Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Celor care nu le place Windows

- - - - -
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#109
Beavix

Beavix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 984
  • Înscris: 13.10.2003

Night Elf, on Aug 23 2005, 15:34, said:

Cine stie poate ca o sa avem OS X pe PC si atunci se schimba balanta si o sa renunt la windows in ideea ca majoritatea softurilor pt windows cu care lucrez au si variante pentru OS X

<{POST_SNAPBACK}>


OS X pe PC oficial nu o sa vedem prea curând, în schimb la anul o sa vedem primul Mac care va fi în stare sa faca un tri-boot Mac OS X/Windows/Linux, fara hacks.  :coolspeak:

#110
aolex

aolex

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,829
  • Înscris: 06.12.2004

Beavix, on Aug 23 2005, 18:23, said:

OS X pe PC oficial nu o sa vedem prea curând, în schimb la anul o sa vedem primul Mac care va fi în stare sa faca un tri-boot Mac OS X/Windows/Linux, fara hacks.  :coolspeak:

<{POST_SNAPBACK}>


o sa am si eu asa ceva , un powermac pentium 5 la 5 ghz , 2,5 gb ram , 750gb hdd ...
250 linux , 250 osx , 250 windows , placa video nvidia sli sau cum se cheama (2 in 1)
cu monitor cinema de 30" bucata (imi iau 2 , v-am zis ?) :)

#111
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004
night elf:

Scuza-ma ca am vrut sa te ajut. De ce intrebi ce solutii exista atunci cand deja esti pornit si ai idei fixe? Sa-mi fie invatatura de minte. Data viitoare nu voi mai raspunde oricui intreaba ceva pe un forum.

ceilalti:
Ma retrag din discutia asta de rahat. Nu se poate face un schimb constructiv de idei. Se poate numai flame. Unii o tin mortis cu windoze, altii cu linux, altii cu Os X. Pentru mine fiecare SO are partile lui bune si partile lui proaste. Nu exista "os-ul" ideal. Get real. Unora le place os x ca e roz ca o bombonica, altora windoze pentru ca nu prea se pricep la altceva, altora le place linux din diferite alte motive, etc. Pana acum pot sa zic ca nu ma incanta foarte tare nici un so. La ora actuala folosesc windows si bsd in proportii egale si cand voi face upgrade la un amd 64 probabil si os x. Nu vad de ce are Vasile ideea ca daca are el un so pe duronul/celeronul/g4-ul lui, so lui Gheorghe e mai naspa.

Edited by dixy, 23 August 2005 - 23:13.


#112
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
@dixy

No offens. Nu vreau sa apara flame-uri din cauza unor simple pareri. Merci de link-uri (char m-am uitat pe ele). Cred ca m-ai inteles gresit. Ma interesa ceva cu aplicabilitate practica directa si rapida. Din pacate ceea ce mi-ai aratat este in faza de pionierat. Nu imi permit sa fac experimente. Nu am timp sa ma apuc sa invat alte softuri cand cele pe care le folosesc imi ofera exact ce am nevoie. Nu inteleg ce este cu antipatia asta fata de windows si de ce unii incearca solutii disperate pe linux in segmente in care windows-ul chiar sta binisor. Nu contest ca linuxul e mai bun ca windows pe anumite segmente, dar sunt si segmente cum este cel multimedia unde trebuie sa recunoastem ca mai are mult pana sa ajunga la performantele windows-ului. Si eu folosesc linux dar doar pe server. Pe work station-uri am windows si asta din cauza softurilor. Am lucrat destul de mult si pe apple si imi este destul de usor sa trec de pe PC pe Mac pentru simplu fapt ca in proportie de 60-70% sunt cam aceleasi softuri. Nu acelas lucru pot spune de linux unde recunosc sunt precum liniile de cale ferata  :coolspeak:
Photoshop este si pentru PC si pentru Mac, After Effects la fel. Cand o sa apara versiunile acestor softuri si pentru linux, voi lua in calcul si varianta linux pe work-station.  :w00t:   :peacefingers:
Oricum asta se va intampla probabil dupa aparitia Win Vista.  :P

#113
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004
Uite ca revin: titlul topicului este: "Pentru cei carora nu le place windows". Nici eu nu ma omor dupa el dar nici dupa os x, linux sau freebsd nu ma omor. Chiar daca nu-ti place windows, la un moment dat s-ar putea sa fii obligat sa folosesti windows neavand alta alternativa pentru a rula anumite programe.(mie imi trebuie windoze pentru Visual Studio si o data la doi ani, cand ma apuca, pentru cate un joc). Bineinteles linuxul si bsd ar fi mult mai placute daca ar avea tonele de aplicatii din windoze si usurinta de instalare a programelor din windoze. Este o problema pe care incearca sa o remedieze pc-bsd ( www.pcbsd.org ), unde instalarea programelor este chiar mai usoara decat in windows: click, click, next. Din pacate pentru pc-bsd nu exista foarte multe aplicatii (datorita instaler-ului special trebuie ca fiecare aplicatie sa fie impachetata separat). Problema cu instalarea simpla a aplicatiilor a rezolvat-o si mac os x. In plus os x are un look & feel pe care multi il prefera windows-ului.
Un sistem de operare care promitea mult la vremea lui este BeOS. Ultimul BeOs (Rc5 Dano) la vremea la care aparuse era mult mai avansat si mai performant decat Windows Xp, Os X  si linux, evident ca desktop. BeOs era un so orientat multimedia, cu o viteza fenomenala comparativ cu alte so, un mod de gestionare a resurselor mult mai bun, o stabilitate mai mare si cu excelentul BeFs care permitea gasirea instantanee a fisierelor (introduci un cuvant sau o serie de cuvinte in campul de cautare si BeFs iti arata instantaneu toate fisierele care contin acele cuvinte) si care a fost copiat in Os X. Inutil sa spunem ca nici dupa 7 ani microsoft nu a fost in stare sa faca ceea ceea ce facusera cativa programatori de la Be Inc.: winfs a ramas in stadiul de proiect. Beos avea si avantajul de a lucra foarte usor cu fisierele media. Ati incercat vreodata sa rulati 20 de filme in paralel cu alt os? Incercati cu beos. Din pacate echipa beos se pricepea mai mult la sisteme de operare decat la management si Be inc. a dat faliment. A aparut Zeta ( www.yellowtab.com ) care se vrea continuatoarea BeOs si haiku ( www.haiku-os.org ) care se vrea varianta free a beos-ului. Zeta insa, in afara de drivere pentru hardware actual si cateva programe nu a adus nimic nou fata de Rc5.
In afara de astea sunt si o gramada de alte so, facute de pasionati in ale sistemelor de operare, unele aducand idei interesante, dar care toate sufera de o boala: lipsa driverelor si a aplicatiilor.
Linux si *BSD vor ramane mult timp ceea ce sunt si acum si ceea ce s-au vrut de la inceput: niste sisteme de operare performante, stabile, excelente pentru servere de tot soiul. Intr-adevar au inceput sa mai apara pe ici pe colo si soft pentru *nix: in partea de editare video, cad, matematica & fizica (matlab, mathcad), grafica 3d (maya), cateva jocuri (Doom3, Unreal Tournament 2004, Return to Castele Wolfenstein, Neverwinter Nights, America's Army, Enemy Territory, Descent 3, Kohan, Mind Rover, Deus Ex, Sid Meyer's Alpha Centauri, Soldier of Fortune, Civilization: Call to Power, Heavy Gear II, Sim City 3000, Heroes of Might and Magic  3, Myth 2, Railroad Tycoon 2, etc) si evident programe de zi cu zi: office, media-playere, file sharing, browsere, etc. Insa pana (si daca) vor fi disponibile toate aplicatiile (sau echivalentul lor) care sunt disponibile pe windows se va topi o buna parte din calota polara. Un avantaj al anumitor distributii de linux este si o foarta buna detectie si configurare hardware.
Mac Os X: derivat din freebsd asa ca in principiu ar trebui sa aiba calitatile bsd: stabilitate si securitate foarte mare. Din pacate are mici bube acolo unde inginerii apple au facut unele modificari. Probabil nimic foarte serios si nimic nerezolvabil. Avantajul derivarii din freebsd mai este si si programarea logica a sistemului de operare unlike windows care ca sa pastreze compatibilitatea cu versiunile anterioare si problemele de securitate este hack dupa hack si petec dupa petec. (ce bine ar fi daca Microsoft ar urma exemplul Apple si ar rescrie de la 0 sistemul de operare...). In plus, fata de linux, Os X beneficiaza si el de foarte multe aplicatii comerciale. Totusi, si Os X este departe de windows din punctul acesta de vedere.
Pe viitor: se anunta o competitie foarte serioasa intre Os X si Windows. Renuntarea la procesoarele IBM ,pe motiv ca sunt mai putin performante decat Intel si ca nu sunt bune pentru platforme mobile, (sic!) si chip-ul "TPM" (sic!) introdus pe mac x86, nu este altceva decat praf aruncat de Steve Jobs (care se dovedeste a fi un bun manager, un vizionar si care s-a hotarat sa bata Microsoft cu armele Microsoft) in ochii actionarilor Apple, in ochii Microsoft si ai oricui i-ar fi frica de trecerea la platforma Intel. Datorita faptului ca Os X este rulat deja pe PC (fara TPM), Jobs va putea aparea  in fata actionarilor Apple si le va putea explica senin ca e mai bine sa scoata Os X si pentru PC-uri fara TPM si sa castige bani din asta decat sa fie folosit oricum in varianta pirat. Jobs ii va putea explica si lui Bill Gates ca el a fost plin de intentii bune, a implementat TPM, dar ce sa-i faci, hackerii astia... Jobs are deocamdata nevoie sa-i inchida ochii lui Bill Gates, deoarece daca Microsoft ar reactiona agresiv, Apple s-ar trezi in deep shit. Nu mai vorbim ca deocamdata Microsoft are ceva programe pentru Mac (vezi office) la care deocamdata nu exista alta varianta. Competitia Os X - Windows va fi foarte benefica pentru end-user pentru ca Apple va fi obligat sa faca lucruri de calitate daca se vrea un competitor serios la Microsoft iar Microsoft va fi in sfarsit trezit din letargie si va fi si el obligat sa faca lucruri de calitate daca vrea sa ramana in fata Apple.
Am citit pe net, pe diferite situri, articole scrise de "specialisti" care anuntau ca linux va fi categoric pierzatorul in batalia Os X - Windows. Imi dau seama de calificarea respectivilor specialisti daca ei nu au aflat inca faptul ca nici Windows nici Os X nu ameninta linux la partea de servere. Iar linux la servere se pricepe cel mai bine si nu va fi miscat de acolo nici de Apple nici de Microsoft.

#114
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
good point dixy, nu extraordinar de accurate, dar indeajuns!  :coolspeak:

#115
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005

dixy, on Aug 24 2005, 18:40, said:

Uite ca revin: titlul topicului ... linux la servere se pricepe cel mai bine si nu va fi miscat de acolo nici de Apple nici de Microsoft.

<{POST_SNAPBACK}>


:w00t:  :wacko:  :scratchchin:
Nu interpreta gresit ceea ce spun acum dar ceea ce ai spus tu in postul de mai sus cu foarte multe argumente si intr-un mod mult mai complex decat pot eu compila la ora asta :P ca nu mi-am baut cafeaua se rezuma la ce am zis eu in primul sau al doilea post aici: Linux ramane pentru servere, iar optiunile pe multimedia sunt windows sau OS X. Intre timp astept cu interes sa vad ce se intampla si dupa aparitia vistei. Oricum este de laudat modul in care evoluaeza linux-ul pe multimedia.  :peacefingers:
:cheers:

#116
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

dixy, on Aug 24 2005, 19:40, said:

nu este altceva decat praf aruncat de Steve Jobs (care se dovedeste a fi un bun manager, un vizionar si care s-a hotarat sa bata Microsoft cu armele Microsoft)
asa de bun manager e, ca de o gramada de ani apple e intr-o cadere continua, si daca tendinta se confirma si in viitor, in cativa ani dispare de tot.

#117
Beavix

Beavix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 984
  • Înscris: 13.10.2003

retele, on Aug 25 2005, 14:17, said:

asa de bun manager e, ca de o gramada de ani apple e intr-o cadere continua, si daca tendinta se confirma si in viitor, in cativa ani dispare de tot.

<{POST_SNAPBACK}>


Mai informeaza-te. Apple o duce bine de tot, are profit frumusel, mare parte datorat vânzarilor de iPod. Iar vânzarile de Mac-uri sunt si ele în crestere în ultimii ani. Nu întâmplator trendul ascendent pe care se afla Apple coincide cu revenirea lui Jobs la conducerea companiei.

Si mai vorbim si la anul, atunci când o sa apara Mac-urile cu procesoare Intel...

#118
adrian1024

adrian1024

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 24.05.2005
Hai ca postez si eu un mesaj offtopic si-asa topicu e flame oricum  :coolspeak:

Mi-am bagat si eu OS X pe un emulator (am un AMD Athlon la 1400 mhz, 512 mb RAM, blah blah blah). Mi s-a instalat cam greu (5 ore)  :death:  dar oricum merge binisor  :rolleyes: . Vad ca au facut o treaba foarte buna cu OS-ul asta. Daca ar fi sa aleg intre linux si un os x pentru x86 (am auzit niste zvonuri ca se va lansa si asa ceva... dar nu sunt sigur) as alege osx-ul sa-l instalez. Pare foarte usor de folosit! Dupa parerea mea au facut o treaba foarte buna cu el si cu banii pe care i-au investit. Plus ca dupa cum zicea Beavix aplicatiile se instaleaza si se dezinstaleaza foarte usor! Daca ar face emulatoru ala sa ruleze ceva mai repede  :worthy:  ar fi super. Si dak ar scoate si o versiune pentru pc-uri ar fi si mai super  B) . Dupa cum ziceam, dintre Linux si Os X as alege osx-ul chiar daca ar trebui sa platesc pentru el. Pana atunci.. i'm gonna stick with Windows  <_<  deoarece pot face cam orice vreau cu el in momentul de fata.

#119
aolex

aolex

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,829
  • Înscris: 06.12.2004
mda, o stire recenta de pe softpedia suna asa:

din ~5000 de exploituri in 2005, doar 800 au fost pentru windows.

cum e cu linuxul? :)

#120
PreTXT

PreTXT

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 09.01.2003
ca sa mentin impartialitatea: CERT nu a fost deloc fair-play in acel raport.
detalii aici:
http://blogs.zdnet.com/Murphy/?p=501
http://blogs.zdnet.com/Murphy/?p=508

f. multe vulnerabilitati listate ca tinand de Unix sunt de fapt vulnerabilitati ale unor softuri care ruleaza pe Unix .. este o diferenta, pentru ca ar trebui sa se faca comparatie intre platforme OS si nu intreaga lista de softuri disponibila.
si mai sunt si alte neregularitati ...

cert este ca ambele platforme au probleme de securitate, ca orice OS de altfel care are un market share decent.

#121
dragos_avram

dragos_avram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,633
  • Înscris: 29.12.2003
Pai daca e windowsul mai sigur, stai doar cu windows-ul, nu mai instala alte programe. Asa ziceau si cei de la MS, windows e sigur atat timp cat nu instalezi alte programe.
Linux cand il instalezi are o groaza de programe instalate, e normal sa aiba mai multe probleme. Apoi e vorba de vulnerabilitati oficiale, iar cei de la MS nu anunta o problema decat dupa ce o rezolva (ceea ce are si parti bune)

#122
sosojerk

sosojerk

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 484
  • Înscris: 31.07.2004
Bla bla bla...cata teorie intelingenta pe seama astora

Ba, iata adevaru...
Windows rulz...
Linux sucks...

Now go and get a life, what the hell!!!!!!

#123
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,396
  • Înscris: 29.11.2001
inteligenta afirmatie sosojerk ... mai fa de-astea, aduci lumina in discutie!

Next time: pauza!

#124
AcidMan

AcidMan

    Acid Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,650
  • Înscris: 08.09.2003
cred ca bate cineva la usa..
au fost unii de la politie, ceva de licente.... n-am? amenda... cateva zeci de milioane....
restul vine de la sine.

#125
calinescu26

calinescu26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 09.10.2007
Acest Cartarescu al computerelor...anyway, man, jos palaria, mi-a placut stilul, dar si informatia.
Bravo, pana la urma asta si conteaza, ce-ti trebuie, cat de repede merge, etc.

#126
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
no comment !

later edit: ce vechi e topicu' asta !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate