Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...
 Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint

Care este cea mai sanatoasa paine?
 Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity

Supratensiuni accidentale
 

Cat ne costa ineficienta statului?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1
poliac

poliac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 18.07.2008
In Romania sunt consumatori ai bugetului de stat si producatori pentru bugetul de stat. In prima categorie incadrez si ministri, presedinte, parlamentari, prefecti, primari, magistrati, politisti, angajatii fiscului etc. Eu am deschis o firma acum ceva timp. E adevarat ca circa 25% din venituri nu sunt contabilizate si nu am posibilitatea sa-mi fac carte de munca la firma mea fiind unic asociat. Am fost angajat in paralel la o firma privata, cu carte de munca, in timp ce aveam si firma deschisa.

    Decizia de a-mi deschide firma a fost luata si din cauza cotei unice care mi -sa parut acceptabila. Lucrez in domeniul prestarilor de servicii si trebuie sa intretin instalatii la sediul altor firme private cu care am contracte. Inca de la inceputul infiintarii am remarcat birocratia din sistemul bugetar, 7 ghisee, 7 functionari care te plimba de colo colo fara sa fie amabili cu o informatii. M-am intrebat inca de atunci de ce in urma taxelor platite pt deschiderea firmei beneficiez de servicii atat de proaste si cum de aceasta firma care se numeste registrul comertului rezista pe piata? Cum se justifica salariile functionarilor? Ce fac ei pt a atrage cat mai multi ”clienti”. Pai nu fac mare lucru si totusi castiga bine. Evaziune fac si functionarii de la registrul comertului daca ma gandesc la spaga pe care a trebuit sa o dau ca lucrurile sa se miste repede. Si ei au venituri nefiscalizate cum am si eu la firma mea.
    Cu toate greutatile crizei am platit mereu impozit peste cota din impozitul minim. Mie mi s-a parut rezonabil impozitul minim in sensul ca au mai disparut o parte din firmele care erau folosite pt evaziune.

    Am inceput activitatea si am trait mereu teama ca o sa ma trezesc cu un control si o sa se lase si cu spaga si cu amenda (acestea nu pot fi scazute din profit si deci sunt impozitate). E aproape imposibil sa nu iti gaseasca ceva in neregula. Ma intreb, bineinteles, cum ar fi sa fac eu un control la garda financiara? Oare cate amenzi mi-ar plati mie statul in acest caz. E clar, inca de la bun inceput, functionarii publici pun piedici celor care vor sa efectueze o activitate economica: norme peste norme, legi peste legi. In sua deschizi in 2 ore o firma. aici… Cum poate cere un functionar public de la registrul comertului salarii mari cand el pune piedici celui care vrea sa aduca bani la bugetul din care isi primeste salariul?

    Mi-as fi dorit sa am preturi mai mici pt serviciile prestate de firma mea, dar pt masina platesc o asigurare enorma fata de o persoana fizica pt ca niste bugetari de la comisia asigurarilor primesc salarii degeaba. In iarna asta am luat o canalizare fara capac (probabil furat) si am distrus geanta si cauciucul,deci cheltuieli care se reflecta in pretul pe care mi-l plateste clientul. Iar m-am intrebat pt ce e platita politia (tot bugetari) daca nu isi face treaba? Mi-as dori sa am preturi mai mici, dar bugetarii care se ocupa de drumurile din capitala mi-au distrus masina.Cu atatea comisioane, se mai merita sa le dam si salarii? Functionarii primariei nu fluidizeaza circulatia cu semaforizare sincronizata si in loc sa pot sa le dau bani la buget, dau banii pe benzina consumata in ambuteiaje. Si pt ca nu a fost de ajuns, de la 1 mai 2009 (psd+pdl) nu mai pot deconta nici benzina irosita aiurea. Nu am asteptat sa faca ceva statul pt firma mea, am pretentia ca nu mai traim in comunism. Statul nu ar trebui sa dicteze firmelor ce sa faca, ci doar sa le lase sa faca. Am de muncit mult si nu pot iesi la pensie la 45 de ani si nu imi plateste statul chiria. Nu am hotel pe litoral si nici nu imi permit sa fac proteste cum au facut judecatorii care tineau blocat registrul comertului. Nu am spor de stres, de calculator, de responsabilitate, de zambet in fata clientului sau de injosire si nici de confidentialitate.

    40% din cheltuieli sunt datorate ineficientei bugetarilor ( drumuri lipsa sau f proaste, contabil mai scump pt ca are de infruntat birocratia, benzina consumata in intersectii si exemplele pot continua). Multumesc lui Dumnezeu ca nu am ajuns cu firma sa trebuiasca sa dau in judecata un rau platnic si ca inca nu mi s-a furat nimic. Mi-am platit la timp impozitul.
    Am ramas intotdeauna mirat de faptul ca bugetatii cand vor sa faca o achizitie procedeaza ca si cum pun anunt pe net: cumpar masina 1600 cm3 si astept sa ma gaseasca cei cu masini de vanzare.

    Ineficienta bugetarilor costa mult . Am vrut sa angazej un baiat sa ma ajute. Am gasit cu greu pe cineva competent pt ca invatamantul e varza tot din cauza unor bugetari. Am aflat cu stupoare ca pe langa taxele si impozitele care se regasesc pe fluturasul angajatului, firma mai are si alte retineri pt angajat. Mi s-a parut f scump sa angajez pe cineva. Pentru 15 mil net mai trebuia sa platesc inca pe atat la stat pt el.Am convenit pt salariu minim si restul din cei 25% pe care ii faceam la negru.

    L-am mai ajutat cand a avut niste probleme medicale, l-am inteles, si mi-am dat seama ca era incorect sa trec toata suma pe cartea de munca din moment ce mi-a cerut bani pt ca nu se descurca cu spaga din spital si cu medicamentele compensate( fusesera matrasite de medicii de familie in combinatie cu farmacistii prin retete fictive). In rest, nu si-a putut lua concediu medical cum isi iau unii cate 5 luni.

    Nu ma plang, criza nu a daramat firma, dar nu mai merge ca inainte. Nu am iesit in strada sa imi dea statul clienti. In plus, ma confrunt si cu cei care presteaza la negru aceleasi servicii si care nu sunt prinsi de functionarii care se ocupa de asta.
    Ma speriasem de cresterea tva si de cota unica majorata. Ma gandeam ca poate e mai bine sa inchid firma si sa lucrez la negru din doua motive. Unul ar fi ca daca se fac presiuni, sindicate + psd, as putea sa ma trezesc cu impozit progresiv. De ce sa muncesc mai mult? Ca sa platesc si mai mult un stat care mai mult imi creste cheltuielile si imi pune bete-n roate decat sa ma ajute? Cum Poti sa faci investitii si sa te extinzi cand imediat cum ridici capul statul te impoziteaza si mai tare.
    Al doilea motiv, care este si mai puternic, e ca daca inchid firma si lucrez la negru, fac o economie mai mare si pot avea preturi mai mici.

    Cu functionarii garzii financiare te descurci. Asta daca te prind, pt ca ei lucreaza mult la stat degeaba. In plus, pot obtine mult mai usor ajutoarele sociale sau scutiri de taxe. Partea proasta e ca in timp ce altii vor respect, eu vreau sa ma respect si sa pot oferi o factura in mod civilizat clientilor mei. Decizia de a nu modifica fiscalitatea m-a bucurat.

    Angajatul meu se gandeste cu groaza cand ii va veni vremea sa se bazeze pe pensie. Si eu la fel. As putea sa spun ca si eu sunt un fel de militar care nu poate contribui la fondul de pensie pt ca eu ca asociat unic in firma nu ma pot angaja. Nu mai am carte de munca unde aveam inainte pt ca au preferat sa le dau factura pt servicii. e drept ca pot , la fel ca si militarii, sa am un fond de pensie privat, dar e greu, banii se fac greu si se duc repede.
    

    Ce parere am despre masurile luate pt bugetari? Daca vor salarii intacte sa munceasca mai mult si mai eficient. Sa nu mai puna bete-n roate firmelor (avize,certificate norme imposibile, plimbari de colo colo), sa alerge mai mult dupa evazionisti. La noi daca ai firma, esti ca soferul care nu are loc de parcare, greseste doar pt ca are masina, din start. Bugetarii trebuie sa ofere firmelor personal calificat, nu diplome. Bugetarii trebuie sa ofere firmelor oameni sanatosi. Bugetarii trebuie sa incurajeze firmele care merita sa castige licitatii. Daca bugetarii vor salarii mari, trebuie sa-si faca curatenie in casa. Curatenia nu ti-o face vecinul de sus. Politistii dintr-un oras trebuie sa ia atitudine cand superiorii lor nu ii lasa sa prinda hotii de capace de canalizare si nu sa se planga ca au de dat amenzi si ca trebuie sa faca dosare penale.

    Functionarii fiscului sa prinda evazionistii daca vor salariile neschimbate. Medicii de familie sa nu mai dea concedii medicale aiurea, pt ca dau din banii pe care ar putea sa-i ia ei. Doctorii ar trebui sa ia atitudine cand banii nu sunt folositi cum trebuie de managerul spitalului pt ca oamenii care stau mai mult in spital pt ca nu au cum sa fie tratati nu se duc la munca. Judecatorii trebuie sa inteleaga ca trebuie sa faca dreptate si sa nu ii dea drumul hotului de capac de canalizare. Pana nu vor intelege ca banul trebuie muncit, bugetarii nu vor avea salarii mari. Bugetarii trebuie sa inteleaga ca muncesc pt ei cum muncesc eu pt mine. Sindicatele nu ar trebui sa ceara salarii, ci criterii de performanta si pedepse pt corupti. Daca vor exista salarii mici si va ramane statul fara personal, sunt sigur ca va mari taxele si va creste salariile. Bani nu poti cere decat daca oferi ceva pt ei. Nu poti cere bani multi daca muncesti ineficient.

    Bugetarii nu sunt oameni rai, doar ca uita ca in fiecare zi trebuie sa munceasca pentru ei si sa se zbata sa fie lasati sa munceasca mai bine.

#2
Veteran2

Veteran2

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 335
  • Înscris: 04.12.2009
Problema mare este Patriciu si gasca de miliardari si multimilionari care au ascuns in Elvetia 18 miliarde Euro.
Suma asta este aproximativ egala cu imprumutul de 20 miliarde de la FMI!

http://www.gandul.in...lionari-6103952

Daca SIE ar pune mina pe lista celor care si-au depus bani negri in Elvetia ar exista posibilitatea ca acestia sa fie arestati si fortati sa semneze cedarea a tot ce au depus (ilegal), in contul Statului Roman. In felul asta imprumutul de la FMI ar putea fi platit imediat.

In alta ordine de idei, Basescu a contractat un imprumut cu FMI anul trecut, de care Romania nu avea absoluta nevoie, doar pentru a-si asigura realegerea. Fara banii luati de la FMI anul trecut unele masuri de austeritate, insa mult mai putin dureroase, s-ar fi impus inca de acum 12 luni ceea ce implica nealegerea sigura a lui Basescu.

Acum platim scump realegerea escrocului Traian Basescu care a dat o teapa de 20 miliarde Euro Poporului Roman lucru care i-a asigurat mentinerea pozitiei din care mai poate da pe viitor tzepe la fel de mari.

Edited by Veteran2, 10 May 2010 - 01:28.


#3
poliac

poliac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 18.07.2008

 Veteran2, on 10th May 2010, 02:12, said:

Problema mare este Patriciu si gasca de miliardari si multimilionari care au ascuns in Elvetia 18 miliarde Euro.
Suma asta este aproximativ egala cu imprumutul de 20 miliarde de la FMI!

http://www.gandul.in...lionari-6103952

Daca SIE ar pune mina pe lista celor care si-au depus bani negri in Elvetia ar exista posibilitatea ca acestia sa fie arestati si fortati sa semneze cedarea a tot ce au depus (ilegal) in contul Statului Roman. In felul asta imprumutul de la FMI ar putea fi platit imediat.
Desi aici e altul subiectul, sie cred ca are deja informatii.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate