Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Bona - un ajutor binevenit

- - - - -
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#37
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
"Comisia Parlamentului European pentru Drepturile femeii și egalitatea de gen propune creșterea duratei minime a concediului post-natal la 20 de săptămâni, plata integrală a salariului în primele șase săptămâni după naștere, cel puțin 85% din salariu pentru restul perioadei și introducerea concediului prenatal.

Conform statisticilor Comisiei Europene, în prezent durata concediilor de maternitate în statele membre variază între 14 și 28 de săptămâni, în unele cazuri aceasta putând ajunge până la 52 de săptămâni. Potrivit noului proiect, din cele 20 de săptămâni, șase ar urma să fie luate imediat după naștere, pentru a le încuraja pe tinerele mame să alăpteze cât mai mult.[...]

În prezent, în România, tinerele mame care sunt asigurate ale sistemului public au dreptul la concediu pentru sarcină și lăuzie pentru o perioadă de 126 de zile calendaristice, interval pentru care vor beneficia de o indemnizație de maternitate.

De aceleași drepturi se bucură și femeile care au încetat plata contribuției de asigurări sociale, din motive neimputabile lor, dar care nasc în termen de 9 luni de la data pierderii calității de asigurat.

Concediul pentru sarcină se acordă pe o periodă de 63 de zile înainte de naștere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naștere.

Concediile pentru sarcină și lăuzie se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, astfel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice."

Articoul integral se gaseste aici.

#38
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
sorry, am gresit :blush: . Am modificat in consecinta.

Edited by punkt, 04 May 2009 - 09:27.


#39
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
n-am avut bona la pitix...am avut bunici :)
in primii 2 ani am stat acasa, 2-3 ore pe zi mergeam la servici dar statea mama cu pitix.
de la 2 la 3 ani a stat cu soacra-mea (2-3 zile la rand sau o luam in fiecare seara, cum ne era mai comod).

avantaje: e gratis si e si f.sigur (la cat o iubesc ambele bunici...)
dezavantaje: daca mama nu prea s-a bagat in stilul meu de crescut copii (si asta si pentru ca intre mine si frate-miu sunt 12 ani diferenta...deci a vazut cu ochii ei cat se mai schimba puericultura), cu soacra-mea am avut ceva de furca sa ii explic/pardon, sa o fac sa priceapa cateva lucruri esentiale...asta si pentru ca nevasta lu' frate-su are un baiat de-o seama cu pitix...cu deosebirea ca e crescut la tara "dupe gura satului". in fine, dupa ceva indelungi parlamentari a priceput si soacra-mea ca daca vrea sa stea cu pitix tb.sa urmeze cateva reguli (de ex.eu nu am fortat-o pe pitix cu oala, la 2 ani si vreo 3 luni si-a dat singura pampersul jos si a inceput sa faca la oala, nu a avut niciun accident de scapat pe ea, apoi i-am impus un anumit stil de a manca ceva mai sanatos...si cu putine dulciuri-chestia cu putine dulciuri mi-a fost cel mai greu sa o impun socrelei.

la 3 ani a mers la gradi de stat, din prima zi a fost iubirea vietii ei :) cand mai raceste ori imi iau eu 2-3 zile libere ori merge la socrela.
mama o duce la dansuri si la maini indemanatice 3 dupa-amieze pe saptamana (asta pentru ca vreau sa mentina contact strans cu toti bunicii).

eu nu am avut bone, am stat cu bunicii...doar frate-miu vreo 15...primele 14 s-au perindat 1-2-maxim 3 zile prin casa noastra, ultima a stat 6 ani! a plecat cand a mers frate-miu la scoala si stateam eu cu el cand venea de la scoala si apoi s-a facut destul de mare sa stea singur. pe primele le-am facut eu sa plece (ori le param mamei ca n-au grija de odor ori le faceam sa plece innebunite de cum ma purtam cu ele :) ). Pe ultima bona am iubit-o amandoi (si eu si frate-miu) ca pe o bunica. era blanda, dar ferma...si gatea extraordinar de gustos! era o minune ca ma astepta cu mancarea calda cand veneam de la scoala...cred ca ne-a fost bona la amandoi-si mie si lui frate-miu. plus de asta era o femeie cu bun-simt si foarte curata, avea grija de frate-miu si facea si menajul in casa si daca se strica ceva il chema pe sotul ei(pensionar) sa repare-stia ca si mama si tata vin tarziu si foarte obositi de la serviciu. mama imi spunea acum, dupa ce am avut-o si eu pe pitix, ca a avut curajul sa angajeze bona pt.frate-miu pentru ca stia ca stau si eu acasa si eram destul de mare sa discern...altfel nu ar fi avut curaj sa isi lase copilul pe maini straine-chiar si cu recomandari. culmea e ca daca primele 14 bone aveau recomandari si studii (foste educatoare sau foste asistente), ultima bona avea 8 clase...miss-ele cu studii ori se purtau urat cu frate-miu, ori erau ingalate, ori erau puturoase...

Edited by anknic, 08 May 2009 - 20:33.


#40
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007
Mai vin si eu cu un update despre gradinita particulara la care e fiu-meu...

De vreo luna au implementat un mic sistem de raportare zilnica, in sensul ca mi-l trimite acasa cu un biletel (pretiparit) pe care se bifeaza foarte bine/bine/putin/deloc urmatoarele:
- mic dejun
- pranz, felul I
- pranz, felul II
- pranza, desert

Evident, se scrie si ce anume a fost servit la masa respectiva. Formularul se inchide cu bifarea a dormit/nu a dormit

E si o rubrica de comentarii, daca e cazul; nu prea isi are rostul asta - zic eu - pentru ca oricum ni se spune telefonic sau direct (cand il luam de la masina care il aduce acasa) daca sunt lucruri speciale de mentionat - e.g.  l-a batut pe x, a tras-o de par pe y etc.

Noua ni se pare si misto pentru ca vezi zilnic un sumar al celor facute/nefacute dar si util pe termen mediu/lung - poti sa observi evolutii in timp si sa tragi concluzii. De exemplu, noi ne bucuram de vreo doua saptamani ca a inceput sa manance mult mai bine la pranz - si mai divers, si mai des. Si daca as detalia cat de selectiv/pretentios (aka fitzos) e fiu-meu la mancare, mi-ati intelege mai bine bucuria...

Edited by lightpawn, 09 May 2009 - 14:33.


#41
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007
http://www.evz.ro/ar...i-batea-copiii/

Urata treaba!  Sa platesti o bona si ea sa-ti bata copii  :curse:

#42
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,788
  • Înscris: 13.01.2005

View PostBogdan R, on 30th July 2009, 13:34, said:

http://www.evz.ro/ar...i-batea-copiii/

Urata treaba!  Sa platesti o bona si ea sa-ti bata copii  :curse:
Eu nu înțeleg un lucru simplu. Bona respectivă de ce mai are dinți în gură?

#43
Deria_Leena26

Deria_Leena26

    WYSIWYG

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,650
  • Înscris: 11.05.2006

View Postmufa, on 30th July 2009, 16:03, said:

Eu nu înțeleg un lucru simplu. Bona respectivă de ce mai are dinți în gură?

Alt caz de acest gen??? Ce se intampla? Doar zilele trecute ce am citit despre asta:

"Este vorba de o mama, care a fost necesar sa mearga la birou, si care, pentru ca este o femeie intelectuala, care traieste in prezent, a considerat ca daca angajeaza o bona, copiilor le va fii mai bine decat cu rasfatul bunicilor. Si ce mult a gresit.

Andrei are 4 ani jumatate iar Alexia 2 ani si 10 luni. Sunt doi copii minunati, plini de energie, inteligenti si destul de ascultatori pentru varsta lor. Datorita programului de lucru, eu ajung acasa in fiecare zi in jur de ora 18, motiv pentru care, in urma cu un an, am facut o intelegere verbala - fara contract de munca - cu o femeie, pentru ca doamna nu ii mai pot spune, care contra sumei de 1500 ron/luna (o gramada de bani pe care eu m-am oferit sa ii ofer pentru a fii sigura ca bona este multumita si ca nu vor fii probleme) trebuia sa aiba grija de puii mei in intervalul 07-19, in principal de Alexia, pentru ca Andrei din septembrie a mers la gradinita.

Timp de o luna am stat cu ea, am urmarit-o, am testat-o, ca sa fiu sigura ca este ok, chiar daca venise oricum recomandata de la o cunostinta. Si nu mi s-a parut nimic anormal, ba chiar in decursul anului ajunsesem sa consider ca este cea mai buna dintre toate bonele pe care le avusesem, pentru ca mi se parea ca respecta ceea ce ii spuneam. In fiecare luna ii intrebam pe copii daca este in regula, daca se poarta urat cu ei, daca ii bate, iar micutii nu mi-au spus nimic.

Eu nu imi bat copii, ci ii pedepsesc: fara tv, dvd, ii trimit in pat in camera lor, fara iesit afara, acestea sunt pedepsele daca nu sunt cuminti.

Am discutat cu Katy, acesta este numele ei, ce vreau de la ea, a zis ca este in regula, i-am spus ca nu accept de la nimeni sa imi bata copii, ca vreau sa aiba grija la vocabular in preajma lor, lucruri normale pentru orice mama.



Si in urma cu 3 luni, baietelul, care este cel mai mare, a inceput sa ridice mainile deasupra capului ca si cand se apara, in momentul in care ma supara cu ceva si eu ma apropiam de el. Si au inceput sa apara semnele de intrebare....

Si a durat 2 luni pana am reusit sa gasesc o minicamera video ascunsa si pana sa o instalez, doua luni in care daca m-as fi grabit si as fi rezolvat-o mai repede copii mei nu ar mai fii suferit in plus..

Iar vineri, 26.06.2009, am inregistrat aceasta femeie, SPIREA ECATERINA, 55 ani, Dr Taberei, pe care o plateam sa imi ingrijeasca si alinte copii, cum le vorbeste urat tot timpul, tipand in continuu si rastindu-se la ei, cum imi smuceste baiatul si mi-l taraie cativa metri sa il trimita in camera lui, cum ii arunca efectiv pe jos pe gresie pe amandoi ca sa ii puna in genunchi, " cum i-a zis mama sa faca", cum il trage de obraz si de urechi Andrei, cum ii da un picior Alexiei cand statea in genunchi, dupa ce fusese pedepsita si alte "lucruri interesante". Cuvinte ca tampiti, nesimtiti, nu sunt sanatosi la minte sunt frecvent intrebuintate.

Acesta este tratamentul la care au fost supusi copii mei intr-o singura zi, cu groaza ma gandesc ce s-o fi intamplat si in alte zile.

In timpul acesta in casa exista si o alta femeie, Florica, care facea menajul, care la un moment dat se aude (pentru ca era in unghiul mort al camerei video) cum le trage la fiecare cate o palma, ca apoi sa le spuna ca ea da, nu se joaca.

Bona a avut concediu medical si de odihna platite 100%, in momentul in care plecam cu sotul si copii undeva ii plateam zilele 100%, daca in timpul saptamanii mai intarziam, vineri cand am program mai scurt ii dadeam drumul mai devreme. Am facut tot ce am putut ca sa fie multumita. Masa si sucul si cafeaua nu i-au lipsit niciodata, la fel si cadourile de Paste, Craciun, etc.

Menajera isi intretinea familia din banii castigati facand curatenie la mine si la familia mea. Ei ii dadeam 80ron/zi, intervalul 8-17, maxim 18. La fel, i-am oferit cadouri sau bani in plus de sarbatori, de ziua ei, masa si sucurile fiindu-i asigurata.

In 01.07.2009 le-am chemat sa le arat inregistrarile, la care nici una nu prea a avut de comentat, discutia cu bona am inregistrat-o sa o pot aduce proba in instanta.

Dupa aceea, am mers la protectia copilului, unde am primit ajutor pentru partea de consiliere psihologica, Andrei fiind joi programat pentru a doua sedinta singur cu doamna psiholog, iar ulterior m-am prezentat cu laptopul in brate la sectia 25 politie unde am depus plangerea penala impotriva acestei femei (tot stau si ma intreb cum a ajuns atat de inraita, cum a putut sa se comporte asa cu copii mei avand in vedere ca si ea are un baiat).

Pana in prezent, politia le-a interogat pe cele doua femei, a intocmit dosarul si lil va trimite mai departe la procuror.



Toata lumea ma intreaba cum am putut sa nu o omor in bataie. Le raspund ca daca o bateam, durerile treceau, daca o omoram, copii mei ramaneau fara mama, asa ca am strans toata puterea si determinarea de care am fost in stare si m-am abtinut pentru a putea sa o dau pe mana justitiei. Si am de gand sa o tarai prin tribunale si sa ii iau toti banii pe care i-a primit in anul acesta si sa reusesc ca macar un post tv sa dea macar unul din momentele in care imi chinuie copii, astfel incat alta mama sa nu o mai lase langa copilul ei. Si poate si fiul ei va afla de ce este in stare mama lui si nu ii va lasa nepotul pe mana.
Asa ca acum ma chinui sa strang bani de avocat, incerc sa trimit la posturile mai mari imaginile si incerc sa uit tipetele copiilor mei pe care le aud tot timpul.... "


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Y47_-Efa6E8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#44
yagmur

yagmur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.03.2008
Nici nu am putut sa ma uit la filmul respectiv.... daca nu imi spunea o colega nici nu stiam de stirea cu bona batausa... infiorator
Si acum on topic: al meu nazdravan are bona de la 4 luni, eu fiind nevoita sa ma intorc la serviciu repede; am avut insa noroc: femeie simpla, dar cu inima mare; a venit recomandata si am verificat-o vreo 3 saptamani fiind si eu acasa, apoi in parc avem "spionele" mele. Acum lumea care nu ne cunoaste crede ca e bunica lui....
Il gasesc zambitor cand merg sa ii iau de la ea, ma intreaba in fiecare seara ce face, face o mancare extraordinara, ma ajuta si la cumparaturi... Intradevar salariul ei sustine familia, dar stiu ca are grija de el si il iubeste. Au trecut peste 2 ani si sint tare multumita. Cand ne vom muta din oras cu siguranta ii vom duce dorul.
Off, nu sint deloc coerenta astazi...
Daca puteam as fi ales sa stau acasa 2 ani, apoi bunici, apoi gradi. Din pacate, bunicii sint in alt oras, iar eu nu imi permiteam sa stau acasa... acum incepem gradinita in toamna (la program scurt), dar pastrez si bona (eu plec spre munca la 6.25  :huh: ).

#45
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
de fapt nu exista "am fost nevoita sa ma intorc la serviciu". exista doar "am preferat sa ma intorc la serviciu si sa-mi las propriul copil pe mina unei necunoscute". bona are sens atunci cind ai nevoie de ajutor citeva ore pe zi, dar cind nu esti acasa DELOC si-ti vezi copii numai inainte de culcare, cine dracu te-a pus sa faci copii? chiar si daca bona este super dragutza si finutza, tot nu iese nimic bun, pentru ca ajunge copilul s-o iubeasca mai mult decit pe propria mama. si chiar stiu ce vorbesc, pentru ca am fost crescut de bunici pina la 6 ani si sincer sa fiu nu prea aveam idee cine e femeia aia care vine o data la citeva luni cu giucarei si ciucalata :lol:

deci daca ma intrebati pe mine, principala vinovata nu e psihopata aia, ci mama care si-a dat copiii pe mina psihopatei, ba mai mult pe mina a DOUA psihopate

#46
yagmur

yagmur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.03.2008

View PostMosotti, on 31st July 2009, 11:12, said:

de fapt nu exista "am fost nevoita sa ma intorc la serviciu". exista doar "am preferat sa ma intorc la serviciu si sa-mi las propriul copil pe mina unei necunoscute". bona are sens atunci cind ai nevoie de ajutor citeva ore pe zi, dar cind nu esti acasa DELOC si-ti vezi copii numai inainte de culcare, cine dracu te-a pus sa faci copii? chiar si daca bona este super dragutza si finutza, tot nu iese nimic bun, pentru ca ajunge copilul s-o iubeasca mai mult decit pe propria mama. si chiar stiu ce vorbesc, pentru ca am fost crescut de bunici pina la 6 ani si sincer sa fiu nu prea aveam idee cine e femeia aia care vine o data la citeva luni cu giucarei si ciucalata :lol:

deci daca ma intrebati pe mine, principala vinovata nu e psihopata aia, ci mama care si-a dat copiii pe mina psihopatei, ba mai mult pe mina a DOUA psihopate

daca nu stii toate datele problemei, poti spune ca ai dreptate.... dar crede-ma ca nu am "preferat" sa ma intorc la serviciu... chiar nu aveam incotro... cand eram gravida in 6 luni "taticul" s-a speriat si dus a fost .. deci sint mamica singura si singura solutie era sa ma reintorc in campul muncii. E atasat de dadaca, recunosc asta, nu am de ce sa ma ascund, dar cand vin acasa tot timpul pana adoarme ii este dedicat lui.
in fine, inca ma intreb daca termenul de psihopata imi era adresat si mie, nu am de ce sa caut sa ma justific, sint multumita de viata mea si de felul in care reusesc sa imi cresc copilul, plus ca nici nu sint genul care sa caut prilej de cearta pe forum...

#47
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
termenul de psihopata era adresat bonei din povestea de mai sus. si menajerei, de-aia erau doua psihopate :lol: cazul tau particular nu e decit o exceptie, 99,999% din femei se intorc la serviciu fie pentru bani, fie ca prefera sa stea sa birfeasca cu colegele decit sa stearga la cur un mucos

#48
SKIORUL

SKIORUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 20.03.2009
sunt total de acord cu 'mosotti' .  culege ce a semanat .  mare pacat de copiii aia, ca ei nu au nici o vina si ei sufera in primul rand .

#49
anknic

anknic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,961
  • Înscris: 12.10.2004
nu mai exagerati! ai concediu de ingrijire copil platit pana la 2 ani...dupa aia ai nevoie de ajutor! nu toate femeile isi pot permite sa renunte la servici. daca tatal a plecat sau castiga insuficient, e mai bine ca respectivii copii sa stea cu mama da' sa moara de foame?

(asta v-o spune o femeie care a renuntat la cariera pentru familie, sotul castiga bine si eu am o micuta afacere care ne mai aduce ceva bani dar nu imi ocupa f.mult timp, a fost alegerea mea si n-am regretat nicio secunda, da' nu toate isi pot permite asta)

#50
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003

View PostMosotti, on 31st July 2009, 11:12, said:

de fapt nu exista "am fost nevoita sa ma intorc la serviciu". exista doar "am preferat sa ma intorc la serviciu si sa-mi las propriul copil pe mina unei necunoscute". bona are sens atunci cind ai nevoie de ajutor citeva ore pe zi, dar cind nu esti acasa DELOC si-ti vezi copii numai inainte de culcare, cine dracu te-a pus sa faci copii? chiar si daca bona este super dragutza si finutza, tot nu iese nimic bun, pentru ca ajunge copilul s-o iubeasca mai mult decit pe propria mama. si chiar stiu ce vorbesc, pentru ca am fost crescut de bunici pina la 6 ani si sincer sa fiu nu prea aveam idee cine e femeia aia care vine o data la citeva luni cu giucarei si ciucalata :lol:

deci daca ma intrebati pe mine, principala vinovata nu e psihopata aia, ci mama care si-a dat copiii pe mina psihopatei, ba mai mult pe mina a DOUA psihopate
Am o matusa care a renuntat la cariera pentru a fi o mama responsabila care sta acasa si-si arunca viata personala la gunoi pentru cresterea copilului. Acum e o batrana inacrita, fara pensie, fara viata, dar plina de regrete, care e sunata din cand in cand de body-guarzii de la mall sa vina sa-si culeaga pruncul drogat de pe jos, asta cand nu trebuie sa-l ridice pe cautiune de la politie dupa ce a spart geamul unei florarii cu caramida ca sa faca rost de bani. Celalalt prunc, mai reusit, s-a carabanit in Noua Zeelanda unde e somer si trebuie ajutat (cu bani). Noroc ca munceste unchi-meu, cat o mai munci. Super familie, super viata. Recomand.

Si chiar daca copiii sunt cei mai minunati si mai recunoscatori din lume, o cariera intrerupta si vegheatul acasa nu pot duce la o viata implinita. Parerea mea. Eu zic ca se pot impaca foarte bine mersul la servici cu cresterea copiilor. Eu am fost crescuta de o femeie de cariera (si un barbat de cariera) si nu mi-as fi dorit sa fi stat maica-mea acasa. Ba din contra. Acum oricum ma poate ajuta mult mai mult (si nu numai din punct de vedere material) decat m-ar fi ajutat daca ma stergea personal la cur cand aveam 6 luni.

Edited by LoveDemon, 01 August 2009 - 15:13.


#51
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006

View PostLoveDemon, on 1st August 2009, 14:09, said:

Si chiar daca copiii sunt cei mai minunati si mai recunoscatori din lume, o cariera intrerupta si o vegheatul acasa nu pot duce la o viata implinita. Parerea mea. Eu zic ca se pot impaca foarte bine mersul la servici cu cresterea copiilor.
Si toate frustrarile rabufnesc peste copil: pentru tine mi-am sacrificat viata, pentru tine am stat pe loc.

O bona corect platita macar vine dimineata fericita la "munca", stie ca trece luna vine banul. Pentru motivul asta nu am ales varianta bunicilor, sa nu se descarce (acum sau peste 10 ani) ca pentru nepoata au renuntat ei la activitate si ca ei sunt responsabili de faptul ca a crescut copilul mare.

#52
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostLoveDemon, on 1st August 2009, 13:09, said:

Am o matusa care a renuntat la cariera pentru a fi o mama responsabila care sta acasa si-si arunca viata personala la gunoi pentru cresterea copilului. Acum e o batrana inacrita, fara pensie, fara viata, dar plina de regrete, care e sunata din cand in cand de body-guarzii de la mall sa vina sa-si culeaga pruncul drogat de pe jos, asta cand nu trebuie sa-l ridice pe cautiune de la politie dupa ce a spart geamul unei florarii cu caramida ca sa faca rost de bani. Celalalt prunc, mai reusit, s-a carabanit in Noua Zeelanda unde e somer si trebuie ajutat (cu bani). Noroc ca munceste unchi-meu, cat o mai munci. Super familie, super viata. Recomand.
am spus eu ca a sta acasa este o conditie suficienta pentru a creste un copil? :w00t: daca natura iti permite sa faci copii nu inseamna ca automat te duce si capu sa-i cresti

View PostLoveDemon, on 1st August 2009, 13:09, said:

Si chiar daca copiii sunt cei mai minunati si mai recunoscatori din lume, o cariera intrerupta si vegheatul acasa nu pot duce la o viata implinita. Parerea mea. Eu zic ca se pot impaca foarte bine mersul la servici cu cresterea copiilor.
NU am zis sa devina casnica. nu sint fanul idee de femeie "casnica". dar diferenta dintre casnica si o "cariera" care te lasa sa-ti vezi copilul numai seara, de la 8 la 9, este destul de mare, cred io. mai mult, nu poti sa zici ca cresti vreun copil, daca ti-l creste bona. nu cresti nimic, ce dracu cresti, daca il creste bona? ai un copil in sensul ca l-ai scos dintre picioare, dar in rest ai o "cariera". e clar ce te intereseaza mai mult dintre copil si cariera daca pentru cariera acorzi 12 ore pe zi si pentru copil acorzi 1 ora pe zi :w00t:

si ce cariera e aia in care aia de la serviciu stiu ca ai un copil si te tin acolo pina seara?

Quote

O bona corect platita macar vine dimineata fericita la "munca", stie ca trece luna vine banul.
diferenta dintre o mama si o bona este fix diferenta dintre un iubit si un gigoloi. poate ca gigoloiul te fubipte mai bine, insa nu-i pasa de tine, isi vrea doar plata
si apropo de bone, io prin bona inteleg o tinara dragutza care face lugu lugu cu micutzu. ati vazut cum arata bona aleasa de carierista noastra? nu numai ca si-a lasat copiii pentru cariera, dar a si angajat o hirca monstroasa ca sa aibe grija de ei :first:

#53
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008
Copilul trebuie crescut de parinti,nu de bona,nu de bunici,unchi,matusi sau extraterestri.Bona este un surogat de mama,un alibi pentru cele carora nu le place sa schimbe pampers-ul copilasului.Oricata atentie i-ar acorda o bona copilului,nu va putea inlocui dragostea parinteasca.La un moment dat,copilul poate nici nu va mai sti care este adevarata sa mama,cea care sta cu el intreaga zi,il spala,il hraneste,se joaca cu el,sau "straina" care vine seara tarziu,ii aduce un sac de jucarii si dulciuri,apoi il saruta inainte de culcare.Pe mine m-a crescut mama si nu-mi pot imagina cum ar fi fost sa fiu crescut de o bona.Cred ca trebuie sa ai o doza destul de mare de pragmatism,de "raceala" sufleteasca pentru a putea sa stai departe de copilul tau,mai ales in primii ani de viata,sa nu fii primul care ii vede primul suras,care ii aude primele cuvinte...
A nu se intelege ca mi se pare normal ca o mama sa renunte definitiv la munca.Dar,cine vrea,gaseste si un loc de munca ce nu-i va rapi din timpul ce trebuie acordat propriului copil.
PS:Mosotti a spus foarte bine ce era de spus.

Edited by zuv, 02 August 2009 - 11:58.


#54
LoveDemon

LoveDemon

    Internet Lodger

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,418
  • Înscris: 22.09.2003
Aici unde sunt eu, in tarile calde si oleaca mai civilizate, concediul postnatal e de 3 luni. Cum propuneti sa faca femeile care vor (sau trebuie) sa se intoarca la lucru?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate