Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 30 2024 17:49, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7939
Posted 21 October 2016 - 19:48
Graul cumparat de mine este din piata Rahova, nu ceva special, dar fara alte 'miroase de moara, legal introduse'
Edited by vasilemet, 21 October 2016 - 19:50. |
#7940
Posted 21 October 2016 - 20:59
O faina buna iese din grau cu procent mai mare de proteine si gluten. E dificil de aflat care e grau bun de paine si care nu.
|
#7941
Posted 21 October 2016 - 22:21
vasilemet, on 21 octombrie 2016 - 16:15, said:
Am gasit aceasta atentionare ptr faina '000', nu inseamna ca dam coltu' daca mai folosim acest tip de Cine a ales o MP, inseamna ca doreste ceva mai bun decat painea din magazin, dar daca ai si TIMP, poti macina ca 'un chinez batran' grau cumparat. pare a fi cea mai sanatoasa solutie si daca ai si cuptor pe gaze naturale este si mai ok. Si daca ai si o vatra pe lemne iese o paine si mai buna si daca si daca...etc, sincer abia am timp sa o fac si la masina electrica atunci cand sant obosit,mi-am luat masina paine pentru confort si sa elimin chimicalele cat pot pt copii. No ofence! 😉 |
#7942
Posted 22 October 2016 - 17:40
Postarea cu tipul de faina -000- o consider ca informatie, ceva real trebuie sa si fie.
Daca folosesti faina de la morile taranesti / de la tara, ca ar fi mai bine. Si eu am ales MP deoarece este mai usor . Parerea mea, faina de pe rafturile magazinelor sa o foloseasca altcineva. |
#7943
Posted 22 October 2016 - 21:31
Salut,
Imi recomandati si mie o masina de pane?? Stau prin strainataturi si dau numai de porcarii sau scumpataturi de paine... Ms |
#7944
Posted 23 October 2016 - 00:35
Pe diferite site-uri e laudata masina Zojirushi si Panasonic SD-ZB2502BXC . In Romania cred ca Moulinex Bread of the world (mai nou se vinde sub brandul Tefal) e masina cu care faci cea mai buna paine. Eu o am de 3ani, fac paine de 2ori pe saptamana, nu a dat rateu niciodata si nici nu s-a defectat. Mai inainte de asta am avut Moulinex Home Bread. Si asta facea o paine foarte buna dar cuva avea un teflon de calitate mai slaba si s-a si stricat o data dar a fost reparata si merge foarte bine. Inainte de moulinex am avut o ieftinatura pe nume Alaska, o catastrofa de masina. Acum 3 ani avut luat cu imprumut o masina Gorenje cu o singura paleta si nu mi-a placut de loc ce paine facea.
Dupa cum declara multi colegi de forum, Silvercrest de la Lidl are cel mai bun raport pret/calitate. Succes ! P.S. Cand iti cumperi MP sa-ti iei si un cantar electronic. Edited by Freddy12, 23 October 2016 - 00:53. |
#7945
Posted 23 October 2016 - 05:07
Subscriu la cele de mai sus!
Eu am un tefal si sunt multumit ...( home bread baquette de1600 w, cu 2 palete - 1.5 kg) Mai ales ca l am luat la super pret de BF... Edited by quarelin, 23 October 2016 - 05:19. |
#7946
Posted 23 October 2016 - 06:58
radudd, on 15 octombrie 2016 - 10:19, said: Confirm ca si Gorenje BM1400E face aceasta invartire a aluatului cand este destul de bine crescut ... , iar zilele astea masina a implinit 5 ani de utilizare. retele, on 16 octombrie 2016 - 18:17, said: La moara rurală tradițională, pe grâu îți dă o făină nu prea albă (cred că e gen 650), plus tărâțele separate, așa cum arată mai jos: [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/WheatBran.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Mie , la ultimul sac de grîu pe care l-am dus la moară, mi-a dat 8 kg de tărâță. O parte a cernut-o soția și am adăugat-o în pîine, cealaltă se joacă șoarecii prin ea, în magazie. uploadfromtaptalk1477198627818.jpg 70.34K 14 downloads uploadfromtaptalk1477198640671.jpg 77.15K 18 downloads uploadfromtaptalk1477198685833.jpg 66.7K 18 downloads |
#7947
Posted 23 October 2016 - 17:00
Asa bolovanos a iesit faina ,sau e inca umed .Ce este UIUM de pe tabelul de mai sus .Am cumparat si eu o masina de paine second h. face paine foaerte buna ,sant multumit de ea .Ma bate gindul sa duc si eu la moara griu sa vad cum iese amestecat faina+tarita.
|
#7948
Posted 23 October 2016 - 18:07
uium - cantitate de făină/ grăunțe reținută drept plată ( în natură) la moară ...
Edited by quarelin, 23 October 2016 - 18:08. |
|
#7949
Posted 23 October 2016 - 19:16
Multumesc ptr. raspuns .N-am avut ocazia sa intilnesc expresia pina acum , am mai invatat ceva.
|
#7950
Posted 23 October 2016 - 23:26
#7952
Posted 24 October 2016 - 07:54
#7953
Posted 24 October 2016 - 08:23
Eu cultiv cîteva rînduri de porumb la mine în curte. O mică parte o făceam mălai (cînd era soția acasă), iar restul (cam 3/4), îl schimbam cu o vecină contra grîu. Pozele sînt din 2014. În 2015 și 2016 am găsit alt vecin care-mi dă în schimb făină din comerț.
Cu sacul de grîu mergeam la moară. Ce luam un schimb, se vede in tabel. Acea făină, întrebăm la vremea aceea pe forum (tot așa cum am întrebat acum, dacă să păstrez mașina asta nouă, sau să o dau retur), dacă e normală să fie așa. Îmi spunea "doamna" că așa arată făina proaspătă. Pe mine, unul, m-a pus pe gînduri. Am făcut o pîine și a ieșit cam ca a lui VasileMet (turtită). Am dus-o înapoi și mi-a schimbat-o cu una normală. |
|
#7954
Posted 24 October 2016 - 08:44
radudd, on 24 octombrie 2016 - 07:54, said:
In plus nu stau sa scot paletele dupa coacere, cand sunt sanse sa se rupa parte inferioara a painii. Eu defapt ca modificări , mă refeream la înlocuirea cuvei, paletelor, etc. Sau alte reparații. Nu ! Nu se negociază nimic , că nu e obor !!! Dar ce e pe hîrtie, tot pe hîrtie rămîne, ptr că tanti, are și ea uiumul ei ! Cam 1 kg din 10 este al ei. Din 30 kg de făină care le iei, acasă ajungi cel mult cu 27. M-am certat cu ea. A început să-mi explice cum cîntărește cîntarul sau ... În fine nu am rezolvat nimic. Am fost și la OPC , nici ei nu au cum să verifice dacă cantitatea de făină ce mi-a dat-o, era corectă. Eu sustin că am fost înșelat, ea că este corectă... Trebuie organizat un flagrant. Să mă duc eu la moară și cu făina primită să o pun , după colț , pe cîntarul OPC-ului. Am renunțat la acuzație. |
#7955
Posted 24 October 2016 - 08:50
Zilele trecute am facut bucati masina Gorenje pt ca incepuse sa cararie tare, semn ca dintii curelei sareau pinionul. Ce materiale de rahat am gasit in interior nu va povestesc. Lagarul in care se invarte axul ce antreneaza paleta cuvei, este din fier mort. Nici vorba de bronz sau altceva. Nu a vazut veselina nici macar cat sa nu rugineasca. Lagarul acela s-a uzat in directia in care trage cureaua, gaura s-a ovalizat si astfel cureaua s-a slabit. Am rasucit in partea opusa piesa ce contine bucsa de fier, am pus vaselina rezistenta la temp inalta si astfel cred ca o mai duc 2 ani. Dupa asta cred ca o duc la strungar si ii bag un rulment acolo.
Prin urmare nu platiti dublu pe Gorenje ca nu merita. |
#7956
Posted 24 October 2016 - 13:31
Ca ideie "fier mort" e mai dur decat bronzul sau alama... cred ca ai antimoniu (Sb) sau Al la lagar, rulmentii sunt "eficienti" doar la rotatii sau presiuni mari asa ca va trebui sa inlocuiesti numai lagarele (cuzinetii) cu bronz , alama..
PS unde ai gasit vaselina rezistenta la 180'C ?? Edited by mihaiC1, 24 October 2016 - 13:36. |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users