Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...
 Mandolina feliat legume

Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...
 Descifrare reteta

Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea
 Meserias nu mai vine sa termine l...

Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...
 

Pui aromat la cuptor & garnitura de legume

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Aliza

Aliza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 16.07.2008

Mai intai pregatim garnitura de legume
Ingrediente:

  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cartofi mari
  • 8 ciuperci champignon
  • cateva fire de telina verde
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • cateva linguri de passata de rosii , cca 5-6
  • sare, piperf
  • frunze de busuioc
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Curatam si spalam bine toate legumele.
Vanata o curatam de coaja si o taiem in cuburi.
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Morcovii si dovleceii ii taiem in feliute subtiri.
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ardeiul gras in cubulete mici
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ciupercile le taiem feliute si cartofii cuburi
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Adaugam toate legumele intr-o tava mare, incapatoare, tocam si ceapa si telina, le adaugam peste legume.
Stopim cu ulei de masline, adaugam sare si piper.
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_6.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Adaugam si passata de rosii, amestecam putin.
Imprastiem pe deasupra frunze de busuioc
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 1 ora.
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Puiul la cuptor
Ingrediente:
  • 1 pui
  • sare, piper
  • jumatate de lamaie
  • 1 fir de rosmarin
  • cateva frunze de salvie
  • cateva si de cimbru, eu am pus usca
  • tulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi

[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ungem bine puiul cu ulei de masline sare si piper.
Introducem in interiorul lui ierburile aromate si cateii de usturoi.
Legati picioarele puiului cu o sfoara de bucatarie.
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_9.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Il stopim cu zeama de lamaie. Asezam ouiul intr-o tava unsa cu ulei, o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincazit la 200°C pentru 30 de minute.
Dupa acest timp inlaturati folia si mai lasati puiul inca 1 ora.
Daca se usuca prea tare il puteti stropi cu supa de pui sau vin alb.
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_10.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Garnitura scoasa din cuptor, nu va pot explica cat de bine miroase :P
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_11.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Puiul facut, pe platou gata de mancat
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_12.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Fff bun, sper sa va placa si voua
[ http://i256.photobucket.com/albums/hh199/isabelaisabela23/pui_13.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



#2
Jonica76

Jonica76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 28.04.2007
mmmmm
pare foarte bun!

#3
romikatm

romikatm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,408
  • Înscris: 14.02.2008
Aliza,iti multumim pt.retetele minunate(si f.bine exemplificate)pe care ni le propui,dar cred ca ar fi bine sa nu mai deschizi cate un topic pt.fiecare reteta,ci sa le postezi in topicul dedicat(cartea de bucate):aici.

Edited by romikatm, 18 July 2008 - 13:32.


#4
Aliza

Aliza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 16.07.2008

 Jonica76, on Jul 18 2008, 11:30, said:

mmmmm
pare foarte bun!


 romikatm, on Jul 18 2008, 14:31, said:

Aliza,iti multumim pt.retetele minunate(si f.bine exemplificate)pe care ni le propui,dar cred ca ar fi bine sa nu mai deschizi cate un topic pt.fiecare reteta,ci sa le postezi in topicul dedicat(cartea de bucate):aici.


Ma bucur ca va place :)
Ooops chiar nu am stiut de cartea de bucate, scuze :oops:

#5
prizeemaxpack

prizeemaxpack

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 18.07.2008
:mellow:  cu buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun  :icecream: :dribbledrool: :bigeyed:

#6
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Aliza, primesti derogare de la mine sa postezi cate o reteta dinasta noua intr-un topic separat, o lasam sa vedem parerile celor care au pus-o in aplicare si eventual dupa aia o mutam in topicul cu cartea de bucate. Daca pui poze si tutorial, merita cate un topic separat. :)

later edit: lol, postul cu numarul 10000. Trebe sa dau de baut. :cheers:

Edited by AlexIP, 18 July 2008 - 21:46.


#7
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005
Arata super. Important e sa poti avea atata rabdare sa gatesti toate bunatatile astea...!
Aliza, pare-se ca nu locuiesti in Ro, I'm right?

#8
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006

 Bebeluska, on Jul 18 2008, 22:45, said:

Arata super. Important e sa poti avea atata rabdare sa gatesti toate bunatatile astea...!
Aliza, pare-se ca nu locuiesti in Ro, I'm right?

Ba io cred ca este de prin zona Buzaului.

Si la cata sare a pus... poate chiar din Ramnicul Sarat :D

Edited by Zamo, 18 July 2008 - 22:11.


#9
rootkit

rootkit

    Awake. Security DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,883
  • Înscris: 07.02.2007
Cred ca la fel de delicioasa iese si cu peste :)

#10
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

 Zamo, on Jul 18 2008, 23:08, said:

Ba io cred ca este de prin zona Buzaului.

Si la cata sare a pus... poate chiar din Ramnicul Sarat :D


Am vazut si io ce scrie in profil... dar o fi prin Italia, ca prea stie sa combine condimentele. :rolleyes:

#11
Aliza

Aliza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 16.07.2008

 AlexIP, on Jul 18 2008, 22:44, said:

Aliza, primesti derogare de la mine sa postezi cate o reteta dinasta noua intr-un topic separat, o lasam sa vedem parerile celor care au pus-o in aplicare si eventual dupa aia o mutam in topicul cu cartea de bucate. Daca pui poze si tutorial, merita cate un topic separat. :)

later edit: lol, postul cu numarul 10000. Trebe sa dau de baut. :cheers:

Alex multu :worthy: .
Vad ca numai eu pe aici pun retetele de mancare sau dulce pas cu pas :huh:
Nu ma supara ca o sa fie si la cartea de bucate, ata timp cat voua va place ce fac si mai si incercati retetele, eu sunt super multumita :)
10000 wow, eu fac atat in 5 ani de zile  :lol:

 Bebeluska, on Jul 18 2008, 22:45, said:

Arata super. Important e sa poti avea atata rabdare sa gatesti toate bunatatile astea...!
Aliza, pare-se ca nu locuiesti in Ro, I'm right?

Bebeluska, am locuit toata primavara la Roma, la parintii mei :) , dar acum sunt in Ro.
Cat am stat acolo bineinteles ca am incercat din retetele lor traditionale care imi plac tare mult :P

 Zamo, on Jul 18 2008, 23:08, said:

Ba io cred ca este de prin zona Buzaului.

Si la cata sare a pus... poate chiar din Ramnicul Sarat

Zamo, de unde ai ghicit orasul?  
Sau ai zis asa la vrajeala

 crysty2k5, on Jul 18 2008, 23:56, said:

Cred ca la fel de delicioasa iese si cu peste

Da garnitura asta de legume merge si la peste. Eu am facut intr-0 zi doar garnitura si am mancat-o cu paine calda home made, super bun.

#12
aton

aton

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 22.06.2008

 Zamo, on Jul 18 2008, 23:08, said:

Ba io cred ca este de prin zona Buzaului.

Si la cata sare a pus... poate chiar din Ramnicul Sarat :D

zamolxele, la faza asta ai un vot verde de la none. pi buni!

tanti aliza, ala verde-verde e dovlecel? la mine la tara pare mai spalacit dar ne descurcam si noi cum putem.


offtopic: esti casatorita?

Edited by aton, 19 July 2008 - 16:34.


#13
Aliza

Aliza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 16.07.2008
Moama m-ai facut tanti :lol:
Pe la noi prin Romanica numai asa sunt dovleceii spalaciti, astia sunt italiani :D
Da sunt si nu's batrana sa stii  , mai am pana sa devin tanti :D

#14
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
acum ma delectez cu niste pulpe la capac, dar data viitoare cand voi avea chef sa gatesc o zburatoare, cu siguranta voi incerca reteta asta - pare fooooarte apetisanta :kisstogether:

Edited by Tyby, 20 July 2008 - 19:30.


#15
ortega

ortega

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,433
  • Înscris: 02.08.2006
O sa o incerc si eu :)

#16
Bebeluska

Bebeluska

    Bebelușka Reloaded

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,439
  • Înscris: 20.12.2005

 mianna, on Jul 20 2008, 15:57, said:

acum ma delectez cu niste pulpe la capac, dar data viitoare cand voi avea chef sa gatesc o zburatoare, cu siguranta voi incerca reteta asta - pare fooooarte apetisanta :kisstogether:
Mianno, nu fi rea, da-mi si mie reteta de pulpe la capac please.

le. am vrut sa fiu rea putin, dar mi-am dat seama ca nu aveam de ce. sorry. :)

Edited by Tyby, 20 July 2008 - 19:30.


#17
aton

aton

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 255
  • Înscris: 22.06.2008

 mianna, on Jul 20 2008, 15:57, said:

acum ma delectez cu niste pulpe la capac, dar data viitoare cand voi avea chef sa gatesc o zburatoare, cu siguranta voi incerca reteta asta - pare fooooarte apetisanta :kisstogether:


tocmai ce-am perpelit o puicuță pe care am taiat-o dimineață, după ce-am fugărit-o juma' de oră prin toata ograda și amu-s ghiftuit. așa că...n-am de ce să te întreb dacă ești căsătorită au ba.

Edited by Tyby, 20 July 2008 - 19:31.


#18
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 Bebeluska, on Jul 20 2008, 16:55, said:

Mianno, nu fi rea, da-mi si mie reteta de pulpe la capac please.


siiiimpla: oala cu apa peste care pui capacul invers; in capac pui pulpele (sau tot puiul, daca il si mananci - la mine nu-i cazul :P ) si p'orma tot ce-ti trece prin cap pe langa pui: ceapa, usturoi, rosii, ardei, morcovi...

se unge puiul cu foarte putin ulei, doar ca sa stea condimentele mai bine pe el, apoi se sareaza, pipareaza, si din nou fantezia in libertate (io pun si cimbru si niste ierburi de Provence) si se da la cuptor, stropindu-se din cand in cand cu sosul pe care-l lasa.

ies fragedeeee de-ti lasa gura apa! pofta mare! :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate