Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 30 2024 17:49, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7975
Posted 29 October 2016 - 19:46
fantianti, on 28 octombrie 2016 - 20:59, said: Eu am facut la fel ca si painea normala " INTEGRÁL, -Ă, integrali, -e, adj. 1. Care nu e împărțit, diminuat sau ciuntit; întreg, complet. Plata integrală a unei lucrări. Îndeplinirea integrală a planului. ◊ Făină integrală = făină de culoare închisă, obținută prin măcinarea grîului din care nu s-a extras griș și făină albă. Pîine integrală = pîine făcută din făina descrisă mai sus. [DLRLC] " NEGRU, NEÁGRĂ, negri, -e, adj., s. n., s. m. I. Adj. 1. (Despre obiecte, ființe etc.) Care nu reflectă lumina, care are culoarea cea mai închisă; de culoarea funinginii, a cărbunelui; (despre culori) ca funinginea, ca penele corbului, cu cea mai închisă nuanță. ♦ Pâine neagră = pâine mai închisă la culoare, făcută din faină integrală. [DEX '09] " O întrebam pe o vecină, despre prepararea acestei pîini, iar sfatul ei a fost să adaug făina 1/2-1/2 albă cu neagră. Deoarece făina neagră nu are gluten și nu va crește. Am să încerc prima dată, mărind cantitatea de maia. O să pun 20 g în loc de 13 g. Dacă iese turtă, a doua pîine am să o fac cu făină albă, în amestec. |
#7977
Posted 29 October 2016 - 22:17
Da in mod normal faina integrala ar trebui sa contina tot ce ramine in urma macinari griului,(parere personala) .De acea iese si mai inchisa la culoare. E adevarat si mie mi-a iesit un pic cazu ,surpat deasupra dar asta tine de estetica. La gust e mai bun decit cel alb .Si de nu imi reusea nu pierdeam o avere . Eu nu am amestecat faina cu alte tipuri , l-am folosit cum era in punga. Dup retetarul carti nu este diferenta semnificativa intre reteta paini integrale si cea alba simpla. Reteta de mai jos nu contine toate datele despre painea alba , jumatate o am pe alta pagina...
Attached Files |
#7978
Posted 30 October 2016 - 04:28
#7979
Posted 30 October 2016 - 11:15
mcjohn, on 30 octombrie 2016 - 04:28, said: Se respinge ! Acum am luat deja făina. Ce vrei să-i fac ? Să o arunc ? Sau poate sugerezi să fac gogoși, sau cheg din ea. Eu voi testa 3 pîini. Apoi mai vedem ... |
#7980
Posted 31 October 2016 - 02:19
mcjohn, on 29 octombrie 2016 - 19:46, said:
O întrebam pe o vecină, despre prepararea acestei pîini, iar sfatul ei a fost să adaug făina 1/2-1/2 albă cu neagră. Freddy12, on 30 octombrie 2016 - 11:15, said:
Amesteca cu faina alba ... mai bine iese daca pui jumi-juma. Și tot în postarea trecută întrebam dacă este vreo diferență între cele 3 tipuri de făină . Dar, cred că iau o pungă la nimereală. Mulțumesc ! |
#7981
Posted 31 October 2016 - 11:47
În loc să cumperi făina neagră, luai tărâțele alea pe care le dai la șoareci, și le amestecai necernute în proporție de maxim 1/3 cu făină albă.
Ieșea o delicioasă bombă de sanătate. |
#7982
Posted 31 October 2016 - 20:03
retele, on 31 octombrie 2016 - 11:47, said: luai tărâțele alea pe care le dai la șoareci, Cu mulți ani în urmă, cînd eram mai mititel și mergeam la școală aveam o materie care se chema "Gramatică" . Nu știu dacă o mai fi și acum. Se ocupă cu conjugările cuvintelor. Mă bucur că memoria ta e bună și reții atitea amănunte. Eu , spre exemplu, retin că citesc un subiect, dar cine l-a scris ... Dumnezeu știe, că aceste amănunte nu mi le pot aminti. Bun, deci ... Așa e ! Am scris despre tărîța pe care o mănâncă șoareci... dar ... Eu cunosc un proverb ! - Omul sfințește locul. Adica, dacă un om gospodar, primește o bucată de pământ arid și plin de bălării, dacă stă la umbra nucului bătrân și "pică pară mălăiață , în gura lui Nătăfleață" , trece ziua, trece anul și cum a fost, va fi din nou. Dar dacă "omul" se infige la treabă, seamănă o cultură, trudește și pământul rodește !!! ... dar ... eu nu am afirmat că "o dau la șoareci" ! E o mică mare diferență. Eu în gospodăria mea, m-am ocupat cu "partea mecanică" (curtea/grădina, cam ce ține de exterior). Iar "doamnei" îi revenea menajul/bucătăria (interiorul). Acea tărâță, i-am lăsat-o să facă borș. (Altă dată eu duceam tărâța mamei mele iar apoi luam tot de la ea, borșul. ) Numai că doamna, cînd auzea de plăcintă, gogoși sau altceva de făcut (borș), îi cădea tavanu-n cap. Unde am pus sacoșa, acolo a rămas. Între timp și-au făcut șoarecii culcuș în talaș. Acum mă lupt cu un șobolan, care nu pot să-l prind. Iar scumpa mea doamnă acum nici ochii mei nu-i mai plac, dar acesta deja este alt subiect. Așa că, ... eu șutez, eu dau cu capul . Altfel spus ,eu comand eu execut . M-am ajuns !!! In concluzie, eu nu hrănesc șoricei ! Să-ți iasă din cap acest gînd !
Spoiler
|
#7983
Posted 31 October 2016 - 21:15
Turta mea ! Am băgat doar 16 g de maia. Am crezut că ajunge.
uploadfromtaptalk1477940895057.jpg 84.95K 14 downloads uploadfromtaptalk1477940906199.jpg 64.5K 16 downloads uploadfromtaptalk1477940916438.jpg 55.92K 22 downloads Nu e neagră nici pe departe. E doar fără gluten ! Am uitat . Am împrumut cartea de la Gorenje și am uitat să o restitui. Am copiat 15 rețete din multe rețete. Rețeta pentu pîinea neagră uploadfromtaptalk1477941259370.jpg 84.32K 26 downloads Rețea ptr pîinea integrală : uploadfromtaptalk1477941343271.jpg 67.67K 23 downloads |
#7984
Posted 01 November 2016 - 18:47
Salut.
Are cineva masina de pâine de la studio casa? Edited by popik2007, 01 November 2016 - 18:48. |
|
#7985
Posted 02 November 2016 - 16:22
Dupa un sir de vreo trei "rateuri" , in sfarsit o paine mai ca lumea...totusi putin prea crescuta, zic eu...trebuie sa mai lucrez la consistenta
Mentionez ca rateurile au fost dpdv al aspectului si nu al gustului in sensul ca ori au crescut prea mult si au cazut mai apoi sau nu au crescut atat cat as fi vrut. Daaar...exista explicatii ! M-am cam grabit cu ingredientele si nu le-am tratat cu respectul cuvenit Pozele arata o paine integrala cu ceva seminte de in si floarea soarelui. Attached FilesEdited by rodica_c, 02 November 2016 - 16:34. |
#7986
Posted 02 November 2016 - 17:00
rodica_c, on 02 noiembrie 2016 - 16:22, said:
Pozele arata o paine integrala cu ceva seminte de in si floarea soarelui. "In". Dacă vrei ca inul să aibă efect, dă-l prin rîjnița de cafea și adaugă-l ca "făină de in". (E bogat în omega 3.) Și eu doar ce am refăcut stocul. uploadfromtaptalk1478098692870.jpg 90.31K 21 downloads Am mai găsit și susan , la kg. Tura viitoare, acum am. |
#7987
Posted 02 November 2016 - 22:17
#7988
Posted 02 November 2016 - 23:41
444 de pagini. Nu mă apuc acum sa le citesc pe toate. Gastronomicus asta e nou pentru mine.
Cănd ați mancat ultima oara o păine facută pe vatră cu foc de lemn? Eu am uitat. Dar improvizez eu ceva... Ca să vedeti ce inventiv e omul. Anul trecut am incercat o singură data dar am dat rateu. Nu total. Doar 50%. Adica am ars coaja iar interiorul era necopt. La final o sa va explic ce sau cum, dar deocamdata vreau o reteta exacta gen... Faina de la "x" firma drojdie de nu știu care etc. Doar produse incercate. Nu vreau sa citesc acum 444 de pagini in speranta că oi gasi o rețetă exacta de pâine. Dacă imi iese din câteva incercari va zic eu si despre cuptor ceva. Trebuie doar sa reglez exact incalzirea acestuia. Sa nu fie prea tare ca arde coaja, dar nici incet ca nu se mai face Vreau pentru inceput o paine țărăneasca d'aia bună fără alte adaosuri. Apoi incerc și versiunea cu cartof. @Mcjohn... Rețetele alea sunt testate? Edited by StudioOne, 02 November 2016 - 23:47. |
#7989
Posted 03 November 2016 - 08:42
Vezi că , undeva în colț, este o funcție de "căutare". Caută "pîine cu cartofi" și vezi ce s-a discutat atunci. Eu așa procedez.
Eu scriu într-una pe acest forum ptr că am o "abilitate" pe care puțini o au : uit (Altzimer). (Un stil de viață irațional și corpul începe să scîrțîie.) Am povestit pe acest topic. |
|
#7990
Posted 03 November 2016 - 09:21
Semintele de in se consuma sub forma de faina pentru a avea efectul scontat!
Este recomandarea tuturor. Si asta pentru ca sunt greu de digerat si se elimina fara a aduce vreun folos... Recomandat este sa se consume imediat dupa macinare. Contin nu numai omega 3...; sunt antioxidanti, ajuta la reglarea diabetului, colesterolului... Stima! Edited by quarelin, 03 November 2016 - 09:26. |
#7991
Posted 03 November 2016 - 12:58
quarelin, on 03 noiembrie 2016 - 09:21, said:
Si asta pentru ca sunt greu de digerat si se elimina fara a aduce vreun folos... Recomandat este sa se consume imediat dupa macinare. Stima! Dar...cantitatea de faina de in (de ex intre 50-100gr) se substituie unei cantitati echivalente de faina de paine sau se adauga in plus ca si semintele? |
#7992
Posted 03 November 2016 - 15:42
în loc de semințe - aceeași cantitate
eu cântăresc semințele și apoi le râșnesc la râșnița de cafea atunci când le adaug la pâine ( împreună cu celelalte semințe ) Edited by quarelin, 03 November 2016 - 15:45. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users