Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Distante etrieri

Fisier corupt reapare in galeria ...

Ce condensator ar putea fi? TV Vo...

Problema droguri
 Soldat gradat profesionist - dipl...

Eroare incarcare formular

merita upgrade de la Ryzen 5 2600...

Intel i9 14900K cooler air Deepco...
 Curațare disc vinil

Atentie la site-ul FixShop.ro - p...

Display cu culori neuniforme

Despre Laborator Defectoscopie Ca...
 Mama Clopoțel

Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...
 

Casuta mea , in vesnica transformare

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
redrose

redrose

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.12.2006
Sunt o fidela cititoare a rubricii "casa mea" de multa vreme si am urmarit cu interes cateva povesti de succes de aici. As avea nevoie de sfaturi in mai multe aspecte legate de casa mea , asa ca m-am gandit sa deschid si eu un mic jurnal.

        Povestea incepe in 2003 , cand mai in gluma mai in serios am fost intrebati de ce nu ne mutam la casa , daca tot iubim asa mult animalele. Locuiam in Galati  intr-un apartament de 2 camere si aveam un catel mare si 2 pisici...si prea multe flori. Un prieten ne-a propus sa ne arate o casa , undeva la 10 km de Galati , spre Tecuci ( Sendreni , pt. cunoscatori). Era un cartier nou , avand doar cateva case ridicate si 80% locuri virane.  Ar trebui sa spun ca nu ne-a trecut nici macar o secunda prin minte posibilitatea de a cumpara un teren si de a ne ridica noi casuta. Nu stiu de ce , pur si simplu nu ne-am gandit ! Tineretea , bat-o vina  :rolleyes:

       In fine , ne-am hotarat pe loc si am vandut in vara lui 2003 apartamentul pentru suma de 12,000 USD ( sau euro , ca oricum erau la fel). Am cumparat cu suma de 10,000 USD un lot de 890 mp cu aceasta constructie pe el. [ http://i79.photobucket.com/albums/j142/Emma_house/2004/1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Avea o amprenta de 100 mp si era compartimentata in hol pe mijloc , 2 dormitoare pe dreapta , bucatarie si living pe stanga si baia in fata. Casa era la rosu , netencuita si nu avea niciun fel de utilitati trase. Mai avea o mansarda oribila unde am sperat eu la inceput sa-mi fac un birou. Ca sa fie totul clar , noi ( eu si al meu sot) am crezut ca vom finisa acea casuta si vom fi fericiti asa. In toamna lui 2003 am cheltuit ultimii bani ramasi pe tencuit exterior si interior , varuit 2 camere , spart perete intre living si bucatarie , turnat sape , etc. Bani aruncati aiurea , pentru ca in iarna 2003-2004 , tot studiind diverse reviste si publicatii de profil , ne-am dat seama ca nu ne place casa , ca vrem mai mult.

     In primavara 2004 am luat legatura cu un arhitect si i-am zis problema noastra. Ne hotarasem sa construim o mansarda in toata regula . Ne-a propus un proiect unde urma sa se consolideze fundatia pe exterior , cu o structura de cadre tot pe exterior si mansarda normala. Planseul dintre parter si mansarda urma sa fie din lemn. In urma mai multor discutii si la recomandarea arhitectului am ajuns de la construire mansarda la construire etaj. Voi reveni cu o copie a proiectului , mai mult ca titlu informativ , pentru ca nu s-a respectat decat solutia tehnica pentru structura de rezistenta , in rest nimic.

    Nu am poze din toate etapele , dar am gasit pe un cd vechi aceasta imagine , din perioada cand se ridica etajul . Ca idee , zidaria la etaj s-a facut din BCA  normal , la parter s-a mai placat cu inca un rand de BCA de 10  vechiul zid . Nu stiu cat de "ortodoxa" e solutia aleasa de proiectant , dar cert e ca am pereti de 47 cm grosime la parter , fara termoizolatie.

  Pana in toamna lui 2004 am reusit sa terminam de construit , am montat acoperisul , ferestrele si usile. 11 ferestre si 4 usi de exterior , din Al cu geam termoizolant. Ne-au costat atunci cam 5000 euro. La acoperis nu mai stiu , invelitoarea e din tabla zincata ( lipsa de fonduri in acel moment). Am reusit de asemenea sa tragem toate utilitatile existente in zona - apa curenta si energie electrica. In ceea ce priveste canalizarea , am dat-o bara rau de tot. Toata lumea ne-a sfatuit sa construim o hazna , in locul unei fose septice care la vremea aia era prea scumpa si nu foarte folosita in partile noastre. Am facut prostia sa-mi las socrul paznic la lucrari , si m-am trezit cu o hazna mult mai mica decat am cerut . Acum trebuie sa chemam vidanja lunar , ceea ce nu e tocmai placut. Intentionam sa montam o fosa in cel mai scurt timp , daca ii gasim loc.

Attached Files



#2
redrose

redrose

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.12.2006
Iata si proiectul , voi explica mai jos ce s-a executat diferit. In locul baii din proiect ( parter ) s-a amenajat un dining care are trecere directa spre bucatarie printr-o usa culisanta. Baia s-a amenajat in locul camarii din proiect. A fost modificat si locul scarii , dupa cum se observa in fotografii. Fereastra din living ce da spre sud a fost inlocuita cu un panou de aprox. 2m x 2 m .

      Momentam am renuntat la idea construirii unei terase pe toata latimea casei , ca in proiect. Din lipsa de fonduri ne vom multumi cu o terasa din lemn , doar in dreptul bucatariei. Usa exterioara ce da din dormitorul de la etaj este deja montata , asa ca ne gandeam sa construim un mic balcon decorativ , in consola , din moment ce nu va mai exista acea terasa mare.

        Problema cea mai stringenta in momentul de fata este pozitionarea scarii si gasirea unei solutii cat mai viabile/estetice. Planseul fiind din lemn , se pot face modificari fara probleme. Golul de scara actual nu ma satisface , deoarece consider ca se iroseste prea mult spatiu la etaj. Ma deranjeaza oarecum si prezenta celor trei stalpi de sustinere de la parter.

O alta problema spinoasa , in proiect nu a fost prevazuta baie la etaj. Nu-mi amintesc motivul , oricum eram pe langa problema in perioada aceea. Spatiu exista din belsug  , singura problema fiind cea a racordurilor , baia de la parter fiind deja functionala , planseu de lemn , spatiu mai mare la etaj cu 30 cm in afara , datorita noii structuri de rezistenta...ah , si lipsa geamului in viitoarea baie ! Se poate decupa din perete acum?

Poze...revin cu explicatii. In prima poza este spatiul destinat baii de la etaj , deasupra baii de la parter.

Mai multe poze cu planseul peste parter , precum si compartimentarea interioara de la etaj. Criticile sunt binevenite si apreciate , am facut aceasta compartimentare singuri . Intentionam sa completam cu o structura metalica si pereti din gips-carton , stalpii de 12 cm din lemn sunt doar pentru un plus de rezistenta .

         Burlanul care se vede intr-una din poze face legatura intre semineul de la parter si hornul zidit in exterior. Semineul este un semineu centrala de 26 Kw si deocamdata singura sursa de incalzire a intregii case. Impresia generala - de efect , dar trebuie alimentat prea des. Asteptam cu interes sa se aduca gazele in zona .

   Ah , am uitat sa spun ca si noi , ca si Mirela ( ti-am urmarit jurnalul , esti de apreciat  :thumbup:  ) ne-am mutat aici in conditii nu tocmai bune si suntem constienti ca vom finisa casa ceva mai tarziu . Avem diningul terminat , pe care il folosim ca dormitor , bucataria , si baia. Avem toate utilitatile trase , instalatiile facute 90% ( electrica nu e gata in totalitate). Avem si o gradina superba de care suntem tare mandri , dar cred ca asta nu va intereseaza :)


    Trebuie sa-mi pun ordine in idei , am o multime de intrebari si nevoie de sugestii , dar trebuie sa le luam pe rand.

Am gasit cateva poze cu exteriorul casei , asa cum arata acum. Va trebui sa gasesc o solutie pentru finisarea fatadei , deocamdata nu ne-am hotarat . Cert e ca as vrea sa maschez cumva acea structura pe cadre vizibila la parter. Colectionez idei  B)

Attached Files


Edited by redrose, 03 August 2008 - 05:19.


#3
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Pentru instalatia electrica nu mai gauriti grinzile de beton .Instalatia electrica pusa pe lemn trebuie sa fie in tub metalic (flexibil sau nu).Asta pentru securitatea  constructiei si a voastra .
Cum stati cu curentii de aer prin casa ?

#4
casuta_papusilor

casuta_papusilor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,155
  • Înscris: 16.06.2009

 redrose, on 3rd August 2008, 06:56, said:

deocamdata nu ne-am hotarat . Cert e ca as vrea sa maschez cumva acea structura pe cadre vizibila la parter. Colectionez idei  B)
o idee de pus in insectarul tau!
inveleste-o cu lemn.
eventual sub forma unor scafe de/cu lumina. macar in unele locuri.
scafele, of course.

Edited by casuta_papusilor, 31 August 2009 - 23:34.


#5
redrose

redrose

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.12.2006
Mi-am adus aminte ca am si eu un jurnal abandonat , haideti sa va spun ce-am mai facut in ultimul an. In iunie am inceput amenajarea livingului +hol si baie , in total cam 50mp.

In mesajul anterior ati putut vedea ca in living era lasat un gol de scara , fapt care ma nemultumea din mai multe motive , principalul fiind spatiul relativ restrans. Un alt motiv era acela ca doream sa amenajez livingul si nu puteam face asta pana nu finisam si etajul , in cazul in care golul de scara ramanea pe pozitie. Cum nu aveam fondurile necesare pentru toata lucrarea , am hotarat sa renunt la scara interioara in living si sa-i gasesc un alt loc. Golul de scara a fost acoperit in totalitate , deci au disparut si stalpii care ma deranjau inainte. Am inlocuit fereastra de pe peretele vestic si am montat o usa de exterior din pvc + geam termopan.  Am posibilitatea de a construi casa scarii + scara pe peretele vestic in exterior , deoarece am lasat niste "mustati" de fier beton pentru un viitor garaj in aceasta zona.

Avantajele pe care le-am obtinut in urma acoperirii golului de scara sunt un living mai mare , aerisit , neobturat de stalpi masivi. La etaj am mai castigat o camera iar spatiul este mai bine gandit. Bineinteles ca vor fi costuri suplimentare pentru extinderea casei , dar nu ma grabesc deloc avand acum tot confortul necesar la parter. Etajul il voi finisa cand se va putea.

Ceea ce am facut concret ar fi : turnat sapa living , hol si baie , inlocuit toata instalatia electrica in aceste spatii , placat toti peretii cu gips-carton la rece , tavane gips-carton , am schimbat de asemenea si fereastra mare din living cu una mai performanta ( am renuntat la tamplaria din al si am pus pvc salamander ) , am schimbat si usa de la intrare tot cu una pvc. Livingul l-am separat de hol printr-un perete din gips-carton si am montat o usa. Am schimbat de altfel toate usile interioare de la parter ( aveam tot Al).

In living am reusit sa finisam semineul. Fusese montat initial fara a fi ridicat de la sol si fara finisaj. L-am demontat , a fost ridicat pe un suport din fier la 30 cm de la sol , sudat pe pozitie , apoi a fost confectionata o masca pe schelet metalic , rigips roz placat apoi cu piatra compozita . Nu sunt 100% multumita de cum a iesit pentru ca mi se pare mult prea mare. A fost izolat de jur-imprejur cu un strat de vata bazaltica de 10 cm grosime , iar asta a facut ca focarul sa para acum putin ingropat . In fotografii se pot vedea doua becuri montate lateral , sunt provizorii si vor fi 2 aplice mici , tip lumanare.

Motivul numarul 2 de nemultumire ar fi ca am pierdut in total cam 10 cm din inaltimea camerelor amenajate . Exista inainte o diferenta de nivel de 3 cm intre punctele extreme. In final , dupa sapa + gresie am masurat ca se urcasera cu aproape 10 cm in total , existand acum o mini-treapta intre camerele nou amenajate si bucatarie+ dormitor.Am ramas astfel cu o inaltime de doar 2,40m , ceea ca ma incurca enorm in alegerea corpurilor de iluminat.

Finisajele alese sunt tapet si gresie pentru living si hol , gresie+faianta in baie. Tapetul a fost cumparat din Romania si ulterior UK. Dupa ce am platit 65 euro/rola in Romania iar proprietara magazinului mi-a spus dezamagita ca la pretul acesta a uitat sa adauge tva-ul , am gasit acelasi tapet ( imi trebuia mai mult ) in UK la pretul de 25 lire sterline/rola. Aviz amatorilor , gasiti tapet de calitate pe internet si multe firme trimit mostre gratuite.

Gresia am vrut sa fie imitatie parchet , m-am gandit ca avand semineu folosit intensiv imi va fi mila sa stric parchetul carand lemne si cenusa mereu. Ei bine , acum imi pare rau de decizia luata. Gresia arata bine cand e proaspat spalata , dar mi-au trebuit 3 saptamani s-o curat de chit si adezivul care intrase in striatiile "fibrei lemnoase". Ah , am curatat-o cu detartrant , 4 litri in total :confuzzled:   Principalul motiv pentru care regret ca am pus gresie este raceala simtita la picioare chiar si prin papuci de casa , plus ca nu arata la fel de bine ca un parchet masiv si a avut acelasi pret. Asta e , nu mai pot schimba nimic acum.

In baie am inlocuit cada cu o cabina de dus cu hidromasaj , am obtinut astfel un plus de spatiu. La etaj baia este dubla si mult mai potrivita pentru o cada.

Cam asta e tot ce am facut in casa vara asta. Investitia s-a ridicat undeva la 50,000 lei din care 8000 manopera. N-as putea recomanda echipa de muncitori , pe care desi am ales-o dupa lungi interviuri , tot au reusit sa sparga usa de la intrare intrand cu roaba in geam , precum si o usa interioara. Patronul a platit paguba , dar eu mi-am pierdut 2 luni supraveghindu-i si aratandu-le unde au gresit ,intorcandu-i din treaba mereu, altfel totul ar fi iesit mult mai prost.

In prezent am ramas cu plintele si baghetele nemontate , n-am mai suportat boacanele muncitorilor si i-am concediat , oricum nu ar fi stiut sa le monteze. Este vorba despre baghete mai late , de 90 x 90 mm si care nu au piese de colt. Nici eu si nici sotul nu suntem foarte indemanatici , dar oricat am incercat , nu ne iese imbinarea la colturi . Acum ii implor pe producatori ( o firma poloneza ) sa ne trimita si piese de colt pe care le au in oferta , dar nu se gasesc in Romania. Se pare ca si asta e foarte dificil. Plintele sunt la fel , mai inalte si confectionate dintr-un material dur , nu prea imi ies colturile nici aici , dar mai insistam.

O alta dilema acum este legata de asezarea canapelelor si tv-ului in living. Am tras prin perete cablul tv , cum se vede in imagine , apoi am realizat ca nu imi incape decat o canapea de 2 locuri pe peretele opus , la intrarea in living , fiind si un calorifer in zona , iar fereastra spre sud are 1,8 x 1,8 m. ( Coltarul din imagine este provizoriu). Nu prea stiu cum sa pozitionez canapelele in camera , am nevoie de o compozitie 2 + 2 + 1 sau 3+2+1.Canapelele alese sunt in stil vintage , piele cu lemn masiv la vedere. In living va mai exista un bar din lemn masiv si 1-2 plante . Daca aveti sugestii sau idei de amenajare in aceasta situatie , ele sunt binevenite.

Pozele sunt facute imediat dupa ce am terminat curatenia , intre timp am montat si galeria plus draperii .Pana la Craciun sper sa soseasca si canapelele , corpurile de iluminat , si poate reusim sa montam totusi baghetele imposibile.

Cam asta ar fi , criticile constructive si sugestiile sunt binevenite daca va face placere.

Attached Files



#6
bobodinvs

bobodinvs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 837
  • Înscris: 03.03.2009
Felicitari pt ideea cu semineul,imi place cum a iesit,desi, mai trebuie finisat putin.Te-ai grabit cu amplasarea lui,trebuia sa-ti planifici intai asezarea camerei si apoi sa-i stabilesti locul,insa tu ai facut invers si acum te lovesti de faptul ca-ti este in ''cale''.
Mi-am permis sa vin cu o sugestie pt amenajarea camerei,sper sa intelegi ce am facut acolo.Iti arat si cam cum ar trebuia sa iasa cu ajutorul catorva poze pe care le am ,pt ca ceva de genul vreau sa fac si eu la mine in living,insa combinat si cu TV-ul,ca in poze ;)

Attached Files



#7
redrose

redrose

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 13.12.2006
Multumesc de sugestie bobo , dar in realitate solutia propusa de tine este tocmai cea pe care o am acum cu vechea canapea , asezata acolo provizoriu. Nu sta bine deoarece astupa caloriferul si jumatate din draperie. Tu ai dreptate , m-am grabit sa asez semineul pe mijlocul peretelui si acum ma tot lovesc de el.

Solutia cu tv-ul deasupra semineului e interesanta , am vazut-o in casele americanilor. La mine nu se preteaza din cauza formei prismatice. Deh , asa patesti cand schimbi planurile din mers de 100 ori , unele lucruri nu se mai potrivesc.

Semineul nu e finisat 100% in sensul ca inca mai are urme de pasta de imbinare la rosturi si trebuie curatat cu detartrant ,apoi trebuie lacuita piatra. Am luat o solutie de protejare a pietrei , scrie "antipata de nuantare" pe cutie , produs italian  Fila. Are un aspect satinat , de piatra umeda .

#8
cia56

cia56

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 16.12.2010

 bobodinvs, on 10th October 2009, 21:19, said:

Felicitari pt ideea cu semineul,imi place cum a iesit,desi, mai trebuie finisat putin.Te-ai grabit cu amplasarea lui,trebuia sa-ti planifici intai asezarea camerei si apoi sa-i stabilesti locul,insa tu ai facut invers si acum te lovesti de faptul ca-ti este in ''cale''.
Mi-am permis sa vin cu o sugestie pt amenajarea camerei,sper sa intelegi ce am facut acolo.Iti arat si cam cum ar trebuia sa iasa cu ajutorul catorva poze pe care le am ,pt ca ceva de genul vreau sa fac si eu la mine in living,insa combinat si cu TV-ul,ca in poze ;)
Buna, sunt mutata recent in Sendreni, poti sa-mi recomanzi pe cineva pt imbracarea semineului? Multumesc.O sa urmaresc pentru raspuns. Ai o casa tare frumoasa.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate