Paine de casa
Last Updated: Apr 16 2009 07:48, Started by
TazzY
, Apr 06 2009 07:12
·
0
#1
Posted 06 April 2009 - 07:12
Salut. Ieri am incercat sa fac paine de casa. Am folosit doar faina, drojdie, sare si apa. Nu a venit bine deloc. Coaja super are si cruda inauntru. In cuptor erau 250°.. Cum trebuie sa fac sa imi iasa bine?
Multumesc :) |
#2
Posted 06 April 2009 - 09:13
A fost focul prea mare si painea nu a stat suficient la crescut.
Eu fac maia din jumatate de cub de drojdie, o lingura de zahar, una de faina si jumatate de pahar de apa calda, o las sa creasca la cald jumatate de ora apoi fac aluatul final cu apa calda, faina si ulei. Pun painea in tava, o ung cu un albus/galbenus si o las o ora doua la crescut. Cuptorul meu nu are temperatura, dar orientativ il tin cam la 60-70% din maxim. Cand e gata scot tava, o acopar cu o foile alimentara si un prosop gros pentru 5 minute (cat sa se inmoaie coaja) si apoi o scot din tava. Gata. |
#3
Posted 06 April 2009 - 09:13
Uite aici o reteta: http://www.retetecul...ne_de_casa-167/
Trebuie sa te intreb, ai framantat bine cu ulei coca? Parca trebuiau si oua ... din cate stiu eu. |
#4
Posted 06 April 2009 - 11:09
Eu nu pun oua, probabil de asta la 2 zile painea mea e uscata si faramicioasa iar a soacra-mii zici ca-i proaspata.
Am intrebat-o ce-i pune si mi-a zis ca daca ne place ea ne trimite de cate ori vrem. Secretul e secret :( Iese buna daca in loc de apa pui zer cald Edited by maltese, 06 April 2009 - 11:09. |
#5
Posted 06 April 2009 - 11:35
Multumesc mult pentru sfaturi!
@Kakashi-Hatake Nu. Eu sunt in italia si am muncit mult timp in pizzerie. Maerstrul meu mereu imi zicea. Apa, faina, drojdie si sare. Si avea dreptate :) Din cate imi aduc aminte nici bunicamea nu punea alte chestii in aluat. @maltese Incearca fara oua. Sau... Fa un aluat crescut natural. Fara drojdie. Din cate am inteles este lucrul fundamental pentru a te apropia cat mai mult de un aluat perfect. Daca nu stii cum, imi zici si iti traduc un tutorial in romana. :) Pe site scrie 200°. Azi ma duc la ai mei. O sa incerc cu reteta lui Kakashi-Hatake si un cuptor pe gaz si o sa va spun cum a iesit. :) Multumesc din nou. Cheers! :) |
#8
Posted 06 April 2009 - 12:49
uita-te si pe topicul "masina de paine" pentru a vedea acolo retete de paine.
|
#9
Posted 16 April 2009 - 07:48
Mie mi-a iesit o paine destul de buna (e buna cat e calda, cand se raceste se intareste si-si pierde si gustul) din aluatul de pizza al lui Jamie Oliver care mi-a ramas dupa ce am facut pizza. Am adaugat niste seminte de floarea soarelui pe care le aveam prin dulap si taarrraaaaa !!!
Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users