Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Semanatul si repicatul

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
11715 replies to this topic

#6049
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011

View PostAchimitom04, on 23 ianuarie 2015 - 09:45, said:

In urma discutiilor cu colegii, am ajuns la concluzia ca doza ar fi 1 ml la 10 m 2.

Asta am vazut, de aceea am extras din prospect care este doza corecta pentru rasaduri - 0.25ml/mp....adica de 2.5 ori mai mare decat la semanare direct in camp. Poti sa mai aplici restul de 0.15ml/mp acum...pana nu rasar plantele. LE: nu stiu cat de bine poti masura cantitatea de substanta pentru cei 0.15 mp de rasadnita pe care ii ai. La concentratia de 0.25ml/mp trebuie sa aplici 0.0375ml...fix :)

Quote

"preemergent, se aplica imediat dupa semanat, inainte de rasarirea buruienilor si a culturii; "   - aici nu am prea respectat.
Nu ai gresit neaparat. Se poate aplica si inainte de semanat cu incorporare in sol(citeste in prospect pag. 5 sus - modul de aplicare):
http://www.fitoprote...a Dual Gold.pdf

Quote

In ce sens efectul a fost dezamagitor? Poti sa dezvolti ?
dezamagitor...adica a lipsit cu desavarsire... mai exact nu si-a facut efectul, terenul a fost invadat de buruieni in scurt timp. A fost un lot experimental...anul acesta pregatesc altul cu cel putin 2 soiuri de fasole, pe care intentionez sa testez alt erbicid... pana reusesc sa gasesc varianta care functioneaza...apoi extind cultura.

Edited by nicoretro, 23 January 2015 - 10:43.


#6050
Achimitom04

Achimitom04

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 28.08.2011
Te-ai gandit sa maresti doza  daca asa nu a avut efect ?

Nu prea am inteles...adica 2,5 ml la 10 m2 ?

Daca e asa la cum am calculat eu, rezulta ca :

1.     2,4 ml = 56 picaturi  la 10 m 2 = 5,6 picaturi la 1 m2 = sa zicem 6 picaturi

2.     0,15 m 2 = aprox. a 6 parte din 1 m 2

3.     ar fi cam o picatura la ladita mea, am dat jumate de picatura , deci mai dau cam jumate de picatura

Ar fi corect acest rationament ?

#6051
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011
Nu am avut ocazia sa maresc doza si nici nu sunt adeptul acestei abordari dupa ureche...din pacate foarte des aplicata de unii cultivatori. Daca solutia corecta ar fi fost o doza mai mare ...atunci in mod cert aparea in prospect.

Nu stiu cum ati determinat numarul de 56 picaturi=2.4ml ...dar daca este corecta masuratoarea atunci
1 picatura=0.04286ml > 0.0375ml
Ar insemna o mica supradozare daca puneti toata solutia...cred ca se admite.... ca mai bine de atat nu aveti cum sa va apropiati de adevar la asa suprafata mica.

#6052
serrifu

serrifu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 25.02.2010

View Postnicoretro, on 23 ianuarie 2015 - 09:26, said:

Serrif, toata stima pentru munca pe care o depui....dar la partea cu erbicidele nu prea ai nimerit-o. De unde ai scos aberatiile pe care le-ai scris? In primul rand: de ce ai amestecat Dual gold cu Stomp?...ca nu sunt deloc similare. Experienta "cu sapa" nu e suficienta...mai e nevoie si "cu mapa"!
Pentru clarificari:
http://www.marcoser....old-960-ec.html
http://www.pestcontr...omp-330-ec.html

PS: pentru Achim....in tabelul de pe marcoser se recomanda 0.25ml/mp Dual Gold la producere de rasad. Eu am aplicat anul trecut Dual Gold la fasole...efectul a fost dezamagitor, desi conditiile de aplicare au fost bune, poate ca tu o sa ai mai mult noroc.

Nu stiu de unde ai inteles tu ca le-as fi amestecat. Am recitit postul meu si eu nu mi-am dat seama in care loc din fraza aia reiese faza cu amestecatul. Stii care i chestia? E suficient sa gresesti cu  2 3 picaturi si dupa ce rasar, vezi cum se-ngalbesc frunzulitele. Tolerantele intre bine si rau sunt foarte mici. Cunosc personaje care au "recoltat" din cauza stompului sau a Dualului, mii de fire, ce-i drept, dozare gresita. La nivelul meu actual , cu o tehnologie antica , produc 100.000+ rasaduri  pe an pentru utilizare proprie, nu plivim, in 3 ture de rasad, decat vreo 8 ore, in toate ciculurile. Merg la sigur. Nu imi permit sa risc  Pe stomp l-am dat exemplu pentru ca are acelasi scop, dupa cum se pot observa similaritatile dintre recoltele pentru care sunt destinate. La transpantare sta altfel treaba, eu doar acolo le folosesc. Iar pentru o fractie din cele 100k rasaduri produse in gospodaria mea, va dura fractie din cele 8 ore ca sa le pliviti. Iar pentru 5 10 metri patrati de rasaduri, puteti folosi turba goala. Nu va mai trebui sa calculati numarul de molecule.  Alegerea e strict a dumneavoastra. Eu am decis pentru mine.. si am avertizat in consecinta. Iar remarca ta cu privire la sapa si la mapa nu mi se pare potrivita. Stima.

#6053
nicoretro

nicoretro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 12.12.2011
Serrif, imi cer scuze daca te-am ofensat in vreun fel prin exprimarea mea... dar vad ca insisti sa ramai in eroare.
Intr-o documentare serioasa povestile nu au nici o valoare...nu merge cu argumente de genu "mi-a spus mie un negru".

Citeste prospectele fiecarui produs inainte sa te pronunti despre ele si sa ii dezinformezi si pe altii. O sa vezi ca Stomp si Dual gold sunt chiar diferite. Dual Gold are in prospect aplicarea la producerea de rasad, pe cand Stomp nu. Tu ai pus "si"(adica le-ai amestecat) intre cele doua produse si te-ai referit la ele ca si cum ar fi cam acelasi lucru...ceea ce nu-i drept. Ambele pot fi folosite la plantarea rasadurilor in camp....dar nu despre asta discutam. Nici spectrele de aplicare pe care le consideri similare nu sunt aceleasi....dar citeste singur prospectele...ca ma dor degetele incercand sa iti explic un adevar clar ca lumina zilei..

Si eu am produs sute de mii de rasaduri fara sa folosesc erbicide, numai cu plivit, dar asta nu inseamna ca trebuie sa nu le foloseasca nimeni. Daca unii sunt incapabili sa doreze corect o substanta, atunci chiar nu se recomanda sa mai incerce ...pentru ca ii vor speria si pe altii ca produsele nu ar fi bune. Mai ales daca folosesc alte substante decat cele indicate...

Edited by nicoretro, 23 January 2015 - 19:56.


#6054
Achimitom04

Achimitom04

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 28.08.2011
Serrifu  , deci tu le plivesti toate,manual, sau e vre-o metoda de a mai reduce din buruieni ?

Nu de alta dar mi-am rupt salele anul trecut la 40.000 fire.....de aceea incerc sa gasesc o alternativa.  Ca mranita e buna dar ies o gramada de neinvitati prin ea.....mi-ar fi de mare ajutor un sfat .

Ceea ce fac eu e doar un experiment, nu trebuie sa ne certam, doar ne impartasim experientele .

Cum am spus, si eu stiu pe cineva care spune ca foloseste dualgold si merge...acuma ca o fi adevarat sau nu, asta voi incerca sa aflu...experimentand :)

#6055
rvd55

rvd55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 11.04.2014
Achim  faci rasadurile pe pat cald din cate mi am dat seama,ii foarte simplu sa le rezolvi fara plivit dupa ce bagi gunoiul pui mranita si  acoperi cu folie de interior apoi agril ,nu semeni nimic  cateva zile il lasi la fermentat o sa vezi ca aproape toate buruienile or sa rasara, le lasi sa se alungeasca cat de cat si dupa le poti arde cu o butelie cu furtun si stut din aia cum parjolesti porcu de craciun :),poate parea comic dar ii eficient

#6056
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,947
  • Înscris: 13.04.2007
Asa cum aminteam intr-o postare mai veche, am semanat cateva seminte de rosii, vinete si ardei, cate 3-4 buc. pe rand de tavita de 288, in total vreo 30 de seminte, in data de 05 ianuarie, pentru a testa rafturile cu neoane. Am folosit turba, rata de germinare 100%.
Cum era de asteptat primele au iesit rosiile, dupa 5 zile, la o temperatura de 24-26 gr. Stiu ca nu este indicat sa amestecam rosiile cu ardeii sau vinetele, dar se admite pentru probe. Ce ma intereseaza cel mai mult este sa mentin o temperatura diferita zi/noapte.
M-am ''inarmat'' cu 3 termometre si un data logger pe care l-am programat sa inregistreze temperatura la fiecare minut. Rezultatele au fost surprinzatoare dupa primele descarcari de date. A trebuit sa renunt la alta sursa de incalzire in afara de neoane, sa camuflez geamul dinspre sud, sa aerisesc mai mult, conteaza foarte mult temperatura exterioara, traficul, etc. Rosiile am fost nevoit sa le presadesc.
Cateva poze, prima dupa 8 zile si restul de astazi:

Attached Files



#6057
Achimitom04

Achimitom04

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,022
  • Înscris: 28.08.2011
E...tre sa spun ca nici aceasta metoda nu mi-e straina . Am auzit si de asta si pare destul de sigura.  Bine ca mi-ai amintit de ea....chiar multumesc.

Se pare ca nu presupune riscuri.  Dupa ce le parjolesc pot  semana imediat ?

Ai idee daca mai ies buruiene dupa aia si cam in ce proportie ?

Foarte tare Corsica, imi plac rosiile tale .

Eu am semanat cam prin 15 , ziua au 21 grade noaptea 15......peste 10 zile sper sa arate si ale mele macar asemanator.

Si eu oricat am aerisit, fara caldura,   ziua mai jos de 20 nu am reusit sa scad temperatura,( tin neoanele la 20 cm)   noaptea as putea dar mi-e frica sub 15 gr sa o scad sa nu fie prea mare diferenta zi/noapte.  

Le-ai mai dat ceva ? ale mele au primit doar previcur imediat dupa semanat.

#6058
serrifu

serrifu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 25.02.2010
@nicoretro, nu m-ai ofensat, doar ca nu mi s-a parut potrivita, atata tot. Munca ta este apreciata si de mine, la randu-mi. Tot respectul. Dar ceea ce se vrea a face, tinde inspre un oarecare imposibil. Admit fara doar si poate faptul ca s-ar putea sa fiu intr-o oarecare eroare cu privire la utilizarea ierbicidelor mai sus pomenite. Dar nu chiar totala. De ce nu totala? Iti/va si spun de ce. Ok. Avem suprafata care dorim sa o semanam de 10mp de exemplu. In coformitate cu cei 0,25ml/mp ar trebui sa avem 2,5ml de Dual Gold in foarte putina apa. Luam in calcul varianta cu 300l apa/ha.(asa scrie in linkul oferite de tine) Am avea foarte putina solutie finita, de acord? Cu ce si cum o aplici uniform? Intr-o parte va fi mai mult, in alta mai putin. Inspre ce conduce?... Inspre probleme, mai ales daca vorbim despre hibrizi de tomate, la 0.4 sau 0,5 ron/samanta. La 2000 de tomate vorbim de 800-1000 ron doar samanta. Sa zicem ca o pierdem...ma rog, partial. Fiecare am mai pierdut bani, ca asa e viata. Dar nu pierzi doar acei 1000 ron, ci pierzi timpurietate, pierzi pret, pentru ca mai ales la inceput, stim cu totii ca sunt scumpe. Nu e tot una cand vinzi rosii la 3ron/kg sau la 1ron/kg. Exemplele pot continua cu orice recolta doriti voi. Ai pierdut rasadul, ai pierdut startul. Stiu prea bine ca acel plivit este groaznic. Ca oricare dintre voi, in special cei care traiti din asta, as folosi numai turba, fina si standard. Crede-ma pe cuvant, ca si eu imi doresc sa muncesc mai usor... Dar, in momentul de fata, nu se poate. Oricine  ar face sa-i fie mai bine. Eu ma stradui zilnic. Imi pare rau, poate sunt prea negativist cu privire la discutia asta... Nu vreau sa descurajez pe nimeni in a munci mai eficient. Si eu ma stradui in fiecare zi. Iar oricat de penibile ar fi cele auzite de mine, cu utilizarea gresita a lui Dual Gold, eu am invatat din ele. Asa, sigur nu voi proceda.

Edited by serrifu, 23 January 2015 - 21:53.


#6059
serrifu

serrifu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 25.02.2010
@Achimitom04, Din posturile mele anterioare se pot observa lazile care le am eu, de 1,5m latime. Eu pun o scandura peste acea lada, si plivesc...merge repede. In cazul in care nu ai lazi, si asezi rasadul pe jos, ti-as recomanda sa nu faci ""stratul" de alveole mai lat de 1.5, 2 metri maximum, ca sa poti sa pui doua scaune mici, peste ele pui o scandura si plivesti. E mult mai ok decat sa stai aplecat. Din pacate, cu mai multe sfaturi in privinta asta nu te/va pot ajuta.

#6060
rvd55

rvd55

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 11.04.2014

View PostAchimitom04, on 23 ianuarie 2015 - 20:39, said:

E...tre sa spun ca nici aceasta metoda nu mi-e straina . Am auzit si de asta si pare destul de sigura.  Bine ca mi-ai amintit de ea....chiar multumesc.

Se pare ca nu presupune riscuri.  Dupa ce le parjolesc pot  semana imediat ?

Ai idee daca mai ies buruiene dupa aia si cam in ce proportie
imediat le poti pune numai ca ar trebui sa le pui la incoltit cu vreo 2 zile inainte,mai ies doar ca sa ti aduci aminte cum se pliveste

#6061
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
ieri si azi am semanat si eu 3000 de seminte de salata centore.2200 la alveole de 70 si 800 la alveole de 110 (parca..).
le-am udat dar inca nu am pornit caldura...

#6062
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,544
  • Înscris: 27.01.2012
Corsicane, un link sau alta indicatie privind data logger ...
Multzam!

#6063
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,617
  • Înscris: 25.11.2007
gurule, eu unul din-asta am:

Termometru higrometru cu memorie de date si afisaj digital DT-172

L-am setat sa citesca temperaturi din 15 in 15 minute. Cand am nevoie, descarc datele pe un laptop si imi genereaza un tabel si un grafic de temperatura/umiditate.

Cu ajutorul lui am verificat si daca priza programabila stinge neonele la ora 22 si le aprinde la 6 dimineata (eu nefiind in orele de intuneric la locul faptei), asa cum era progrmata. Se vede pe grafic cum scade semniicativ temperatura, apoi creste la ora aprindere.

#6064
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,544
  • Înscris: 27.01.2012
Are sonda de masura sau senzorul e incorporat?

#6065
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,617
  • Înscris: 25.11.2007
Incorporat. Il folosesc pentru parametrii ambientali si pentru faptul ca e mic si comod. Daca voiam altceva, cu mai multe sonde, ajungeam la Arduino si alte cele. N-am ajuns pana acolo.

Edited by jumborom, 24 January 2015 - 15:29.


#6066
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,544
  • Înscris: 27.01.2012
M-ar fi aranjat unul care sa aiba atat senzor de temperatura ambientala cat sonda pentru temperatura in sol...
Arduino e prea high-tech pentru mine, cel putin pentru moment!
:)
M-am imbarligat destul cu ledu' albastru..., imi trebuie o pauza de 'rumegare'

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

3 user(s) are reading this topic

1 members, 2 guests, 0 anonymous users

amarili

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate