Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Tuci fonta
Last Updated: Nov 27 2020 14:30, Started by
d-ardeleanu
, Jan 13 2011 14:36
·
0
#109
Posted 31 August 2015 - 18:48
@rinser
Intrebarea nevesti-mii e daca nu se râncezește uleiul ala cu care o dai dupa spalare ? E circu' dracului sa cureti o tigaie de fonta fara detergenti ! Am luat o tigaie de fonta lava, cica emailata si nu necesita asezonare, are peste patru kile, m-am chinuit sa o curat cu sare, am ars-o din nou vreo 10 minute dupa ce am curatat-o cat de cat ! In cartea tigaii zice ca se poate folosi si detergent pentru curatare ! Am luat-o pentru cazurile cand mi-e lene sa fac focul la gratar, sa folosesc tigaia asta pentru gratar ! Bineinteles, inca n-am apucat sa fac un gratar, a facut nevasta-mea niste peste, pestele a fost foarte bun, dar cand am gatat cu curatatul tigaii imi era din nou foame ! |
#110
Posted 31 August 2015 - 19:11
nu pune mult ulei, ca intr'adevar prinde miros. eu am cateva chestii in casa de fonta si dupa ce le spal (folosesc detergent de vase, dar pun unul mai soft, cica e ecologic), le las la uscat si pana trec 24hr le sterg cu un servetel inmuiat in ulei. pun capacul la loc, le bag la depozitare.
|
#111
Posted 01 September 2015 - 14:03
kodiak, on 31 august 2015 - 18:48, said:
@rinser Intrebarea nevesti-mii e daca nu se râncezește uleiul ala cu care o dai dupa spalare ? E circu' dracului sa cureti o tigaie de fonta fara detergenti ! Am luat o tigaie de fonta lava, cica emailata si nu necesita asezonare, are peste patru kile, m-am chinuit sa o curat cu sare, am ars-o din nou vreo 10 minute dupa ce am curatat-o cat de cat ! In cartea tigaii zice ca se poate folosi si detergent pentru curatare ! Am luat-o pentru cazurile cand mi-e lene sa fac focul la gratar, sa folosesc tigaia asta pentru gratar ! Bineinteles, inca n-am apucat sa fac un gratar, a facut nevasta-mea niste peste, pestele a fost foarte bun, dar cand am gatat cu curatatul tigaii imi era din nou foame ! Se prea poate ..dar se spala tigaia inainte de folosire se pune pe foc sa se usuce repede, asta la fonta "curata/asezonata" .. tu ai emailata deci nu trebuie asezonata si poti sa o speli cu orice detergent PS fonta si alte vase se curata bine de arsura cu bicarbonat de sodiu muuult mai sanatos decat detergenti! Edited by mihaiC1, 01 September 2015 - 14:05. |
#112
Posted 01 September 2015 - 23:52
E aiurea sa cumperi tigaie sau ceaun de fonta emailate.....secretu e ca produsele trebuie gatite direct pe fonta nu pe email....
|
#113
Posted 02 September 2015 - 00:19
I2O, on 01 septembrie 2015 - 23:52, said:
E aiurea sa cumperi tigaie sau ceaun de fonta emailate.....secretu e ca produsele trebuie gatite direct pe fonta nu pe email.... nu neaparat. ce crezi ca prinde mancarea gust mai bun ca se apoiuca fonta a se dizolva? ideea e ca fonta se incalzeste mai uniform decat alte metale folosite usual (otel) pt vase de gatit si se coace mai bine. uzul fontei, cuprului sau al aluminiului pentru gatit are a face cu capacitatea de a transfera caldura in primul rand. |
#114
Posted 02 September 2015 - 08:32
I2O, on 01 septembrie 2015 - 23:52, said:
E aiurea sa cumperi tigaie sau ceaun de fonta emailate.....secretu e ca produsele trebuie gatite direct pe fonta nu pe email.... Oricum, secretul consta în modul în care fonta Transfera căldura...Emailul nu are nici o treaba acolo |
#115
Posted 02 September 2015 - 14:07
@sov, nu ne-ai spus cum au iesit cartofii prajiti, dupa atatea sfaturi competente! Sau ai aruncat tigaia si ai mers la McDonalds?
|
#116
Posted 02 September 2015 - 18:05
:-))Încă nu am făcut cu mult ulei, imediat cu o să fac, dau un semn si aici. Respectam toate regulile spuse pe topic, mai putin partea cu uleiul, puneam doar cat sa acopere fundul tigaii. Spunea un coleg ca sint bune uleiurile mai solide, gen ulei de palmier; oare cu untură de porc nu ar merge?
|
#117
Posted 02 September 2015 - 18:15
cu untura? eu stiu... (nu's ce sa mai zic ca deja imi ploua in gura)
|
#118
Posted 02 September 2015 - 19:08
La gust sigur trebe sa fie buni, mă gandeam daca se mai prind de tigaie...
|
|
#119
Posted 02 September 2015 - 19:20
Merge foarte bine si cu untura dar untura se depune pe artere.
|
#121
Posted 02 September 2015 - 21:32
gresit, mai bine dai cu degresant la urma. ai grija sa fie ecologic. de prune, de pere, mere, ce ai si tu acolo.
|
#122
Posted 03 September 2015 - 10:01
Freddy12, on 02 septembrie 2015 - 19:20, said:
Merge foarte bine si cu untura dar untura se depune pe artere. sov, on 02 septembrie 2015 - 20:37, said:
In cazul ăsta trebe scoasă din meniu... |
#123
Posted 03 September 2015 - 12:13
richelieu, on 03 septembrie 2015 - 10:01, said:
Care-i procesul prin care se depune pe artere? (letsbustthemith) http://www.sfatulmed...limentatie_8516 |
|
#124
Posted 03 September 2015 - 16:55
Facut azi cartofi prajiti, dupa sfaturile primite aici, adica: incins tigaia bine, pus ulei mai mult (n-am pus chiar sa pluteasca cartofii in ulei, cam 1 cm de ulei), sters de apa cartofii cat de cat, si prajit fara capac. Rezultatul a fost net superior la ce-mi iesea mie, adica nu s-a mai prins de tigaie decat extrem de putin, practic la spalat nu a fost nevoie de nimic special, s-a curatat f usor cu buretele. Deci diferenta a facut-o cantitatea de ulei, puneam prea putin si se prindeau .
Ce nu prea imi place e faptul ca tot uleiul care l-am pus in tigaie s-a impregnat si imbibat in cartofi, practic dupa ce am golit tigaia, nu mai era nici o urma de ulei in ea. Dar e un inceput, poate o sa rezolv si chestia asta |
#125
Posted 03 September 2015 - 17:00
sov, on 20 august 2015 - 21:12, said:
Eu puneam ulei putin, dar il incingeam la maxim inainte de a pune cartofii, apoi după aprox 5 minute dădeam focul la mediu. Cu ulei mult, repet, nu stiu daca e asa de sanatos... Intrebarea asta se pune inainte de a cumpara ceaunul si sau tigaile de fonta, produsele facute in aceste vase sunt extrem de gustoase, teribil de apetisante, dar nu prea sanatoase, acum daca ne gandim cat praf respiram zilnic, si fum, si alte rahaturi, ce mai conteaza un pic de colesterol |
#126
Posted 04 September 2015 - 07:09
sov, on 03 septembrie 2015 - 16:55, said:
Facut azi cartofi prajiti, dupa sfaturile primite aici, adica: incins tigaia bine, pus ulei mai mult (n-am pus chiar sa pluteasca cartofii in ulei, cam 1 cm de ulei), sters de apa cartofii cat de cat, si prajit fara capac. Rezultatul a fost net superior la ce-mi iesea mie, adica nu s-a mai prins de tigaie decat extrem de putin, practic la spalat nu a fost nevoie de nimic special, s-a curatat f usor cu buretele. Deci diferenta a facut-o cantitatea de ulei, puneam prea putin si se prindeau . Ce nu prea imi place e faptul ca tot uleiul care l-am pus in tigaie s-a impregnat si imbibat in cartofi, practic dupa ce am golit tigaia, nu mai era nici o urma de ulei in ea. Dar e un inceput, poate o sa rezolv si chestia asta |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users