Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Tuci fonta
Last Updated: Nov 27 2020 14:30, Started by
d-ardeleanu
, Jan 13 2011 14:36
·
0
#128
Posted 04 September 2015 - 08:18
La ulei. Daca s-a absorbit in cartofi, nu a avut temperatura suficient de mare .....
|
#129
Posted 04 September 2015 - 08:44
Nu stiu ce sa zic, am lasat tigaia la încins pînă uleiul sarea din tigaie. Cred că altceva trebuie sa fie la mijloc.
|
#130
Posted 04 September 2015 - 12:17
Dupa parerea mea, e posibil sa fi pus prea multi cartofi, fata de cit ulei aveai in tigaie/tuci. Chiar mentionezi ca aveai cam 1 cm ulei - nu ajunge.
Daca ai acoperit pe urma tigaia cu cartofi, uleiul s-a racit de la cartofi si de-aia s-au imbibat. Ori pui mai mult ulei, ori mai putini cartofi la fiecare sarja. |
#131
Posted 04 September 2015 - 15:35
Of, cat de greu poti face niste cartofi prajiti in tigaia de fonta ...
Una din teflon nu pune atatea probleme.. LE: laptele se poate fierbe in ceaunul de fonta? Sau bulionul? Citisem undeva, dar nu mai gasesc, ca sint cam acide cele doua alimente de mai sus, si nu e indicat. Edited by sov, 04 September 2015 - 15:37. |
#132
Posted 04 September 2015 - 15:49
laptele trebe shiert in ceaunu de fonta, numa dupa ce s'a rasturnat mamaliga pe masa.
cine stie, cunoaste. |
#133
Posted 04 September 2015 - 16:14
Sapoi pui măliga în lapte și mânci cu lingura... Măliga poate fi și veche...
|
#134
Posted 04 September 2015 - 16:16
#135
Posted 04 September 2015 - 21:33
Multe mituri p-aci...
Să le luăm în ordine. 1. Cum se „formează” corect un vas de fontă. - se degresează temeinic pe toate părțile, se șterge bine și se pune pe foc să se încingă un pic, pînă se deschid toți porii și iese apa din ei; nu contează dacă apare un pic de rugină acum. - în vasul încins se pune ulei (preferabil de in, dar merge și de „floare”) - nu mult, doar cît să poată fi întins pe întreaga suprafață interioară. Se lasă un pic pe foc mic, cît să pătrundă uleiul în pori. - se ia de pe foc și lasă un pic să se mai răcească, după care se pune pe o tavă cu gura în jos și se aplică ulei și pe exterior (din nou, nu mult!). - se dă cu tot cu tavă la cuptor, la foc mediu spre mic, aproximativ o oră, după care se oprește focul și se lasă vasul în cuptor - fără să deschideți ușa - încă altă cel puțin o oră. Așa obțineți o peliculă de ulei polimerizat care bate și teflonul ca antiaderență. Procesul poate fi repetat (minus pasul 1) pentru o peliculă mai groasă, sau de cîte ori este nevoie. 2. Colesterolul alimentar e insignifiant pentru nivelul colesterolul seric (din sînge). Colesteroul seric e produs exclusiv de ficat, în funcție de nevoile organismului. Creierul e 90% colesterol. Colesterolul e benefic, nu vă mai luați după tîmpeniile perpetuate de vreo 60 de ani inclusiv de medici (nu de toți, dar de mulți). Colesterolul ajunge să formeze ateroame (depuneri pe pereții arteriali) în urma unui proces natural de vindecare a arterelor, care-s iritate/vătămate de alți factori: hiperaciditate generală, dezechilibre hormonale, radicali liberi, toxine etc. Nu e o cauză, e un efect. Cauza e de cele mai multe ori alimentară (alimentație proastă, cu nutriție spre zero; da, sînt lucruri diferite), psihosomatică (stres) sau o combinație între cele două. Uitați de colesterol și preocupați-vă de rest. Și vă zic toate astea după un infarct, OK? M-am răsdocumentat, nu bat cîmpii. 3. Uleiul nu e nașpa pentru că ar conține colesterol, cum gîndesc mulți, ci din cauza radicalilor liberi pe care îi conține crud (dacă e procesat/rafinat industrial) sau îi generează prin prăjire (în combinație cu indiferent ce, de la legume la carne). De-aia-s recomandate uleiurile produse tradițional, prin presare la rece. Și alea în cantități moderate. Uleiul polimerizat de pe vasul de fontă e neutru, deci nu dăunează. La fel e și untura, neutră la prăjit, în sine, dar nu uitați că prăjeala generează radicali liberi (în alimentele prăjite). Untura e de preferat oricărui ulei de floarea-soarelui, urmată de unt. Feriți-vă de margarine. Și cam atît, c-am obosit. Edited by Parpanghel, 04 September 2015 - 21:33. |
#136
Posted 04 September 2015 - 21:51
Da ma, da' si cand trebuie sa-l speli, te cocoseaza.
|
|
#137
Posted 13 September 2015 - 22:04
Te contrazic. Nu speli mai mult decit la altele.
Pina la urma chestia e ca, daca nu obisnuiesti sa gatesti acasa, nu prea are rost sa-ti cumperi tot felul de scule de gatit - asta incluzind si tigaia sau tuciul de fonta. Lucrurile astea nu sint pentru bucatarul amator care vrea oua Benedict la minut - sint pentru oameni care bucataresc. Daca te-apuca pe tine cheful de gatit duminica, mai bine ia-ti de teflon. Cine gateste des nu are problemele pe care le ridicati voi. |
#138
Posted 15 September 2015 - 15:31
Laberta, on 04 septembrie 2015 - 21:51, said:
Da ma, da' si cand trebuie sa-l speli, te cocoseaza. Aluminiul este extrem de daunator si nu mai vrb de teflon. Fonta ( tuci=fonta de calitate inferioara ) este mult mai sanatoasa pt vase de gatit , iar cei care spun ca e tehnica inapoiata sa stie ca nu tot ce e nou e si viabil. Eu am vrut sa curat un ceaun a nu stiu carei bunici la peria de sarma pe motor sa il fac bec.Cand a auzit zice--Doamne fereste vrei sa mi-l strici? Stratul de negreata superficial dar nu curati la sange ajuta la izolare sa nu prinda , sa nu arda , sa nu intre in contact ci fonta , sa nu rugineasca.Este mult mai bio decat alte porcarii de teflon si AL.Teflonul este din tehnica spatiala pt piese care tre sa reziste la frecare fara lubrifianti in imponderabilitate.Compozitia chimica nu e pt a gati in el. AL este preferat de producatori pt ca are tehnologie mai simpla si de utilizatori pt ca e mai usor . Cine a urmarit sanatatea in toate astea ? Nimeni. Casele regale folosesc la bucatarit CU ( arama ). In conditii de intretinere controlata este materialul ideal . Folosit cu incompetenta poate fi toxic. Cu alte cuvine sapa e buna daca tai cu ea in pamant daca nu stii iti tai dejtele.tractorul este dovedit ca nu este pt o agricultura sustenabila. |
#139
Posted 16 September 2015 - 18:56
jafo, on 13 septembrie 2015 - 22:04, said:
Te contrazic. Nu speli mai mult decit la altele. unucelalalt, on 15 septembrie 2015 - 15:31, said:
Tocmai ca ce e mult strica . Batranii nu aveau materialele chimice de curatat de astazi si nici nu era interes. Nu-nţeleserăţi nimic. Eu nu m-am referit că trebuie să-l freci până îl albeşti, ci că e greu de manevrat la spălat. Am vrut să cumpăr unul, dar când am văzut că de-abia îl ţin în mâini, m-am gândit că dacă gol e greu, dar să mai aibă şi mâncare, îl scap naibii pe jos. |
#140
Posted 18 September 2015 - 16:33
#141
Posted 18 September 2015 - 16:45
rau nu are cum sa fie, dar eu as recomanda unul cu forma mai apropiata de cratita si cu capac. asta in cazul in care gatesti la aragaz/cuptor.
o friptura bagata la ceaun, acoperita cu capac... se face repede si buna. pui si ceva legume sub ea. revenind la spalatul fontelor. da, e un pic bataie de cap. iarasi, in a mea opinie: pentru cand renovati bucataria sau faceti ceva schimbari. sunt la moda chiuvetele duble. au avut sens intr'o vreme, mai ales unde nu era apa curenta, la spalatul vaselor. nu ma indoiesc ca si in prezent anumite persoane le gasesc utile si au ei socotelile lor. ce va recomand eu? scoteti'le daca aveti asa ceva. eu unul nu le vad rostul. si decat o chiuveta dubla, mai bine una simpla mai mare. nu va trebuie nici ditamai copaia, dar ceva mai mare decat o chiuveta obisnuita. am facut asta si nu regret. mai pui si o baterie cu cu cap extensibil si nu mai ai probleme de spatiu in chiveta sau cum manevrezi,. va va veni mai usor cu spalatul fontelor. |
|
#142
Posted 18 September 2015 - 19:56
#143
Posted 19 September 2015 - 06:30
#144
Posted 20 September 2015 - 07:08
Am o oala primita cadou si nu stiu din ce a facuta. Are 3 kg greutate, capacitate 15 litri,culoare albicioasa si e cumparata din piață. O fi din aluminiu, tuci, aveti idee? Multumesc.
Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users