Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

DVD-Lab PRO

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
25 răspunsuri în acest subiect

#19
PIGULIGU

PIGULIGU

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 149
  • Înscris: 17.11.2003
@Ageamiu

Quote

Am rugamintea, daca esti bun si nu-ti ocupa prea mult timp, sa detaliezi cele 2 lucruri fundamentale pe care le cunosti si ne-ar trebui la toti foarte mult. E vorba de cele 2 notari:
''nu adauga in IFO comanda de EXIT la sfarsit si astfel DVD Playerul nu poate face auto-stop la sfarsitul filmului dupa ce adormi la el - dar asta se rezolva tot cu IFOEdit.

Chestia care o facea DVDLab Pro cu setarea unei subtitrari ca default - sa apara automat la inceput fara sa o selectezi tu se poate face usor si cu IFOEdit .''


O sa incep cu sfarsitul care mi se pare mai important:
1) Setarea aparitiei automate (default) a unei subtitrari sau (si) a unei coloane sonore:
  - a ) se deschide IfoEdit si cu butonul de " Open " din dreapta jos se incarca fisierul *.IFO din structura DVD-ului (directorul VIDEO_TS) , dar atentie cel corespunzator track - ului ( de exemplu : VTS_01_0.IFO ) nu cel general ! ( deci nu  VIDEO_TS.IFO ).
In partea de sus a ecranului (Browserul) se da dublu click pe randul pe care scrie " VTS_PGCITI    - Video Title Set Program Chain Information Table ".
Cand am dat dublu click pe acel rand mai apare sub el cel putin un rand (cate unul pentru fiecare track) . Apoi se da click pe acel rand pe care scrie : " VTS_PCG_1" - Normal ca daca avem mai multe track-uri vom repeta operatia pentru fiecare track - (vom avea si randul VTS_PCG_2 si 3 , etc.)
  - b ) Dupa ce am dat click pe randul VTS_PCG_1 in partea de jos a ecranului ( Editorul ) ne este aratat continutul lui .De acum numai in partea de jos vom lucra .
Se da in jos cu bara verticala din dreapta (in ecranul de jos) pana trecem de subtitrari (aici trebuia editat pentru varianta veche a muxman- ului dar se pare ca la cea noua nu mai este nevoie) , culori (aici putem edita culorile subtitrarii ) si ajungem la un rand pe care scrie : " There is no PGC Command Table " daca nu avem deja comenzi sau daca avem deja comenzi scrie : " PGC Command Table :" .
Se da click dreapta pe randul : " There is no PGC Command Table " daca acesta este sau daca este randul : " PGC Command Table :" se da click dreapta la patru randuri sub el pe randul care scrie : " Size of Command table in bytes " .
  - c ) din meniul care a aparut (la click dreapta) alegem " Add PreCommand " si observam ca va fi introdus un rand cu o pre comanda ,rand pe care scrie " Pre Command      NOP   [ 00 00 00 00 00 00 00 00 ] " . Dam click dreapta pe acel rand si alegem din meniu : " Edit Command ". In mica fereastra care se va deschide (denumita : " Change command ") vom alege din lista care se deschide cu sageata din dreapta comanda  : "(SetSTN) Set Subpicture Stream Nr." si dam click pe ea . Dupa ce am dat click sub acel rand (tot in fereastra mica deschisa)vor aparea doua casute din care se selecteaza in casuta din stanga denumita : " Stream " numarul subtitrarii care vrem sa apara automat - atentie prima este 0 nu 1 ! - iar din  casuta din dreapta denumita : " On/Off " bineinteles  On .
Apoi se da click pe butonul " OK " al ferestrei de editare deschise .
Observatie : Dupa cum am vazut se pot da mai multe comenzi cum ar fi si alegerea unei coloane sonore default , si alte comenzi - nu sant toate trecute - cum ar fi cea de EXIT.
Acum observam ca randul cu pre comanda adaugata de noi s-a modificat : nu mai are scris NOP (care inseamna "no operation") ci are inscris ce trebuie " Set Subpicture Stream ....  (forced) (On) .
Daca am gresit sau vrem sa modificam comanda asta sau alta deja existenta se repeta operatia de la punctul c) cu click dreapta pe comanda care dorim sa o modificam si : " Edit Command ".Putem si sterge comenzi daca dam : " Delete Command "
  - d) Se salveaza rezultatul cu click pe butonul " Save " din stanga jos , se lasa denumirea nemodificata de la " File name " ( fisierele vor fi scrise peste - overwritten ) iar la intrebarea daca dorim sa salveze si fisierul de rezerva .BUP dam " Yes " .

2) Setarea post comenzii de EXIT (pentru a putea lucra autostopul DVD-player-ului) nu este necesara decat atunci cand programul de authoring trece default la sfarsitul filmului comenzi de salt inapoi in meniul principal (cum face de exemplu TMPGEnc - DVD Author - putem vedea daca editam *.IFO- ul facut de el ca are PostCommands - pe care trebuie sa le stergem.) si atunci playerul va ramane cu meniul pe ecran pa care-l vom vedea si la trezire  :D . Daca dupa terminarea filmului playerul trece-n stop nu mai este necesara adaugarea comenzii de EXIT .
Programul DVD Author adauga Post comanda de EXIT la sfarsit , altele nu, dar si asa daca nu are Post comenzi filmul tot se opreste la sfarsit asa cum trebuie .
Pentru adaugarea Post comenzii de EXIT se procedeaza ca la setarea Subtitrarii default punctele a ) si b ) dar la punctul c ) nu se alege : " Add PreCommand " ci normal : " Add PostCommand " iar editarea ei nu se va face cu click dreapta pe ea fiindca nu este in lista de alegere . Editarea Post comenzii adaugate trebuie sa o facem direct in hexa , dand dublu click pe ea si in fereastra mica denumita : " HexEdit Module " vom scrie in dreapta unde sant grupurile de 2 digiti : 30 01 00 00 00 00 00 00 , apoi dam OK si vom observa ca acum pe randul acelei Post comenzi scrie la Value  : " Exit ".
Salvam ca la punctul : -d).



Dupa cum am observat putem edita si alte lucruri cum ar fi culorile subtitrarii in sistemul Y Cr CB .
valorile in hexa pentru cateva culori : negru : 10 80 80
                                                            gri : 7d 80 80
                                                            alb : eb 80 80
                                                       galben : d2 92 10
Daca editam intr-un *.IFO aceste culori si altele care le dorim si alegem numarul culorii subtitrarii corespunzator ( de la 0 la 15 )  in programul de conversie a subtitrarii , sau incarcam direct acest *.IFO in programul de conversie a subtitrarii in formatul *.sup putem avem si alte combinatii de culori la subtitrare nu numai galben ca la DVDLab Pro  :D .
Un program bun de conversie a subtitrarii este : SubtitleCreator(in favoarea caruia am renuntat la SRT2SUP) in care putem incarca fisiere *.IFO si deja stim culorile posibile pentru subtitrare , si standardul PAL sau NTSC ( este necesar acest lucru la setare pozitiei subtitrarii ) , avem si preview cu background schimbabil , astfel incat putem pune ca background chiar un frame din film .Acest lucru ne ajuta sa vedem pozitia subtitrarii la un film cu benzi negre (letterboxed) sa nu nimerim prost cu pozitia subtitrarii ( de exemplu cu randul de sus al subtitrarii jumate pe film si jumate pe banda neagra ) .:angry:
Pe langa asta forma fonturilor mi se pare mult mai buna (nu ideala) la SubtitleCreator decat la Srt2Sup la care fonturile mi se par realizate din patratele prea mari si astfel formele curbe ale lor nu se vad bine .
Se pot salva si profile la acest soft si astfel dupa un timp vom merge la sigur cu pozitia subtitrarii fiindca vom avea profile pentru toate rapoartele de rezolutii initiale ( adica toate grosimile de benzi negre ).


alte raspunsuri : 1) - am incercat si eu cum spune Dr. Matrix , Rejig la filmele NTSC dar am avut ceva probleme ( nu mai stiu care , poate tot de neconversie a timpului la filmele cu flag de 2:3 pulldown la vizionare adica NTSC-Film ) si apoi am trecut la IfoEdit - versiunea v0.971 .
Nu m-am chinuit cu meniul la DVD Author din cauza ca mai are un neajuns ( pentru mine) acest soft care altfel este foarte bun mai ales ca accepta subtitrari in format de tip text (*.srt , *.sub ...) . Neajunsul este legat chiar de subtitrari care nu se pot alinia la mijloc pe verticala , lucru care la un film cu benzi negre ( letterboxed) se vede urat ( cand subtitrarea are un singur rand nu se poate pune ca pozitie la mijlocul pozitiei randurilor cand subtitrarea are 2 randuri , se poate pune ori pe pozitia celei de jos ori pe pozitia celei de sus  ). Altfel un soft bun.
2) - se pare ca ultimele versiuni de  Muxman nu mai au restrictia de o subtitrare per format dar o sa testez sa fiu sigur si o sa revin cu un post.

#20
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.916
  • Înscris: 05.10.2003
Asta e curs universitar. Il iau acasa sa-l studiez. Multumesc foarte mult !

La capitolul contributie personala stau rau de tot, vezi notatia mea de mai sus, cu... picnicul. Tot la spalat de vase ma vad potrivit  :D

Codul pentru BLUE e 28 6D EF
si faptul ca cei mai lenesi pot folosi Subremap, care iti da un GUI, unde poti scrie elementele de culoare. N-am scris asta pentru savanti ca PIGULIGU (dar or mai fi useri care nu stiu de acest soft).
In legatura cu Subremap am si o intrebare, legata de o anumita zicere a lui Mtz, cu mult timp in urma. Cand folosesti Subremap, deschizi IFO, faci modificarile si dai SAVE IFO. In acel moment, el nu salveaza automat si .BUP corespunzator. Ca urmare la scrierea cu NERO ai eroarea ''File allocation failed''. Am recomandat pe forumul asta sa-ti faci singur BUP din IFO prin simpla redenumire. Mtz spunea insa ca se poate salva BUP direct din Subremap. Cum ?

#21
valymotei

valymotei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 123
  • Înscris: 06.10.2003
Intru si eu in vorba intre voi, care aveti atata experienta.
Eu am o intrebare simpla,dar la care nu ii stiu raspunsul.
Cum sa fac in DvdLab ca dupa ce se termina de vizionat un capitol sa mu mearga filmul mai departe ci sa se intoarca la root?
10x

#22
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 28.322
  • Înscris: 05.06.2002
daca ai cum sa tai acele capitole si sa le faci filmulete de sine statatore te pot ajuta io.

#23
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 16.545
  • Înscris: 01.12.2002
Nu cred ca se poate ce vrea valymotei. In afara de filmulete cum zice fane.

enjoy,
Mtz

#24
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.916
  • Înscris: 05.10.2003
Dupa specialisti, tzup si ageamiu !
Am scris doar pentru ca cererea e numai nitel stranie si, in cazul asta, chiar merita singurul tratament, dat de... doctori.
E ciudat sa vrei ca la fiecare capitol... stop.
De aceea, cred ca ar trebui sa revezi materialul, il tai la capitol (dac-o doresti) sau te razgandesti si tai la mai multe capitole o data, dupa logica dramatica a materialului. Produci, astfel, niste filmulete, care se leaga, in authoring, ca ''movie'' si pui menu cu buton de continuare si retur in Root Menu. Specialitate Fane.

#25
valymotei

valymotei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 123
  • Înscris: 06.10.2003
Voi cam aveti dreptate, numai ca materialul pe care il am eu este unitar, cu toate ca are  si niste subcapitole pe care asi vrea sa le vad individual uneori sau la gramada alteori.
In plus atunci cand comprim tot filmul imi este mai usor sa calculez dimensiunile decat daca asi face aceasta cu 20 de filmuletze. Oricum, pana la urma voi urma sfatul dat de voi. Ceea ce vroiam eu sa fac in DVD Lab se putea face in TMPG Author, dar eu vreu meniu cu DVD LAb. :P  
Oricum va multumesc.

#26
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.916
  • Înscris: 05.10.2003
Numai de placerea discutiei:
DVD2SVCD e un bitrate calculator asa de perfect, incat se pot aduna toate cele 20 de filme (sigur ca ai exagerat putin). Adica: am 4400 MB si filmele au calitati optice egale (trase cu aceeasi camera, capturi cu acelasi tuner) 4400/20=220
Dandu-i marimea ''discului'' de 220, el face 20 de filme perfecte cu bitrate-ul calculat de el (vorbim de CCE). Asta pentru ca D2S nu accepta inca (sper ca doar pe moment) batch-ul si nici scriptul avs. De fapt, daca ai timp si chef, in FAQ-ul lui D2S exista o metoda pentru batch !!!
Daca vrei sa le prelucrezi ca un ''tren'', Main Concept Encoder, accepta si batch si script (asta e destul de enervant pentru ca trebuie sa le treci pe toate 20 prin VirtualDubMod, fiindca nu au fps-ul standard de 25.000). Calitatea ''neamtzului'' e insa departe de cea a ''japonezului''. Parca exact de la 200 la 2000$.
Pentru continuitate, ma gandesc la menu-uri cu durata fixata de tine. Adica, apare menu-ul care-ti permite sa te duci in alta parte a DVD-ului in, sa zicem 10 sec. Nu reactionezi, merge mai departe la filmuletul urmator. Aici, ne ajuta Fane, cum a si promis.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate