Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Iesirea din coproprietate

Mouse wireless ergonomic cu bater...

Cum se calculeaza dobanda lunara ...

La mulți ani @driftking91!
 Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 

Bona - un ajutor binevenit

- - - - -
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#55
risuka

risuka

    Gheparduta pufoasa

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,171
  • Înscris: 22.06.2007
Nu doar in primii ani de viata trebuie sa stai alaturi de copil, ci cat mai mult posibil...parerea mea.
Am o fosta colega de serviciu care isi creste singura fata de 12 ani (ca taticul a fugit cu alta si acum e suficient un telefon pe saptaman si o vizita la o luna pentru fie'sa ;) ) si incearca pe cat posibil sa nu duca lipsa de nimic material, desi cu salariul ei de secratara nu-i usor....Ajunge mai mereu acasa pana in 6.30 si pana vine fata de la scoala ii pregateste mancarica, face curat si apoi o astepata in statia de autobuz sa nu-i fie frica printre blocuri.
La polul opus, o colega de clasa a fetei tot vine pe la ei, pentru ca mamica ei e o corporatista care e mai mult plecata de acasa, ca deh, o solicita functia. Si in plus, cand ajunge acasa tot nu are timp de fiica'sa ca trebuie sa se si odihneasca, sa se duca la coafor, masaj, etc. Si intr-o zi, pe cand colega mea era cu fetele si le pregatea clatite si nu mai stiu eu ce minuni ca sa se simta fetele bine, ghiciti ce i-a spus colega de clasa a fiica'sii: "Ah, mi-ar placea sa munceasca si mama mai putin si sa-mi faca si mie clatite cum ii faci tu Laurei si sa stam de vorba mai mult".

Acestea fiind spuse, voi care mamica ati vrea sa fiti? Eu sincer, prefer sa fiu secretara, chiar daca n-as avea multi bani si ar trebui sa renunt eu sa-mi cumpar o rochta noua ca sa-i cumpar copilului meu. :)

#56
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
Nu pot să înțeleg de ce săriți dintr-o extremă în alta. Există o grămadă de mame (părinți, să nu facem discriminări) care cresc copii fără ajutorul nimănui, și altă grămadă care au bone pentru câteva ore, și e absolut ok oricare variantă. Eu sunt mai înapoiată de felul meu, și prefer să nu mă lovesc de dileme gen "oare copilul meu crede că aia e mă-sa", dar nu mi se pare ciudat că o altă femeie alege să angajeze pe cineva să ia copilul mai devreme de la grădiniță și să stea cu el câteva ore până ajunge ea acasă. Evident că unii pur și simplu nu sunt făcuți să schimbe scutece (nici eu nu-s făcută să dau cu sapa) și prin faptul că angajează pe cineva să facă asta în locul lor elimină niște frustrări - și mi se pare corect. Problema apare când ții pe cineva acasă un an întreg și să ajungi să instalezi camere de luat vederi ca să vezi ce se întâmplă în lipsa ta. Ce naiba, n-o mai țineam pe aia nici cinci secunde din momentul în care mi se năzărea că purdi nu se comportă normal, nu mi-aș mai fi bătut capul cu "oare ce face".

Moso, credeam că-s singura care are ideea că bona e o tipă mișto după care salivează juma' de scară. M-am liniștit.

Edited by adadoi, 02 August 2009 - 14:05.


#57
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

View Postrisuka, on 2nd August 2009, 14:01, said:

trebuie sa se si odihneasca, sa se duca la coafor, masaj, etc.
Adica din momentul in care ai un copil, gata, nu te mai odihnesti, duci la coafor, masaj etc.? Viata ta se termina, nevoile tale se transforma in nevoile copilului? Numai mie mi se pare ca un om nu trebuie sa renunte la viata lui din momentul in care a procreat?

Probabil ca de aia sunt atat de multi oameni frustrati care-si varsa neimplinirile pe copil. Ca "din cauza lui...". Parerea mea e ca-i mai bine pentru copil sa aiba o mama implinita si echilibrata decat una suparata si fara orizont.

#58
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006

View Postadadoi, on 2nd August 2009, 15:05, said:

Moso, credeam că-s singura care are ideea că bona e o tipă mișto după care salivează juma' de scară. M-am liniștit.
Bonele mele misto aveau toate intre 40-50 ani, alese pe criterii strict medicale: menopauza. Sa ma ierte populatia feminina de varsta menopauzei dar aveam eu destul tropaieli hormonale in cap, imi mai trebuia si companie la bufeuri.

De ce nu au avut 20 de ani: pentru ca riscam sa raman cand mi-era lumea mai draga fara bona ca vezi doamne si-a gasit iubit si vor sa plece la munte.
De ce nu 30? La 30 de ani p parte au deja un copil, cat o fi salariul de mare tot la copilul ei ramane in caz ca face o febra de 2 saptamani si imi da cu flit "de mama", celelalte care nu au copil la 30 de ani incep sa viseze cai verzi pe pereti: sa mai faca o facultate, un curs sau sa se marite si sa faca proprii lor copii.

De la 50 de ani in sus am scris mai devreme de menopauza dar si de posibilitatea de a avea proprii lor nepoti.

Un copil nu face confuzii intre mama si bona, in primul rand timpul petrecut nu se compara, bona sta 8-10 ore pe zi, mama celelalte 16 plus weekenduri. Toate acestea pana intr-o varsta de la care pleaca la gradinita, trebuie sa invete si el ceva mai mult decat un lalala afon si 2 poezii din folclor.

Din fericire la fata am scapat de grija bonelor, a stat cu bona pana la 1 an si nu cred ca-si va aminti vreodata. Din toamna la gradinita si gata. Dar oricum nu as cere unei bone sa o iubeasca. vreau sa o ingrijeasca si sa fie atenta la nevoile ei. Din momentul in care se incurca sentimental deja nu mai poate fi obiectiva, nu ma mai asculta pe mine ca principii de crestere si incepe sa faca cum o taie capul, doar o iubeste si stie ce-i mai bine pentru copil.

Si eu las copilul cu o prietena ca sa ma duc la un salon, in weekend mai sta cu tat-su ca sa ies cu fetele la o cafea. Nu am remuscari si nu ma simt ca as face ceva in neregula. Un copil are nevoie de 2 parinti care se iubesc si se simt bine impreuna, nu de 2 parteneri care stau impreuna legati de copil si doar pentru asta.

Ati trecut vreodata prin nebunia de a cauta o bona? Sa va zic ce specimene am vazut???

Edited by maltese, 02 August 2009 - 16:49.


#59
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostLoveDemon, on 2nd August 2009, 12:52, said:

Aici unde sunt eu, in tarile calde si oleaca mai civilizate, concediul postnatal e de 3 luni. Cum propuneti sa faca femeile care vor (sau trebuie) sa se intoarca la lucru?
israel nu se pune, pentru ca acolo femeile fac si armata, vorbim de tarile normale si relaxate :D

View Postadadoi, on 2nd August 2009, 14:05, said:

Nu pot să înțeleg de ce săriți dintr-o extremă în alta. Există o grămadă de mame (părinți, să nu facem discriminări) care cresc copii fără ajutorul nimănui, și altă grămadă care au bone pentru câteva ore, și e absolut ok oricare variantă.
si mai exista o gramada care au bone pentru multe multe ore, mult mai multe ore decit petrec ele cu copiii, ceea ce nu este normal.

View Postadadoi, on 2nd August 2009, 14:05, said:

Eu sunt mai înapoiată de felul meu, și prefer să nu mă lovesc de dileme gen "oare copilul meu crede că aia e mă-sa", dar nu mi se pare ciudat că o altă femeie alege să angajeze pe cineva să ia copilul mai devreme de la grădiniță și să stea cu el câteva ore până ajunge ea acasă.
exista gradinite cu program prelungit, special pentru parintii care lucreaza. insa daca asa-zisa cariera te tine la lucru pina la ora 8, de ce dracu mai faci copii? fa cariera, pina nu mai poti.

View Postadadoi, on 2nd August 2009, 14:05, said:

Evident că unii pur și simplu nu sunt făcuți să schimbe scutece (nici eu nu-s făcută să dau cu sapa) și prin faptul că angajează pe cineva să facă asta în locul lor elimină niște frustrări - și mi se pare corect.
repet: cine dracu ii pune sa faca copii? am facut aceasta minune mica si o iubesc ca pe lumina ochilor, insa fucking shit, se CACA :scared: nimeni nu mi-a zis ca copiii se caca pe ei, am nevoie de ajutooooooooooor, lugu lugu te iubibibi bleah. imi inchipui, e mult mai placut sa bei cafele si sa birfesti cu colegele decit sa schimbi scutece

View Postadadoi, on 2nd August 2009, 14:05, said:

Problema apare când ții pe cineva acasă un an întreg și să ajungi să instalezi camere de luat vederi ca să vezi ce se întâmplă în lipsa ta. Ce naiba, n-o mai țineam pe aia nici cinci secunde din momentul în care mi se năzărea că purdi nu se comportă normal, nu mi-aș mai fi bătut capul cu "oare ce face".
problema este ca nu poti cumpara nu iubire, dar macar atentie. bonele au si ele problemele lor si se gindesc in primul rind la ele si apoi la copil. daca bona e batrina, e un butoi de frustrari, o doare spatele etc, daca e tinara se gindeste la nus ce facar pe care l-a cunoscut in urma cu 2 zile si e atiiiiiiiiiit de cul etc

View PostLoveDemon, on 2nd August 2009, 16:03, said:

Adica din momentul in care ai un copil, gata, nu te mai odihnesti, duci la coafor, masaj etc.? Viata ta se termina, nevoile tale se transforma in nevoile copilului? Numai mie mi se pare ca un om nu trebuie sa renunte la viata lui din momentul in care a procreat?

Probabil ca de aia sunt atat de multi oameni frustrati care-si varsa neimplinirile pe copil. Ca "din cauza lui...". Parerea mea e ca-i mai bine pentru copil sa aiba o mama implinita si echilibrata decat una suparata si fara orizont.
in momentul in care ai un copil, copilul devine prioritar, cel putin pentru ma-sa sau macar asta e parerea mea. daca nu copilul e prioritar, ci cariera si coaforul, putea foarte bine sa nu faca nici un copil. de fapt problema e "cariera", pentru ca daca n-ar sta 10 ore pe zi la serviciu, ar avea timp si de copil si de coafor si de discoteca

daca devii suparata si fara orizont din cauza copilului, just don't do it (nike barat)

Quote

Un copil nu face confuzii intre mama si bona, in primul rand timpul petrecut nu se compara, bona sta 8-10 ore pe zi, mama celelalte 16 plus weekenduri. Toate acestea pana intr-o varsta de la care pleaca la gradinita, trebuie sa invete si el ceva mai mult decat un lalala afon si 2 poezii din folclor.

copilul sta cu bona 8-10 ore cind e treaz si cu ma-sa 16 ore cit doarme :first:

vazusem mai demult la japoneji gradinite la metrou, dimineata pasau copilul acolo si seara il preluau din zbor. super societate, mega civlizata, pragmatica si numai buna sa scoata pe banda rulanta roboti mutanti obsedati de munca si cariera, care seamana a oameni

#60
risuka

risuka

    Gheparduta pufoasa

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,171
  • Înscris: 22.06.2007

View PostLoveDemon, on 2nd August 2009, 17:03, said:

Adica din momentul in care ai un copil, gata, nu te mai odihnesti, duci la coafor, masaj etc.? Viata ta se termina, nevoile tale se transforma in nevoile copilului? Numai mie mi se pare ca un om nu trebuie sa renunte la viata lui din momentul in care a procreat?

Probabil ca de aia sunt atat de multi oameni frustrati care-si varsa neimplinirile pe copil. Ca "din cauza lui...". Parerea mea e ca-i mai bine pentru copil sa aiba o mama implinita si echilibrata decat una suparata si fara orizont.
Nu asta am vrut sa spun. Dar din moment ce lipsesti de acasa cate 2 saptamani, iar in rest ajungi doar la 9 seara acasa, macar ziua de duminica ai putea sa i-o dedici copilului, nu? Sau deja pentru tine e prea mult si atat?  :huh:
Si cum zicea si Mosotti, daca ai avea un job normal, pana pe la 6 seara, ai avea timp in timpul saptamanii sa mergi sa te relaxezi la cosmetica, masaj, etc...si atunci ai putea avea chiar 2 zile sa-i dedici copilului tau :)

#61
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

View Postrisuka, on 2nd August 2009, 18:18, said:

Nu asta am vrut sa spun. Dar din moment ce lipsesti de acasa cate 2 saptamani, iar in rest ajungi doar la 9 seara acasa, macar ziua de duminica ai putea sa i-o dedici copilului, nu? Sau deja pentru tine e prea mult si atat?  :huh:
Si cum zicea si Mosotti, daca ai avea un job normal, pana pe la 6 seara, ai avea timp in timpul saptamanii sa mergi sa te relaxezi la cosmetica, masaj, etc...si atunci ai putea avea chiar 2 zile sa-i dedici copilului tau :)
Pentru mine e fix paralel. Dispretul pe care-l afisezi la adresa femeilor de cariera e demn de-o cauza mai buna. E mai de admirat o tanti care sta acasa cu prunculetul ca pentru altceva oricum nu e mai buna, sau o femeie care e in stare si de altceva? Acasa poate sta oricine.

#62
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
Da mai, ca generatii de copii, cam 10 de familie pana acum 100 de ani erau crescuti cu parintii aproape si caldura materna. Sa nu exageram.

#63
risuka

risuka

    Gheparduta pufoasa

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,171
  • Înscris: 22.06.2007

View PostLoveDemon, on 2nd August 2009, 21:01, said:

Pentru mine e fix paralel. Dispretul pe care-l afisezi la adresa femeilor de cariera e demn de-o cauza mai buna. E mai de admirat o tanti care sta acasa cu prunculetul ca pentru altceva oricum nu e mai buna, sau o femeie care e in stare si de altceva? Acasa poate sta oricine.
Cine a zis ca trebuie sa stai acasa? Aveti tendinta de a duce totul la extrem :)
Cred ca trebuie gasita o cale de mijloc, adica sa muncesti pana la o ora rezonabila (eu as zice 6 seara), astefel incat sa mai ai timp suficient si pentru tine ca femeie, si pentru copilul tau.

#64
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

View Postrisuka, on 3rd August 2009, 21:49, said:

Cine a zis ca trebuie sa stai acasa? Aveti tendinta de a duce totul la extrem :)
Pai chiar tu:

View Postrisuka, on 2nd August 2009, 14:01, said:

mamica ei e o corporatista care e mai mult plecata de acasa, ca deh, o solicita functia.


#65
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
pai chiar aia si este, cum sa-i spuna, mama iubitoare? :lol:

nu stiu ce e asa de greu de imginat ca daca vrei copii trebuie sa faci si niste compromisuri. adica sa mai tai din "dedicatia" aia retardata pentru nus ce multinationala si sa mai vezi si ce face urmasul ciomagit de bona

#66
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005

View Postrisuka, on 2nd August 2009, 14:01, said:

"Ah, mi-ar placea sa munceasca si mama mai putin si sa-mi faca si mie clatite cum ii faci tu Laurei si sa stam de vorba mai mult".
Acestea fiind spuse, voi care mamica ati vrea sa fiti? Eu sincer, prefer sa fiu secretara, chiar daca n-as avea multi bani si ar trebui sa renunt eu sa-mi cumpar o rochta noua ca sa-i cumpar copilului meu. :)
Faza e ca in viata nu se rezuma totul la clatite. Si cand copilul va avea nevoie de lucruri importante, alea costa multi bani, pe care nu le cumperi cu 10 mil . Si la lucruri scumpe, nu ma refer la rahaturi de fite, ci la educatie, care se face pe bani grei (aici includ carti, excursii, meditatii, sporturi, etc). Ca oricat ai fi tu mama iubitoare, si stii sa faci clatite nu ai tactul, pedagogia si rabdarea sa-ti inveti plodul la standardul din ziua de azi.


View PostLoveDemon, on 2nd August 2009, 17:03, said:

Probabil ca de aia sunt atat de multi oameni frustrati care-si varsa neimplinirile pe copil. Ca "din cauza lui...". Parerea mea e ca-i mai bine pentru copil sa aiba o mama implinita si echilibrata decat una suparata si fara orizont.
Asta parca am scris-o eu :) .

View Postrisuka, on 2nd August 2009, 18:18, said:

Si cum zicea si Mosotti, daca ai avea un job normal, pana pe la 6 seara, ai avea timp in timpul saptamanii sa mergi sa te relaxezi la cosmetica, masaj, etc...si atunci ai putea avea chiar 2 zile sa-i dedici copilului tau :)
Stiti ce ma face pe mine sa vad eu negru in fata ochilor ? Faptul ca in toata  schema asta tatal este inexistent ! De ce ? De ce toate in carca mamei ? De ce numai ea sa faca sacrificii ? E doar copilul ei ?
Cand eram eu mica, tatii isi duceau copiii la patinaj, la un sport, ii scoteau in parc . Acum nu ! De ce ? In afara de copii, mai trebuie sa educam si barbatii. Si nu stiu care e mai greu de educat !

#67
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
bărbații nu-i poți educa. Cum îi iei, așa îi ai.
Nu s-a vorbit despre ei în mod special pentru că erau oarecum incluși în propoziție. E mai simplu să spui "mama" decât "mama și tata" sau "părinții", dar în mod normal vorbești despre amândoi.

#68
CICI&Co

CICI&Co

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,944
  • Înscris: 22.08.2007

View Postadadoi, on 4th August 2009, 10:16, said:

Cum îi iei, așa îi ai.
Nu cum îi crești?  :D
Așa cum există un simț matern, există și unul patern.
Nu-i corect și nici benefic ca mama să se dedice 24/24, iar el să fie părinte de weekend ori de sărbători. Da, un tată se implică mai puțin în perioada antepreșcolară, dar a fi părinte este o activitate ce se întinde pe ani buni. Are timp să recupereze.

#69
annia_radu

annia_radu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 24.08.2009
E perfect sa se ocupe ambii parinti de copil, insa o bona ( una amabila si careia sa ii placa copii) este un ajutor enorm.
Mai ales acum cand totul se intampla in super viteza si am vrea ca ziua sa aiba o mie de ore!
Personal sper sa ma pot bucura de ajutorul mamei mele si a mamei lui cand o fi sa avem copil.

#70
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007

View Postadadoi, on 4th August 2009, 10:16, said:

bărbații nu-i poți educa. Cum îi iei, așa îi ai.
Cred ca e valabil si pentru femei. De fapt, nu cred ca poti sa schimbi pe cineva daca acel cineva nu doreste sa se schimbe, indiferent daca e un el sau o ea...

View PostCICI&Co, on 4th August 2009, 11:35, said:

Da, un tată se implică mai puțin în perioada antepreșcolară
Daca asta e o regula, atunci exista si exceptii...

Altfel, ma tot gandesc la angajarea unei bone. Partea de recrutare propriu-zisa nu ma sperie, nevasta-mea e HR si am si eu experienta solida in angajari. Intrebarea ar fi: ce abordare sa practic pentru a atrage la interviu posibile candidate bune - ziar, internet, agentii? Adica, nu stiu de unde e mai bine sa incep... nimeni dintre cunostinte nu-mi poate recomanda ceva viabil, am sondat adanc...

Multumesc.

#71
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
agenții. Și ceri și recomandări de la alți clienți.

#72
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,799
  • Înscris: 13.01.2005

View Postlightpawn, on 29th August 2009, 11:30, said:

Cred ca e valabil si pentru femei. De fapt, nu cred ca poti sa schimbi pe cineva daca acel cineva nu doreste sa se schimbe, indiferent daca e un el sau o ea...


Daca asta e o regula, atunci exista si exceptii...

Altfel, ma tot gandesc la angajarea unei bone. Partea de recrutare propriu-zisa nu ma sperie, nevasta-mea e HR si am si eu experienta solida in angajari. Intrebarea ar fi: ce abordare sa practic pentru a atrage la interviu posibile candidate bune - ziar, internet, agentii? Adica, nu stiu de unde e mai bine sa incep... nimeni dintre cunostinte nu-mi poate recomanda ceva viabil, am sondat adanc...

Multumesc.
Internet, ziar, agenții. Cam asta ar trebui să fie ordinea.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate