Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2
 ping digi?

Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București
 BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta
 Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s
 

Nemurirea

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
91 replies to this topic

#37
mars0212

mars0212

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,109
  • Înscris: 04.05.2004
De ce nu se sinucid toti gunoierii, vrei sa-mi spui ca ei de-abia asteapta sa moara ca sa scape? Viata este buna chiar si cand este rea

#38
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005
In Occident,si in special in SUA, se fac o gramada de cercetari in domeniul biologiei moleculare si al geneticii ce au ca scop marirea duratei de viata si chiar reversibilitatea procesului imbatranirii.
  Pana acum pentru publicul larg exista trei directii atat de cercetare mai cunoscute cat si hai sa-i zicem modalitati de "terapie" accesibila(pentru vestici mai mult, pentru noi mai putin): protectia impotriva actiunii radicalilor liberi prin folosirea de substante cu actiune antioxidanta, tratament hormonal(in special cu hormon de crestere) si modificari ale dietei prin restrictia numarului de calorii.
Folosirea de antioxidanti este cea mai cunoscuta si mai utilizata. Dintre substantele cele mai cunoscute si mai folosite pot fi enumerate unele dintre vitamine(A, E, C), oligoelemente(seleniu, zinc etc.), si alti compusi chimici cum ar fi N-acetil-cisteina, polifenolii continuti in ceaiul verde etc. Lista e lunga. In mai anul asta, daca nu ma inseala memoria, trebuia sa iasa pe piata un medicament denumit Protandim,care cica creste capacitatea organismului de a se apara de actiunea radicalilor liberi cu circa 60%. Pentru cine nu e in tema,radicalii liberi sunt molecule incarcate electric care rezulta ca produsi secundari in cadrul diferitelor procese metabolice intracelulare(peroxizi, superoxizi, chiar si apa oxigenata se considera ca duce la aparitia "stresului oxidativ") si au actiune foarte distructiva. Se considera ca sistemele proprii de aparare ale organismului contra actiunii lor isi micsoreaza eficienta pe masura trecerii anilor si asta ar constitui una dintre cauzele imbatranirii(dar nu singura).
  Terapiile cu hormoni au mai mult ca obiectiv combaterea unora dintre efectele imbatranirii decat procesul imbatranirii propriu-zis. Cel mai folosit este hormonul de crestere, care se afla in organism in cantitate maxima in adolescenta, iar apoi dupa 25 de ani cantitatea lui scade in mod constant. Terapia cu hormon de crestere duce la reducerea stratului adipos, cresterea musculaturii, marirea elasticitatii pielii, reducerea ridurilor etc. si este foarte folosit si de sportivi ca substanta dopanta,dar si de actori si actrite de la Hollywood pentru a se mentine in forma.
  Reducerea cantitatii de calorii din alimentatie duce la cresterea duratei de viata la aproape toate speciile de mamifere pe care s-a experimentat(cel mai mult s-a studiat pe soareci,pentru ca au o durata de viata relativ scurta si schimbarile pot fi observate in timp util ptr cercetatori). Se crede ca ar fi vorba aici de un mecanism adaptativ aparut in cursul evolutiei animalelor(in caz de penurie de hrana organismul isi incetineste metabolismul si alte activitatii in ideea de a astepta o perioada mai propice pentru reproducere). Sunt si oameni care au pus in practica metoda asta dar majoritatea pe care i-am vazut in poze sau la discovery arata ca niste schelete ambulante si au parte de alte neplaceri.
  Cele mai promitatoare rezultate au aparut insa in domeniul manipularilor genetice. Deocamdata s-a lucrat numai pe viermi, Drosophila melanogaster si pe soareci, dar s-au obtinut rezultate foarte bune(mi se pare ca la viermi au reusit sa le creasca durata de viata de trei ori).
  Se spera sa se reuseasca nu numai stoparea procesului de imbatranire ci chiar obtinerea reversibilitatii lui si unii cercetatori din domeniul biologiei moleculare spun ca s-ar putea realiza asta cam in 20-25 de ani.
  Exista si un premiu de 1 mil de dolari(similar cu premiul de la XPRIZE care a fost acordat primului zbor orbital particular) pentru reusirea atat a incetinirii cat si a reversibilitatii imbatranirii la soareci denumit Methusaleh Mouse daca nu ma insel.
  Cine vrea mai multe informatii poate gasi pe www.immortality.org, www.betterhumans.com etc. sau in reviste cum ar fi Scientific American si Science&Vie(cred ca intr-un numar din Science&Vie aparuse un articol despre o echipa de cercetare suedeza din domeniul biologiei moleculare care reusisera descifrarea unor mecanisme de la nivelul mitocondriilor implicate in imbatranire si erau foarte optimisti in ce priveste gasirea unor metode de contracarare a lor).

#39
Navarre

Navarre

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 06.06.2005

mars0212, on Jun 16 2005, 13:37, said:

De ce nu se sinucid toti gunoierii, vrei sa-mi spui ca ei de-abia asteapta sa moara ca sa scape? Viata este buna chiar si cand este rea

<{POST_SNAPBACK}>

Fiindcă nu toți simt că viața merită trăită numai dacă are sens. Tu ai putea trăi mâncând kkt toată viața sau stând capră pentru toți homunculii?

#40
mars0212

mars0212

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,109
  • Înscris: 04.05.2004
Nu, si de asta nu traiesc asa. Pana la urma fiecae ne alegem stilul de viata, fie ca stim acest lucru sau nu.
Aparent ei pot sa traiasca plimband gunoiul dintr-o parte intr-alta pentru ca asta fac, plus ca asta se intampla 8h pe zi, dupa aceea poate au o familie care i iubeste sau mai stiu eu ce

#41
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
NEI DAN GONG? Vă spune ceva?

Fiindcă a venit vorba de tratamente cu hormoni..
În Occident există celebrul Secretagogue 1 (atentie sunt multe firme care comercializează Secretagogue one dar doar una nu face fake-uri: MHP)..

,,Secretagogue-One is a breakthrough in natural hormonal manipulation, designed to support your body in releasing more of its own Human Growth Hormone (HGH) through the use of secretagogues and other precursors. Coupled with an effervescent delivery system to improve absorption, these secretagogues are delivered in a proprietary "Glucose Polymer Matrix", providing nearly 100% assimilation  as opposed to only 10-15% absorption with competing secretagogue products.
Secretagogue-One activates the pituitary gland naturally, and allows for optimum hormonal levels, while maintaining homeostasis. It is non-toxic and DOES NOT CONTAIN synthetic hormones, which can weaken your endocrine system - Secretagogue-One allows your body to make more of its own HGH in a balanced and natural way."


http://www.maxperfor...cts/secre.shtml

dr. Vincent Giampapa.. ,,The founder of the American Academy of Anti-Aging Medicine":
http://www.giampapainstitute.com/

Edited by zippy99, 16 June 2005 - 13:42.


#42
a_lin

a_lin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 04.04.2005
mi se pare că topicu' ăsta nu era despre cum se poate întârzia/anula bătrânețea și moartea. părea a fi o discutie chiar interesantă până să nu apară "specialiștii". ce ne mai place să arătăm că le știm pe toate :D

înca urmaresc topicul, dar mai ales pentru păreri la obiect

a, și că tot sunt aici, iată și părerea mea subiectivă:
de când sunt, nu mi-am pus problema morții. ai mei s-au străduit mereu să mă convingă ce e bine și ce nu, dar când veneau cu argumente din domeniul ăsta, mă uitam lung la ei. :D. dacă s-ar vinde elixirul acela, cred că aș fi ultimul care aș afla despre asta. nu mă întrebati, nu știu de ce :D

Edited by a_lin, 16 June 2005 - 13:28.


#43
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Băieți.. good neeeews..
Nu există nemurire decit în eternitate (aici eternitate inseamnă in afara conceptului de timp, concept creeat de minte).. de fapt problema este pusă greșit.. conceptul de nemurire nu-și are rostul atunci când cunoști ETERNUL ACUM.. restul e pălăvrăgeală în continuumul spațio-temporal.. ceea ce se naște trebuie inevitabil să moară.. doar ceea ce nu se naște nu poate să moară.. ce este acel ceva ce nici nu se naște și nici nu moare? raspunsul se află la îndemână dar puțini devin conștienți de asta..
Iar eternitatea my friends o experimentăm în fiecare clipă.. în ACUM.. Suntem pe vecie prinși în acest ACUM..
Trecutul nu se poate obiectiva decit pin ACUM, viitorul nu poate fi conceput decit în ACUM.. Peste 5 ani, să zicem pe 5 mai 2010 vă veți afla prinși tot în acest ACUM.. totul este ACUM iar acest acum înseamnă ceea ce Iisus a spus: ,,...Eu sunt calea, adevărul și viața." Despre viață nu poți discuta la trecut sau viitor decât conceptual, viața este întotdeauna în ACUM..
Dincolo de minte este my friends viață veșnică.. ăsta e mesajul ascuns al tuturor religiilor.. ascuns pt. că majoritatea nu-l înțeleg nu pentru că ar fi dosit pe undeva..

Edited by zippy99, 16 June 2005 - 14:09.


#44
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

zippy99, on Jun 16 2005, 13:13, said:

NEI DAN GONG? Vă spune ceva?

Fiindcă a venit vorba de tratamente cu hormoni..
În Occident există celebrul Secretagogue 1 (atentie sunt multe firme care comercializează Secretagogue one dar doar una nu face fake-uri: MHP)..

,,Secretagogue-One is a breakthrough in natural hormonal manipulation, designed to support your body in releasing more of its own Human Growth Hormone (HGH) through the use of secretagogues and other precursors. Coupled with an effervescent delivery system to improve absorption, these secretagogues are delivered in a proprietary "Glucose Polymer Matrix", providing nearly 100% assimilation  as opposed to only 10-15% absorption with competing secretagogue products.
Secretagogue-One activates the pituitary gland naturally, and allows for optimum hormonal levels, while maintaining homeostasis. It is non-toxic and DOES NOT CONTAIN synthetic hormones, which can weaken your endocrine system - Secretagogue-One allows your body to make more of its own HGH in a balanced and natural way."


http://www.maxperfor...cts/secre.shtml

dr. Vincent Giampapa.. ,,The founder of the American Academy of Anti-Aging Medicine":
http://www.giampapainstitute.com/

<{POST_SNAPBACK}>


Termenul "secretagogue" se refera la substante care determina organele sistemului endocrin sa secrete cantitati mai mari de hormoni, actionand in felul asta mult diferit fata de introducerea in organism de hormoni deja sintetizati sau precursori ai hormonilor(in categoria asta intra steroizii anabolizanti deja arhicunoscuti) si care determina un efect invers, de reducere a cantitatii de hormoni proprii sintetizati de organism.
In cazul secretiei de hormon de crestere de catre hipofiza substantele cele mai utilizate sunt trei aminoacizi: arginina, ornitina si glutamina. Acestia sunt ingerati in mod normal odata cu consumarea de proteine, in structura carora se afla in combinatie cu alti aminoacizi, dar consumarea lor in cantitate mare si in forma libera, neasociati cu alti aminoacizi si de regula pe stomacul gol(daca se consuma glucide, de exemplu, creste nivelul insulinei si atunci eficacitatea folosirii aminoacizilor respectivi scade deoarece insulina are actiune si in metabolizarea aminoacizilor) duce la stimularea hipofizei sa secrete hormon de crestere. Arginina, de exemplu, are un efect puternic de stimulare a secretiei acestui hormon pentru persoanele de 20-30 de ani, dar dupa 40 deja nu mai are efect atat de puternic.
Cam toate produsele "magice" pe care le-am vazut comercializate pe internet pentru stimularea secretiei de hormon de crestere contin cel putin unul din acesti aminoacizi(in afara de spray-urile sublinguale cu hormon de crestere propriu-zis, a caror eficacitate este mult contestata). Asa ca Zippy, ce sustine tipul respectiv nu e ceva nou, depinde ce compozitie are formula lui. Personal cred ca cel mai util e sa folosesti arginina sau glutamina simple, necombinate cu altceva. Majoritatea studiilor facute au aratat ca au efecte puternice de stimulare a secretiei hormonale si au si multe alte efecte pozitive, fiind utilizate de multi ani de catre sportivi(ptr curiozitate uita-ti-va pe site-urile de culturism, cum ar fi www.bodybuilding.com dar si altele).
Pentru stimularea secretiei proprii de testosteron ca alternativa la utilizarea steroizilor clasici se foloseste extract de Tribulus Terrestris(cunoscuta la noi cu numele de "Coltii babei") si care contine niste saponine ce stimuleaza tot hipofiza sa secrete hormon luteinizant(LH), acesta stimuland la randul lui celulele lui Leydig din testicule sa secrete mai mult testosteron. Efectele nu sunt chiar atat de puternice ca la steroizi, dar apare o crestere cu pana la 30% a nivelului de testosteron plasmatic fara efectele secundare negative ale steroizilor.

#45
a_lin

a_lin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 04.04.2005
zippy, așa mai vii de-acasă :D

Edited by a_lin, 16 June 2005 - 14:16.


#46
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Cind au fost sintetizati prin anii 80 (1986 mai exact) aminoacizii din HGH, nu s-a putut sintetiza la acea vreme doar unul singur din cite stiu.. Apoi s-a incercat cu injecții cu HGH sintetizat care costau foarte mult.. Cind lucrurile au devenit mai clare si s-au sintetizat toti aminoacizii din HGH s-a găsit o cale - sub formă efervescentă - de asimilare a acestui HGH de către organism prin acei polimeri care protejează HGH cind ajunge în stomac.. Produsele inteligente de acest tip nu introduc in organism hormoni sintetizati artificial ci caută să stimuleze glanda pituitară să producă mai mult HGH..
Secretagogue 1 (al celor de la MHP) este un produs matur care ține cont de acest lucru..
Iar rezultatele vorbesc.. faptul că s-a reușit ,,reintinerirea" cu 20-30 de ani din punct de vedere biologic este un mare pas.. desigur exista si unele efecte secundare ale acestor tipuri produse.. dar eu cred că munca unor astfel de oameni ca dr. Giampapa este admirabilă..

Edited by zippy99, 16 June 2005 - 14:38.


#47
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

zippy99, on Jun 16 2005, 14:18, said:

Cind au fost sintetizati prin anii 80 (1986 mai exact) aminoacizii din HGH, nu s-a putut sintetiza la acea vreme doar unul singur din cite stiu.. Apoi s-a incercat cu injecții cu HGH sintetizat care costau foarte mult.. Cind lucrurile au devenit mai clare si s-au sintetizat toti aminoacizii din HGH s-a găsit o cale - sub formă efervescentă - de asimilare a acestui HGH de către organism prin acei polimeri care protejează HGH cind ajunge în stomac.. Produsele inteligente de acest tip nu introduc in organism hormoni sintetizati artificial ci caută să stimuleze glanda pituitară să producă mai mult HGH..
Secretagogue 1 (al celor de la MHP) este un produs matur care ține cont de acest lucru..
Iar rezultatele vorbesc.. desigur exista si unele efecte secundare.. dar eu cred că munca unor astfel de oameni ca dr. Giampapa este admirabilă..

<{POST_SNAPBACK}>


Hormonul de crestere uman este o proteina constituita din 245 de aminoacizi dispusi in doua catene polipeptidice, cu masa moleculara de 27.000 si ca urmare este o molecula prea mare si prea complexa ca sa poata fi asimilata ca atare prin tractul digestiv. Nu prea vad cum sa treaca nemodificat prin epiteliul intestinal in sange, asa cum am mai spus, e cam mare pentru asta. Aminoacizii separati pot trece ptr ca au molecula mica. Dar ma rog, cine stie.. :)
Oricum, din cate stiu eu caile cele mai utilizate sunt fie prin utilizarea de substante cu molecula mai mica care sa stimuleze secretia din hipofiza a hormonului(asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa intre si in compozitia finala a  hormonului de crestere) fie prin injectarea de hormon gata sintetizat(se pare ca e solutia cea mai eficienta ptr persoanele peste 40 ani, la care formulele ce contin substante "secretagogue" nu mai au efect chiar asa de mare).

#48
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
,, Through years of research, doctors and scientists have isolated certain amino acids and other natural HGH releasers, also known as secretagogues. Secretagogue-One™ has combined synergistic amounts of these amino acids and other precursors to formulate the most effective natural HGH-enhancer on the market.
These amino acids and precursors are delivered in a proprietary "Glucose Polymer Matrix." This is coupled with an effervescent delivery system to improve the absorption of the amino acids and precursors. With this revolutionary delivery system there is close to 100% assimilation as opposed to the 10-15% absorption generally experienced with other products."


,, Secretagogue-One contains a proprietary amino acid blend (Glycine, L-Glutamine, L-Tyrosine, GABA, L-Arginine HCI, L-lysine HCI, Pyroglutamic Acid), Glycoamino acid complex, glucose polymers, anterior pituitary peptides, Broad Bean (L-dopa)."

http://www.advice-hgh.com/amino.html

Edited by zippy99, 16 June 2005 - 14:45.


#49
Naga

Naga

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,586
  • Înscris: 29.03.2005

zippy99, on Jun 16 2005, 14:42, said:

,, Through years of research, doctors and scientists have isolated certain amino acids and other natural HGH releasers, also known as secretagogues. Secretagogue-One™ has combined synergistic amounts of these amino acids and other precursors to formulate the most effective natural HGH-enhancer on the market.
These amino acids and precursors are delivered in a proprietary "Glucose Polymer Matrix." This is coupled with an effervescent delivery system to improve the absorption of the amino acids and precursors. With this revolutionary delivery system there is close to 100% assimilation as opposed to the 10-15% absorption generally experienced with other products."


,, Secretagogue-One contains a proprietary amino acid blend (Glycine, L-Glutamine, L-Tyrosine, GABA, L-Arginine HCI, L-lysine HCI, Pyroglutamic Acid), Glycoamino acid complex, glucose polymers, anterior pituitary peptides, Broad Bean (L-dopa)."

<{POST_SNAPBACK}>

  
Zippy, uita-te un pic la formula pe care ai scris-o :)  Eram sigur ca ea contine ori glutamina ori arginina, si uite ca le contine pe amandoua.

#50
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Păi am zis eu altceva? vroiam să întăresc spusele tale..

#51
mars0212

mars0212

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,109
  • Înscris: 04.05.2004

zippy99, on Jun 16 2005, 13:59, said:

Băieți.. good neeeews..
Nu există nemurire decit în eternitate (aici eternitate inseamnă in afara conceptului de timp, concept creeat de minte).. de fapt problema este pusă greșit.. conceptul de nemurire nu-și are rostul atunci când cunoști ETERNUL ACUM.. restul e pălăvrăgeală în continuumul spațio-temporal.. ceea ce se naște trebuie inevitabil să moară.. doar ceea ce nu se naște nu poate să moară.. ce este acel ceva ce nici nu se naște și nici nu moare? raspunsul se află la îndemână dar puțini devin conștienți de asta..
Iar eternitatea my friends o experimentăm în fiecare clipă.. în ACUM.. Suntem pe vecie prinși în acest ACUM..
Trecutul nu se poate obiectiva decit pin ACUM, viitorul nu poate fi conceput decit în ACUM.. Peste 5 ani, să zicem pe 5 mai 2010 vă veți afla prinși tot în acest ACUM.. totul este ACUM iar acest acum înseamnă ceea ce Iisus a spus: ,,...Eu sunt calea, adevărul și viața." Despre viață nu poți discuta la trecut sau viitor decât conceptual, viața este întotdeauna în ACUM..
Dincolo de minte este my friends viață veșnică.. ăsta e mesajul ascuns al tuturor religiilor.. ascuns pt. că majoritatea nu-l înțeleg nu pentru că ar fi dosit pe undeva..

<{POST_SNAPBACK}>


      Ideea nemuririi este sa nu mor niciodata cum, sanu pot zice niciodata, acum mor.
      Cat despre regula "tot ceea ce se naste trebuie sa moara", asta exista pana la prima exceptie care deja exista, un organism subacvatic care traieste vesnic, cand teoretic acel organism ar trebui sa moara se reintoarce la starea initiala de ou sau nu stiu ce(este un fel de meduza, nu stiu din ce se nasc astea).
      Si din nou, toate aceste idei filosofice desi interesante si inaltatoare, am fost mult mai incantat sa citesc despre medicamentul hormonal care ma intinereste cu 20 de ani decatatunci cand am citit despre viata eterna prin religie.

#52
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
------
un organism subacvatic care traieste vesnic
-------
cine a descoperit că trăiește veșnic? vreun nemuritor cumva?

#53
malone6x6

malone6x6

    Active thinker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,651
  • Înscris: 09.02.2005
Nu-l stii pe zippy99...orice scrie tot la basini de strut ajunge...

#54
mars0212

mars0212

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,109
  • Înscris: 04.05.2004

zippy99, on Jun 16 2005, 14:58, said:

------
un organism subacvatic care traieste vesnic
-------
cine a descoperit că trăiește veșnic? vreun nemuritor cumva?

<{POST_SNAPBACK}>


Am vazut o chestie pe discovery, si presupun ca este vorba despre mai multi oameni de stiinta care au cercetat respectivul animal sau planta sau ce este chestia aia.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate