Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Tomatele
Last Updated: Jul 02 2019 22:28, Started by
mirceabadea2010
, Apr 30 2010 21:25
·
0
#8785
Posted 11 October 2015 - 21:09
ok! Tu decizi!
Dar, la jumatatea lui octombrie, pe "caldurile" astea, in zona Sibiu, nu cred ca vei mai culege tomate coapte! |
#8786
Posted 11 October 2015 - 21:24
Aveti cumva idee ce fel de soiuri de tomate vin de la turci ?
|
#8789
Posted 12 October 2015 - 19:54
salut , incep sa cred ca prekosul e mai ok decat celelalte, fara batai de cap, suporta orice ii dai , iar pe timp de vara la mine s a pretat excelent. am pus de incercare 800 de fire. si nu exagerez cand spun ca sunt peste 4-5 kg pe planta. Bine unele au avut si 2 gognele ce i drept in pirmul rand nu s tuguiate cum va spuneam si sunt fff mari . ca si gust ..de departe cele mai bune. nu stiu in pirma parte a anului cum se vor dezvolta. magnus a impresionat si platus da s pretentioase si fade .
ceva poze cu ce am mai cules. si apropos poate stiti cat mai e kg in pucheni de gogonele . nu cred ca mai am timp sa le coc pe toate. asa ca , 5-600 de kg vor merge gogonele la engross. Daca mai stau cu ele , am sanse sa mai creasca pretul? sau am sanse sa nu le ia nimeni?))))))))) fasolea merge extraordinar, peste 20 cm lungime si 2 latime , fara nimic, ca n am injector in solarul respectiv. cele 300 de fire de castraveti care au fost puse pe final de august au inceput sa faca dar ..nu cred ca mai duc. e bnine de notat si data. ceilalti saracii produc in draci , inca mai au .dupa 2 luni decules intensiv. cam atat. deja m a obosit anul asta:))) as pune niste ridichi de proba ...sfatuiti ma daca e bine , au ba. anul asta fac un solar din ppr pentru rasaduri , unul mic cam de 50 de mp . Attached FilesEdited by chiperr, 12 October 2015 - 19:56. |
#8790
Posted 14 October 2015 - 09:44
Achimitom04, on 10 octombrie 2015 - 19:22, said:
Nu am mai incercat, voi incerca la anul si apoi voi trage concluziile. Doar ca ce am vazut la altii prin piata m-a lasat cam rece....nu se puteau compara. sov, on 09 octombrie 2015 - 08:31, said:
Si la mine datorita climei( zona de deal - munte), rosiile s-au copt tarziu, prima am cules-o pe 1 august. Ce soiuri , bune la gust, pt consum propriu si care sa se coaca mai repede mai sint, alaturi de Prekos? kingmax, on 08 octombrie 2015 - 10:30, said:
Ce parere aveti de soiul Prekos? Ultimii (de fapt primii) 3 ani am avut Kiveli dar la noi la Sv se coc putin cam greu si nu m-a dat pe spate gustul. Din ce am citit am inteles ca Prekosul ar fi superior la gust. As vrea si ceva care sa nu fie f sensisbil. Cultiv in solar cam 170 fire rosii. Stiti poate unde pot gasi plicuri mai mici de seminte (50,100,200 buc)? Anul acesta am pus 45 de soiuri din care am testat 9 hibrizi,interesandu-ma,in aceasta ordine: gustul,timpurietatea (sunt din Brasov )si productivitatea. Nota 10 :PARKS WHOOPER si BEEFMASTER ,ambele exceptionale. Nota 9:BETTER BOY,EARLY GIRL,BEEFY BOY,foarte bune Nota 8:RILA(mai marunte ) si BULGARSKI TRAPEZEN (mai mari),ambele gust mult peste Kivelli. La ora asta ,toate sunt de cules la etajul 6-8,mai putin cele bulgaresti care sunt mai in urma. Attached FilesEdited by florinvbv, 14 October 2015 - 09:48. |
#8791
Posted 14 October 2015 - 20:57
Frumoasa cultura. Si foarte bine ingrijita.
Ce soi/hibrid ai pe cantar? |
#8792
Posted 15 October 2015 - 06:51
De unde ai luat tu seminte de PARKS WHOOPER? Parca as incerca si eu.
|
#8793
Posted 15 October 2015 - 07:18
#8794
Posted 15 October 2015 - 10:12
|
#8795
Posted 15 October 2015 - 10:31
Si pt noi, cei multi, care intram de pe mobil?
Daca scria pe poza, era mai bine. |
#8796
Posted 15 October 2015 - 11:38
Am în lucru o listă cu tomate cultivate în Statele Unite.
Le-am găsit acolo și pe acestea: • Beefmaster (Georgia, Illinois, Missouri, New Mexico, Ohio, Wisconsin) • Beefy Boy (Kansas) • Better Boy (Alabama, Arkansas, California, Colorado, Connecticut, Florida, Georgia, Illinois,Iowa, Kentucky, Louisiana, Maryland, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Nebraska, New Mexico, New York, North Carolina, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, Tennessee, Vermont, Virginia, West Virginia) • Early Girl (Arizona, California, Colorado, Connecticut, Georgia, Illinois, Kentucky, Maryland, Massachusetts, Michigan, Montana, Nevada, New York, Ohio, Oregon, Pennsylvania, South Carolina, Tennessee, Vermont, Washington, Wisconsin, Wyoming) • Park’s Whopper (Maryland, South Carolina). Edited by Eugen_D, 15 October 2015 - 11:52. |
#8797
Posted 15 October 2015 - 12:24
crisbud, on 15 octombrie 2015 - 10:31, said:
Si pt noi, cei multi, care intram de pe mobil? Daca scria pe poza, era mai bine. Cele de pe cantar si urmatoarea poza sunt Beefmaster. Ca tot se vorbeste de beefi, eu unul am fost multumit de Big Beef dintre hibrizi (nu am incercat foarte multi insa). Gust bun daca au ingrasamant mult (si jalnic daca nu). La descriere zice ca e 'hibrid mai moale' dar nu e chiar asa, e destul de ferm un timp lung. La textura nu e chiar campion, dar productia si gustul sunt foarte multumitoare. Anul asta am avut 5 kg de pe o planta in cam 20l de turba, un rezultat bun pentru mine. Edited by zipcode, 15 October 2015 - 12:25. |
#8798
Posted 15 October 2015 - 18:16
florinvbv, on 14 octombrie 2015 - 09:44, said:
Kivelli sunt frumoase,tari ca din plastic,dar fara gust.Le-am avut in studiu anul trecut ,dar nu mai pun. Anul acesta am pus 45 de soiuri din care am testat 9 hibrizi,interesandu-ma,in aceasta ordine: gustul,timpurietatea (sunt din Brasov )si productivitatea. Nota 10 :PARKS WHOOPER si BEEFMASTER ,ambele exceptionale. Nota 9:BETTER BOY,EARLY GIRL,BEEFY BOY,foarte bune Nota 8:RILA(mai marunte ) si BULGARSKI TRAPEZEN (mai mari),ambele gust mult peste Kivelli. La ora asta ,toate sunt de cules la etajul 6-8,mai putin cele bulgaresti care sunt mai in urma. meganedoi, on 14 octombrie 2015 - 20:57, said:
Frumoasa cultura. Si foarte bine ingrijita. Ce soi/hibrid ai pe cantar? crisbud, on 15 octombrie 2015 - 10:31, said:
Si pt noi, cei multi, care intram de pe mobil? Daca scria pe poza, era mai bine. -randul 1 sus:1 si 2 PARKS WHOOPER si in foto3 la cantar BEEFMASTER. -randul 2 :foto 1 BEEFMASTER pe crenguta,foto 2 si 3 BETTER BOY (cei de la PARK SEEDS spun ca acest soi are recordul mondial de peste 16 kg de rosii la un fir) -randul 3:EARLY GIRL |
#8800
Posted 15 October 2015 - 18:32
Am ratat beefmaster-ul.
Am tot rascolit e-magazinele de seminte, dar asta nu mi-a sarit in ochi. |
#8801
Posted 15 October 2015 - 18:32
StudioOne, on 15 octombrie 2015 - 06:51, said:
De unde ai luat tu seminte de PARKS WHOOPER? Parca as incerca si eu. Ca sa-mi aduca,am facut o comanda mai grasa,desi eu as fi avut nevoie doar de cate un plic. La seminte de 250 $ m-a costat aproape 100 $ transportul.Am adus 6 hibrizi si mai multe soiuri ,la tomate, plus castraveti. Cele mai multe am avut fost PARKS WHOOPER . Un prieten din Ilfov, a luat mai multe feluri de hibrizi,sadite in decembrie 2014,solarii incalzite,etc. A fost printre primii pe piata cu rosii din tara.PARKS WHOOPER le-a dat cu 20 lei in primavara. In martie mi-a mai luat seminte si a pus si ciclul2. Am vandut majoritatea semintelor hibrid,dar mai am cate ceva.Pe Sofpedia am creeat un topic sa vand seminte PARKS,dar mi s-a dat repede la cap.Cele mai multe le-am dat pe Facebook. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users