Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde e recomandat sa ma cazez in ...

Descarcator de supratensiune tip 2

ping digi?

Reparare "șanțuri&#...
 De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 

Diferenta intre iaurt si sana?

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#19
Centurion

Centurion

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 10.02.2013
Iaurtul este laptele ala de tara natural (nu "aditivat" cu apa ca in comert)......... care se lasa undeva la cald (pe o soba calduta iarna, de exemplu)......se mai mesteca in el ocazional......si dupa cateva zile mananci pana crapi......si nici nu ai nimic la stomac, contrar ideilor afirmate de unii tampiti de mai sus. Este foarte bun, dar trebuie consumat cat mai repede.

Sana este varianta comerciala a iaurtului (daca vreti sa-i zicem asa).......in sensul ca se mai adauga niste chestii in el, ca sa poata tine ceva mai mult pe rafturile magazinelor......si sa aiba un gust usor mai gras, ca de smantana.

In ambele cazuri, materia prima e laptele, iar treaba o fac bacteriile.

#20
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

 flowrent, on 04 iulie 2008 - 21:06, said:

Puteti da un exemplu concret de produs de pe piata cu din care ati obtinut iaurt sau sana combinand cu lapte ?
Eu am facut tot felul de incercari dar nu se "prindea" deloc ..
Cumperi iaurt din piata de la tarani si lapte tot de la ei. Fierbi laptele bine la foc mic, il lasi sa se raceasca cam la 60-70de grade. Intr-un borcan de 850ml pui 2linguri, chiar trei de iaurt, ungi peretii borcanului cu iaurtul din el, torni laptele, pui capacul la borcan, il infasori intr-un prosop, pui borcanul cu prosop cu tot intr-o oala. Daca nu e prea cald in casa infasori si oala in ceva si lasi pina dimineata. Dimineata ai iaurtul gata. Am facut iaurt de nenumarate ori in felul acesta. Atentie, laptele trebuie sa fie fierbinte, altfel nu se prinde. Sau poti sa-ti cumperi un aparat de facut iaurt. Are vreo 6 pahare, tine compozitia calda si nu mai ai nevoie sa infasori in prosoape. Succes si sa ne spui daca ti-a iesit.

#21
m_mayday

m_mayday

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 25.05.2007
Diferenta e si la preparare si mai ales la cultura de bacterii folosita, deaceea gustul difera putin.
Eu am gasit aici un raspuns la aceeasi intrebare, sper sa va multumeasca si pe voi

#22
cristibo

cristibo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 30.01.2013
As dori sa fac iaurt in casa. Stie cineva unde pot gasi culturi de Lactobacillus bulgaricus?

#23
ploiesteanu

ploiesteanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 02.10.2006

 penny_s, on 02 iulie 2008 - 06:41, said:

de la sana te caci pe tine imediat! de la iaurt s-ar putea sa mai scapi...
Bărbate, ești singurul care știi cu adevărat diferența. Pățania e cea mai înaltă știință.

#24
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,507
  • Înscris: 22.08.2012
La origini, cand nu era asa de comerciala treaba, iaurtul se obtinea in doua moduri:

- din lapte nefiert pus la prins - iaurtul clasic;
- din lapte fiert pus la prins - sana;

Diferenta dintre lapte prins (batut) si iaurt/sana e data atat de cantitatea de grasime a produsului, cat si de cat de mult zer se extrage din el, ca sa devina mai cremos (eventual la lapte se adauga niste iaurt mai vechi, pentru accelerarea procesului - cel putin asa facea bunica-mea). Continuand procedeul se obtine smantana - si continuand procedeul se obtine unt - prin mijloace mecanice - cu putineiul. Posted Image

- kefirul e cu alte bacterii - e alta poveste, care nu face subiectul topiclui;

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate