Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 27 2024 21:44, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#7903
Posted 13 October 2016 - 14:02
mcjohn, on 12 octombrie 2016 - 20:16, said:
Am fost și eu curios să văd cum face o pîine cu reglajele la maxim. Hm ! Nu a fost o idee prea bună. Mi-a ieșit o pîine cafenie ! Pai din poze nu se vede o foarte mare diferenta intre paini... Vad doar ca si ale tale sunt cam blondute . Painile mele ies oricum cafenii din cauza fainii integrale si negre sau de secara dar nu ma deranjeaza deloc. |
#7904
Posted 13 October 2016 - 17:32
rodica_c, on 13 octombrie 2016 - 14:02, said: Pai din poze nu se vede o foarte mare diferenta intre paini... Asta am observat și eu cînd le-am postat, dar, deși aluatul este absolut identic, diferența (pe interior) este mare. Așa îmi ieșeau cozonacii cu o extracoacere de 30 min. (Nu mai ieșeau galbeni ci maronii.) Data viitoare voi măsura și temperatura. |
#7905
Posted 13 October 2016 - 20:46
Am găsit "buba" !
Aceastã MP nu recunoaște programul de menținere la cald. Acum doar ce am terminat o pîine , dar am observat că după bip-ul de final releul încă mai țăcănea. Și am lăsat-o ... Ia coace în continuare ca și cum programul de copt ar avea 2 ore. Clip uploadfromtaptalk1476384120287.jpg 85.23K 11 downloads uploadfromtaptalk1476381902500.jpg 91.69K 11 downloads uploadfromtaptalk1476381953103.jpg 83.6K 11 downloads uploadfromtaptalk1476381975266.jpg 86.99K 11 downloads uploadfromtaptalk1476382006045.jpg 92.66K 12 downloads uploadfromtaptalk1476382026710.jpg 88.04K 12 downloads Acum am folosit prog 5 "Duce". Temperatura de coacere observ că diferă în funcție de program. Dacă la programul anterior (3) temp trecea de 180'C acum nici nu a ajuns la 160'C. Acea pîine am făcut-o programată peste noapte. Iar dimineață, am uitat de ea. A stat în plus, "la cald" încă vreo 30 min. Ori 30 min la 160-170'C în plus ... automat ia schimbat culoarea. Cred că o trimit retur . |
#7906
Posted 13 October 2016 - 21:06
@ rodica_c, Si eu fac numai paine din faina neagra / faina rasnita in casa cu o rasnitadin fonta /faina alba la care adug tarate. Cand faceam manual painea crestea frumoss, cand folosesc masina de paine, rezultatul este o paine "batuta-densa ".
Masina mea luata la promotie, Venda-poloneza, in softul ei are si invartirea paletei amestecatoare in timpul dospirii si in acel moment scade painea. Rotirea paletei se face de cateva ori si banuiesc ca acesta este motivul. Nu scriu pe forum caci sunt useri care incep sa comenteze "altfel" Te rog sa-mi spui care este parerea ta si daca la masina de paine pe care o ai, paleta se invarte cateodata si in timpul dospirii. Cu respect, Vasile |
#7907
Posted 14 October 2016 - 07:39
salut!
și a mea mai învârte cam când mai are 1h 44min...( din 3h 05 min cât are tot programul ) și din această cauză la fel se întâmplă ... înainte de acea malaxare suplimentară pâinea era mai crescută, după...mai scăzută... nu am înțeles chestia aia cu nu scriu pe forum ...; dacă sunt colegi forumiști care nu știu ce înseamnă un forum...să se abțină ! aici discutăm, întrebăm, învățăm! așa că nu ar trebui să te deranjeze anumite reacții - cui nu-i convine să nu se uite pe ce ai scris... stimă! |
#7908
Posted 14 October 2016 - 09:49
Am să fiu puțin nepoliticos, în sensul că nu am cerut aprobarea ca să scriu cele de mai jos.
Eu sînt membru "vechi" pe forum. Și fără nici o intenție, mă intersectez cu diferite persoane pe diferite topicuri. Așa sînt eu. Așa ma învățat "Tatăl" să fiu. Îmi place să ajut. Și să fac binele. "Luca 6:31 Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel." De aceea mi-am făcut mai mulți "prieteni". Iar cu prietenii pot discuta și offtopic . Nea Vasile are cîteva amintiri neplăcute de pe alte topicuri unde s-a lăsat cu zile de pauză. De aceea îi mai este teamă să discute public ca nu cumva, să fie rugat, să se mai odihnească cîteva zile. uploadfromtaptalk1476429805924.jpg 88.75K 21 downloads Da ! Toate mașinile au acest program . De obicei cînd mai rămîn 2 ore, mai frământă aluatul ptr 1 minut. Cînd faci acasă la cuptor, e altă poveste. O pui la dospit, nu te mai uiți la ceas. Te uiți la tavă !!! Și cînd îți place cît a crescut aprinzi focul. E, aici ai ceas ! Ingredientele folosite și programul ales fac pîinea să crească. Mai mult sau mai puțin. Aceleași ingrediente pe un program cu timpul de dospire mai mare face o pîine mai "înaltă", iar pe un program "rapid" va face o pîine mai "turtită" ! Ptr ca pîinea turtită să iasă la fel de înaltă se mărește cantitatea de maia. Dar nici prea mult căci altfel colapsează !!! Succes ! |
#7909
Posted 15 October 2016 - 10:19
Confirm ca si Gorenje BM1400E face aceasta invartire a aluatului cand este destul de bine crescut. Asa sunt programele concepute (nu toate), motivul fiind ca asa s-ar proceda si cand se face aluatul manual. Nu comentez acest lucru, ci doar am incercat sa elimin acest moment din program pentru ca am observat ca painea iese mai putin crescuta si cu o forma "batuta de vant".
Pentru "evitarea" celei de-a doua malaxari, scurte ce-i drept, imediat dupa ce a terminat ultima malaxare a aluatului (unele masini au 2 ture de malaxare, altele 3, dar si in functie de program), eu scot paletele. Cu ocazia asta framant de cateva ori aluatul in mana, chiar deasupra cuvei, dandu-i o forma rotunda. Rezultatul din foto este de aseara, iar zilele astea masina a implinit 5 ani de utilizare. Attached FilesEdited by radudd, 15 October 2016 - 10:25. |
#7910
Posted 15 October 2016 - 15:00
@ quarelin, am dorit sa intreb un membru, de obicei scriu pe forumuri
@ mcjohn, ce simplu era daca raspundeai de prima data, dar ai preferat altceva @ radudd, BUNA idee, asa voi face Edited by vasilemet, 15 October 2016 - 14:59. |
#7911
Posted 15 October 2016 - 16:19
Asa -batuta- iese painea la masina mea.
Attached Files |
#7912
Posted 15 October 2016 - 23:06
vasilemet, on 15 octombrie 2016 - 15:00, said:
ce simplu era daca raspundeai de prima data Dar am un motiv ! Sînt alții mult mai deștepți decît mine. Aceea de la care și eu am învățat. Eu nu sînt nici pe departe "buricul pămîntului". Eu știu cîteva detalii, din practică. Din practică îți spun (acum sînt la a treia mașină), că și celelalte mașini funcționau la fel. Hinner-ul, cînd programul mai avea 2 ore, ea malaxa coca 1 minut. Orion-ul la 1:50 sau 1:45 (în funcție de program). Asta Star nu știu, e nouă încă. N-am stat lîngă ea să o păzesc încă și este enervant de silențioasă. Abia dacă se aude mergînd. Bip-ul nici atît. Dacă sînt în camera cealaltă nu se aude de nici o culoare ! Eu știu o rețetă. Am observat că pîinea iese bună cu rețeta aceea și n-am mai modificat-o de ani de zile. Ceilalți membrii, vezi și tu, că fac mixuri din făină. Puțină de-aia, puțină de-aialaltă și le iese ceva bun și gustos. Eu la așa ceva nu mă pricep. Nu că ar fi greu, dar n-am ce să amestec. Eu iau un singur tip de făină. Cea mai ieftină. În rest ce să zic. Succes în bucătăreală !!! PS: cum a reușit pîinea lui Rodica să crească 20 cm, iar a ta nici 10 ? Ori făina e de vină, ori maiaua ... ia-o prin eliminare ! Azi pui mai multă maia, mîine faci cu altă marcă de făină. Sigur îi vei da de capăt. Ia uită-te la primele postări ale lui Rodica (cu 2-3 luni în urmă) să vezi ce dezamăgită era. Sau la primele postări ale mele, să vezi ce pîini făceam (cu 3 ani în urmă). Dar m-au ajutat colegii, ucenicia a trecut , iar acum sînt bucuros, ptr că pîinile îmi ies frumoase. |
|
#7913
Posted 15 October 2016 - 23:40
@vasilemet: poti face urmatoarele modificari
- schimbi faina( incearca 7spice sau ungureasca sau faina 550 in loc de 650) - pui apa calduta la 30-35grade - temperatura in bucatarie sa fie de peste 22grade -incerci si cu alta drojdie si ai grija sa fie in termenul de valabilitate(eu folosesc Pakmaya) -incearca cu sifon in loc de apa simpla Eu am facut acum vreo 2zile o paine cu apa carbogazoasa Borsec si mi-a iesit o paine mai pufoasa |
#7914
Posted 16 October 2016 - 09:16
și eu folosesc de ceva vreme 7 spice
și sunt foarte mulțumit și ieftină și bună - iau din selgros la pungă de 5 kg = 9 ron parcă... și castello din lidl - ieftină și bună... am folosit făină mai scumpă ( unele ) și nu am fost mulțumit de cum a crescut pâinea... am folosit făină mai scumpă și am fost mulțumit ( aia ungurească ..bacskai sau cam așa ceva...) din alea f. scumpe ...sincer nici nu m-am gândit să folosesc... nu văd rostul, atât timp cât sunt mulțumit de ce am folosit/ folosesc .. stimă! Edited by quarelin, 16 October 2016 - 09:17. |
#7915
Posted 16 October 2016 - 12:29
Eu folosesc numai faina neagra din magazine si faina facuta de mine cu rasnita de fonta ptr cereale (se gaseste in magazine si piata la pret de 30 lei).
Este adevarat ca muncesti mai mult, dar o paine, asa tasata cum iese, ajunge aprox trei -patru zile. Nu sunt fan faina din magazine deoarece au 'ingrediente' care nu sunt 'gustoase' ptr mime si am timp destul incat sa-mi permit sa macin manual graul. |
#7916
Posted 16 October 2016 - 12:36
Faina integrala nu creste asa bine ca faina alba. Poti pune un sfert faina alba si trei sferturi faina integrala si va iesi painea mai bine crescuta iar gustul va fi la fel.
|
#7917
Posted 16 October 2016 - 12:43
Da, oameni buni, asta voiam sa zic si eu...voi aveti dreptate fiecare in parte dar @vasilemet-asa cum vad ca zice mai sus- doreste sa faca paine la MP din faina rasnita de el din grau si in sensul asta cerea un sfat de la noi...
|
|
#7918
Posted 16 October 2016 - 14:58
Eu nu înțeleg ceva !
Dacă rîjnesc grîul acasă îmi rezultă făină neagră ? Nu albă ? Ca la moară ! Sînt de acord că se va consuma și coaja bobului de grîu, dar produsul rezultat din măcinare se numește "făină neagră" ? Dacă da, cum se justifică prețul său care pe raft este dublu față de făina albă. Prețul kilogramului de făină este egal cu cel al tărîței ? Eu aș zice că nu. Voi ce păreri aveți ? |
#7919
Posted 16 October 2016 - 16:12
Parca au mai fost pe aici discutii despre fainuri... .Nu cunosc in detaliu procedeul de obtinere a diferitelor feluri de faina insa studiind continutul pachetelor imi dau seama ca faina alba 000 este cea mai procesata (de fapt , cea mai procesata cred ca este faina fara gluten) incat continutul de fibre este foarte scazut si poate avea diverse adaosuri. Logic ca cel mai mare continut de fibre il are faina integrala care inglobeaza si coaja bobului , deci tarata. Cred ca asta-i ceea ce se obtine la moara in prima faza. Am vazut faina integrala de moara si arata ca si grisul.Dar si la moara se pot face diverse reglaje, presupun.Cea cumparata din magazin este mai fina.Faina neagra nu contine toate taratele insa are un continut de fibre mai mare decat faina 550 de ex, s.a.m.d.De asemenea banuiesc ca in procedeul de obtinere al diverselor feluri de faina se jongleaza si cu cantitatea de gluten care are un rol important in procesul de framantare si dospire dar care totodata este mai greu de digerat. Ati incercat sa lucrati cu faina fara gluten? Eu da ( e o poveste intreaga la mijloc) ,acum chiar folosesc (ce-i drept, f rar) la unele mancaruri in loc de faina obisnuita, am observat ca e mult mai usoara pt stomac . Nu am facut paine fara gluten la MP. Am facut insa manual si se comporta diferit fata de faina normala.
Edited by rodica_c, 16 October 2016 - 16:15. |
#7920
Posted 16 October 2016 - 18:17
rodica_c, on 16 octombrie 2016 - 16:12, said: Logic ca cel mai mare continut de fibre il are faina integrala care inglobeaza si coaja bobului , deci tarata. La moara rurală tradițională, pe grâu îți dă o făină nu prea albă (cred că e gen 650), plus tărâțele separate, așa cum arată mai jos: [ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/WheatBran.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users