Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 30 2024 17:49, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#2197
Posted 27 October 2010 - 09:00
Am avut o masina de facut paine marca Zelmer, cumparata anul trecut in februarie din Metro. Eu mersesem hotarata sa cumpar un Moulinex, dar un angajat Metro mi-a recomandat Zelmer, pentru ca nu au primit pe service niciuna, in schimb Moulinex au avut returnate foarte multe.
Pot spune ca am fost foarte multumita de ea, pana nu demult, cand am facut o paine cu dovlecei, si mi-a dat aluatul de dinafara. A curs pe rezistente, s-a ars, sotul meu a desfacut-o... Am zis ca fiind in garantie (desi normal era sa pierdem garantia fiind desfacuta), mergem cu ea la un service. Norocul nostru a fost ca nu se mai fabrica acel model, nu aveau piese de schimb si nu s-au mai uitat la ea. Ne-au oferit alta la schimb, sau banii inapoi. Nu aveau Zelmer decat o bucata, mostra de pe raft... Am zis ca daca luam banii, ii cheltuim pe altceva, si ramanem fara MP... Asadar, am luat o Alaska BM 2600. Azi urmeaza sa facem prima painica, si recunosc ca am emotii ca nu e atat de reusita ca Zelmer, cu care n-am avut niciodata rateuri, timp de 1 an si jumatate au crescut frumos toate painicile, niciodata nu am avut una tesita. Painica facuta cu Zelmer: Attached FilesEdited by Claudia_S, 27 October 2010 - 09:12. |
#2198
Posted 29 October 2010 - 09:46
Salutare si bine v-am gasit!
De curand am achizitionat un Moulinex OW5020. Problema este ca, dorind sa folosesc drojdie proaspata si utilizand schema de echivalenta din manualul masinii, painea alba cade la copt! Mentionez ca am utilizat faina Baneasa si drojdie Pakmaya. Voi ce echivalenta folositi? La o lingurita de drojdie dezhidratata cate grame de drojdie proaspata corespund? |
#2199
Posted 29 October 2010 - 10:00
Si eu tot asa pateam, foloseste MASURA CU CARE A VENIT MASINA si o sa iasa cum trebuie. Pui drojdie granule masurata cu lingurita mica a masurii.
Lucian BLK, on 29th October 2010, 10:46, said: Salutare si bine v-am gasit! De curand am achizitionat un Moulinex OW5020. Problema este ca, dorind sa folosesc drojdie proaspata si utilizand schema de echivalenta din manualul masinii, painea alba cade la copt! Mentionez ca am utilizat faina Baneasa si drojdie Pakmaya. Voi ce echivalenta folositi? La o lingurita de drojdie dezhidratata cate grame de drojdie proaspata corespund? |
#2200
Posted 29 October 2010 - 10:52
OK, n-ai inteles prea bine, eu nu doresc sa folosesc drojdie granule!
Vreau drojdie proaspata din aceea la pachet. Multumesc pentru raspuns. |
#2201
Posted 29 October 2010 - 13:35
Lucian BLK, on 29th October 2010, 11:52, said: OK, n-ai inteles prea bine, eu nu doresc sa folosesc drojdie granule! Vreau drojdie proaspata din aceea la pachet. Multumesc pentru raspuns. Drojdia uscata se pune in proportie de 1% din cantitatea de faina. De exemplu: pentru 500g faina poti folosi 5g drojdie uscata sau 15g drojdie proaspata. La mine, o lingurita de drojdie uscata cantareste 4g. Acum, chiar daca ai drojdie suficienta dar nu ai faina necesara pentru cantitatea de lichide folosita, painea tot o sa-ti cada la copt. Nu stiu ce recomandari sunt in retetarul masinii tale, dar eu iti recomand sa folosesti cantarul electronic si nu masurile. De ce? Daca umpli o masura cu faina si o cantaresti, vei constata ca este mai putina faina decat scrie pe masura. In legatura cu faina, cu cat are mai multe proteine, cu atat se va forma mai mult gluten in timpul framantarii. Iti recomand sa alegi faina dupa acest criteriu(scrie pe pachet). De asemena , daca faina este de tip 000, va intra un pic mai multa decat cea de tip 650. Vrei sa afisezi reteta pe care ai folosit-o ca sa-mi dau seama ce s-a intamplat? |
#2202
Posted 29 October 2010 - 15:36
Vreau si eu o recomandare pentru o masina de facut paine, dupa cate am citit ar fi mai bune cu 2 palete dar nu stiu ce si cum :D
1. Nu sunt din buc (am vazut ca ati recomandat nustiucare din Cora etc.) 2. Vreau neaparat sa aibe program de framantat (blatu de pizza) 3. Pret ~300 ron, pentru marci consacrate se poate suplimenta 4. Nu imi trebuie nustiu ce cantitate, dupa cate am vazut cam toate au ~1kg minim, e de ajuns Acum vine intrebarea: framanta bine ? adica, banuiesc ca nu trebuie sa mai retusezi tu aluatul. |
#2203
Posted 29 October 2010 - 19:03
dorinacirstea said: Vrei sa afisezi reteta pe care ai folosit-o ca sa-mi dau seama ce s-a intamplat? 325 ml apa 2 linguri ulei 2 lingurite sare 2 linguri zahar 2,5 linguri lapte 600 gr faina alba 650 Baneasa drojdie proaspata - am incercat si cu 13 gr. si cu 8 gr. Acelasi rezultat, cade la copt. Programul este 1. Multumesc. L.E. Le-am pus in aceasta ordine (daca conteaza). opop, Moulinex OW5020 la Altex si MediaGalaxy este la 399 lei. In alte parti este mai mult, la Carrfour de exemplu este 519!!! Edited by Lucian BLK, 29 October 2010 - 19:07. |
#2204
Posted 30 October 2010 - 21:52
Lucian BLK, on 29th October 2010, 20:03, said: Uite, folosesc reteta aceasta pentru paine de 1000 gr: 325 ml apa 2 linguri ulei 2 lingurite sare 2 linguri zahar 2,5 linguri lapte 600 gr faina alba 650 Baneasa drojdie proaspata - am incercat si cu 13 gr. si cu 8 gr. Acelasi rezultat, cade la copt. Programul este 1. Multumesc. L.E. Le-am pus in aceasta ordine (daca conteaza). opop, Moulinex OW5020 la Altex si MediaGalaxy este la 399 lei. In alte parti este mai mult, la Carrfour de exemplu este 519!!! Cantitatea de apa corespunde cantitatii de faina. Dar este prea mult zahar. Si banuiesc ca te referi la lapte praf? Pune mai putina sare(1,5 lingurita) si mai putin zahar(1,5 lingurita). Cum procedezi: pui in cuva zaharul, uleiul si laptele praf. Intr-un castronel pui 18g drojdie proaspata si putina apa calduta. Dizolvi bine drojdia cu un tel sau cu o furculita. Versi acest lichid in paharul tau de masurat apa si completezi pana la cantitatea necesara. Pui acest lichid in cuva. Asezi faina si dai drumul la aparat. Sarea se pune dupa ce s-a amestecat faina. Iti recomand programul de baza, cel pe care l-ai folosit si tu. Aluatul trebuie sa fie ca o bila elastica, sa nu fie nimic sub palete. Deschide capacul masinii ,din cand in cand ,in timpul framantarilor, aluatului nu-i place umiditatea. Daca este nevoie, mai pui putina faina. Painea alba este mai usor de reusit, nu este pretentioasa ca aceea intermediara. Nu este nevoie sa activezi drojdia inainte. Ca o regula generala: pentru 500g faina avem nevoie de 1 lingurita sare si 1 lingurita zahar. Daca este prea mult zahar, acesta va activa prea mult drojdia si sigur se va lasa la copt. Astept o poza cu o paine reusita. Succes! |
#2205
Posted 31 October 2010 - 09:09
Multumesc dorincirstea. Era vorba de lapte 1,8 % grasime, lapte de magazin.
Ieri am folosit reteta: 400 ml apa 2 lingurite sare 1,5 linguri ulei 700 gr faina alba 650 13 gr drojdie proaspata 60 gr seminte floarea soarelui 40 gr seminte dovleac Totul a mers ok, painea a crescut bine si n-a mai cazut. |
#2206
Posted 03 November 2010 - 07:40
buna ,Mi-am luat 1 Philips HD 9040.ce sfaturi imi dati?Nu l-am folosit inca...de frica
Ce reteta de paine sa fac ptr 1 data? |
|
#2207
Posted 03 November 2010 - 11:56
buna, eu am un morphy-richards....as dori cateva retete pt. acest tip de masina( am incercat o reteta de la alt tip de aparat dar nu a crescut painea); are in dotare o cupa gradata(...pounds) si 2 lingurite? din plastic!
|
#2208
Posted 03 November 2010 - 12:23
Masinile de paine pot fi programate sa porneasca la un anumit moment? Adica poti pune ingredientele si ea sa porneasca la ora aleasa de tine? :)
|
#2209
Posted 03 November 2010 - 13:15
Kartusica, on 3rd November 2010, 13:23, said: Masinile de paine pot fi programate sa porneasca la un anumit moment? Adica poti pune ingredientele si ea sa porneasca la ora aleasa de tine? :) Da daca modelul e prevazut cu timer. Nu as sfatui o amanare prea mare datorita drojdiei. Citeste pe aici a scris cineva la un moment dat ceva de genul " amestecam ingredientele inainte si lasam asa sa porneasca cu intarziere" Sa dam de lucru masinilor si altceva inafara de painici Foaie de placinta 250ml apa calduta 500 (+- a se vedea la framantare) 1 ou un praf sare o masura mare zahar 2 masuri mici drojdie uscata o masura mare ulei mod de punere in masina apa + ulei + sare + faina + maia + ou program de aluat cu drojdie. faci foaia , umplii cu ce ai, coci si pofta buna. ce ramane faci niste gogosi pe care le pudrezi cu zahar sau putina sare , depinde de gust. ceva din rezultat DSC00144.JPG 2.17MB 99 downloads |
#2210
Posted 03 November 2010 - 18:22
roth, on 3rd November 2010, 14:15, said: Sa dam de lucru masinilor si altceva inafara de painici Aluat pentru bombite cu dulceata, pregatit la masina de paine. 400g faina, 2 oua mici, 50g unt topit, 2 linguri ulei, 150ml lapte, 20g drojdie proaspata, 80g zahar, 1 plic zahar vanilat, un varf sare, coaja de lamaie. Se incalzeste putin laptele si se adauga in el: ouale batute usor, untul topit, uleiul, drojdia proaspata. Se omogenizeaza bine cu un tel. In cuva masinii se pun: lichidul, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina. Se porneste programul Dough. Sarea se adauga in timpul amestecarii fainii.Se lasa capacul deschis in timpul framantarii. Daca este nevoie se mai adauga faina. Dupa ce a crescut se rastoarna pe masa de lucru, se preseaza cu mana aluatul, se face sul si se taie in 10 bucati. Fiecare bucata se umple cu gem sau fructe din dulceata. Attached Files |
#2211
Posted 05 November 2010 - 11:51
am luat si eu OW5020, e normal sa scartaie cand framanta ?
|
|
#2212
Posted 05 November 2010 - 12:38
as edita daca as putea
si o reteta de paine alba (normala) de 500g sau mai mica :D |
#2213
Posted 05 November 2010 - 12:48
opop, on 5th November 2010, 11:51, said: am luat si eu OW5020, e normal sa scartaie cand framanta ? Incerca si tu painea aia alba din retetar. Eu cu ea am inceput. Am mai facut si integrala. |
#2214
Posted 05 November 2010 - 14:04
e normal ca aluatul sa aiba o mica crusta deasupra la sfarsitu programului ? am facut blat de pizza dar s-a incalzit si a facut o crusta...
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users