Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Diferenta intre iaurt si sana?
Last Updated: Sep 06 2022 16:29, Started by
gunnarson
, Jun 28 2008 18:27
·
0
#19
Posted 14 February 2013 - 18:15
Iaurtul este laptele ala de tara natural (nu "aditivat" cu apa ca in comert)......... care se lasa undeva la cald (pe o soba calduta iarna, de exemplu)......se mai mesteca in el ocazional......si dupa cateva zile mananci pana crapi......si nici nu ai nimic la stomac, contrar ideilor afirmate de unii tampiti de mai sus. Este foarte bun, dar trebuie consumat cat mai repede.
Sana este varianta comerciala a iaurtului (daca vreti sa-i zicem asa).......in sensul ca se mai adauga niste chestii in el, ca sa poata tine ceva mai mult pe rafturile magazinelor......si sa aiba un gust usor mai gras, ca de smantana. In ambele cazuri, materia prima e laptele, iar treaba o fac bacteriile. |
#20
Posted 14 February 2013 - 18:50
flowrent, on 04 iulie 2008 - 21:06, said:
Puteti da un exemplu concret de produs de pe piata cu din care ati obtinut iaurt sau sana combinand cu lapte ? Eu am facut tot felul de incercari dar nu se "prindea" deloc .. |
#22
Posted 12 June 2014 - 11:30
As dori sa fac iaurt in casa. Stie cineva unde pot gasi culturi de Lactobacillus bulgaricus?
|
#23
Posted 06 September 2022 - 13:56
#24
Posted 06 September 2022 - 16:29
La origini, cand nu era asa de comerciala treaba, iaurtul se obtinea in doua moduri:
- din lapte nefiert pus la prins - iaurtul clasic; - din lapte fiert pus la prins - sana; Diferenta dintre lapte prins (batut) si iaurt/sana e data atat de cantitatea de grasime a produsului, cat si de cat de mult zer se extrage din el, ca sa devina mai cremos (eventual la lapte se adauga niste iaurt mai vechi, pentru accelerarea procesului - cel putin asa facea bunica-mea). Continuand procedeul se obtine smantana - si continuand procedeul se obtine unt - prin mijloace mecanice - cu putineiul. - kefirul e cu alte bacterii - e alta poveste, care nu face subiectul topiclui; |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users