Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @driftking91!

Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?
 Reparare "șanțuri&#...

De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...
 Share abonament Netflix

Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy
 ATS din contactor modular

Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație
 

Boxe PC de 3-4 milioane

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Salut! As dori sa-mi cumpar niste boxe de maxim 4 milioane, pentru PC (audio Realtek integrat, dar o sa cumpar pe viitor ceva mai bun), pentru o sufragerie (5m/3.5m). In mare parte pentru muzica (toate genurile), si mai rar jocuri sau filme. Tot pe ele voi asculta si TV-ul (tv-tuner). Vreau sa le iau mai pe termen lung, adica sa ma tina ani buni, in conditii de bun-simt de utilizare (cred ca o sa ascult mai mult incet-mediu, din motive de vecini) :P
Vreau sa se auda clar, curat si placut pe toate frecventele, si la tare, dar si la incet, si nu ma intereseaza boxe la care e DOAR bass-ul de ele...Tinand cont ca nu prea ma uit la filme asa des, nu prea ma tenteaza un sistem 5.1 mediu -la banii astia- doar pentru surround, ci mai bine un 2.0/2.1 mai de calitate. ...Sau ce se poate intelege prin "calitate" la ~4 milioane (cel mai bun raport calitate/pret).

Momentan oscilez intre Microlab SOLO6c si SOLO7c , sau ceva 2.1, aici ar fi mai multe...

Ar mai fi varianta sa cumpar luna cealalta, si atunci bugetul s-ar dubla la un maxim de 8milioane. Caz in care m-as orienta mai catre segmentul Hi-Fi, adica 2xMagnatMonitor220+statie SH, dar la statie nu ma pricep deloc. Gasesc statie buna la 4mil SH ? Cam ce caracteristici ar trebui sa aiba pt boxele astea (sau pt orice alta achizitie alaturi de ele - pe viitorul indepartat)?
"Statie buna" - ma refer pentru conditiile in care voi asculta eu, mentionate mai sus.
In cazul asta mai am nevoie de placa audio buna ?
Recunosc ca mi-ar placea sa stiu ca am ceva mai de calitate, si nu vreau sa mai bag mana in buzunar din nou prea curand...
Pana in 8 milioane m-am mai gandit si la improvizatii mentionate pe aici gen solo6c + subwoofer sau chiar solo7+solo6.

   1. Cam care ar fi cel mai bun raport calitate/pret la 4 milioane pt ce vreau eu ? SOLO7c ?
(pl audio urmeaza probabil luna cealalta, deci inca ~2mil)
   2. Sau in cazul in care am rabdare si pun 8 milioane peste doua salarii, ce sa-mi iau de ei ? Este categoric mai buna o configuratie pasive+statie decat solo7c(sau ce e mai bun la 4mil) incat sa merite sa astept ? As fi vrut totusi sa am ceva luat pana in septembrie, dar daca merita ceva cu adevarat, mai astept.
3. Sunt diferente mari intre placa audio integrata si una buna, pentru niste boxe active? Ca daca iau solo7c, cred ca n-o sa le vad(sau aud) la adevarata valoare decat cand imi iau o placa audio mai bunicica.

PS: scuze pentru postul kilometric si atatea detalii, dar mi-era rusine sa scriu doar "vreau boxe la 3-4mil, ce-mi recomandati ?"
Multumesc!

#2
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
SOLO 7C pentru niste boxe PC sunt f. bune
Magnat + statie sunt niste boxe HI-FI f. bune penru PC :D

Eu am Solo7 si sunt multumit venind de la Logitech x-530(3ani am avut boxele astea).
Daca iti permiti 8milioane mai bine treci pe solutia Hi-Fi, sa-ti recomande userii de pe forum statie de amplicare buna SH

Edited by Blackhawk, 19 July 2008 - 06:21.


#3
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Daca doresti sa mergi pe o solutie low cost si calitate buna eu zic sa iei in calcul varianta urmatoare - placa sunet dedicata si solo7 . Placa de sunet dedicata schimba radical calitatea sunetului , daca este vorba de boxe desktop clar nu are rost sa te complici cu asa ceva , dar la boxe mari da . In varianta Hi-fi bugetul va trebui sa fie mai mare , placa audio + statie + boxe +cabluri bine ecranate si trebuie retinut faptul ca o varianta hi-fi se achizitioneaza pentru fidelitate nu pentru putere .
Parerea mea - daca doresti sa "protejezi" vecinii , sa ai calitate maxima dar si putere din cind in cind :)  , mergi pe varianta statie +boxe+ pl. audio . Statii de care am fost multumuit pentru home use: Pineer A-209 , Sony TAF-270 ,NAD C315 , Denon pma ... era de 2x45/8ohmi ( am dat doar orientativ , pentru firma producatoare mai mult). Cu timpul o sa "te superi" si achizitionezi si un subwoofer activ , asa ca sa isi aduca aminte vecinii ca si ei au fost tineri cindva  :D
numai bine

#4
GUP

GUP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,352
  • Înscris: 24.03.2006
Ca posesor de Magnat Monitor 220 pot sa spun ca au o fidelitate foarte ridicata pentru categoria lor de pret. Cand le-am luat nu am avut ocazia sa le ascult, le-am comandat online, pentru ca aici nu se gasec, doar pe baza parerilor unor detinatori de scule hi-fi care le comparau sa chiar le vedeau mai bine decat Wharfedale ori Monitor Audio (la dublu pret). Poate ca nu este chiar asa, cert este ca am obtinut un sunet mai bune decat ma asteptasem. Eram multumit cu mult mai putin, astfel ca sunt o reala surpriza. :)

Din pacate tot n-am reusit sa aud undeva un model SOLO astfel ca aici nu pot sa emit pareri.

Referitor la cablu, nu cred ca Magnaturile au nevoie de cabluri audio scumpe. Ar fi si culmea sa dai mai mult pe cablu decat pe boxe.
Exista doua posibilitati aici. Fie cablu OFC simplu de 4mm grosime, care e in jur de 7 RON metrul, fie cablu de Internet (care are si ecranare). Eu folosesc la ele un astfel de cablu de net. Practic sunt 8 fire de cupru in el, si am impletit cate 4 la fiecare capat, obtinand doua canale stereo. :D
Inca ceva, e recomandat sa nu fie mai lung de 3 metri pentru fiecare boxa, decat daca este mai gros de 4mm.

Amplificator poti sa iei de oricare. Firma conteaza mai putin. Akai, Technics, Denon, Marantz etc. Cele din anii 80 inca se gasesc in stare buna si la preturi incepand cu 200-250 RON. Poti cauta ceva 2x60 sau 2x80 W.

Succes!

Edited by GUP, 19 July 2008 - 09:51.


#5
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007

View PostGUP, on Jul 19 2008, 10:51, said:

Referitor la cablu, nu cred ca Magnaturile au nevoie de cabluri audio scumpe. Ar fi si culmea sa dai mai mult pe cablu decat pe boxe.
A , nu era vorba sa cumpere cabluri profi , cabluri normale dar ecranate care costa in jur de 4-7,5 ron de 1,5 m- ma refer la cablu dintre pc si statie , cele intre statie si boxe eu zic sa puna litat de cupru . Cablurile profesionale daca esti constrins de buget mic te aduc in pragul disperarii cind vezi ce pret au.... :lol:

#6
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

-Deci la 4mil e clar Solo7c solutia, cel mai bun raport calitate/pret, fac mai mult decat costa - cum ma si asteptam, cum si citisem de altfel pe alocuri
-La mai multi bani, ar fi MM220-urile + o statie SH (desi parca, daca tot dau niste bani, parca mai mult imi plac cum arata astea, si nu sunt mult mai scumpe...) merita ? Stie cineva despre ele?
-Pt placa de sunet banuiesc ca scap si cu 1~1.5mil din ce m-am uitat pe aici... Nu prea ma pricep, dar cel putin banuiesc ca nu am ce face cu una 5.1/7.1, nu ? Alea X-FI Musicsau X-Fi Audiochiar fac ce le lauda producatorul pe site ? Cu Crystalizer-ul pt MP3-uri? Merita ? Sunt cam in ceata si cu placa....

deci, urmatoarele variante
-Solo7c(3.8) + placa dedicata(1.5sa zicem) = cca5.5mil
-MM220sau altceva(~4) + statie(~3.5) + placa dedicata(~1.5) + cabluri(~1mil ??)= cca10mil. Deja sar la 3 luni :(. Si in primele 2 luni nu am ce face doar cu boxele sau doar cu o statie, ca le iau pe rand. Voi avea Magnaturi pasive in cutie si voi asculta tot la a4tech-urile mele de 300 de mii... :(.

Dupa ce am facut socoteala asta inclin tot mai mult catre prima varianta... Mai ales ca mai am si niste restante in septembrie de care uitasem CU TOTUL pana adineauri cand faceam socotelile, deci bugetul se restrange. Dar probabil mai tarziu voi regreta graba de acum.... BIG Dilemma...

Ma atrage tot mai mult ideea ca acum repede dupa 5-6 august voi avea totusi niste boxe INCOMPARABIL mai bune fata de ce am acum, care poate imi sunt si alea de ajuns pentru ceea ce imi trebuie mie...si parca nu m-as intinde mai mult decat e cazul... Ce imi recomandati sa fac?
Pentru cei ce le-au ascultat pe ambele, merita asteptarea? Sunt atat de evident mai bune Magnaturile decat Solo7 incat sa merite un pret dublu (per-ansamblu) si asteptarea ?

Multumesc.

#7
GUP

GUP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,352
  • Înscris: 24.03.2006
Magnaturile alea Soundforce or fi bune pentru mici scene sau cluburi dar nu sunt pentru fidelitate.

In cazul asta mai bine mergi pe Solo 7. Cel putin vei putea asculta de cum le primesti, si precum ai zis fata de a4tech va fi un salt urias. :)

Edited by GUP, 19 July 2008 - 19:38.


#8
domnujim

domnujim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 919
  • Înscris: 04.12.2007
din pacate nu pot sa vorbesc despre solo 7 in comparatie cu magnat monitor 220. sunt doar posesor de solo 7 si nu am auzit magnaturile. este foarte posibil ca astea sa se auda mult mai bine.
despre solo 7 se vorbeste foarte mult pe topicul dedicat microlabului.
ce iti pot spune cu certitudine este ca trecerea la solo 7 reprezinta un salt urias nu numai fata niste A4Tech de 30 ron ci si fata de un Altec Lansing 2.1 de aproximatiov 300 de ron.

Adaugare ulterioara: in calitate de posesor de solo 7 (chiar 2 perechi, haha) - iti garantez ca nu ai cum sa fii dezamagit de ele si nici nu te vei gandi ca poate ar fi fost mai bine sa iei X sau Y, chiar daca X sau Y ar suna mai bine. Suna suficient de bine ca sa fii complet multumit si sa te satisfaca in orice conditii - cata vreme le pozitionezi cum trebuie - pe podea (nu intru in amanunte despre pozitionare, am vorbit foarte mult despre asta pe topicul microlab).

oricum pe aceasta cale ii propun lui GUP, daca este din Bucuresti, sa ne intalnim pt o auditie solo 7 vs. magnat 220. in felul asta o sa existe si "peace of mind", plus ca vor exista 2 oameni care sa poata vorbi in cunostinta de cauza de o comparatie intre aceste 2 sisteme care sunt considerate niste varfuri de gama in segmentele lor de pret.

Edited by domnujim, 19 July 2008 - 20:22.


#9
Neohori

Neohori

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,977
  • Înscris: 19.08.2007
Sustin si eu solutia cu solo 7 .
Soundforce nu au fidelitate , sunt boxe de terase , sali etc - in concluzie omori vecinii  :lol:

#10
GUP

GUP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,352
  • Înscris: 24.03.2006

View Postdomnujim, on Jul 19 2008, 21:11, said:

oricum pe aceasta cale ii propun lui GUP, daca este din Bucuresti, sa ne intalnim pt o auditie solo 7 vs. magnat 220. in felul asta o sa existe si "peace of mind", plus ca vor exista 2 oameni care sa poata vorbi in cunostinta de cauza de o comparatie intre aceste 2 sisteme care sunt considerate niste varfuri de gama in segmentele lor de pret.

Din pacate sunt cam departe de Bucuresti, altfel ar fi fost interesant.  :rolleyes:

#11
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007

View Postdomnujim, on Jul 19 2008, 21:11, said:

iti garantez ca nu ai cum sa fii dezamagit de ele si nici nu te vei gandi ca poate ar fi fost mai bine sa iei X sau Y, chiar daca X sau Y ar suna mai bine. Suna suficient de bine ca sa fii complet multumit si sa te satisfaca in orice conditii - cata vreme le pozitionezi cum trebuie - pe podea (nu intru in amanunte despre pozitionare, am vorbit foarte mult despre asta pe topicul microlab).
Am citit tot ce ai scris despre ele, mi-a placut foarte mult review-ul tau despre ele  :OK: (il mai vazusem si pe alt forum). Tu mi-ai atras primul atentia asupra lor, si ca sa zic asa, m-ai convins. :) Am citit si tot ce ai scris despre pozitionare, si am vazut si pozele cum le-ai asezat pe podea in jurul tau (intai 2, apoi 4). Mai ai si avantajul ca stai la casa, si nu te doare asa tare de vecini ca pe un locatar de bloc, cum sunt eu... La mine, momentan cu configuratia actuala a mobilierului nu am cum sa le tin pe podea decat in spatele meu, dar o sa fac niste schimbari in lant prin camera, (situatia de asa natura incat o sa fiu nevoit sa mut practic tot), dar o sa pot sa le pun in fata pe podea la cel putin 1.5m una de alta.
Pe moment nu pot decat sa le pun sus de tot pe birou, aproape de tavan, lipite practic cu spatele de peretele din fata mea, la 70cm una de alta (atat permite biroul)
Sau, o configuratie mai ciudata - una in stanga si una in spate, la ~2m una de alta.

View Postdomnujim, on Jul 19 2008, 21:11, said:

oricum pe aceasta cale ii propun lui GUP, daca este din Bucuresti, sa ne intalnim pt o auditie solo 7 vs. magnat 220. in felul asta o sa existe si "peace of mind", plus ca vor exista 2 oameni care sa poata vorbi in cunostinta de cauza de o comparatie intre aceste 2 sisteme care sunt considerate niste varfuri de gama in segmentele lor de pret.
Mi-ar fi placut si mie sa am acest "peace of mind", daca era posibila si usoara intalnirea. Si, desi mi-ar fi placut sa fiu fericitul posesor de MM220 si sa am si o statie alaturi  :coolspeak: , sunt constient ca nu ar trebui sa fiu dezamagit deloc de Solo7, mai ales ca fac un salt urias, vorba lui GUP. Personal nu cred ca Magnaturile se aud 2X mai bine, desi investitia cu totul este de 2X mai mare. As sesiza diferentele de calitate, dar cred eu ca nu si-ar merita diferenta de investitie. (Sper sa nu ma huleasca nici un pasionat, asta e doar parerea mea, asa imi imaginez eu, daca as avea ocazia sa le compar).
Astept si sa fiu contrazis! ;)

Cat despre Sounforce-urile alea, doar aspectul m-a atras la ele. Acum am inteles care e treaba si cu ele. "Nu-s de mine" ca sa zic asa...

Multumesc pentru raspunsuri.

#12
da_nashu

da_nashu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 26.02.2008
sper sa fi fericit de alegerea facuta

#13
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Sunt, si abia astept sa le iau.

Asa cum a mai zis si altcineva, e mai bine sa o iau cu pasi mai mici, Solo7c imi e mai mult decat suficient momentan, si daca este mai fac o schimbare mai tarziu. Desi nu doream sa fac asta initial, acum imi dau seama ca nu pot sa am cea mai buna calitate din prima, pana imi formez urechea, compar mai multe, capat ceva experienta si incep sa stiu ce vreau de la o boxa. Atunci voi sti sigur ce sa iau. Sunt de parere ca upgrade-urile e bine sa fie facute mai rar, numai asa pot sa ma bucur de fiecare in parte. Parerea mea...

Multumesc tuturor pentru raspunsuri, unui incepator ca mine o sa-mi fie de mare folos pe viitor ce-am citit aici despre o achizitie hi-fi cu statie&co (spre exemplu nici nu stiam ca ma vor costa atat cablurile). De folos in sensul ca am aflat ce presupune achizitia unei statii, si riscul ca aceasta sa nu se "potriveasca" cu boxele, si mi-am dat seama ca nu e de mine, in momentul asta.

Toate cele bune!

#14
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007
Mi-au ajuns in sfarsit boxele in seara asta, dupa o lunga asteptare, si acum sunt fericitul posesor al unei perechi de solo7c, si sunt foooarte multumit de ele. :)
Au si bass-ul mai puternic fata de ce ma asteptam, din ce citisem de la altii care le ascultasera si le criticau lipsa bass-ului. Pt cei ce vor sa le cumpere, nu le-au ascultat si se tem ca nu au bass suficient, credeti-ma -- au bass destul! Si se aud si mai tare decat ma asteptam, inca nu le-am dat la mai mult de "55" din motive de vecini, fiind si seara. :D
Repet ce am zis mai sus, sunt suficiente pt ce vreau eu momentan, isi merita toti banii. Se aud foarte bine, foarte clar, sunt incantat. Abia astept sa iau si o placa buna, sa vad si diferentele. (offtopic - M-am decis la XtremeGamer, am vazut aici ca e practic aproape aceeasi cu XtremeMusic. Am ales Creative si nu altele mai bune pt muzica pt ca ma mai si joc din cand in cand)

inca ceva
E bine sa le dau la "0" si sa le opresc de la buton inainte de a opri calculatorul? Pentru a le proteja, chiar si pe perioade scurte - peste noapte sa zicem. (stiu de la un pick-up mai vechi ca nu era bine sa-l opresc/pornesc decat cu vol la "0" in prealabil).

Ma deruteaza si ca desi le-am oprit cu vol la "0", cand le pornesc la loc se aude un bubuit puternic si scurt, si pleaca cu vol la "20". As putea face ceva sa porneasca cu vol la "0" ? Bubuitul ala e daunator pentru ele?

Multumesc

#15
CBV

CBV

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,690
  • Înscris: 28.09.2007
„Ma deruteaza si ca desi le-am oprit cu vol la "0", cand le pornesc la loc se aude un bubuit puternic si scurt” – (motanu44)

Cu volumul închis se aude un bubuit? Nu se poate. Aveți volumul pe zero și deschideți-le. Nu trebuie să se audă nimic. În continuare dați volumul cum doriți.

#16
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View Postmotanu44, on Sep 9 2008, 01:22, said:

(offtopic - M-am decis la XtremeGamer, am vazut aici ca e practic aproape aceeasi cu XtremeMusic. Am ales Creative si nu altele mai bune pt muzica pt ca ma mai si joc din cand in cand)
Tu dai >400lei pe un creative si pt jocuri?
1. Pt jocuri e destul un Creative AUDIGY SE bulk si are o calitate a sunetului f.f. buna pentru boxele astea (solo 7c)
2. Vrei calitate neaparat iei un Asus XONAR-DX pe la 250lei

#17
motanu44

motanu44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,719
  • Înscris: 01.08.2007

View PostCBV, on Sep 9 2008, 07:31, said:

Cu volumul închis se aude un bubuit? Nu se poate. Aveți volumul pe zero și deschideți-le. Nu trebuie să se audă nimic. În continuare dați volumul cum doriți.

Volumul chiar daca e dat la "0" potentiometrul nu se opreste, tot se invarte. Au si telecomanda care merge peste potentiometru. Deci cand le deschid bubuitul se aude si apare pe afisaj "--" apoi daca dau din telecomanda sau din potentiometru incepe de la "20". Bubuitul se aude chiar daca e calculatorul oprit. Ma mir si eu de ce pleaca de la "20" daca le opresc la "0" - indiferent daca din potentiometru sau din telecomanda.

Pana aflu, e mai bine sa le las pornite, in sensul ca sa nu mai provoc acel bubuit la fiecare pornire?

View PostBlackhawk, on Sep 9 2008, 08:39, said:

Tu dai >400lei pe un creative si pt jocuri?
1. Pt jocuri e destul un Creative AUDIGY SE bulk si are o calitate a sunetului f.f. buna pentru boxele astea (solo 7c)
2. Vrei calitate neaparat iei un Asus XONAR-DX pe la 250lei

M-am referit la XtremeGamer simplu, nu Fatal1tyPro, deci cca 250 lei.
Xonar-ul DX e pe PCI Express, si nu am.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate