aia e cam de fitze si este cunoscuta ca fiind asa de catre colegele ei de munca, nu doar eu am vazut-o asa, ea nu prea a avut norocul in viata sa fie si ea ceva mai acatarii, asa ca..macar acolo beneficiaza si ea de asta.
Asa spune "vai draga, vine la usa...te insoteste pana la masa...esti servit,. deci ea ptr aia vine acolo, nu sa manance practic.
Ne-a invitat la masa, pai in Germania cand inviti omu la masa, ala nu mananca acasa, vine la masa, dar pui pe masa cartofi, piure, friptane, chiar si la restaurant comanzi snitzel cu cartofi prajiti..sau alta carne, dar portii nene ! Un snitel din ala e juma de farfurie, cel putin la restaurantul unde am stat eu care era la 5 min de casa, si la pret decent, cu 30-40 Euro poti manca trei insi un pranz.
Asa ca ne-am dus noi invitati fiind, si am plecat de acolo morti de foame.
Bine, aveau deserturi, puteai sa iei 2 pizze din alea mai mici decat alea mici de la Sherifs insa na, ne-a invitat, nu puteai pe banii ei.
Noi venisem sa mancam, ea venise sa...fie servita de fapt.
Cu de toate inseamna porumb, si ce o mai fi, dar si cascaval destul, atata tot, nu blat 80 % de mananci paine...doar, ca unele asa-s.
Cand luam bunicii, ea mai punea cascaval ca...unele erau anemice rau tare la chestia asta, punea la cuptor putin si vaaaaaai...era moarte curata, puneai peste si sos Uncle Bens Sweet and Sour si aia era. Cand luai felia...se vedea cascavalul ala suvite si cald...mmm.
Odata eram in Germania si mi-am pus doua una peste alta, erau subtiri, a fost durere, nu alta. Le-am luat acasa si le-am bagat la cuptor.

#19025
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 03.12.2007
Lasagna astazi. De departe, mincarea preferata a fetitelor (6 ani si 2 ani). Contributia mea e doar la asezatul pastelor in tava aici. Restul, si sosul bolognese si sosul alb, sint opera nevestei:

Attached Files



#19026
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
O mână de boabe de soia.
Umflate, fierte, apoi prăjite cu sare fină.
În cuptor, cu ventilația pornită pe 180oC, mai bine de jumătate de oră.
Plus o bere fără alcool.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate