Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foisor - noi reglementari

Recomandare telefon preț 300...

La Multi ani de ziua noastra a tu...

EURO 24 - Primul meci: Romania - ...
 Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...

Curatare tigaie

Alegere SPC sau parchet laminat -...
 Sfat achizitie masina SH

Foloseste cineva radar?

Extreme cuponing este adevarata e...

Cum de le convine unora sa cumper...
 Vanzatorul mașinii a plecat ...

RCA majorat in Bucuresti si Ilfov

OMV Petrom cumpara Renovatio

Sens unic pe strada Matasari (Buc...
 

Paine de casa

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
TazzY

TazzY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 13.11.2006
Salut. Ieri am incercat sa fac paine de casa. Am folosit doar faina, drojdie, sare si apa. Nu a venit bine deloc. Coaja super are si cruda inauntru. In cuptor erau 250°.. Cum trebuie sa fac sa imi iasa bine?

Multumesc :)

#2
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
A fost focul prea mare si painea nu a stat suficient la crescut.

Eu fac maia din jumatate de cub de drojdie, o lingura de zahar, una de faina si jumatate de pahar de apa calda, o las sa creasca la cald jumatate de ora apoi fac aluatul final cu apa calda, faina si ulei. Pun painea in tava, o ung cu un albus/galbenus si o las o ora doua la crescut. Cuptorul meu nu are temperatura, dar orientativ il tin cam la 60-70% din maxim. Cand e gata scot tava, o acopar cu o foile alimentara si un prosop gros pentru 5 minute (cat sa se inmoaie coaja) si apoi o scot din tava. Gata.

#3
Kakashi-Hatake

Kakashi-Hatake

    I am from New York. I will kill to get what I need!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,703
  • Înscris: 16.09.2008
Uite aici o reteta: http://www.retetecul...ne_de_casa-167/
Trebuie sa te intreb, ai framantat bine cu ulei coca?
Parca trebuiau si oua ... din cate stiu eu.

#4
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Eu nu pun oua, probabil de asta la 2 zile painea mea e uscata si faramicioasa iar a soacra-mii zici ca-i proaspata.
Am intrebat-o ce-i pune si mi-a zis ca daca ne place ea ne trimite de cate ori vrem. Secretul e secret :(

Iese buna daca in loc de apa pui zer cald

Edited by maltese, 06 April 2009 - 11:09.


#5
TazzY

TazzY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 13.11.2006
Multumesc mult pentru sfaturi!


@Kakashi-Hatake Nu. Eu sunt in italia si am muncit mult timp in pizzerie. Maerstrul meu mereu imi zicea. Apa, faina, drojdie si sare. Si avea dreptate :)
Din cate imi aduc aminte nici bunicamea nu punea alte chestii in aluat.


@maltese Incearca fara oua. Sau... Fa un aluat crescut natural. Fara drojdie. Din cate am inteles este lucrul fundamental pentru a te apropia cat mai mult de un aluat perfect. Daca nu stii cum, imi zici si iti traduc un tutorial in romana.  :)


Pe site scrie 200°. Azi ma duc la ai mei. O sa incerc cu reteta lui Kakashi-Hatake si un cuptor pe gaz si o sa va spun cum a iesit. :)


Multumesc din nou. Cheers! :)

#6
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Adica ulei deloc?

#7
TazzY

TazzY

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 13.11.2006
Deloc :)

#8
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
uita-te si pe topicul "masina de paine" pentru a vedea acolo retete de paine.

#9
Tuliman

Tuliman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 27.10.2004
Mie mi-a iesit o paine destul de buna (e buna cat e calda, cand se raceste se intareste si-si pierde si gustul) din aluatul de pizza al lui Jamie Oliver care mi-a ramas dupa ce am facut pizza. Am adaugat niste seminte de floarea soarelui pe care le aveam prin dulap si taarrraaaaa !!!

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate